Vitamine

Vitamine | Autor: kid

Link direct la acest mesaj

A depasit cineva doza recomandata pe prospect la sfatul medicului?
Mi s-a recomandat complex de B-uri si minerale (eu am cumparat B complex si supradyn), 3 pastile/zi, in timp ce pe prospect scrie o pastila/zi. Nu e prea mult?

Teodora, de Vladut (15.05.2007)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns puskin spune:

Scrie te rog ce doza de B-uri ai in cele 3 pastile recomandate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Citat:
citat din mesajul lui puskin

Scrie te rog ce doza de B-uri ai in cele 3 pastile recomandate.

Complex B:
B1-3mg
B2-3.4mg
B6-2mg
B12-0.001mg

Supradyn:
B1-20mg
B2-5mg
B6-10mg
B12-0.005mg
Ar trebui sa iau 3 ComplexB/zi si 3 supradyn/zi.
Mie mi-e sa nu dea reactii adverse, gen cresterea poftei de mancare.

Mergi la inceput

Este destul de putin ce zici tu acolo. Si banuiesc ca ai dat si o gramada de bani pe ele...

Eu iau zilnic cam 50mg B1, 50mg B2, 50mg B6 si 0,100B12.Pofta de mancare exagerata nu am insa beneficiile asupra sanatatii sunt majore. Iau una din asta http://suplimente.ro/vitamine-si-minerale/b-50-vit-c.html in fiecare zi.

Sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

vitaminele astea le poti lua si din drojdia de bere,si chiar mai multe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

Eu zic ca e suficienta 1 pastila de Supradyn pe zi. Si nu seara, ca da energie si nu mai dormi. Ti-a recomandat medicul 3/zi?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Alecsia

Eu zic ca e suficienta 1 pastila de Supradyn pe zi. Si nu seara, ca da energie si nu mai dormi. Ti-a recomandat medicul 3/zi?

Pai a scris deja ca i-a dat medicul sa ia 3+3. Probabil are ceva carente.
Tu pe ce te bazezi cand spui ca e suficient? Ai idee de dozajul recomandat pentru vit B?

Mergi la inceput

Din ce m-am uitat eu pe net la complexurile de B-uri, doar cele pe care le ia puskin au 50 mg, in rest, doar 1-2-3 mg. Iar despre necesarul zilnic nu m-am lamurit, caci in fiecare articol am gasit alte cifre.

Mi-a spus medicul stomatolog sa iau, pentru o infectie la o masea si un dinte cu care ma lupt de mai bine de 4 luni.

Edit: Alecsia, am luat o data pastilele de fier seara si m-am lecuit, n-am putut sa dorm toata noaptea.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kid

Din ce m-am uitat eu pe net la complexurile de B-uri, doar cele pe care le ia puskin au 50 mg, in rest, doar 1-2-3 mg. Iar despre necesarul zilnic nu m-am lamurit, caci in fiecare articol am gasit alte cifre.

Mi-a spus medicul stomatolog sa iau, pentru o infectie la o masea si un dinte cu care ma lupt de mai bine de 4 luni.

Pai evident ca toate au gramaje de toata jena ca sa poata lua companiile farmaceutice bani pe nimic.
Ia-le fara grija, mai ales ca sunt recomandate de medic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

Citat:
citat din mesajul lui puskin

Citat:
citat din mesajul lui Alecsia

Pai a scris deja ca i-a dat medicul sa ia 3+3. Probabil are ceva carente.
Tu pe ce te bazezi cand spui ca e suficient? Ai idee de dozajul recomandat pentru vit B?

1 pastila/zi este recomandata si in prospect. In plus , tot pe prospect se specifica faptul ca nu trebuie marita doza decat la recomandarea medicului.

kid, daca medicul ti-a prescris 3/zi de Supradyn, atunci stie el ce face, mergi pe mana lui. Eu nu eram lamurita daca doar a recomandat B-uri si alegerea cu Supradyn a fost a ta, sau chiar ti-a dat reteta.

Oricum , 3 nu am luat niciodata dar 2 mai luam cateodata cand ma simteam slabita. Si nu am patit nimic

Mergi la inceput

puskin Am sa merg zilele astea sa iau pastile de care iei si tu; si cred ca am sa iau 2/ zi, caci au gramaj mai mare. Asa e cand sunt multe sortimente si nu stii exact ce cauti, caci nu am primit de la dr reteta, mi-a spus doar sa iau B complex si minerale, iar cand am mers la farmacie, asta mi-a oferit, asta am luat. Trebuia sa ma interesez mai intai, dar asta e acum, am sa stiu data viitoare.

Alecsia Tocmai pentru ca pe prospect scrie ca sa nu se depaseasca doza zilnica recomandata, nici la recomandarea medicului, am intrebat.

Va multumesc mult pentru raspunsuri!

Mergi la inceput