Probleme de crestere in greutate.

Probleme de crestere in greutate. | Autor: Nicoleta

Link direct la acest mesaj

Salut.
Baietelul meu Stefan a luat in greutate intr-o luna, de cand a implinit 7 luni pana la 8 luni, doar 150 de grame. Perioada corespunde si schimbarii laptelui, am trecut pe Milumil 2.
Nu m-am ingrijorat prea mult. Insa de doua saptamani aproape, acum are 8 luni si ~ jumatate, nu a mai luat nimic in greutate. Mananca normal, la fel ca inainte, insa nu stiu de ce... Saptamana trecuta a suferit o mica interventie chirurgicala, i-a fost rezolvata fimoza congenitala pe care o avea. Anestezia a fost generala.
Eu inteleg sa nu ia in greutate, au fost si stresul, durerea, desi am venit acasa si a mancat normal... Am intrebat un medic renumit, pediatru, si mi-a spus ca la varsta asta un copil trebuie sa ia 250 de grame pe luna.
Voi ce credeti? I-am facut analizele astazi la recomandarea aceluiasi medic si acum astept. Stefan este putin rahitic si sa vedem ce este de facut.
Cum este insa cu cresterea in greutate? Sa imi fac griji?Voi ati patit asa ceva?
Nicoleta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Faza cu cresterea ca la carte eu am renuntat sa o mai iau in seama. La carte scrie ca de la 1 la 4 luni iau in greutate aprox 750-1000 de grame. Carina a luat in medie 200 de grame.!!!!! Apoi de la 6 la 10 luni aprox 250 de grame iar ea a luat aprox 600-700 de grame. Ei ce zici de asa incadrare in grafice? Deci stai linistita, ca faza cu fiecare copil are ritmul lui e chiar adevarata. Daca nu apar modificari de comportament gen, oboseala accentuata, lipsa de chef de joaca lasa-l in pace.

Anda si bebelusa Carina cea nazdravana
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Nu-ti face probleme, creste foarte bine! Unii copii stagneaza cate 2 3 luni, dupa care cresc mai mult decat ne asteptam...
Sanatate!

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dddd spune:

multe trebuie pe lumea asta. daca copilul se simte bine e vioi si activ nu-ti face probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebetica spune:

BB Stefan a cam stagnat de pe la 8 luni, acum are 11 si jumatate, in schimb s-a lungit destul de mult, peste medie cu toate ca la nasterea a avut 49 cm. De aratat arata super. Dar sunt convinsa ca totul va fi OK. BB Stefan este in schimb foarte activ, foarte vesel si foarte jucaus. Uneori stau si ma intreb de unde are atata energie ????!!!!!

Hai sa ne traiasca si sa fie sanatosi BB-ii nostrii !!!!!

Ioana si Stefan Dimitri
http://babycenter.shutterfly.com/osi.jsp?i=67b0de21b32aaebf6598

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciupercar spune:

Eu zic sa stai linistita.
Rebecca a luat in greutate cam ca la carte pana pe la 6 luni, cand a avut 7.800 kg (s-a nascut cu 3.2 kg si 52 cm). Pt ca in urmatoarele saptamani sa ia f putin: la 7 luni avea 8 kg. Iar apoi a avut un salt spectaculos: a luat 160 gr. intr-o saptamana! M-am uitat pe carnetel: n-a mai luat asa mult intr-o saptamana din luna iunie! Iar de mancat, manca destul de bine...dar este adevarat ca in saptamana cu pricina niciodata nu i-a ajuns cantitatea de mancare (pe care i-o dam de obicei) si trebuia tot timpul sa-i mai dam supliment.
De-abia astept s-o cantaresc sambata sa vad cum stam...ca si sapatamana asta a mancat de-a spart! :-)

Asa ca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutus spune:

Buna!
Asa cum au mai spus si alte mamici, si eu cred ca important e ca piticania sa fie voioasa, sa aiba chef de joaca, sa nu fie apatic, molesit, ... Pe la 8 luni poate e mai activ, nu? Tarat pe jos, mers in 4 labe, poate chiar se chinuie sa vorbesca ... (nu stiu daca e neaparat chestia ca ai trecut pe urmatoare formula de laptic, sau cine stie ...) Nu lua chiar asa serios ce spun cartile cu cresterea in grutate, ca fiecare bebe e o fiinta umana nu un robotel. Si al meu baietel a pus tare putin intr-o perioada, ca apoi sa ma sperie cat a pus pe el. Noi vrem ca copii sa ne fie sanatosi, draguti si jucausi, nu doar o perna cu puf, nu?!
Toate cele bune!

Mergi la inceput