Ii place sa deseneze
Raspunsuri - Pagina 3
Ingrid S spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina ingrid, eu fac muzica de la 5 ani. E altceva la muzica. nu am timp acum, da crede-ma ca am toate diplomele:D Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Stiu Sabina ca ai cunostinte vaste in domeniu, dar eu nu cred ca e altfel, unui copil merita sa-i deschizi mai multe perspective, macar sa vada ca exista alte stiluri. Crezi ca scriitorii n-au citit o carte in viata lor? Totul se exerseaza. Ma rog, eu nu-i impun ceva copilei, doresc sa-i prezinte si alte moduri de a desena, nu sa o forteze.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
olympia spune:
Dupa mine, o indrumare in domeniul artelor plastice in copilarie, trebuie facuta cu mult respect, grija si delicatete pentru personalitatea copilului. Poate fi incurajat sa descopere, sa experimenteze sau sa exerseze tehnici diferite de a lucra, dezvaluindu-i permanent un evantai de posibiliti, fara a-l limita sau constrange.
A-i spune unui copil ca trebuie sa respecte proportiile sau perspectiva geometrica, e o limitare. Poti sa i le explici dar poti sa-i arati si lucrari ale unor mari artisti care au intrat in istoria artei, tocmai fiindca au lucrat altfel decat cei de pana atunci, tocmai fiindca n-au respectat regulile ci le-au reinventat!
Copiii lucreaza de obicei din imaginatie, si multi artisti mari au facut-o la timpul lor, in stiluri diferite. Prospetimea viziunii in copilarie e fermecatoare, si de o expresivitate speciala, e pacat s-o inregimentezi.
Si eu si sotul meu am facut Arte plastice (asta pe vremea cand erau 4 sau 7 locuri la examen) si, culmea, amandoi fiind absolventi de profil mate-fizica , nu de Tonitza !
El a si predat vreo trei ani copiilor la clasele 1-4, dar a facut-o punand accent pe imagini cat mai diverse, pe proiectii de diapozitive, pe aratarea diverselor tehnici, lasandu-le libertatea deplina de a se exprima pe temele lor favorite. Ca poate n-au retinut la varsta aia numele artistilor, e prea putin important, dar au avut ocazia sa vada cum arata atat lucrari de Leonardo, Durer, sau de Grigorescu si Tonitza, cat si de Gaugain, Picasso sau de Chagall.
Cu nudurile a fost ceva iures in cancelarie...
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
Sabina spune:
Ingrid, acuma am mai mult timp sa explic, dimineata am fost mult prea laconica.
Vroiam sa spun ca la muzica totul este mult mai abstract, iar relatia dintre nota scrisa si cea pe care o canti nu se poate face fara invatare. E un cod care trebuie descifrat impreuna cu profesorul.
la artele plastice totul vine mult mai natural, direct, copilul poate sa descopere singur mult mai mult decat daca este invatat de catre cineva.
De aceea ghidarea la varste mici nu este necesara.
ea poate fi distractiva , amuzanta, frumoasa, dar nu este indispensabila cum este la studiul muzicii.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo