America (195)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Clara, in Ft. Lauderdale e una dintre cele mai mari comunitati de romani, sa mearga la biserica romaneasca, sunt sigura ca va cunoaste oameni dispusi sa socializeze si ajute.

Mai este si forumul loteristilor, nu stiu dc ea stie de el, desi nu prea l-as mai recomanda, a inceput sa fie frecventat numai de persoane dornice de scandal.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Clara, din pacate nu prea avem cum sa o ajutam, decat cu servici, e ceea ce are nevoie. Prin loteria vizelor esti de fapt mult mai castigat decat orice alt emigrant, pt ca de fapt ai drept de munca nelimitat. Situatia economica actuala insa nu o ajuta, e foarte greu de gasit job cetatean american fiind, nu fara experienta, abia emigrat. Ea are nevoie de un job de orice fel, de inceput, sa isi construiasca de fapt experienta americana. Eu am inceput ca vanzatoare la Goodwill. E tare greu la inceput, servici e tot ce are nevoie. Din pacate, cred ca si cu pile e tare greu sa gaseasca servici acum. De pierdut green cardul nu-l pierde asa usor. Daca vede ca nu gaseste si nu gaseste servici, eu as sfatui-o sa se intoarca in Ro pt o perioada pana se mai limpezesc lucrurile si sa se intoarca. Ca sa nu piarda green cardul trebuie sa se intoarca inapoi in maxim 11 luni. Pana atunci se mai limpezesc lucrurile. Sau cauta sa fie babysitter, ceva care se gaseste si fara contract (la negru) pana gaseste ceva official. Sunt multe anunturi de babysitter pe forumurile americane. Sa se uite si poate gaseste si sa fie live in, sa locuiasca cu familia respectiva. Asa nu ar mai plati chirie si mancare si banii i-ar pune deoparte. Stiu ca nu e ok ce o sfatuiesc, dar nu vad alta iesire. Oricata viata sociala ar avea, nu va depasi depresia fara job. Si nu vad o solutie sa vina aici daca nu are ceva aranjat. Doar alti bani de cheltuit pe drum si mutat.
Din pacate, e tare proasta perioada de emigrat. Imi pare rau, dar alta iesire din situatia ei eu nu vad. La mine la servici se intra foarte greu si acum e perioada de freezing, nu se fac angajari. Daca aud ceva iti spun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Dar ea ce stie sa faca? Ce studii are samd?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaraJ spune:

Ea a lucrat in cinematografie in departamentele de costume si scenografie. Insa e constienta ca va fii greu sa gaseasca ceva in domeniu asa ca e dispusa sa munceasca orice, da' pe niste bani decenti.
Merci mult fetelor pentru raspunsurile lor.

Pupici,
Clara - mami lui Bryce Mihai - un copchil nazdravn - 18.08.2009

Mergi la inceput

Ah, de aia vrea ea la LA viseaza la filme and all that. Eu zic ca pt inceput ar trebui sa caute sa fie live in nanny la o familie, cum a zis Carmen, poate cu copii mai mari, care sa ii permita sa mearga si la o scoala in paralel. O alta varianta ar fi sa ia un orice alt servici, nu stiu de unde 400 pe luna, ce servicii sunt alea? Fara munca de jos initial si facut scoala, nu vad cum.

Mergi la inceput

Clara, e greu de spus acum in economia actuala ce inseamna decent. Eu in locul ei ca sa supravietuiesc (ca se pare ca la ea asta e problema de supravietuire) as accepta orice job pt o perioada limitata pana imi gasesc ceva care sa imi convina. Daca nu, exista posibilitatea sa ramana fara bani si vrea-nu vrea trebuie sa se intoarca acasa. Sa nu uitam ca si biletul de avion pana in Ro costa. Suna dur, dar situatia e dura acum. Sau are noroc ca cineva cu relatii sa ii gaseasca un job. Sa-ti spun ca sotul meu (capitan de vase de transport marfa timp de 10 ani si cu salariu de mii de dolari acum 7 ani) cand am emigrat aici a lucrat pt vreo 3 luni ca personal la curatenie in hotel, sofer, depinde de ce aveau nevoie in hotel. A ramas fara servici, eu eram cu nou-nascut acasa si cineva trebuia sa plateasca biluri. Daca nu gasea servici se profila chiar o oferta sa mearga in constructii. Ar fi mers si acolo ca nu aveam incotro. Dar a aparut un alt job. Cand nu ai loc de intors mergi oriunde gasesti, daca vrei sa rezisti aici. America nu e asa cum se vede din filme, e proba de rezistenta emigrarea asta. Si da, faptul ca e singura nu o ajuta psihic deloc. Dar are 2 optiuni, rezista sau se intoarce.
Repet, e mult mai castigata ca are green card. Dar daca nu gaseste un job platit decent si vrea sa ramana aici, accepta si alt fel de job pana isi gaseste ceva convenabil. Sa nu intelegeti aici cine stie ce indemn, doamne fereste. Dar nici nu poti sa zici ca eu vreau sa fiu platita nu stiu cum, cand sunt atatia americani care acum vand in magazine si acum un an-doi erau prin pozitii manageriale. Asta e situatia, te adaptezi.

Sa ma fereasca dumnezeu si pe mine, ca nici la noi la guvern care se zice ca e unul din cele mai safe joburi nu e o fericire. Si atunci sa ma vezi ce caut job si la pus in punga, nu mai imi pasa ce si cum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaraJ spune:

Fetelor, va dau perfecta dreptate in ceea ce spuneti si sunt sigura ca nu-i deloc usor sa o iei de la zero si sa-ti construiesti, practic, o noua viata. Va admir si respect foarte mult pe toate cele care ati luptat si ati realizat atit de multe lucruri cu atit de multe sacrificii. Nu stiu exact care sunt asteptarile ei ca v-am zis, nu o cunosc personal si nu am interactionat direct cu ea. Eu, dpdv al cinematografiei i-am zis ca, la fel, e o perioada foarte grea si aici, ca barbate-miu cu ditamai experienta, american get bet get si cu agent, nu a mai avut puzderia de oferte pe care o avea inainte ( BTW, a plecat in Bulgaria sa lucreze la Conan, in functie de cit va sta o sa mergem si noi sa-l vizitam, dar cred ca o aduc pe maica-mea mai intii undeva in aprilie si apoi plecam impreuna catre Europa), deci pentru un imigrant care poate sa aiba o gramada de experienta si chiar sa fie foarte talentat e foarte, foarte greu, cel putin in conditiile actuale. Eu, in primii ani, cind ma plictiseam, aici in State, am lucrat pe la proiecte studentesti pe te miri ce sau gratis, da' o faceam ca sa nu ma plictisesc si sa nu-mi ies din mina, nu platesti facturi cu astfel de proiecte.
Oricum, asa cum am zis va multumesc mult pentru sfaturi, o sa o pun si in legatura cu tipu' ala din LA plus am sa-i mai sriu din experientele voastre si sper sa ia decizia cea mai inteleapta.

Pupici,

Clara - mami lui Bryce Mihai - un copchil nazdravan -18.08.2009

Mergi la inceput

Clara, din alt punct de vedere ea e cea mai avantajata ca emigrant. Toti ceilalti care vin pe altfel de vize au tot felul de conditii si restrictii, platesc bani la avocati sa le obtine green card etc. Uita-te la Ruxij, Miere si mai era o fata parca, care tot asa se chinuie sau s-au chinuit ani de zile sa ia green card. Ea il are deja, e marele ei avantaj.
Eu in locul ei m-a intoarce in ro pt 9-10 luni si m-as intoarce anul viitor inapoi. Sigur se mai limpezesc apele pana atunci. Si mai strange si ceva bani intre timp.
O alta chestie importanta e sa tina minte ca nu primeste welfare, nu are voie, loteria vizelor restrictioneaza accesul la welfare. A trebuit sa dovedeasca atunci cand a fost la interviu ca are cu ce sa se intretina ca sa nu puna statul american sa o ajute.
Serios acum, cred ca singura chestie buna pt ea ar fi un job de live in nanny. Si se si cauta acum. Dar probabil ca nu va primi mai mult de $600. Cel putin in zona mea cam pe aici se invarte pretul. Stii cum e, e piata angajatorului acum.

Bafta multa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Eu tot cu loteria am venit, barbate-miu e cel care se chinuie de ani de zile pt gc.
Eu am avut dublu avantaj, loteria si in acelasi timp am fost admisa la master aici, s-au sincronizat toate perfect, nu pot sa spun ca am trecut prin mari greutati.
Dar mi-am cautat job dupa ce am terminat scoala destul de mult, si credeti-ma ca am aplicat pana si la Walmart:)), Target, nu imi pica rangul dc munceam ca vanzatoare, aveam nevoie de bani, insa nu m-a sunat nimeni. Nu prea se mai fac angajari in perioada asta, Florida e destul de lovita de criza asta economica.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator

Mergi la inceput

Pe de alta parte noi desi am venit fara green card, am venit la un venit sigur, mic, dar sigur, pentru 4-5 ani, la doctorat. Problema era ca nu aveai cum sa ti-l cresti, nu aveai drept de lucru. Deasemenea am avut posibilitatea sa fim platiti in timp ce faceam scoala si asta e mare lucru. Dezavantajul, lipsa dreptului de munca dupa terminarea doctoratului.

Cred ca tipa te-a contactat pe tine pt. ca ai legaturi in lumea cinematografiei si viseaza sa o "bagi" pe acolo. Ii urez succes, dc. poti sa o ajuti, m-as bucura pt. ea, dar ar fi bine sa ii explici si cat de grea e situatia, nu cred ca e singura care cauta de lucru in domeniul respectiv.

Mergi la inceput