Parintii laudarosi ...

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

Eu ma laud cu fata mea!!!!Este cea mai rasfatata,cea mai desteapata,cea mai frumoasa fetita!!!
Fetita mea a fost bebelus dismatur si probabil din acest motiv ,motor s-a dezvoltat mai lent. A mers de-a busilea mai tarziu,iar in picioare a pornit aproape de 1 si jumatate. Si pentru ca nu mergea si nu putea investiga singura teritoriul,eu ii umpleam timpul citindu-i,desenandu-i si multe altele. La 1 an si 2 luni a inceput sa vorbeasca,dar nu mergea...
Acum are 2 ani si stie urmatoarele...culorile(inclusiv bej,mov si gri),formele geometrice,numerele de la 1 la 10,literele si stie ca M vine de la mama si I de la Irina si asa mai departe,stie sa povesteasca in felul ei "capra cu 3 iezi","ursul pacalit de vulpe"..stie sa cante..3 iezi cucuieti,usa mamei descuieti si multe multe altele....Dar nu s-a urcat niciodata singura pe un scaun,abia acum se urca singura pe canapea pentru ca este mai joasa. Deci fiecare copil are ritmul lui si posibilitatile lui.

Si ma laud doar pe forum,in viata reala mai putin,doar mai povestesc depre ea,dar in general povestesc celor care nu au copii si povestesc la modul ca sunt atat de fericita ca o am si ca tot ce face pentru mine sunt lucruri extrordinare,fie ele bune sau rele. Nu va imaginati ca face numai minuni...are si momente in care am nervii prastie.

Important este ca atunci cand va merge la scola o voi lauda in particular ,cand va fi cazul..tocmai pe considerentul pe care il spuneau fetele. Si sa stiti ca este dovedit stiintific...copiii care primesc feed-back pozitiv cand este cazul devin adulti responsabili ,mai putin emotivi si capabili sa ia decizii care sa ii ajute in viata.

ANISO...

Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

corinadana sincer daca nu citeam tot cu ochii mei nu credeam ca exista femei/mame care pot gandi si vorbi despre alte femei/mame si copiii acestora la modul cum ai facut-o tu. Pacat ca tu consideri frumusetea fizica o virtute, un noroc si ca inca nu ai realizat cat de relativa este. Ti-a scis foarte frumos la un moment dat cineva ca poate altor mamici fetita ta nu li se pare atat de izbitor de frumoasa. Si e normal, de aceea exista gusturi atat de diferite. Nici sa critici frumusetea fizica a unui adult nu e frumos dar sa afirmi despre un copil/bebe ca "daca el atat poate"... e incalificabil. E un pui de om, un copil, care trebuie iubit si protejat si e frumos prin inocenta si puritatea lui.

CarlaV, tot pentru ca am citit subiectul in integime pot sa spun ca ai luat-o prea "tare" si agresiv pe anemona. Din postari nu reiesea ca era vorba de tine deci nu te-a atacat cu nici o intentie, ci se facuse pur si simplu referire la o afirmatie (care intamplator iti apartinea) la care ea a postat un comentariu si atat. Anemona e o fata cu prea mult bun simt, educata, instruita si nu ar jigni sau lua in deradere pe cineva sub nici o forma.

Si on topic, eu nu le laud pe fetele mele care au acum 3 ani, ci cred ca sunt in extrema cealalta, criticandu-le prea mult, chiar si fata de straini. Citind acest subiect mi-am dat seama cat de mult am gresit. Va trebui sa-mi schimb comportamentul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Nu am citit subiectul, insa nu-mi plac parintii laudarosi. Absolut deloc.
Eu nu imi laud copilul fata de altii, dar il laud cand sunt eu cu el si il apreciez atunci cand este si el prezent intr-un cerc de cunostinte si are nevoie acea apreciere la un moment dat. Apreciere, nu lauda !
Nu ma apuc sa spun ce grozavii stie el sa faca , fara sa fiu intrebata. Pe mine una nu ma intereseaza ce fac ceilalti, si consider ca nici altora nu le face placere sa auda despre cate poezii stie copilul, sau ce bine citeste la 3 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Offfffff,fata mea a fost si este o puturoasa fata de ce copiii am vazut eu,de ex.a mers la 1 an si trei luni singura,de vorbit are 2 ani si o luna si vorbeste o" limba necunoscuta de nimeni" colegii lui barbatimiu de la munca o numesc "limba kariana"de la numele ei karina,spune cum face vaca,oaia,cocosul,catelul si pisica daca o intrebi,sau daca vede animalul respectiv,zice "place"cand ii place ceva ,mama,tata,cristi("chichi),numele lui tasu,face pa spune pa,"aoua"care e unu si zece,si cam atat,altii la 2 ani sunt mult mai receptivi si imita mult mai corect,stie tot ii spun sa-mi aduca biberonul sau cana sau telecomanda mi le aduce,arunca ambalajele la gunoi,din placerea ei,deci intelege tot ce vb cu ea dar cu vorbitul nu avem succes,am fost in parc si mi-e groaza si sa ma mai duc,aud parinti mereu" nu vb ,mihai al meu de ex. vorbea la 1 an ca un om mare aproape,etc."sau multi parinti care zic ca ai lor faceau totul mult mai bine si mai repede,prima data m-am panicat acum am intrat pe net si am cautat sa gasesc specialist logoped,si surpriza nici macar nu te primeste cu un copil asa mic,de la trei ani in sus,deci m-am linistit,am cautat si despre autism si alte minuni care cauzeaza intarziatul vorbirii,si fata nu are cele simptome,dar e greu cand auzi ca altii au facut totul mult mai bine decat copilul tau....deci bravo lor....dar daca exagereaza sau mint nu inteleg de ce,ce obtii cu asa ceva...efectiv doar ca sa te dai "grande" ca al tau e mai intelectual,parerea mea,ca abia la scoala ar trebui sa existe o astfel de competitie,atunci poti sa te mandresti daca copilul tau invata bine,cu toate ca in mare parte e meritul copilului prea putin al tau,deci el trebuie sa se laude.va pup si achai am sa deschid un subiect pe caesta tema ca ma macina ca nu prea vorbeste.Bafta multa cu piticii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

pe parintii laudrosi ii ascultam fara interes, cand era fetita mea micuta, ma gandeam ca exagereaza si simt nevoia sa iasa in fata cu ceva...si cum altfel decat prin aceste laude "infrumsetate"...incet incet mi-am dat seama ca nici macar nu e bine sa pleci urechea la asa ceva, asculti daca vrei si treci mai departe....incercand sa iti vezi de viata ta asa cum consideri ca e mai bine pentru copilu tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

nu e premiant la scoala, joaca football cat de des poate dar nu l-a selectat nimeni pentru vreun club sportiv, nu-l apreciaza niciun profesor pentru aptitudini deosebite la muzica, desen...n-a castigat nicio olimpiada scolara...dar e un copil atat de "real", banal, daca vrei, face pozne copilaresti, recunoaste cand greseste (si sufera cu discretie), e constiincios (dar fara performante exceptionale), e de nadejde, punctual, serios, poti conta pe cuvantul si sprijinul lui, e politicos cu vecinii si vorbeste frumos cu fetele...de ce n-as fi mandra de el ??!! l-as iubi mai mult daca ar fi olimpic national/international ?? daca ar fi cu 10 cm mai inalt, daca ar avea ochii...mai stiu eu cum ?? nu cred.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria.amana spune:

copilul trebuie laudat, stimulat, incurajat doar atunci cand este cazul
este extrem de adevarat ca fiecare isi vede puiul cel mai frumos, superb, perfect copil, dar trebuie sa fim constienti si de greselile lor ca sa le putem corecta din timp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Nici eu nu apreciez laudele facute in detrimentul altora, sau laudele obsesive. Ex: te-am sunat a 5'a oara azi sa-ti povestesc ce-a mai facut sotul / copilul / pisicul.
O reactie normala ar fi "sa-ti traiasca cucoana dar ii am si eu pe-ai mei"
Macar pe forum puteti sari peste, dar ce te faci cand te suna sau te prinde la colt? Stai, ranjesti mecanic cu gandul la ale tale si repeti ca un papagal "d...da...ei, da? magnific...mhm..da.."

21 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi78 spune:

M-am convins ca un copil trebuie laudat sau criticat atunci cand este cazul. Cunosc persoane care au considerat ca daca isi lauda copii li se urca la cap. rezultatele sunt dezastruase: copii sunt nesiguri, au o parere proasta despre ei. Sper ca Dumnezeu o sa ma ajute sa nu fac o astfel de greseala cu baietelul meu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eu_logoped spune:

eu inteleg lauda- exagerare, o aducere fortata in prim plan a unui aspect neimpotant global, eventual n vederea mascarii altora... deci o incurajare sau o mandrie pentru o realizare nu este genul de lauda pentru care s-a initiat topicul care s-a pornit topicul

dar copiii laudarosi de unde invata asta?
la gradinita deja se disting copii care vor neaparat sa ii faca pe ceilalti sa ii admire, sau sa ii placa, sau sa se teama de ei prin diverse exagerari : tatal meu are...am facut....cum, tu nu ai? eu am o groaza.....


Mergi la inceput