Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (56)
Raspunsuri - Pagina 15
dunemaire spune:
Sabina, felicitari pentru noua data - sa dea Dumnezeu sa deschizi tu seria de bebei cu domnitele atunci, iar fetele cu repaus la pat sa mai astepte cumintele pana dupa, sa se mai coaca bebelusii.
Pentru lactatie eu am folosit ceai de marar amestecat cu chimion, plus lichide multe baute si cand imi era sete, si cand nu . Pe langa efectul galactogen, mai alinau amandoua si colicile, atata doar ca gustul era oribil .
Am ajuns ieri in sfarsit sa fac poze, nu de alta dar mai am 9 saptamani si nici o poza cu rotunjimile. Carevasazica poftiti:
o domnisorica:
http://inlinethumb05.webshots.com/45316/2163761470105580295S600x600Q85.jpg
dand pupici la o burtica (mai mult burtoi, dar na, rima sa fie)
http://inlinethumb64.webshots.com/45439/2331116280105580295S600x600Q85.jpg
atasata la o mamica:
http://inlinethumb02.webshots.com/47425/2014908140105580295S600x600Q85.jpg
Andrea, mama de Timea Christiane (6 ani 1/2) si o de 30+
Crissy_C spune:
Fetelor, legat de celulele stem, si eu eram tare hotarata la inceput sa recoltam, acum nu mai sunt asa sigura... Am citit ca de fapt celulele stem ale bebelusului nu pot sa-l ajute in caz de vreo boala, pt ca si ele ar fi 'programate' sa dezvolte aceeasi boala... Voi ce stiti de asta, ati mai citit asa ceva? Sau ati citit despre cazuri concrete de vindecare cu celule stem din astea din cordon? Ca stiu ca cele mai bune sunt cele embrionare, dar recoltarea lor pune probleme de etica, si e cam interzisa in multe tari...
Oricum din ce am citit mi-am facut impresia ca toata povestea in stadiu de cercetare inca si ca nu prea au fost cazuri concrete de vindecare, cel putin nu pe banda...
Cristina, fericita 28+ cu Patricia
dana81 spune:
BUBU eu am reusit sa am lactatie dupa 2 saptamani de la nastere cu ceai fares si galafor.Ceaiul mi se pare extrem de bun, se vedea "productia" de la o cana la alta.Si ar mai fi de preferat muuuuuulte lichide (ceea ce eu nu am fost in stare)
26+RIANA & CLARA 06.08.08
Ioana5255 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Crissy_C Fetelor, legat de celulele stem, si eu eram tare hotarata la inceput sa recoltam, acum nu mai sunt asa sigura... Am citit ca de fapt celulele stem ale bebelusului nu pot sa-l ajute in caz de vreo boala, pt ca si ele ar fi 'programate' sa dezvolte aceeasi boala... Voi ce stiti de asta, ati mai citit asa ceva? Sau ati citit despre cazuri concrete de vindecare cu celule stem din astea din cordon? Ca stiu ca cele mai bune sunt cele embrionare, dar recoltarea lor pune probleme de etica, si e cam interzisa in multe tari... Oricum din ce am citit mi-am facut impresia ca toata povestea in stadiu de cercetare inca si ca nu prea au fost cazuri concrete de vindecare, cel putin nu pe banda... Cristina, fericita 28+ cu Patricia |
astia de la biogenis ziceau ca au avut 4 cazuri de vindecare cu celule stem.
numai in SUA se accepta metoda embrionara. In Europa de ex este interzis. Chiar a fost un reportaj pe discovery cu un cuplu din marea britanie care a facut un copil pentru a-l salva pe primul nascut bolnav si in anglia nu au putut, a trebuit sa mearga in state. au fost f criticati de societate.
Noi ne-am gandit, ca daca au compatibilitate 25-50% de ce sa nu incercam, pana la urma platim la CASCO la masina o gramada de bani pe an si ptr copiii mei sa nu le platesc aceasta asigurare. Nu am vrea sa ne para rau mai tarziu.
Sabina 35+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei
AMR - 3 saptamani
Doamne Ajuta sa ajungem cu bine la capatul drumului si sa se nasca fetele sanatoase.
Flubby spune:
Buna burtici, iar ati scris mult, abia am reusit sa recperez, scriu repede pana nu se aduna iar subiecte multe ca iar nu fac fata
Sabina esti vedeta odiseii!!! Inca 2 saptamani, mai e asa putin...sper ca nu-ti dam si noi mai multe emotii in plus tot mirandu-ne aici de dpn-ul tau. Sa-ti dea Dzeu niste fete sanatoase tun si o nastere fara probleme!
Carla sper ca nu ai nici o tiganca in salon si ca stai cumintica sub supraveghere! speram ca esti ok, iar cand se intoarce dr ta in tara sa-ti dea drumul acasica pana nasti, sa nu te mai chinui p-acolo!
Nati felicitari pentru fetita, ne-ai tinut putin in suspans!
Ale eu in locul tau nu as pleca urechea la ce zic toti doctorii, ai incredere doar in dr tau, ai vazut va e totul in regula? si felicitari pt bebita, ai sa vezi ca o sa fie o grasunica la nastere!
NicoB unde se depun cererile acelea pentru indemnizatia ingrijire copil pana la 2 ani in cazul nostru cu adresa de Chitila, cumva la primarie?
Mira cum te-ai inteles cu noua doctorita, sper ca a fost "dragoste la prima vedere".
Crissy_C legat de aqua gym, eu stiu ca e ok sa faci pana la sfarstiul sarcinii daca nu ai contraindicatii medicale; acum cred ca depinde si de ce exercitii se fac acolo, de ex la active (probabil de aia si pretul mai mare) stiu ca e specializat pentru gravide clar, la floreasca e program pt oricine sau specializat?
Nana si la mine limfocitele si leucocite au iesit tot asa, unele mai mici altele mai mari; dr de fam nu a zis nimik legat de ele sa vedem ce zice si ginecologul acum; legat de hemoglobina mie mi-a dat supliment de fier cu acid folic Tardyferon fol si care cica are o eliberare mai de lunga durata, cica nu ar trebui sa constipe asa tare dar la mine tot aia e de aceea l-am cam luat din an in pasti
acum, legat de dentist si masele, eu dintotdeauna am avut probleme si evident ca nu am scapat nici acum in sarcina; dintoloaga mea imi zice ca sunt 2 variante sa-mi faca o anestezie (ceva fara adrenalina) care nu afecteaza sarcina sau sa incercam sa dregem problema pe viu; mie sincer nu-mi convine nici una dintre variante, mai ales ca deocamdata nu e chair grava problema, adik nu m adoare nimik....pe de alta parte daca le las acum nerezolvate cu gandul sa le fac dupa ce nasc mi-e frica sa nu se agraveze urat in timp ce alaptez ca atunci nici atat nu voi putea merge, voi ce parere aveti?
legat de concediul de maternitate si lauzie, am si eu o nelamurire (sorry daca sunt total pe langa) banii de indemnizatie sunt platiti de stat, sau sunt platiti de angajator si apoi recuperati de acesta de la stat?
burtici va mai solicit ajutorul cu inca ceva, daca aveti chef, dupa cum vedeti nu am nici un nume la bb la semnatura, asta pt ca ne este foarte greu sa ne hotaram, de fapt eu si sotul ne potrivim pe multe planuri dar in acest caz nu reusim deloc sa ne punem de acord: mie imi plac numele putin mai rari, sau mai speciale sa zic asa iar el e genul mai clasic aici, va rog ajutati-ma si pe mine cu niste voturi plss, ce va place din urmatoarea lista:
- darius
- thomas
- filip sau philip (inspirat de arturica)
- carol
- felix
- yannis (tot de la arturica, ce sa fac dc esti asa creativa cu numele)
va multumesc anticipat
va poop burticute, o dupa-amiza placuta
rxd 28 + cu
Crissy_C spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ioana5255
astia de la biogenis ziceau ca au avut 4 cazuri de vindecare cu celule stem. numai in SUA se accepta metoda embrionara. In Europa de ex este interzis. Chiar a fost un reportaj pe discovery cu un cuplu din marea britanie care a facut un copil pentru a-l salva pe primul nascut bolnav si in anglia nu au putut, a trebuit sa mearga in state. au fost f criticati de societate. Noi ne-am gandit, ca daca au compatibilitate 25-50% de ce sa nu incercam, pana la urma platim la CASCO la masina o gramada de bani pe an si ptr copiii mei sa nu le platesc aceasta asigurare. Nu am vrea sa ne para rau mai tarziu. Sabina 35+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei AMR - 3 saptamani Doamne Ajuta sa ajungem cu bine la capatul drumului si sa se nasca fetele sanatoase. |
Mai Sabina cata dreptate ai tu cu asigurarea de la masina Daca o iei asa, chiar ca nu mai stai pe ganduri, fie ce-o fi Eu am o masinutica mica, un Clio 3 din 2006, si platesc vreo 550 de euro pe an numai pentru ala, cum sa nu dau 1000 pe o astfel de asigurare de sanatate
m-ai convins, ramane sa-i pun si sotului problema asa. Astia de la biogenis au avut cazurile astea 4 in Romania? Sau in total? Fetele care ati semnat cu Cord Blood, ei ce v-au spus?
Merci, fetele
Onana spune:
Legat de ceaiuri sau alte cele de stimulare a lactatiei, eu am luat si Galafor, si ceai de la Plafar si din ala instant de la Hipp si nu-mi dau seama daca/care a avut vreun efect notabil. Dar clar cel mai bun a fost cel instant, il faceam rapid, e si racoritor, etc
Flubby, eu stiu ca angajatorul plateste concediul de maternitate (sarcina si lauzie) si apoi recupereaza banii de la stat, iar indemnizatia pt cresterea copilului o plateste primaria. Ca nume votez pt Filip
Apropo, am si eu o intrebare pt mamicile are au terminat un concediu pt cresterea copilului pana la 2 ani, indemnizatia nu se acorda si pt luna in care s-a nascut copilul? De ex, in cazul meu Matei s-a nascut pe 21 februarie 2008 si ma asteptam sa primesc indemnizatia si pe luna februarie 2010, si cand ma duc acum la bancomat sa scot niste bani, surpriza...fonduri insuficiente! Deci nu au virat banii si pt februarie? O fi corect?
Sorana, mami de Matei (21.02.2008) si 33+ Tudor
Crissy_C spune:
citat din mesajul lui Flubby Crissy_C legat de aqua gym, eu stiu ca e ok sa faci pana la sfarstiul sarcinii daca nu ai contraindicatii medicale; acum cred ca depinde si de ce exercitii se fac acolo, de ex la active (probabil de aia si pretul mai mare) stiu ca e specializat pentru gravide clar, la floreasca e program pt oricine sau specializat? rxd 28 + cu |
Ruxandra, si la cei din Floreasca se presupune ca ar trebui sa fie clasa speciala de gravide, dar cum nu potrivesc toate in aceeasi zi, fac ore mixte... Prima oara eram singura gravi, a doua oara eram doua. Dar oricum avem program "personalizat", nu ne lasa sa facem toate exercitiile celorlalte fete. Nimic din ce presupune incordari ale abdomenului.
Legat de dentist, eu zic ca daca e vorba despre vreo carie simpla, atunci sa mergi pe varianta fara anestezie. Eu intotdeauna am facut asa, anestezie doar la extractii sau acolo unde a trebuit scos nervul... Acum depinde de ce problema ai si cat de suportabila e durerea. Dar ricum e mai simplu acum decat dupa aia, cand o sa fii cu bebe, si n-o sa-ti vezi capul de treburi.
Iar legat de numele baietelului, mie imi plac mult Thomas si Filip.
nikolett2445 spune:
citat din mesajul lui Flubby plss, ce va place din urmatoarea lista: - darius - thomas - filip sau philip (inspirat de arturica) - carol - felix - yannis (tot de la arturica, ce sa fac dc esti asa creativa cu numele) va multumesc anticipat va poop burticute, o dupa-amiza placuta rxd 28 + cu |
Filip
Thomas
fetita mamei
NIKOL32+ ANTONIA si DAVID (15 MAI 2006)
AMR 7 saptamani