Albinutze de Mai-Iunie 2009(67)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramonaiani spune:

Citat:
citat din mesajul lui laurraa

intrebare: cum faceti voi igiena dintisorilor lui bebe?

eu am cumparat periuta de aia din silicon dar pur si simplu ii curat asa sau cum? este vreo pasta speciala?

Da, pentru dinti de lapte (de fapt pt copii sub 6 ani) se foloseste o pasta de dinti speciala, care are mai putin fluor (scrie pe pasta 500 ppm Fluorid). Poti sa cumperi pasta din supermarket, DM sau chiar de la farmacie. Noi o avem www.dooyoo.de/kinder-zahnpflege/signal-milchzahn/1296093/" target="_blank">pe-asta, dupa ce-am schimbat vreo 2 alte tuburi, ca alealalte erau mentolate, si Elizei nu-i placea gustul. Ai grija sa pui foarte putina pasta pe periuta (dr zice cat un bob de mazare, dar mie tot mi se apre mult, asa ca injumatatesc cantitatea). De preferat sa il speli seara, ca sa nu ramana mancarica ce ataca smaltul dintelui in decursul noptii.
Daniel are 4 dintisori, in seara asta l-am spalat a doua oara pe dinti - cred ca i-a placut gustul de pasta, ca tot se lingea pe buze

Mari, mami de dulceatza Eliza (06.09.2007) si bondarel Daniel (27.06.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaiani spune:

Citat:
citat din mesajul lui clodyac
...nu cred nici eu ca il doare ceva pt ca ii cunosc plansul pur si simplu plange si se pare ca asa am fost si eu mica se plimba mama noaptea cu mine si dupa pleca in tura de noapte offff

cand ma plangeam de fiica-mea, mama mi-a zis ca ea mi-a dorit sa am un copil EXACT asa cum am fost eu cand eram mica ...

iti doresc sa treci peste astea, sa stii ca depresiile nu ajuta. Si intr-adevar, daca se face vreme frumoasa, ar fi indicat sa iesi mai mult cu el la aer. Eu pun o paturica pe iarba din fata casei si il pun acolo. Ne jucam pasand mingea de la unul la altul, il las sa zdrangane cheile de la casa, se mai uita dupa sora-sa care alearga prin jurul lui etc. Cand urcam sus deja e obosit: un biberon de lapte si 2 ore de somn .
(din pacate de maine incepe sa ploua la noi, pana pe marti )

Mari, mami de dulceatza Eliza (06.09.2007) si bondarel Daniel (27.06.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMi spune:

hello,

Andreea multumesc, ti-am admirat si eu baietii, uneori parca imi doresc si eu unul dar....iubesc prea mult fetitele si il am pe darius care suplineste foarte tare ideea cu cutia
Narcisa, multa sanatate, eu ii dadeam biotics in fff putina apa cu seringa, pt kk moale noi si acum tinem regim, aproape tot ce ii dau este amestecat cu orez iar dimineata banana cu mar copt sau mar copt cu biscuiti si cereale de la humana de mar fara lapte iar seara ii mai dau paste su carnita de vita si sos de rosii (natural 100% facut de mama ), noua nu ne-a dat voie sa-i dam branzica
Adriana sa ne spui si noua cum ai rezolvat pb cu candidoza, e bine de stiut
Anda si eu sunt de parere ca nu are rost sa te mai incurci cu formula pt o luna, fetele
Alynta multumim pt fratiorii iubareti
Roxi, ce fetita mare si frumoasa am vazut
Maria, multumim, cand vad ce copii bucalati aveti parca va invidiez putin (sa nu va suparati pe mine )dar ma consolez cu gandul ca asa e gaza mea, mai delicata. Ana nu a reusit nici acum sa-si schimbe furnizorul de net , nu ca s-ar fi agitat prea mult pt asta, asa ca nu poate sa intre
Ioana, galusca muscareata, Rebeca cum mai e si-a revenit? mai da un semn cand ai timp
Ganesha l-am adimirat pe Amir, asa mare si frumos a crescut
Laura, multumim, Maya a scapat de pb?pt fata
Elena , m-a terminat Andra cu costumul ei de baie, e mortala , am sunato pe Ana si i-am descris si ei poza
Miruta
Clody, parca ti-a mai spus cineva...nu poti sa lasi caruciorul la parter? multa putere
Andata, tocmai pe tine era sa te sar... ma chinui sa-mi dau seama ce rudenie am fi dar habar n-am , i-am transmis Anei si lui Darius pupicii vostri , e mai bine Darius nu mai tuseste asa de rau si i-au mai trecut si mucisorii. Bia clar se vede ca e bine, fata de cum era cand am iesit din spital .... acum e o grasana, chiar am inceput sa-i dau hainute de 9 luni

noapte buna si linistita tuturor, mai ales celor care aveti mare nevoie

mamica de BIANCA MARIA 28.04.2009

CRACIUN 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMi spune:

neata fetelor ,

astazi va invit eu la cafeluta
am vazut ca ati facut listuta cu data nasterii a mamicilor,va dau si datele noastre

eu: 27.06.1976 si Ana 08.04.1985

mamica de BIANCA MARIA 28.04.2009

CRACIUN 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns badriana spune:

neatza fetele,

A citit pe diagonala, m-am apucat de facut curatzenie pe balcoane ca era jale si sunt obosita franta.

Andrei e ok, i-a trecut bronsita, nu mai muceste, nu mai tuseste, are apetit. Irina mai tuseste dar foarte rara, ii trecusera mucii dar vad ca acum de 2 zile iar ii curg. Si imi stranutz tot de 2 zile, cred ca luat ceva iar de pe la adulti. Dar cred ca se lasa doar cu muci. Luam in contnuare prospan 5 zile si colargol 2-3 zile sa usuce mucii. Biotics ii dau cate 2 pliculete pe zi in biberonul cu lapte, vad ca si apetitul incepe sa ii revina dar e destul de circumspecta la mancare, s-a invatzat numai cu lapte si covrigei.

Cu candidoza, in gura nu are nimic in schimb inca e rosie la pasarica, ii dau de 3 ori pe zi 3 pic de glicerina cu nistatin in guritza sa le inghita, dimineatza si seara o pun cu funduletzul in ceai de pelin cu bicarbonat si dupa o ung cu clotrimazol crema. Cica potzi sa ii dai sa bea si ceai de musetel cu putin bicarbonat ca sa alcalinizeze mediul. Facem asta o saptamana. Oricum doctora mi-a zis sa atentionez medicul ca a facut candida de la augmentin, data viitoare cand mai prescrie antibiotic.

Cam atat despre noi, poate iesim maine afara, sa vedem cum se prezinta ea.

VA pupicesc , ma duc sa termin balconul din fatza.

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurraa spune:

buna fetele si de la noi

ocupate suntem cu curatenia cred spor mult

Maya la 8 dim e fresh si pana la 12 e ajutorul meu de nadejdie la curatenie si apoi doarme 2 ore si in unele zile e singurul somnik si apoi seara la maxim 9 somn; cate schimbari sunt fetelor acum de la o zi la alta
astazi de exemplu stangeam rufele de pe uscator si le sortam si patuream; ea din premergator tragea cate una si ii ziceam:"hai da la mami" si imi intindea manutza cu haina si apoi iar lua; plus ca atunci cand mananc ii zic "da-i si lu' mami haaaiii" si intinde manutza sa-mi dea sa mananc.

Ieri am stat in oras 4 ore cu mai multe prietene cu bebe; si una dintre ele are o printesa de 1 an jumatate si maya manca un biscuite si ii intindea sa-i dea si ei si o hranea asa frumos, ne-am topit toate

andata, eu predand si la liceu vad cam ce haine poarta adolescentii si ma minunez de multe ori, dar imi si place stilul lor rebel de acum
alynta, si eu as mai vrea un bebe sanatos sa fie dar sincera sa fiu tot fetita
maria, si eu cand merg la serv ies uneori din ora sa sun sa vad ce face mandra,iar daca o stiu racita sau ca nu e ea in apele ei nu ma pot concentra deloc la munca; insa este si o deconectare absoluta
philip, of of of mititelul; pupici sa treaca, imi imaginez cat a plans si cat ai plans si tu; mie cand mi-a impins-o la 5 luni de pe pat baietelul unei prietene am zis ca mor si plangeam si eu si ea
badriana,spor la tb si multa sanatate, of putzica asta a lor tare mare bataie de cap
ramonaiani, multumesc mult de indicatii, ma duc sa caut pasta si incepem ca avem 7 dintisori
DanaMi
miruta ma bucur ca ai somnorici de bebe, esti o fericita
clody,desi eu tin carutul in masina dar e o minune ca stau la parter,imediat ies, chiar ma gandeam cum procedezi? e ffff greu si bebe in brate si carut in mana doar daca il pui in carut si cobori asa; ai grija de tine; sa iti dau si data mea de nastere: 14.oct.1981
ganesha,am o prietena care bebele ei face ca nazdravanul tau si te inteleg caci o vad pe ea saraca cum e zombie toata ziua; dar nu cresc ei? multa rabdare si pupici

merg sa scot rufele din masina

mami fericita de Maya Teodora (17.05.09) binecuvantarea si minunea noastra
poze cu noi si printesa ***www.onetruemedia.com/shared?p=925437d7a0f0c96a6a0847&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete Maya***www.onetruemedia.com/shared?p=834e5a3921b68aa10112f5&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> albinutze mai iunie 09]****povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda_magda spune:

salutare fetelor!
am si eu doua vesti. una buna si una nu prea...
vestea buna: azi-noapte pt prima data clara a dormit toata noaptea la ea in patut. bineinteles ca eu am dormit tot iepureste si am auzit-o de fiecare data cand se foia, dar nu mai conteaza. incepem sa fim independente
cealalta veste: sefa mea se muta in alta parte si eu, daca ma intorc acolo, voi avea drept sefa o alta colega si e super naspa. imi vreau sefa inapoi. of.... se pare ca acolo unde se duce are nevoie de oameni si ma gandeam ca daca e... as putea sa merg cu ea, dar asta inseamna sa renunt la concediu of, of, of, tre sa vad cum voi face, cum va fi cel mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_bunica spune:

Buna dimineata fetele!
Ce liniste in stup la noi..
Noi ieri ne-am reluat programul de iesit afara in 2 reprize,am facut curatenie si s-a dus toata ziua!

"La multe lunite inainte!",Nicholas Arthur si David Victor! (pt ieri,scuze de intarziere)
"La multe lunite inainte"!,Daniel

Laurraa..eu am cautat la cateva marketuri pasta de dinti,dar nu am gasit decat pt un an!Insa recunosc ca nu am cautat si la farmacii,dar pediatra ne-a zis ca putem sa mai asteptam un pic!
Clodyac..si Darius se mai trezeste plang tare cu lacrimi siroaie...eu cred ca poate sa viseze ceva urat..Multa putere sa rezisti in continuare perioadei obositoare!Poate gasesti o solutie pt carut,ca Darius afara uita de toata maraiala ,nu mai zice nici pas,e tare bucuros!
Ganesha..pe mine nu ma doare burta daca port ceva stramt!
Andata..am facut cateva poze si filmulete afara,sa vad cand imi fac timp sa le incarc!A trecut de tot bubita Ioanei?
Philip..off,mititelul Nicholas..Sper sa fie totul in regula dupa cazatura si sa nu se mai repete!
Miruta..ai grija de tine si sper din suflet sa treaca cat mai repede perioada asta grea!Bravo pt fata cumintica si care o lasa pe mami sa se odihneasca!Ma bucur ca intarcatul a fost asa usor!
DanaMi..pai daca o tine tot asa Bianca cu recuperatul greutatii,in curand va fi si ea o fetita bucalata!Oricum,trebuie sa tii cont ca ea s-a nascut cu un kg si ceva mai putin ca Darius!
Badriana..iti doresc sa treaca toate cat mai curand si multa sanatate la puiuti!
Laurraa..asa fac si eu cu Darius cand strang rufele..cateodata mi le da el pe rand sa le strang iar alteori le ia pe cele stranse si mi le despatureste,ca sa am mai mult de lucru..Cand pun rufele pe franghie il pun in scaunelul de masa si il las la geam langa mine,ii pun cativa clestisori si ii cer cate unul..e tare incantat ca ma ajuta!Darius ne da sa papam inca de cand a invatat sa tina in mana si sa pape singurel..
Anda_magda..felicitari pt somnicul Clarei in patut si la cat mai multe zile/nopti asa!Sper sa poti lua decizia corecta si avantajoasa pt tine cu intorsul la serviciu!

Darius ieri numai in picoare a vrut sa mearga prin casa,tinut de maini bineinteles,daca il ridicam incepea sa planga de numa'..e asa de fericit sa umble singurel..
Am schimbat locul papagalului si acum ne arata,cu degetelul, unde era si unde este acum!E asa dragalas...
A invatat sa zica "nana"(cumnata mea e si nasa lui de botez)si o striga de se topeste matusa-sa..
In rest face lucruri normale ca si puiutii vostri,vad ca dezvolta normal..
va pupam pe toate,eu nici azi nu am zi libera,merg 2 ore la serviciu,dar cum avem nevoie de banuti,e bine venita situatia...
Un week-end minunat si calduros va doresc!

mami de Darius Nicholas(20 Mai 2009)

Buburuza noastra
www.flickr.com/photos/24984384@N08/" target="_blank">Poze cu noi
www.dropshots.com/MariasiDarius#" target="_blank">Poze 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruta spune:

Salut!
CLODY...sa stii ca intradevar iesitul afara ajuta la psihic.si eu sunt intr-o perioada f proasta ,e greu pana ma unesc cu iesitul dar cand revin ma simt mai bn,mai ales daca ma intalnesc si cu alte mamici.si mie imi e greu cu caruciorul,aveam inainte unul de 14 kg si il lasam in scara cu cheie,acum mi-am luat unul mai usor are doar 5 kg il tin in casa dar se pliaza bn si-l pot tine intr-o mana si in cealalta tin matza.
DANA...ma bucur ca Bubu e bn.recupereaza bn la greutate.merge singurica?stiu ca ziceai ca a inceput sa faca pasi.a mea merge tinuta doar de-o manuta ,ii e teama daca iau mana de pe ea,se lasa de-a buselea.
ADRIANA.... sa se faca si fata bn repede.
LAURAA...ce ajutor de nadejde ai ,ii inchipui ca-i o dulce cand face asa.a mea e "zgarcita " tare,daca ii cer ce are in manuta strange mai tare de teama sa nu i le iau.daaa,sunt fericita la capitolul somnic acum,mi-au ajuns 5 luni cu zeci de treziri pe noapte.acum doarme in patul ei cu o singura trezire (cateodata) pt laptic pe care il termina in 5 min.din pacate eu mai am de recuperat din somnul pe care l-am pierdut atata timp,ma simt tareeee obosita.
MAGDA....felicitari pentru somnic.tare bn e ,asa-i?legat de laptele de vaca...am vb si eu cu pediatra ei si mi-a zis ca ar trebui sa continui cu laptele praf dar am fost la control la o dr deosebita,care are f mare experienta si am intrebat-o de laptele de vaca (pe mn ,sincer,ma rupe de bani laptele praf,200 lei pe luna nu mi se pare putin) si a zis ca-i ok ,ca e f comerciala la noi acum faza cu laptele praf pana la 3 ani.singurul dezavantaj al laptelui de vaca ar fi ca nu are atatea vitamine ca cel praf care-i imbogatit cu fier etc.dar poate compensa din alimentatie.asa ca daca copilul nu are istoric cu probleme cu intoleranta la lactoza etc e ok dupa un an.eu intentionez sa-i dau din toamna dar nu am de unde sa iau decat din comert.cred ca o sa ii dau zuzu,oricum branzica din asta-i fac,i-am mai dat si orez cu lapte,taitei cu lapte si a fost ok.
Legat de munca...sper sa reusesti sa faci cum e mai bn atat pt tn cat si pt Clara.V-am admirat in parc,e o frumoasa .si eu imi caut un alt loc de munca ca in invatamant e prea mare bataie de joc si daca gasesc ceva nu mai astept pana la 2 ani,o sa stea cu tati (care lucreaza in ture ) sau cu bunica ( care e la pensie si are grija de verisor).
MARIA... multumesc,o draguta ca de obicei.parca e mai ok acum,oboseala suprapusa peste un sindrom premenstrual groaznic si un pic de dieta au dat rezultatele astea.sper sa treaca de tot.ma bucur ca merge bn la munca,uite asa poate reusiti sa strangeti banuti sa veniti la vara la bunici ca imi inchipui ce-i in sufletul lor ca l-au vazut doar pe net.ce baiat mare ai...te ajuta la treburi ,gata nu te mai poti plange ca le faci singura pe toate .pupam grasunelul istet.
Merg si eu sa pap.e frumos afara dar eu nu pot iesi din cauza de "rusi" furtunosi.o scoate bunica pe Anto afara astazi.
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruta spune:

cateva poze de ieri din parc cu pitica ,aici http://jurnaldebebestrumf.blogspot.com/2010/03/9si-inca-9.html

Mergi la inceput