Cum invat sa merg cu role?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Si cum fac diferenta intre plastic si silicon? Ca eu m-am uitat in carrefour si mi s-au parut toate rotile la fel adica din silicon doar ca unele se invarteau asa cu mana altele nu prea. Am mai auzit o faza ca nu conteaza daca se invart ca ele sunt date cu vaselina si de la greutate si frecare aia se incalzeste si se invart numai bine. Acum habar n-am daca e adevarat.

Deci retin:
- roti din silicon (oare n-ar trebui sa scrie pe cutie sau pe undeva?)
- rulmenti ABEC daca se poate 1 whaterver that is
- nu cu roti mari

Am intrat aseara pe site-ul decathlon.co.uk si initial m-am speriat cand am vazut ca erau 65 de lire o pereche. Pe urma am remarcat ca alea erau freeride pentru initiati si impatimiti care nu se mai dau jos de pe ele

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Prezent.
Am rollat cum zice fii-mea pe patinele cu rotile in copilarie, si atat. Anul asta am fost in mallul din Rahova si in cel din Afi sa o invat pe Maria sa patineze. Si cum sa o invat cand nici eunu stiam. Asa ca mi-am inchiriat patine si am mers pe langa ea. Ne-am tinut mai intai echilibrul si apoi am inceput sa ne luam avant... incet incet. Nu-s vreo slaba, am 65 de kilograme la 1.72,asta ca sa aveti repere. Recomand cele 2 malluri ca au gheata artificiala pe care te echilibrezi usor. Am fost ulterior si pe Flamaropol unde gheata e geniala, dar deja imi tineam echilibrul si acolo am luat avant, incet incet. Apoi am decis sa imi cumpar patine pentru ca tot plateam aiurea inchirierea lor. Si am cumparat unele care au si role si patine, interschimbabile, atat mie cat si Mariei. Nu-s vreo fita, au costat vreo 100 de ron ale mariei si vreo 130 ale mele. Dar, de la prieteni stiu ca cele cu roti exclusiv de silicon si mai de firma sunt pentru cei care deja isi stiu miscarile la "rollat", altfel iei viteza si te duuuuci.
Deci eu, din experienta mea proprie, invatata in iarna asta, asa am invatat. Cu singura intentie de a-mi invata copilul si de a-i da exemplu personal. Si acum nu ma mai satur :-).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

www.decathlon.fr/roller-roller-play5-pink-id_MAN_11326_8103624.html" target="_blank">Rolele acestea sunt bune?

Sau sunt numai de inagine?

Bazarul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Iasmin, marci bune sunt Roces, Bauer, Rollerblade; la noi sunt multe Roxa, unele sunt bunicele. Cred ca role bune incep undeva de la 200-250 lei (dar n-am mai studiat chiar recent ce preturi sunt la raft). Daca se cumpara pentru un adult, eu zic ca merita investitia de cateva milioane. Mai greu e la copiii sa dai bani multi din an in an sau doi in doi (nu gasesti reglabile la orice marca). Cum am zis, eu am primit sau cumparat de ocazie pentru copiii.
Dupa parerea mea, trebuie role bune din start, chiar daca "merg singure"; miscarile sunt diferite si, daca e sa inveti, mai bine inveti corect din prima. Diferenta este cum ai patina pe gheata pe patine ascutite sau neascutite. Ana este al doilea copil al meu caruia nu i-am luat din prima patine bune...si am gresit din nou. A invatat sa mearga imediat ce i le-am schimbat. La 4 ani merge binisor, cade de cateva ori, dar are inclusiv casca. Nu pateste nimic.
Cele cu siret sunt cele mai bune...dar pentru copiii nu sunt practice; asa ca tot inchidere mecanica in trei puncte.
Androix, iti spun eu cum faci diferenta intre plastic si silicon: iei gheata in mana si o ridici un pic (5-10 cm) deasupra cimentului din magazin; cand le dai drumul, cele din silicon au recul si fac un zgomot infundat, cele de plastic fac un zgomot de ghiveci spart si nu-s elastice deloc. Chiar daca nu te pricepi, daca faci experienta cu cateva role, precis o sa vezi care-s mai bune calitativ. Comparativ, iti imaginezi cum merge caruta cu roti de lemn si aia cu cauciucuri (pe un drum de tara...). Pe cutie scrie ca-s de silicon, numai ca si siliconul ala e de mai multe feluri...tot la mana le simti.
ABEC este un standard de calitate al rulmentului, incepe de la 1 si se termina la 9 (dar sunt numai 5, nu merg din 1 in 1); adica 1 e cel mai slab, insa daca pot intra in categorie ABEC, inseamna ca, oricum, rulmentii sunt de calitate. Pe unele role scrie ce ABEC au rulmentii, dar e aproximativ ca la aparate foto, peste 5-6 mgapixeli si asa nu mai conteaza, deci cei de 10 mp la un aparat de amator sunt povesti pentru copii.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Deci sa inteleg ca ce am gasit eu pica ... sa caut numai din cele 3 marci indicate de tine? Le-am gasit pe la 300-400 ron
Recomanzi rolele SH pt copii sua adulti?

Bazarul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui iriss27

Deci sa inteleg ca ce am gasit eu pica ... sa caut numai din cele 3 marci indicate de tine? Le-am gasit pe la 300-400 ron
Recomanzi rolele SH pt copii sua adulti?

Sumele-s mari, insa daca stai sa te gandesti ca 75-100 euro nu reprezinta mare lucru ca investitie in ceva bun...cine-i pasionat, plateste banii astia. Merita.
Nu pot sa zic ca recomand...eu le-am luat copiilor si SH, ale mele au fost noi ca le-am primit moca, Tora are vreo 2 perechi, una de noua, alta SH. Toate-s de marca. Daca te uiti pe vreun site cu ocazii, o sa vezi preturi bunicele la role de calitate.
In cazul asta, eu prefer sa procedez in acest mod.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

orice model alegeti nu uitati de casca, protectie genunchi + coate si neaparat si pentru palme (de fapt se gasesc la set)

daca mergeti pe gheatza nu uitati purtati manusi...eu patinez de cand eram mica si atunci am vazut un accident cam nasol...mainile trebuiesc protejate

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eusunteuasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui iriss27

Am 33 de ani si o gramada de kg, adica 80. Am vreo sansa sa invat sa merg pe role?
Barbate-miu nu vrea sa ma lasa sa-mi iau, pt ca imi zice c an-ar ebani de platit spitalul meu (pt picioare rupte).
Exista vreun profesor care sa ma invete?

si eu ma inscriu :D 30 de ani, cu ceva kg in plus decat ar fi trebuit, asa ca...prin mai-iunie, vreau neaparat sa-mi cumpar role...ca prof ma gandeam chiar la sotul meu care nu stie nici el sa mearga cu rolele, dar sa ma tina pe mine, sper sa poata:)
''venim'' aici si ne numaram juliturile? :P

Mergi la inceput

Deci, suntem 2 in club :))
Eu am gasit un tip care da ore in Herastrau si niste cursuri la Afi Cotroceni, unde mi-ai zis ca am ceva sanse sa invat sa ma tin pe role :))
Asa, ca daca vrei, welcome in the club :))
Ce role iti iei?
Recomandati vreun magazin de role?:D

Bazarul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Hai ca intru si eu in club; Anul asta mi-am pus si eu patinele de gheata in picioare (a treia oara)dupa mai bine de 7 ani;
,cand eram mica am folosit la greu patinele cu rotile deci cele care erau doua cate doua in fata si in spate cu legaturile acelea din piele si cu sireturi, si musai sa imi iau si role, caci trebuie sa imi invat copilu cu ele;
la patinoar nu am avut mare succes cu copilul, dar macar se tine pe picioare, inca nu a invatat sa alunece pe ele, cum sa se impinga, dar am inceput si tarziu, intr-o doara caci a primit bani de colind si nu stiam ce sa ii cumpar, caci voiam ceva mai util nu toto felul de tampenii, asa ca mi-am luat si eu (l-am cantat pe al meu sot cu ocazia aia)...
Patinele de gheata sunt OK dupa nestiinta mea (nu am cazut decat de vreo doua ori)sunt luate de la Decathlon, si ma bate gandul sa imi iau si role tot de la ei, asta daca nu imi cad ochii pe marcile spuse de Rufus (thanks cu ocazia asta).
Am uitat sa va mai spun ca am si adidasi din aceia cu role in calcai dar nu am fost in stare sa invat sa merg cu ei, sotul nu a avut timp sa ma tina de mana, si am incercat sa ma tin de carucior, si era sa il cam rastorn in primavara trecuta, am cam prins frica asta e...
Hristos a inviat!

Mergi la inceput