Computerul si Copiii

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

copiii nostri nu vor creste in mediul in care evoluam noi. Faptul ca eu am vazut primul computer in liceu (era un Felix de ala cu cartela) nu inseamna ca tb sa-mi privez copilul de cunoasterea calculatorului pana la + 14 ani. Pe de alta parte cand eram mica se construiau niste blocuri langa noi, ne jucam printre fier betoane si ziduri in constructie. dupa 20 si ceva de ani inca mai trag ponoasele unei fracturi adevarate de pe vremea cand bateam mingea pe maidan. Fata de parintii mei incerc sa-mi supraveghez mult mai bine copiii , in primul rand pentru ca am niste chestii clare pe care as vrea sa le urmaresc plus aspectul sigurantei fizice.

Si apropo de PC sa-ti dau un exemplu de utilizare care a usurat viatza multora pe lumea asta :) YM si skipe-ul. Cata lume nu beneficiaza de un mijloc ieftin si facil de a comunica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

ramona, cand eu sau sotul tau aveam 3 ani nu existau PC-uri. Deci acest argument al tau pica din start.



Bazar umanitar DC


Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramonapreda

Sau dumneavoastra, mamicile de aici, cate ati avut acces la calc de la 3 ani,si cu ce va simtiti in minus din acest motiv?


Majoritatea mamicilor de aici pana pe la liceu asa au trait cu 30 de minute de tv pe zi si in plina glorie comunista.
Copiii nostri traiesc in alta epoca , argumentul tau e nu este valid.

Nu te obliga nimeni sa "expui" copilul la calculator daca nu iti doresti asta.
E o optiune personala. Insa asta nu inseamna ca , calculatorul reprezinta un bau bau pentru copii si ii transforma in dependenti.

Pe de alta parte spui ca esti cadru didactic.
Ei bine, noul proiect al legii invatamantului prevede ca la sfarsitul gimnaziului copiii sa fie testati la abilitati in manuirea calculatorului.
Deci informatica va intra in programa ca obiect de studiu obligatoriu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Copilul meu a avut si are acces la calculator de la varsta de 3 ani. cand vrea poate sa se joace sau sa se uite la desene in cazul in care nu avem noi treaba la PC. am observat ca uneori se joaca o jumatate de ora dupa care trece la altceva dar uneori daca l-as lasa ar sta toata ziua -aici intervenim noi si ii propunem alte activitati.
Eu consider ca fiecare trebuie sa traiasca in timpul lui, acesta este viitorul lor , nu vreau sa ajunga un inadaptat in generatia lui.
Ceea ce ma ingrijoreaza este faptul ca adolescentii comunica f mult prin aceste mijloace : telefon, mess si rareori se intalnesc. In loc sa vezi fata trista sau vesela a prietenilor ajungi sa vezi pe un monitor un smiley. Aici consider ca au de pierdut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Ramona si vrei sa spui ca la sotul tau crescut la tara pana la 3 ani, nu sesizezi acum la maturitate o dependenta de calculator? Sau la noi care accesam forumul destul de des, nu apare o forma de dependenta?
Ce facem noi legat de copii? Aplicam diverse metode, pe care le consideram noi bune la un moment dat, dar nimic nu ne garanteaza ca nu vor fi copiii nostri acele cazuri extreme despre care uneori se vorbeste (proasta comparatie din partea mea, dar ce te faci cand copilul tau e acel 1/1 milion de vaccinuri cu efecte adverse nedorite). Fetita mea are 4 ani jumate si-l vede pe sotul meu cu nasul in PC, non-stop cat e acasa. Vrea si ea. Am negociat, i-am explicat ca pana sa ajunga sa foloseasca PC-ul ca instrument, enciclopedie, mijloc de informare, trebuie sa invete sa citeasca si sa scrie. Deci am mai amanat putin inevitabilul. Intre timp, de 2 ori pe saptamana, in week-end, cand e si tatal ei acasa, se poate juca putin. Sta cam 30 de minute. Mai mult n-o intereseaza.
Ideea mea ar fi sa stie ca obiectul numit PC exista, e bun, necesar, e ca si foaia, pixul, creionul, cartea, deci nu e interzis. Doar ca nu e chiar vremea lui acum, pentru ca ea nu a achizitionat alte abilitati gen scris-citit. Momentan il folosim pentru ea ca obiect de joaca, printre atatea altele, deci ii vine randul rar si pt scurt timp.


www.dropshots.com/dochia" target="_blank">poze1
poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

asta e iar un subiect ce va fi dezbatut pe zeci de pagini cind de fapt raspunsul este simplu si toata lumea e de acord cu el
cheia e e-chi-li-brul.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Ba eu cred ca am pierdut foarte mult pentru ca am luat contact cu calculatorul foarte tarziu.Eu invatam totul in maniera clasica,plictisitoare,fetita mea are sansa sa invete jucandu-se,si ma refer aici la cd-uri si jocuri educative.Invatatoarea le-a facut cont pe un site unde le posteaza diverse subiecte,ca un fel de blog,si ei citesc si scriu parerea lor,isi pun desenele,pozele,e ca un site al clasei,care ii implica pe toti,ii uneste si le face placere sa scrie sau sa citeasca pentru ca nu e pe caiet sau pe carte,e ceva diferit.Si eu la scoala ca profesor folosesc calculatorul,copiii devin imediat mai atenti,se distreaza in timp ce invata si fireste ca rezultatele se vad imediat.Daca se si joaca in aer liber,face si un sport,citeste,are note bune la scoala,nu vad de ce m-ar ingrijora ca sta si la calculator.Daca i-as interzice,as face mai rau,as risca sa mearga,adolescenta fiind,la colege sau in internet cafe-uri sa se joace pe calculator.Asa,il are acasa,are acces la el,cu o limita ,desigur,si cred ca nu e nicio problema.Oricum,fetita mea renunta foarte repede la calculator daca ii propun sa citim impreuna,sa mergem la plimbare sau sa jucam un joc impreuna,deci nu se pune problema de dependenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Si eu zic la fel: echilibru in toate si totul va fi OK.

Acum sunt mai multe lucruri disponibile, mai multe jocuri, mai multa tehnologie. Nu le poti interzice pe toate si sa obligi copilul sa traiasca cum am trait noi acum 30 de ani, pt ca nu traieste in lumea de acum 30 de ani. Asa si mama imi spunea cum aveam eu prea multe chestii ca ea pe vremea ei se juca "cu o papusa de carpa". Fi-miu are acces la calculator si nu cred ca e nociv, e benefic, invata tot felul de lucruri care il intereseaza. N-are voie la jocuri electronice decat in vacanta si in weekend. Cam asta putem face. Sa interzici complet cred ca poate avea efect de bumerang oricum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonapreda spune:

Se pare ca eu sunt singura de aici speriata .Chiar nu ati auzit sau cunoscut situatii similare celor spuse de mine (copiii vecinilor ,prietenilor etc)? Repet,nu contest utilitatea calculatorului,dar cred ca mult mai bine ar fi pt copilul meu daca ar observa pisica la coltul blocului(dau un exemplu), s-ar juca cu ea,ar hrani-o ,ar adaposti-o,decat sa vizioneze si sa citeasca milioane de imagini si informatii despre pisica pe calculator si mult mai bine ar fi daca ,in loc sa intre pe mess sau alte site-uri de gen, ar iesi la un suc cu prietenii si asa mai departe.
De ce credeti ca sunt atatia tineri labili psihic si emotional? Ma ingrozesc de cate sinucideri ale tinerilor aud!!!! Eu n-am auzit "pe vremea noastra " de asa ceva!!! De ce traim intr-o societate plina de droguri si pornografie? Spunea inaioana ca citesc oricum "p..." pe strada,da,dar la calculator vad orgii sexuale si tot felul de monstruozitati!!! Stiti la ce varsta isi incep fetitele viata sexuala? Habar nu au despre ce inseamna sa citesti minulescu si sa visezi cu ochii deschisi...Si cum sa nu se sinucida cand sunt parasite la 14 ani? si credeti-ma ca asta e realitatea...
Sunt multe de zis...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Ma intreb in ce mediu te invarti, nu zic ca nu exista asa ceva, dar nu in apropierea noastra, alea se intampla in mediile cele mai de jos.

Mergi la inceput