Hai Liliana! Bravo Mihaela, Anca!Iepu 2010 (122)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Michelle, mi-a placut si mie filmul de care zici. Cam asa e si la noi, numai ca n-am ditamai casa si nici atatia copii...inca .

Sa spui cand scoatem majoretele!

Noi iesim afara, am reusit sa-i echipez pe toti.

Diana, mami de Alexandru (16.01.2010), Andrei (23.06.2008) si Iulia (15.07.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kossir spune:

Citat:
citat din mesajul lui happyjoy

Dragi mamici, am ajuns de ieri acasa si deja am tras cateva randuri de plans

Nu merge sa alaptez exclusiv, deoarece in maternitate nu mi-o dadeau la san constant (desi le-am explicat ca vreau sa alaptez) iar pitica a primit si lapte praf suplimentar si acum nu are nici forta sa suga la san cat sa se sature si adoarme f repede (si orice as face nu se trezeste - decat dupa o ora cand iar trebuie sa o alaptez).

Daca ii dau supliment mananac cam 35 ml si doarme si 4h daca o las...
Daca o alaptez fara supliment dupa o ora plange ca ii e foame. Sanii mei sunt deja grei, tari si durerosi... Si am favut si rani care nu trec cu garmastan...

Problemele mele sunt:
1. E ok sa alaptez la o ora?
2. Ce sa fac sa-mi treaca mai repede ranile de la sani (ma dau cu garmastan din sarcina dar degeaba)?
3. Cum sa reusesc sa ma mulg deja am sanii tari si durerosi (am incercat avent manuala si primii pasi electrica si nu merge - la prima nu se prea face vid iar la ambele cu greu curge putin lichid dar mai mult pe la baza pompei si nu ajunge nimic in recipient)?

Va rog ajutati-ma!!! Deja nu mai stiu ce sa fac... si am asa un copil bun si minunat si cuminte... chiar nu vreau sa renunt la alaptat fara sa fi facut tot ce se poate!!!

Mii de multumiri!!!

38+

fetele.

In nici un caz nu renunta la alaptat. Renunta la supliment. E ok sa alaptezi la o ora pana devine mai puternica si-si va face ea program.
Cu pompele asa e la inceput, nu reusesti mare lucru dar nu renunta. Nu ai pe cineva care sa te ajute? daca nu, du-te la maternitate sa te mulga o asistenta o data, de doua ori. Poate ai si canalele mai infundate.
Ranile la sani se amelioreaza daca tii sanii putin la aer dupa alaptat, garmastyan, lapte de mama, depinde la fiecare. Oricum vor trece nu dispera. Nu vor trece in cateva zile, asteapta-te la cateva saptamani sa doara. Dar trece.
Nu opri alaptatul

http://community.webshots.com/user/kosscar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Nemary, Castelana - multumesc!

Greenfrog - eu stau pe langa Dristor, dar inca n-am carucior .
Eu o sa ma duc destul de mult in IOR, cand n-o sa ma plimb pe langa bloc.
Voi pe unde iesiti?

Apropo de sfaturi si ajutor. I-am spus mamei ca nu inteleg de ce se agita toata lumea cu nasterea mea - in speta ea si sotul care e absolut crispat ca ma apuca nasterea cand e cu picii acasa, in fine.
Si i-am zis ca o sa-i anunt ca sunt la spital dupa ce am nascut, ca sa nu ma agite si sa nu ma trezesc cu ei peste mine. Prezenta sotului e suficienta, si tot ceea ce imi trebuie.
Ca urmare, mai nou, ma suna in fiecare zi sa vada ce fac, ma simt controlata de parca as fi copil mic.

Eh, stiu ca e ingrijorata, dar sunt mai relaxata daca nu ma bate nimeni la cap...

36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Happyjoy, in primul rand linisteste-te si nu te mai stresa asa, ca mai mult rau iti faci.
ca sa-ti raspund la intrebari:
1. da e ok sa alaptezi la o ora, de cate ori vrea copilul.
2. ca sa scapi de rani trebuie sa pozitionezi copilul cum trebuie la san, incearca mai multe pozitii, fa in asa fel ca sa intre in gura fetitei cat mai mult din san, toata aureola daca se poate. In felul asta nu o sa te mai doara si ranile o sa se vindece.
3. ca sa te mulgi fa asa, inainte de alaptat fa-ti dusuri calde la san, apa calduta pe sani si maseaza-i incet pana ai sa vezi ca iese laptele, din propria experienta it spun ca mai usor reusesti tu cu mana ta decat cu pompa. Cand vezi ca s-au mai muiat un pic sanii, atunci pui fetita la san si ai sa vezi ca si ea suge mai usor si [poate o sa manance mai mult.

Rabdare ca o sa reusesti si nu te panica. Ai mare grija cu sanii, sa te masezi mereu cand ii simti tari, sa nu dai in alte probleme. Trebuie un pic de pereseverenta acum la inceput ca dupa aia o sa fie bine, ai sa vezi, curaj!

Magda, 38+ cu Razvan (19 iulie 2003) si Olivia (31 mai 2008)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

Citat:
citat din mesajul lui honeybaby

Nemary - tot la Gilesti ai nascut si prima data ???
Tocmai am vb cu o prietena care a nascut in ac per cu tine ( 21.01.1008) si a trebuie sa se duca la starea civila si ea si sotul sa semneze o hartie cum ca sunt amandoi de acord cu numele pe care il va purta copilului.
Nu stiu ce sa mai cred....
O sa sun maine la sectorul 2 la starea civila sa intreb . Sper din tot sufletul sa nu fie nevoie sa ma deplasez si eu.
Macar de asta sa se ocupe doar tac-su.

Denisa, 38 + cu bebe roz Maya Rebecca
Doamne ajuta sa fie bine de data asta !

Poze & Filmulete Bebeluna

tot la Giulesti, doar ca noi nu avem probleme cu numele, avem acelasi nume de familie amandoi.

Mari de Daria Maria(29.01.2008) 38+ AMR pana marti...sau chiar mai repede
Povestea Darului plangacios

sunt tot mai mare
Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns child spune:

HAPPYJOY incearca sa nu mai plangi si sa te stresezi, acestia sunt cei mai mari dusmani ai laptelui tau.
Si eu am fost exact in aceeasi situatie. Acum sunt ok, alaptez exclusiv. Incearca sa nu-i mai dai lapte praf, mulge-te cu pompa si dai lui bebe laptele tau, si eu am avent manuala si mi-a folosit. Daca nu iese lapte cu pompa, scoate intai manual, apoi pune pompa.

Urmeaza sfaturile care le-ai primit deja de la fetele experimentate si o sa vezi ca o sa fie ok.

Si sa stii ca bebe e cea mai buna pompa.

child fericita de Albert-Krisztian (2.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Lindal, stiu ca tu intrebai de nume, dar noi nici macar nu stim ce o sa fie bebe, asteptam dupa nastere si atunci ne hotaram.

Nasteri usoare fetelor ce urmeaza!

La mine nici un semn, asteptam...

Magda, 39+ cu Razvan (19 iulie 2003) si Olivia (31 mai 2008)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobita2010 spune:

am venit si noi de la spital - am tras o repriza de plans si nu cred ca am terminat
colul deschis, dopul pierdut si sucit in prezentatie pelviana - si de unde maine trebuia sa ma internez pt nastere, acum mai astept pana la urmatorul control vineri - daca mai apuc pana atunci

dr. meu nu este adeptul cezarienei - nici eu nu tin neaparat - dar cand ma gandesc la forceps si la altele asemenea ma bufneste plansul instantaneu - dr. mi-a spus ca vom incerca natural cand se declanseaza contractiile si vom vedea cum merge

nu stiu cum de s-a intors, sambata seara cand am fost la camera de garda era in prezentatie craniana , iar azi se suci ,

ma doare capul de mor si n-am che chef de nimic

ca bobita al nostru sa se intoarca la loc

38+ cu

dpn 02.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Magda - nasti natural sau cezariana?

Si voi ati vrut sa fie supriza la nastere?

36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeybaby spune:

Nemary - am inteles.
Happyjoy - eu zic sa ramai happy in continuare ca doar ai o minune acolo. Uite ca te ajuta fetele cu sfaturi
Roxana- sotul vrea Rebecca . Mie mi-e indiferent numele, nu-mi spune mare lucru dar nici nu-mi displace.
Asa ca Rebecca ramane, daca lui ii place.
Bine ca am cazut de comun acord sa trecem copilul pe numele lui. Pana acum fiecare vroia sa trecem copilul pe numele celuilat.
Ca la noi la nimeni.

O fi ajuns Oana acasa la baietii ei ??

Denisa, 38 + cu bebe roz Maya Rebecca
Doamne ajuta sa fie bine de data asta !

Poze & Filmulete Bebeluna

Mergi la inceput