Fulgusori Noiembrie-Decembrie2009(46)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariaandreai spune:

Citat:
citat din mesajul lui lili_a

mariaandreai nu merge linkul

mami de Mariuca

Rezolvat. Lua si punctul ca parte din link

Maria si Miruna(11.12.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Richard spune:

Gata plimbarea.Cred ca pisicutei mele i-a fost cam frig...manutele gheata,piciorute la fel...
Mi-am imbogatit biblioteca(aproape inexistenta aici) cu sapte carti,abia astept sa ma apuc de citit!

Monis,mi-ar face mare placere,dar sa vedem cum stau cu vizitele,ca am neamuri multe. Voi pe ce data treceti prin Roman? Eu as vrea sa merg acolo pe 2 sau 3 si sa ne intoarcem pe 5 sau 6. Mi-e groaza sa ma gandesc ca e posibil sa-si dea programul peste cap din cauza vizitelor....
Sunt stresata pt ca nu mananca si ea ca altii(si tocmai eu spuneam sa nu facem comparatii)...as fi vrut sa fie si ea mai mancacioasa. Daca ia cateva lingurite,nu mai mananca lapte,daca mananca lapte intai,nu mai accepta lingurita!

Lumi SEXY MUMMY de Alexa Annabelle Denise 7 Oct 2009

Poze Alexa Annabelle Denise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DORIS_71 spune:

Ramonika nu stiu cum se face dar comentariile de la poza cu rechinasa ta cu mot imi ajung mie pe mail. Mi-au ajuns vreo 3 mesaje pana acum.

Cu diversificarea o sa ne gandim la momentul oportun, daca nu incep sa intru in panica si sa-mi fie frica de orice aliment i-as da ca daca nu-i bine, daca nu-i prieste etc si dam in paranoie. Asa ca ptr. un timp mai respiram.

A_driana la noi o sa fie in felul urmator. Bunica o sa-i vorbeasca romaneste, tati italiana si eu si una si alta. Asa cand mergem in vacanta in Romania o sa poata comunica si el cu ceilalti copii.

Monis e superb cosuletul cu trandafiri. Mersi cu informatia cu PP-urile. Nu stiam, am sa am grija.

Shtephy pup din nou cotuletul asa poate trece mai repede.

Camy_pus ce spuneai tu acolo de tarate, ce rol au? Nu stiu ce sa mai fac sa slabesc. Nu cumva ai gresit cand ai spus faza cu kg? Doar nu ai pus 40kg pe timpul sarcinii(21+19)? S-au nu am inteles eu bine. Eu am pus 29kg si mi se pare enorm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaandreai spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralu_seby
Dc tati o sa vb maghiara, tu franceza..romana cine-o mai invata?!

Bunica Ii vorbim limbi straine cand suntem singuri cu ea, in prezenta altor persoane vorbim romana.

Maria si Miruna(11.12.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

Abia acum am reusit sa citesc ceva din urma, pentru ca zilele astea a fost asa de frumoasa vremea, incat am stat mai mult pe-afara decat in casa.

Alexa, FELICITARI!!! De cand asteptam vestea asta! Super! Ma bucur mult pentru tine! Sa ai o sarcina usoara, un bebe la termen, sanatos si papacios. Abia astept sa mai scoatem niste agitate -pentru tine si Lidiutza

Monis, LA MULTI ANI!!! (scuze de intarzaiere ). Multa sanatate iti doresc, si tot ce-i mai frumos pe lume, alaturi de baietii tai iubiti
Sunt superbe toate florile ce le-ai primit de ziua ta!

Adriana, si eu studiez problema bilingvismului (si a "trilingvismului" ) Din cate am am citit pana acum, cel mai bine e ca mama sa-i vorbeasca copilului limba ei materna. Apoi, undeva dupa 4 ani, cand el stapaneste deja aceasta limba si are un vocabular format, sa i se vorbeasca si cealalta limba. Nu am facut prea multe sapaturi in domeniu; deocamdata mi-e suficient sa stiu ca trebuie sa vorbim cu el limba romana. Oricum, va fi un mic poliglot pruncul nostru

Legat de diversificare: am trait azi o mare dezamagire. Atat de renumita noastra dr. neonatolog, care luna trecuta mi-a spus sa-l alaptez exclusiv pana la 6 luni, astazi imi spune ca putem incepe usor-usor cu fulgi de orez amestecati cu lapte muls.
Sotul spune ca poate eu am influentat-o...ca m-am tot plans acolo ca Timi nu mananca, se cam trezeste si noaptea...si una peste alta...a luat doar 500 gr in greutate in ultima luna Dar problema nu e ca nu am lapte...din contra...aproape zilnic mulg si arunc cate jumate de sticla. Problema e ca nu are el apetit, sa nu stiu exact...de asta ma plangeam ei, ca sa primesc o lamurire.
Mi s-a taiat tot elanul cand am auzit-o cu diversificarea ei. Oricum, nu am de gand sa incep pana nu implineste macar 5 luni. Mai bine ii dau completare lapte cu biberonul (laptele muls), decat sa incep de pe acum cu alte cele.

Ea mi-a dat ceva pliant de la Milupa. Ce stiti de firma asta? Sunt ok produsele lor? Mi-a zis sa incep sa-i pun cate o lingurita de praf in laptele de seara (asta probabil pt ca i-am spus ca se tot trezeste noaptea sa pape ). Adica: adoarme la 21.30-22.00 si se trezeste la 3.00-4.00 pt papa, si apoi tot din ora-n ora aproape...mai papa cate putin.

Si-apoi, cum sa incep diversificarea daca bebe nu sta in fundulet? Nu l-am pus nici macar sprijinit? Si cum se dau cerealele astea praf amestecate cu lapte? Cu biberonul? Nu e prea gros amestecul ca sa curga prin tetina?
Of, numai bataie de cap cu toata mareata D!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui A_driana

fetelor sa va spun ce pb mare am eu si care ma roade tot mai tare pe zi ce trece ...sotul ii maghiar, eu romanca (nu stiu nici un cuvant ungureste si nici nu vreau sa invat de sovina ce sunt ), socrii mei acasa vb ungureste , ne-am casatorit la ortodocsi, copilu ii botezat la ortodocsi si are nume romanesc (astea toate s-au intamplat cu acordul sotului, bineinteles)....daaaar....vine pb vorbitului....sotul ar vrea ca david sa invete ungureste, eu de dracoasa ce sunt nu vreau sa vb cu el ungureste...si cand vom merge la socrii, daca ei vor vorbi cu el ungureste io o sa scot flacari pe nas.....nu stiu cum sa procedez sa nu-l supar nici pe sotu....adica nu zic, mi-ar placea sa stie (orice limba ,,straina'' ii bine de stiut), dar nu vreau sa vb asa de fata cu mine, in casa la mine...(poate sunt deplasata, dar no...), si va merge la scoala romana....

rog fetele care sunt in aceiasi situatie sa-mi spuna cum vor proceda...sa fie bine pt toti (adica pt mine )...ce limba vor vorbi copii?....
poate fi considerata chestie de oracol...

p.s. scuze pt cele pe care nu le intereseaza, dar sunt curioasa cum procedeaza altii

Adi, sotul meu este o combinatie de ungur cu neamt. Fiind crescut la Bucuresti de catre bunica din parte mamei, a invatat doar nemteste. De fapt germana este "first language". Eu nu stiu nimic Nu s-a lipit nimic de mine. Asta e! Sora-sa stie si germana si ungureste. In casa tatalui, unde a crescut ea, s-au vorbit ambele limbi.
De ce sa nu stie ungureste? O limba straina stiiuta este o pereche de urechi in plus. In locul tau, eu i-as lasa sa-i vorbeasca si ungureste. Sotul meu regreta ca nu stie si ungureste. Rupe el ceva, dar foarte putin. Problema e ca e ungureste?
Cred ca r trebui sa faci si tu niste compromisuri. El a lasat de la el, cred ca trebuie sa lasi si tu de la tine. Asta ca sa fie bine in casa. Scuze, daca te deranjeaza parerea mea.
Eu ii pun sa vorbeasca in germana cu bebelusa. I-as pune sa vorbeasca si ungureste, dar nu stiu nici el, nici bunica-sa.

Poze noi cu Pinky de la 3 luni (nascuta in 09.12.09)

www.youtube.com/watch?v=eAQj284jG3o" target="_blank"> Varul Zbuciumix iubeste pe verisoara Atomix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Richard spune:

Adriana,daca ai fi locuit in Ungaria,ti-ar fi placut ca sotul sa te convinga sa nu inveti baiatul romaneste?
Eu cred ca ar trebui sa profiti de aceasta situatie si,poate,sa inveti si tu.... Pt copil cred ca este un avantaj sa aiba posibilitatea sa invete alta limba,indiferent care ar fi aceea!

Noi mai mergem o data afara,ca e prea frumos afara!

Lili,chiar ca ne mobilizam mai greu la Iasi,dar avem timp,mai ales ca vremea va fi din ce in ce mai frumoasa. Eu am ratat doua intalniri,si probabil voi mai rata si altele... Oricum,cand ies la plimbare,ma uit la toate mamicile si toti bebeii,sa vad poate recunosc pe cineva de pe forum
Cu mamica descurcareata,ce sa mai spun,am spus destule....Eu una as fi amanat diversificarea,daca se putea,pana incepea sa-si ia singura din farfurie.
Fetelor,eu m-am plans pe aici si vad ca am bagat frica in voi cu diversificarea...imi pare rau,nu asta a fost intentia mea,vroiam doar sa ma descarc si eu. Daca la noi merge mai greu,nu inseamna ca asa va merge la toate! Eu va doresc mult succes si sa aveti copii papaciosi!

Lumi SEXY MUMMY de Alexa Annabelle Denise 7 Oct 2009

Poze Alexa Annabelle Denise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

dankutza stai linistita, cum sa ma supar, doar v-am cerut parerea, fie ea la fel ca a mea sau nu...hmmm, nu stiu, pur si simplu nu vreau....ma scoate si acuma din sarite cand socru ii mai vb lui david in ungureste....cred ca si faptul ca ii ,,ungureste'' ma deranjeaza, dar habar n-am de ce....parca daca ar fi spaniola, italiana n-ar fi asa...
si ma enerveaza ca daca eu as sti ungureste, sunt convinsa ca socrii mi-ar vb ungureste, nu mi se pare normal, traim in Romania, de ce sa vorbesc ungureste?....la fel si cu david, sunt sigura ca vor vb cu el numai ungureste (chiar daca eu nu inteleg nimic)...
da, am spus, stiu ca ii un avantaj sa stie cat mai multe limbi...
na, cumva vom face, stiu ca vor fi multe discutii...

A_driana, de David-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

salutari,

nu am citit din urma, am ramas singura cu copiii si nu prea am timp...plus ca dragos e cam miorlait...roade tot

jucariile de dentitie cu lichid se tin in frigider sau congelator?

Dragos si Eva _30.11.2009

mucosii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lylyana.ion spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariaandreai

[maroon][font=Trebuchet MS]Buna fetelor,

Am revenit si noi dupa a n-spea absenta , dar motivata biensur, de botez si pana internet. Pozele de la botez sunt pe http://www.zaart.ro/miruna

mariaandreai, superbe fotografii! sa va traiasca micuta crestina!

Lili, mami de Alexandru (18.11.2009)
pozicile noastre

varsta noastra

"Cateodata uitam ca copiii abia au ajuns pe pamant. Sunt ca mici extraterestii:sub forma de energie nestavilita si potential in stare pura. Se afla aici intr-un fel de misiune exploratorie si tot ce incearca sa faca este sa inteleaga ce le trebuie sa fie oameni."
Copilul de pe Marte-Menno Meyjes

Mergi la inceput