conditii de zbor limitative
Stiu ca nu se accepta femei insarcinate sau au o anumira politica referitor la asta.Stie cineva blue air pina la cit accepta si in ce conditii?
Raspunsuri
delphin spune:
in general pana la 7 luni maxi, dar fiecare companie are conditiile sale. Cum esti in ro, da un telefon la sursa si intreaba.
lara_c spune:
Dulcetica,
Se accepta femei insarcinate dar de obicei limita este 34-36 sapt cu SCRISOARE DE LA DR.
Deci degeaba spui tu ca te simti bine si ca esti in 30 de sapt doar ca ai pus mai multe kg :)
Ei vor sa stie exact in cate si care e starea ta de sanatate confirmata de medic.
De ce?Simplu, altitudinea cateodata poate provoca o nastere prematura, mai ales daca ai probleme preexistente.Si nu vor sa se complice cu asa ceva.Si nici tu , banuiesc, mai ales daca pana esti desupra oceanului.
Si multe alte probleme mai mult sau mai putin putin grave de la edeme pana la cheaguri de sange care pot ajunge la creier sau la inima - mai ales pe zboruri lungi de peste 10-12 ore.Aceste probleme le poate avea orice adult barbat sau femeie ( si copilasii cateodata) dar femeile insarcinate in luna mare sunt mai predispuse.Si nu risca doar viata lor.
Delphin are dreptate, depinde de la companie la companie.Chiar aceeasi companie poate avea reguli diferite in functie de cat dureaza zborul .Eu vreau sa calatoresc la 36 sapt + , zborul dureaza o ora jumatate si medicul mi-a spus ca daca sarcina evolueaza bine , nu vor fi probleme sa zbor asa tarziu .
Daca zburam spre UK sa nasc acolo ( 14 ore approx) se schimbau datele problemei , nu cred ca ma ia nimeni pe zbor la 36 sapt +. Si nici eu nu as avea curaj. Iar daca ar fi vb de calatorie de placere sau interes de serviciu sincer nu as zbura peste 32 sapt.
La fel este cu bebelusii. Nu au voie sa calatoresca sub 2 sapt.
In primele 2 sapt se pot intampla multe, cat de bine ar decurge nasterea si cat de sanatos ar fi bebe - oadata se inrautateste starea de sanatate .Nu vor sa se intample ceva in zbor .Atat pt faptul ca e mai usor sa nu se complice cat si pt ca ar risca viata unui bebe mic doar de dragul calatoriei parintilor.
In situatii grave in care o femeie insarcinata sau un bebe au nevoie de transport aerian de urgenta se foloseste un avion ambulanta sau elicopter cu medic la bord nu avioane de linie.
Eu m-am interesat de toate astea deoarece urmeaza sa calatoresc in luna mare ca sa nasc in alta tara si apoi ma voi intoarce cu bebe de 2 sapt si asta mi s-a explicat.
De blue air nu stiu, tb sa intrebi la ei sau sa te uiti pe site.Sigur este mentionat.
Dar tu cat de tarziu vrei sa calatoresti ? Ai asigurare se calatorie care acopera si sarcina?Din pacate companiile care asigura si sarcina le pot numara pe degetele de la o mana . Dar exista, si tb neaparat sa iti faci daca vrei sa calatoresti in luna mare .Sunt tari unde chiar o nastere normala si fara nici un fel de complicatii te poate costa o avere .Nu mai vb de bebe prematur, incubator, spitalizare indelungata, cezariana, etc.
Hai ca m-am lungit tare mult, iti urez calatorie placuta!
Lara w14+ si Huckleberry Errie
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali