Parintii laudarosi ...

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Hopa, m-a tras o prietena de maneca si m-am vazut citatata.
Copilul meu la 10 luni si ceva face tot ce am spus ca face, cand am povestit la odiseea ei a fost ca sa relatez, nu ca sa ma laud sau sa fac comparatii sau sa generez dispute. Am viata mea, n-am nici timp si nici chef sa inventez ceva de amorul artei.

Catalishka, catalogarea ca "maiastra la toate" sau ceva de genul asta este cel putin rautacioasa. Numai faptul ca al tau nu face ce fac altii nu inseamna ca nu exista. Nu ma cunosti, vad ca ai atata timp sa urmaresti pe net ceea ce scriu ca apoi sa scrii prin alte topicuri ca ma laud. Poate daca ti-ai dedica timpul respectiv copilului tau ar iesi ceva bun din asta.

Fetita mea cea mare stia toate literele si culorile cu nuante la 18 luni, acum face puzzle de 60 piese si vorbim ca oamenii mari si nu are 3 ani. Si nu e deloc singura, doar ca unora le place sa vada numai ce scriu eu, desi sunt multi alti copii ca ai mei.

-----------------------------------
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07


-----------------------------------
Larisa 6-12 luni***Larisa 1-6 luni***Sarbatori de iarna 2009
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Citat:
citat din mesajul lui anemona

Oare sa fi uitat cand l-a nascut?




Cine esti tu sa-ti permiti sa ma insulti? Ma cunosti de undeva? Daca ai ceva de zis, de ce nu spui la subiectul unde am scris?

Evident, de fiecare data am nascut natural si fara anestezie, e logic ca as fi putut sa uit data in care am nascut, poate sunt si analfabeta si nu stiu sa citesc un certificat de nastere, ce zici? Iti place scenariul asta? Iti satisface orgoliul?

-----------------------------------
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07


-----------------------------------
Larisa 6-12 luni***Larisa 1-6 luni***Sarbatori de iarna 2009
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgeea spune:

Mdah... obesrv ca toata lumea aici discuta in principal despre bebelusi si copii mici.... nu stiu daca la varsta mica chiar e vorba de lauda, sau mai mult despre mandria parintelui care vede ca puiul lui achizitioneaza indemanari noi...
Cand am vazut prima postare, am crezut ca e vorba despre acei parinti care traiesc doar prin copii lor, si care isi sutin copiii in toate acele activitati pe care si le-ar fi dorit pentru sine....
Poate ca mi-a zburat gandul la asta pentru ca fiica-mea a trecut de varsta la care ne mandrim cu: cate cuvinte stie, la cate luni a mers, samd... si pentru ca in ultima vreme am tot vazut parinti obsedati de succesul copiilor lor intr-un domeniu sau altul. Si cred ca , intr-adevar, acei parinti sunt cei care , la varste mici ale copiilor lor, au fost cei care si-au laudat pruncii comparandu-i cu cei din jur care poate aveau la acel moment o evolutie mai lenta. Acei parinti care vaneaza toate aceste reusite ale copilului (asta chiar nu e rau) si care se bucura cu adevarat ca altul e mai in urma (asta da!). Din pacate, e trist sa vezi astfel de parinti, dar mai trist mi se pare pentru copilul cu pricina.


sotul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

aflu din mass media ca pe glob exista copii care la 2 ani au abilitati remarcabile in domenii diverse, copii care ma umilesc cu I.Q.-ul lor exceptional, etc.
e foarte posibil ca unii dintre ei sa fi vorbit la 7 luni, sa fi desenat la 8, sa fi descoperit perpetuum mobile la 1 an, etc.
deci...se poate!! exceptii. de ce n-ar fi si printre ai nostri (fortez lucrurile, copilul meu, in mod sigur, nu e de genul asta).
"laudarosenia" parintilor, mai ales a mamelor, nu ma jigneste, nu ma alarmeaza, as spune ca ma amuza pentru ca recunosc exaltarea mamicilor tinere (si foarte tinere) care sunt convinse ca ce au facut ele n-a mai facut si nici nu va mai face cineva vreodata. e multa naivitate si multa automultumire strecurata printre randurile acestora. dar si dovada unei iubiri unice, iubirea mamei pentru odorasul ei, unic, irepetabil, rupt din soare. de ce sa ne suparam ? poate spune, oare, vreo mamica:" eu imi iubesc copilul mai mult decat il iubesti tu pe al tau" ??!! abia atunci as considera ca schimbul de impresii e inutil. si la urma urmei...n-ar fi monoton sa fie toti copiii la fel ?? important e sa fie sanatosi. fiecare isi are ritmul lui, destinul lui...

Citat:
citat din mesajul lui Catalishka

Mai, chiar n-am vrut sa supar pe nimeni. Eu sunt la primul copil, cam nestiutoare si stangace ca toate mamele aflate la prima experienta, de aceea am si pus intrebarea...chiar mi s-a parut cam iesit din comun sa faca propozitii la 9 luni.

Si am zis penibil ca nu era la prima "abatere", persoana respectiva dandu-se cam in toate maiastra...dar nah,greseala mea ca nu am relatat tot background-ul...

Si deci nu e penibila doar pentru ca al meu nu face(eu am zis ca nici nu ii compar)...era doar o tema de amuzament, asa cum ar trebui sa priviti toate acest subiect, aici pe forum si asa in general in viata de zi cu zi.

Eu sunt cea mai fericita si ii multumesc lui Dumnezeu atata timp cat copilul meu este sanatos...

Inca o data scuze daca am lezat pe cineva, tot respectul daca chiar se poate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalishka spune:

Nu vreau sa fac valva, Carla ai PM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flloryy spune:

Fiecare copil are ritmul lui... chiar astazi m-a sunat o mamica care are un baietel cu o zi mai mare ca al meu (6 luni)si m-a intrebat: nu i-au iesit dintii? nu spune silabe? Nuuuu!!! Si nici nu intru in panica, tot ceea ce conteaza ii sa fie sanatos! Toate la timpul lor.
Nu m-a deranjat nici ca m-a intrebat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

exact asta mi se pare lauda nepotrivita, sa o faci ca sa starnesti invidie sau mai rau.....

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Mie imi place sa aud parintii vorbind despre copiii lor.

Conteaza insa tonul.
Una sa iti povestesti plin de dragoste copilul, alta e sa sa incepi sa il lauzi cand vezi ca alt copilas nu exceleaza la un anumit domeniu.



Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii


Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.





carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004)
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

AB-AC , m-ai facut sa plang! Cu bronsiolita copilului tau, mi-am adus aminte de ce chiar nu ma intereseaza ca nu au facut ceva absolut special si senzational. Ufff, pai de aproape 5 ani, unul mic e in brate cu probleme de sanatate diverse, cate bronsiolite pe cap de fiecare, cati ani de kinetoterapie cu cea mare ca s-o vad ca merge ok....., dupa ce mi s-a spus ca are parapareza spastica. Si acum scriu o mana, ca pe cealalta doarme cel mic care e, evident, cu febra mare, are 8 luni si nu sta in fund! Dar, bate din palme, silabiseste si are diiiiinti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Lauda e buna atata timp cat e constructiva, cand devine egoista si cu aluzii rautacioase deja devine de ocolit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramyteo spune:

Buna.
Fetita mea a pornit in picioare la 10 luni da de vorbit a vorbit mai greu si stalcea cuvintele si mie imi era drag cand o auzeam cum vorbeste numai ca atunci cand vroiam sa povestesc ceva la socrii de ex. astazi a mers mult pe jos ...mie mi se taiau cuvintele cu ceva de genul "aaa pai sa vezi pe Andreea cat merge pe jos" cealalta nepoata care e mai mare decat a mea cu un an, asa ca nu pot sa mai zic nimic dar am aici pe forum mi-am deschis subiect cu perloasele lu ficamea si uite asa scriu ce face si lucruri bune si rele si nu mai zic la nimeni nimic, poate foarte rar sau al meu sot ca sa le faca in ciuda se lauda cu ficasa si vedem numa cum "mustacesc" altii
Pe mine ma amuza cand incepe o bunica sa imi zica "vaiii cat e de desteapta ca atunci cand vor sa plece acasa cu fetita, se ascunde dupa usa" si fetita are doi ani sau te miri ce zice...cat e ea de desteapta...apai eu ce sa mai zic ..."pai da...e desteapta...ca trebuie aprobata ca de nu se uita urat"
Of of...fel si fel de mamici


Andrei
Perlute Teodorei
www.onetruemedia.com/my_shared?z=25553f6a107c1027ce1db7&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete
Suntem mari

Mergi la inceput