Atentionare la slinguri

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Si eu mi-am purtat copila in asta (penultimul, cel rosu cu dungi) http://www.mamankangourou.com/boutique2.php?l=fr&t=1 de la cateva zile pana la 6 luni

si in asta http://www.mothercare.com/BabyBj%25f6rn-baby-carrier-original-Black/dp/B000TZURXQ/sr=1-3/qid=1269276338/ref=sr_1_3/277-5974401-6120226?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42833041&mcb=core
de la 6 luni pana la 1 an si jumatate.

Am preferat aceasta optiune pentru ca mi-a fost mai usor sa ma pot misca peste tot decat cu carutul. Pe acesta din urma il foloseam, cel mai adesea, la drumuri lungi.
Nu mai spun ca, avand mainile libere, puteam sa fac si altceva in afara de a sta in brate cu bebelina: spalat vase, scris la calculator, citit o carte, shopping, etc.

Eu am adorat sa-mi port copila in felul acesta. Numai cand ii simteam capsorul splendid pe pieptul meu si respiratia de pui linistit eram in al noulea cer!
Si nu mi-am inchipuit o secunda ca ar exista vreun risc sa-i fac rau in vreun fel tinandu-o mereu aproape de piepul meu. Nici macar nu mi-a trecut prin cap.

Si sotul meu a purtat-o, dar mai mult de la 6 luni in sus. In primul rand ca-mi era mie mai greu fiindca era bebele mai grasun , si-n al doilea rand fiindca si lui ii placea feelingul cu puiul la purtator.

Ce pacat ca a crescut prea repede!

Mamica de Zanuta mica, Anna Laura

www.youtube.com/watch?v=ckFvoGRPiCU&feature=related/" target="_blank">Shape up, Anca!
Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Letitia, situatiile nubse compara din nici un punct de vedere .

Psicho, m-am prins da ma apucasera dulcegariile si trebuia sa scot un motiv ca sa le emit .

Nu denizel, nu se pune problema de carat ca fave parintele crizele de lombosciatica de la greutatea lu' ala micu' , asa ca se iveste locul premergatorului ! Bingo !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanadaraVikinga, de cand am citit ce ai scris despre tinerele asistente din maternitati stau si ma intreb: daca bebe este nascut prin ceza deci nu are amintira "traumei nasterii naturale' atunci o invata pe mama sa-i puna body ul pe cap sau nu?
nu stiu cum e peste tot in maternitatile de pe aici, doar strict aici unde am nascut eu si din contactul cu moasele avute, 2-3 pe tura la spital, altele ce vin acasa, s-au mai nimerit in vacanta si au colaborat cu altele, una din elvetia data asta cu letitia, alta la nadja din danemarca, nemtoaice in rest si tinere si mai de scoala veche din fostul ddr ori din vest, va zic o groaza de variatii in astia 6 ani.la treaba cu cezariana m-am gindit si eu, dar nu am mai intrebat ca eram in toane bune:)pe urma daca la aldo era indicat la baita sa se puna in apa picaturi de ulei de masline ori de migdale, acum uleiul nu mai e cine stie ce, pt ca se formeaza o pelicula deasupra pielii, care piele nu mai respira si tot asa. acum cea din elvetia mi-a venit cu traditia din alpi, cica smintina in apa, da da ati citit bine:))si chestia e ca functioneaza chiar bine! pin la urma e grasime naturala, nici prea multa nici putina ca si concentratie, ca se pune din aia subtire, schlagsahne adica, sa zicem un pahar la o balie marisoara. dar am pus si din aia normala ca se dilueaza rapid, am pus si lapte si inca bio. ca reginele nu alta.fara consernvanti, fara parfum, doar ceva gras, nu lasa nush ce pelicule, proaspat si ieftin.adica ce bunica ce-si punea masca din smintina nu era frumoasa?pe urma biberoanele, pe vremea mamei erau de sticla, veni era plasticului si toata lumea cu ele pina sa vina noutatea ca plasticul la microunde ori cu ceva cald in el elimina treburi toxice rau.iar e buna sticla.inebunesti nu alta.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel
Daca sling, wrap, pouch sunt asa mare pericol pentru Bebei, asta e, va trebui sa ii carati in brate .Pentru parinti, de dragul copiilor"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mãmici de bãietel.
si ce-i asa rau? poti sa o pup, sa o privesc, la sport am invatat sa-mi sustin bine corpul cind am ceva greu in miini, brate asa ca-mi antrenez si muscii abdominali si laterali. cind ma uit in cuptor ori sare uleiul in sus la ceva fript pe aragaz o las rapid intr-un patut mic-leagan care-i pe roti si-l mut unde doresc.ca doar legat bb de mama merge cind pina la urma? la stat la computer si promenada prin casa. eu-s mai ocupata de atit.cind is mai mari de 3-4 luni e pretabil la o plimbare afara, legat pe spate stiu eu la urcat pe munte cind bb are mai mult de 6-7 luni.dar pozitia verticala n-are cum sa fie ok in permanenta.eu o vad ca iese cam botita de acolo si abia asteapta sa se intinda cu toata puterea. si vad ca-i place mai mult ca-i plimbata nu ca-i legata acolo ghemuit.mie-mi plac totusi, is mai bune ca marsupiile, babytrage cum is numite aici. dar sa nu ne exageram cu cit de usor de folosit sunt. eu pina ce intru si ies din 6m de sal imi ia ceva timp cind e vb de scos bagat copilul des de acolo.alte tinere mame nu pot sa puna un pampers bine daramite sa ancoreze un nou nascut in siguranta si in pozitia corecta acolo doar asa din poze.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Hmmm, chiar azi mi-am scos fetita de 11 luni in sling (de fapt pouch, daca e sa folosesc denumirea corecta); e de la tipa din Ro care "le lucreaza pe genunchi"(?!) (de fapt e "second", primit de l un bebe care a trecut la mei-tai). Am pus-o prima data (orizontal) cand avea vreo 7 saptamani. Am mare incredere in slinguri si-n capacitatea mea de a-mi plasa copilul in sigurantza acolo; trebuie sa fii cel putin inconstient sa-ti pui copilul intr-o posheta de-aia horror (asa-zis-ul "sling" incriminat in articolele respective) si sa-l uiti acolo, sa nu mai verifici din cand in cand daca sta bine, daca poate respira...
Eu sunt sigura ca aceasta "psihoza-sling" nu va avea niciun impact negativasupra mamelor care stiau dinainte ce e acela un sling/wrap etc, au destul discernamant sa vada "despre ce e vorbain propozitie"(respectiv articol).
Paralela premergator-sling nu e doar fortzata, e de-a dreptul absurda si ridicola, nu-ti trebuie decat un minimum de common sense sa-ti dai seama..

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
10luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Nu pot sa pricep de ce atita pasiune in discutie !
titlu e limpede "Atentionare la ..." si nu "Contra ..." si apoi copiii sunt foarte diferiti unul de altul , mamicile la fel si modele (pluralul de la moda) la fel.

Am avut o chestie de purtat kangur copiii, pe cel mare l-a purtat taticul si a stirnit admiratia, pe cel mijlociu l-am purtat eu intr-o excursie pe jos si nu mi-a mai trebuit caci era incomod tare, cea mica nu voia cu nici un chip.

Cind se cumpara lucruri pentru copii e bine sa aiba o eticheta cu "aprobat de .." (in Franta e norma CE) si asta nu trebuie sa ne impiedice sa fim foarte atenti.

Aici in Mexic copiii se poarta in brate si inca n-am vazut bebe scapat pe jos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Eu nu am pus copiii cind au fost bebelusi in asa ceva pentru ca mi s-a parut incomod, peste tot cu carutul( scoica).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

M-am tot gandit ca n-are sens sa ma bag la subiect, parea o discutie privata pana la un punct...

Eu pana la 2 luni l-am tinut pe cel mic in "esarfa", oriunde incercam sa-l asez plangea. Nu m-a deranjat sa-l tin in brate, doar ca uneori se facea 3, 4, plangeam si eu alaturi de el... de foame, ca nu reuseam sa il aud cum plange pana cand imi tranteam ceva pe-o felie de paine. De spalat pe dinti... pe la 5-6 seara, erau operatiunile in ordine de auto-conservare, mai ca-mi venea sa-mi pun diaper, ca nici la buda nu puteam merge. In sling (mayawrap) nu l-am pus pana pe la 4-5 luni, nu mi s-a parut asa comod pentru el, dar wrapul pentru mine a fost salvarea. Acu' nu ma aplecam si nu smotruiam bucataria, dar reuseam sa imi rezolv cele fiziologice macar. Si ne plimbam mult in wrap. Nu a stat in carucior pana la aproape 2 luni, cand a dormit prima data in nebratele mele ziua i-am facut poze, avea peste 2 luni. E ciudat sa spun ca mi-a placut asa de mult sa-l simt acolo tacut si caldut. Nu i-am acoperit fata niciodata si stiam si de asfixia pozitionala. [Apropos, am vazut o postare cu asezarea copilului in wrap cu spatele la purtator, in fata, e un nu-nu, total contraindicat!] Cand i s-a pus diagnosticul de reflux am inteles de ce ii era bine doar la verticala si m-am felicitat ca l-am "ascultat". Eu am si mainile fara rezistenta, nici nu as fi putut sa-l tin tot timpul in brate. Il puneam jos, se trezea in secunda 2, il puneam in wrap, bateam mallul sau parcul 4 ore, atat dormea. Are acum 8 luni, eu nu stau pe roz cu spatele, si totusi, pot merge ore cu el in wrap sau pana intr-o ora in sling, fara probleme si fara sa-i simt greutatea. Sotul meu a invatat sa se "lege" de nevoie, ca l-am lasat cu al mic de cateva ori si nu a stiut ce altceva sa-i faca sa-l linisteasca. Needless to say ca m-am ras de numai cand m-am intors si i-am gasit fedeles pe amandoi prin curte. BTW, eu nu as duce in spate in wrap un copil sub 1 an, tot din ratiuni de safety. Eu il pun in ora de salsa cu babies, mi-e mai usor sa tzupai asa, dar in public vreau sa-l vaz sub nasul meu.

Nu fac apologia carrierelor, dar chiar pot sa ajute, daca sunt folosite corect. In cazul asta sunt absolut sigura ca un carrier ar fi salvat viata copilului!!! Uite ca totusi au mai cazur copii si din bratele parintilor...

Ceea ce trebuie adus in atentie in urma intamplarii tragice despre care e vorba in articolul de inceput este pericolul asfixiei de pozitie!!! Asta se poate intampla (si s-a si intamplat deja) si in scoica, si in leagan sau bouncer, si in carucior daca sunt folosite incorect. INTOTDEAUNA persoana care ingrijeste copilul trebuie sa se asigure ca nu i se obstructioneaza respiratia in nici un fel.

Eu cred ca e o greseala ca acele carriere au fost admise pe piata, se vede de la o posta ca sunt periculoase.

Sincer, eu mi-am aruncat copilul (altul) in cap la 3 luni cu caruciorul, as putea sa dau vina pe manufacturier, ca erau prea moi arcurile, sau pe municipalitate, ca nu au acoperit gropile din trotuar, ceea ce e foarte adevarat, dar cu mana pe inima spun ca daca tineam si eu cu amandoua mainile de maner, nu s-ar fi intamplat, dar am fost o proasta. Bine ca nu a fost decat o sperietura.

Cu SIDS (despre care, contrar unor poinii, nu se stie exact ce il cauzeaza, sunt doar supozitii ale oamenilor de stiinta), parerile sunt impartite, multi pediatrii de fapt sustin ca SAFE bed sharing ar reduce de fapt riscul de SIDS, dar safe inseamna sa-ti faci temele inainte de a aseza copilul in pat cu tine. Co-sleeping inseamna a dormi in acelasi spatiu, nu neaparat acelasi pat, deci nu vorbesc despre co-sleeping decat indirect. Asa ca depinde pe cine citesti si la cine te uiti pt sfat. Bed sharing este mai periculos si cere mai multa responsabilitate din partea adultului decat pusul in patut, si make sense ca AAP face un pas inapoi, si ca multi pediatrii se tem sa-l sustina, dar practicat corect, reduce riscul de SIDS.

Mai zic una si ma duc... premergatoarele. Foarte periculoase si au fost multe accidente nefericite, eu una sunt foarte ok cu trimiterea lor in ilegalitate. Eu am folosit la primii 2, acum nu. Numai cu noroc ca nu au patit ceva, dar eram tanara si credeam ca tot ce zboara se mananca, doar nu mi l-or vinde daca ar fi ceva problema. Fiu-miu il ridica precum o crinolina, se avanta si se rostogolea apoi din inertie, pana se lovea de ceva. S-a si rasturnat cu el, ca mai dadea in cate un papuc ori jucarie. Fie-mea l-a folosit pana cand s-a izbit cu el de o chestie care a facut parghie intr-o oglinda, care s-a facut tzandari nu departe de ea (greu de prevazut asa ceva). N-a patit nimic. Imi statea inima-n loc uneori, chiar pe loc drept si fara piedici. Mie insa nici pana azi nu imi e clar in ce situatii ar ajuta un asa gadget pe copil.

Asa ca, in concluzie, ce vreau eu sa spun cu toata vorba lunga, e ca sunt situatii si situatii, dar mai ales, sunt unele produse pe care scrie pericol cu litere mari. Si nu in ultimul rand, sa fim cu ochii-n patru constant si sa fim parinti responsabili.

Mare, mare atentie la pozitia barbiei si la libertatea de respiratie la nou-nascuti, ca sunt in sling, wrap, scoica, leagan, bouncer, carucior, whatever. Asta e cel mai important mesaj pe care il putem lua din tragediile care s-au intamplat.

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui mQQm
. [Apropos, am vazut o postare cu asezarea copilului in wrap cu spatele la purtator, in fata, e un nu-nu, total contraindicat!]

eu eram aia. vorbeam despre pozitia asta cu wrapul cand copilul are peste 6 luni, n-ai fost tu atenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Conchita, in instructiunile de la hoppediz scrie clar: NEVER. Si explica de ce.

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput