Viatza in Germania (59)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns PETRONELA_19 spune:

HRISTOS A INVIAT!

Cum ati petrecut nemtoaicelor pastele?
Cozonac, pasca, oua rosii, miel?
In tara au fost cateva zile frumoase si multa lume a iesit la padure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

ADEVARAT A INVIAT!

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Hristos a Inviat!

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena si Mara Letizia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

HRISTOS A INVIAT!

Am petrecut cu bine Pastele, mai ales ca e primul Paste in casa noua!
Am facut si cozonaci, oua rosii, drob si miel(care a fost mai mult oaie ca asa am gasit aici) dar au fost toate bune dar sau cam terminat din pacate toate bunatatile.

Fetele vreau sa va intreb si eu ceva. Noi suntem in Germania de 9 ani si pe unde am stat in diferite orase si apartamente n-am avut niciodata probleme cu instalarea antenei parabolice, ne-au dat voie propietarii sa o instalam.
Dar acum iata ca ne-am cumparat apartamentul nostru si desi am intrebat la inceput maklerul si ne-a spus ca nu-i nicio problema cu instalarea ei, mai mult si fosta chiriasa care a stat aici 10 ani a avut antena montata.
Am montat-o de aprox. o luna(la geam pe o mica balustrada si nu incurca pe nimeni, chiar de jos abia se observa pentru ca suntem la etajul 2 si este un pic retras fata de restul fatadei;la celelalte apartamente am montat-o in balcon, dar aici nu avem balcon) si acum saptamana trecuta am primit telefon de la administrator ca ne roaga sa dam antena jos ca a primit o reclamatie de la un chirias care a spus ca-l deranjeaza si s-o dam jos.
Stiu ca exista o lege care spune ca daca esti cetatean strain si nu ai alta posibilitate de a receptiona programe in limba materna ai voie sa instalezi antena.
Va rog daca aveti aceasta lege sau de unde o pot lua sa le-o arat propietarilor pentru ca acum in luna mai avem adunarea tuturor propietarilor.

Va rog sa-mi scrieti daca ati avut si voi probleme si cum le-ati rezolvat pentru ca eu la antena nu renunt chiar daca ma dau in judecata merg pana-n panzele albe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Cristel, nu stiu legea, poate o stiu fetele, dar nu cred ca ti se interzice sa-ti pui antena, eu cred ca ei nu-s de acord cu locul in care e.

Noi cand am cumparat apartamentul, am venit si am vazut antene pe vreo 3 balcoane. Ei bine, dar pana am facut noi actele, a fost intalnirea proprietarilor si s-a hotarat ca nu mai e voie sa-ti pui antena pe balcon, ca strica aspectul, daca vrei neaparat, ti-o pui pe bloc. De asta eu cred ca ei nu iti interzic sa-ti pui antena, locul e ceea ce-i deranjeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Da Kea ce sa zic, am pus-o si noi asa ca nu avem balcon si asa am vazut ca a avut-o si fosta chiriasa care a stat 10 ani aici, iar pe bloc cum se procedeaza o putem pune noi sau trebuie vreo firma, cum se procedeaza, stiti?

Voi cum ati rezolvat, ati montat-o pana la urma? In balcon daca zici ca aveti chiar nu mi se pare o problema, noi unde am stat am avut-o montata in interiorul balconului pe un stativ si nu se vedea din afara, chiar n-am avut niciodata probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Christel, nu, n-am montat, de fapt nu avusesem nici inainte, asa ca n-am mai cumparat antena. Eu m-am obisnuit fara si daca chiar vreau sa vad ceva, vad pe internet.
Poate stiu fetele cum e cu montatul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Christel, noi avem KabelBW si prindem 3 canale romanesti, protv intl, romania intl. si mai un program, daca nu reusesti cu antena poate poti sa ai macar astea prin cablu.
Eu nici macar la astea nu ma uit ca sunt atat de tampe emisiunile in Ro ca nu ma obosesc sa ma uit.

Adriana 18+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Christel, lege exista cu sigurantza, dar nu o stiu. Cind am vrut eu sa-mi montez antena, initial proprietarul a zis ca numai pe bloc. Dupa ce am vazut nspe antene montate in balcoane i-am zis ca vreau programe romanesti ca stiu ca exista o lege. Si a zis ca DA, stie de lege si, pt ca el nu-mi poate oferi aceste canale, am dreptul sa-mi montez antena. Ca n-am ajuns nici in ziua de azi sa.mi pun programe romanesti, e alta mincare de peste, dar lege exista.

Incearca si vezi la Verbrauchzentrale, poate afli acolo ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Eu am primit raspuns de la Familienkasse, multumesc de ajutor! Sunt mai multe foi de completat, ma gandesc ca daca nu ma acceptau imi spuneau de la bun inceput nu? In primul formular e mentionat clar ca sotul lucreaza pt US Navy si nu pt o firma germana.
Oare m-ar pune sa completez aiurea formulare ca mai apoi sa ma trimita la naiba?

Adriana 18+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput