Crestinismul si evolutia spirituala 4
Raspunsuri - Pagina 13
crinuta spune:
Ba stiu, dar daca vrei iti spun pe privat.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages
Katya spune:
Buna ziua fetelor!
Crinuta,f frumoasa novena,daca poti pune si Bucura-te Maria..
Avem si noi cred,doar ca e(din cite cred eu)continuta intr-o alta rugaciune-Briul Maicii Domnului-"Nascatoare de Dumnezeu,Fecioara,bucura-te,ceea ce esti plina de dar,Domnul este cu tine",fetele,cum e?
Si novene din acestea nu stiu daca sint si catre sfinti,aveam o prietena la Bv care facea rugaciuni catre Sf Anton nu stiu cite marti la rind si postea pina la prinz,am fost si eu de citeva ori cu ea la biserica aceea Sf Anton.
Iasmin,cu exceptia riurilor de oameni cu luminari in mina,si la noi aici Invierea e la fel ca acasa:lumea se aduna afara,in fata bisericii(pt citeva ore circulatia e oprita in zona si traseul autobuzului e deviat),preotul iese,incepe slujba,oamenii cinta Hristos a inviat!,apoi se intra in biserica si se continua slujba tot asa,pina in zori...E f frumos si aici,biserica e exact ca acasa(in interior)cu deosebirea ca sint banci..ceea ce gasesc ca e f bine...ai unde sa tii copilul,stai jos la predica...Si de Florii si aici avem ramurele de salcie,ca mi-ai adus aminte!
Mamabear,pai zilele urmatoare toate vom avea treaba,scrie fiecare cind poate,sanatoase sa fim.
Va pup,fetelor,o saptamina linistita si cu bucurii va doresc!
Iasmin08 spune:
Katya,
daca nu ma insel rugaciunea suna cam asa: "Bucura-te ceea ce esti plina de har Fecioara Marie, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau, ca ne-ai nascut noua pe Mantuitorul sufletelor noastre"
Dar atat Crinuta cat si mamabear ma pot corecta dupa cum stiu ele.
Eu m-am tuns si mi-am luat fuste. Ca ficior-mio m-a apostrofat de dimineata: "Ce-i cu pantalonii astia, arati ca un barbat. Ia-ti o fusta. Doar stii ca printele zice ca e pacat. Ia-ti o fusta si o rochie"
Asa ca m-am conformat. Intre timp a venit si o viroza peste mine si mucesc mai ceva ca aia mici...
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
crinuta spune:
Bucura-te Maria, cea plina de har, Domnul este cu Tine, binecuvantata esti Tu intre femei, si binecuvantat este rodul trupului Tau, Isus. Sfanta Maria, Maica lui Dmnezeu, roaga-te pentru noi pacatosii, acum si-n ceasul mortii noastre, Amin.
Crinuta si minunea ei
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
Iasmin08 spune:
"Nascatoare de Dumnezeu Fecioara, bucura-Te! Ceea ce esti plina de har, Marie, Domnul este cu Tine. Binecuvantata esti Tu între femei si binecuvantat este rodul pantecelui Tau, ca ai nascut pre Mantuitorul sufletelor noastre" .
Aceasta pravila a fost data de Maica Domnului însasi în veacul al VII-lea, si odinioara era savarsita de catre toti crestinii. Mai pe urma însa a fost data uitarii.
Preacuviosul Serafim de Sarov a amintit de acea pravila. În chilia lui s-a gasit o carticica veche cu descrierea minunilor petrecute cu oamenii care împlineau aceasta pravila. Citirea de 150 de ori a rugaciunii „Bogorodicinaia" îi aduce crestinului un mare folos. Domnul ne-a aratat cat de puternica este rugaciunea Preacuratei Sale Maici înaintea Lui si cat de eficient este ajutorul acordat de Ea: în cele mai dificile împrejurari si cu totul pe neasteptate Ea ne-a întins mana Sa izbavitoare...
http://forum.teologie.net/viewtopic.php?f=22&t=931
nikole spune:
Ziua buna Romanie
Crinuta, nu am nascut, sunt tot la oferta, 2 in 1
dar ma astept de la o zi la alta.
Cum ieri fu duminica, am iesit undeva in afara orasului , am fost invitati de catre un amic sa servim pranzul impreuna...as fi vrut sa vedeti casa si imprejurimile...o oaza de liniste,superb....
stapana casei este evangelica, cam doua duminici din luna ea face o masa ptr nevoiasi, si impreuna cu pastorul(cred) si alte cateva doamne de la biserica, fac un fel de slujba, predica(nu stiu exact cum se numeste)...
eu nu ma pot ruga astfel, mie imi place intimitatea propriilor ganduri, eu si cu Domnul, in coltisorul meu...
in fine, spre seara, dupa ce au terminat slujba, doamnele au urcat la etaj sa ne salute, eram o gasculita de tinerei asa...a dat mana cu fiecare si ne-a spus cate ceva ...personalizat!
Dar ce ciudat,...uneia dintre noi i-a spus...Doamne fere, mi s-a cam, ridicat parul pe mine... ca sa nu-i fie frica, a scapat de cancer...ea tocmai astepta rezultatul unei mamografii..mi s-a parut ori o coincidenta stranie, ori...nu stiu...dar mi-a cam pierit zambetul...
poi m-a menit si pe mine, dar de bine...sa dea Domnul, cum I-o fi voia...
Crinuta, nu stiu daca soacra stie, am sa o intreb cand o prin on line, dar eu stiu ca se sarbatoreste in prima duminica dupa Sf paste.
Cum adica se acorda indulgenta plenara??
am inteles eu ceva, da nu stiu daca am inteles bine....te referi la absolvire de pacate, la mila, sau cum??
Mie imi place f mult novena/ rugaciunea asta, eu o fac zilnic innainte de culcare(la ora 3 nu reusesc tot timpul) mi-e cea mai apropiata de suflet.
Abia am venit acasa de pe drumuri, acum mi-am baut cafeaua cu voi, am hranit copilul, o iau iar din loc sa-mi depun actele ptr cartea de identitate si sa-mi caut o pijama ptr spital.
Orice ar fi, va anunt cand plec spre spital...cu drag, pe toate!
A...frumoasa rugaciunea catre Sf Marie...prima oara m-am rugat Ei, cand eram pe masa de nasteri, ca nu reuseam sa-l nasc pe Kevin de nici o culoare...am simtit ca doar EA stie ce e in sufletul meu...
o MAMA cereasca
Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 39+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
Iasmin08 spune:
Nikole, musai sa ne spui cand pleci sa nasti, sa ne rugam ptr tine si ptr bebelush. Daca tii legatura prin telefon cu cineva de la odisee, sau, stii tu, un grup care poate veni sa ne spuna aici ca esti in sala de nastere, bine ar fi. Chiar si daca e ziua de Paste.
Te pup, nu mai alerga atata in toate partile, ai grija de tine si odihneste-te sa ai forta.
Mii de pupici de la noi
crinuta spune:
Rozariul consta din decade de Bucura-te Marie. Fecioara ne roaga in toate locurile de aparitii sa facem toate misterele Rozariului. Este cea mai puternica arma impotriva celui rau.
Crinuta si minunea ei
Second chance
Iasmin08 spune:
Si la noi cea mai puternica arma ni se spune ca e crucea si rugaciunea la Maica Domnului.
Imi amintesc de povestiri cu sfinti ispititi de vrajmas care ar fi luat chipul Maicii Domnului. Iar sfintii cantau rugaciune la Maica Domnului si vedenia (ispita) indata pierea. Pentru ca vrajmasul nu suporta chemarea Maicii Domnului, care e Maica noastra a tuturor.
Iasmin08 spune:
Crinuta, noi avem saptamana viitoare niste slujbe superbe, se numesc denii. Voi aveti slujbe speciale saptamana viitoare?
De pilda la noi e slujba de vineri se numeste prohod.
Cum celebrati voi vinerea patimilor?