Viatza in Germania (59)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Aschiutza, eu zic sa iti iei mai multe sutiene. La Aidan am avut 5 si parca nu erau de ajuns ca le patam rau chiar daca aveam tampoane din alea rotunde, le faceam fleasca mereu si mereu erau la spalat.

Adriana 21+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Isi poate cumpara si dupa ce iese din spital.La mine s-au patat cu colostru,galben si nu a mai iesit.
Fetele,va cred ca nu aveti chef de nastere,nici eu nu aveam .Off,parca ma vad pe mine anul trecut ce burta aveam si cum imi doream sa scap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Alina eu nu am treaba cu burta, prefer sa o car decat sa ma gandesc la cum va fi dupa :)).

Da, sutienele le-am luat dupa ce a venit laptele pt ca m-am marit cu 3 numere in numai 2-3 zile :) si am ramas asa 13 luni,cat am alaptat, apoi am revenit la fel de brusc la forma initiala plata dar si lasata de data asta :))))

Adriana 21+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Adriana,daca stii ce bine te inteleg .
Dar hai sa nu speriem fetele care-s la prima nastere,nu e totusi chiar asa dramatic.
Oricum eu si cu burta m-am descurcat greu,era prea mare pt mine,aveam contractii asa ca il prefer acum pe fiu-miu,un bebe haios de 9 luni care-mi rastoarna gunoaiele,ghivecele si patruleaza peste tot.E totusi sociabil,in public nu face scandal doar ca mai papa noaptea si uneori il apuca vorbitul pe la ora 5 .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiul11 spune:

aschiutza, la fel si eu cand am nascut am avut pe mine un tricou mai mare,apoi urmatoarele zile noaptea aveam pijama normala cu nasturi in fata tip camasa si pantaloni, iar in timpul zilei ma imbracam cu tricouri si trening. De halat la fel nu vei avea nevoie zic eu, baia fiind in salon si un prosop mare iti va ajunge.
De ajuns in salon nu iti fa probleme, eu am fost mutata dupa nastere in alt pat cu bebele in brate si dusa pana in salon, deci nici nu a fost nevoie sa ma deplases singura.

Mergi la inceput

Fetelor sunt , am sunt pentru programare la Bonn pt pasapoartele copiilor si numai in 1 august mai au liber,adio concediu in vara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Valeu Puiul...la Bonn se merge numai cu programare? Pacat ca Berlin e asa la nord, eu nu mi-am facut acolo niciodata programare.

------------------
Still looking for pieces of heaven...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Tare-i cu bucluc Bonn-ul asta....Puiu, daca altfel nu se poate...sau te duci la Berlin. Iti trebuie neaparat pasaportul? Nu poti pleca in vacanta din cauza ca se expira?

Mergi la inceput

Amonar pasapoartele la copii expira peste cateva zile. Ne gandim la varianta Strasbourg, sa vad ce rezolv si acolo maine, daca reusesc sa-i prind la telefon. Pt RO sigur ne trebe,pt restul i bine sa fie toate in regula sa nu avem probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

puiu daca mergeti in vacanta in Ro si copii au pasapoartele expirate o varianta ar fi titlurile de calatorie (presupun ca pentru asta nu-i nevoie de programare) si sa le faci pass in Ro, se poate face intr-o zi daca platesti o taxa de urgenta si se poate si cu domiciliul in strainatate.

Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Citat:
citat din mesajul lui angiuta

puiu daca mergeti in vacanta in Ro si copii au pasapoartele expirate o varianta ar fi titlurile de calatorie (presupun ca pentru asta nu-i nevoie de programare) si sa le faci pass in Ro, se poate face intr-o zi daca platesti o taxa de urgenta si se poate si cu domiciliul in strainatate.

Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007)

Se pare ca nu se mai pot elibera in regim de urgenta decat pasapoarte simple temporare, valabile 1 an. La celelalte dureaza 10 zile pina le obtii.

Info de mai jos le-am luat acum de pe http://www.pasapoarte.mai.gov.ro/indexBucuresti.htm

"SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR PENTRU ELIBERAREA #350;I EVIDEN#354;A PA#350;APOARTELOR SIMPLE BUCURESTI elibereaz#259; exclusiv:

- pa#351;apoarte simple electronice=234,00 lei* (costul pa#351;aportului) + 32,00 lei* (tax#259; consular#259;);

- pa#351;apoarte simple temporare = 80,00 lei* (costul pa#351;aportului) + 32,00 lei* (tax#259; consular#259;) + 100* lei (tarif suplimentar).

Pa#351;aportul simplu electronic se elibereaz#259; în termen de 10 de zile lucr#259;toare. Valabilitatea pa#351;aportului electronic este de 5 ani, iar pentru minorii cu vârsta sub 6 ani, valabilitatea acestuia este de 3 ani.

Pa#351;aportul simplu temporar are valabilitatea de 12 luni si se elibereaz#259; în termen de cel mult 3 zile lucr#259;toare, în urm#259;toarele situa#355;ii:

1.
pentru persoanele care nu dispun de timpul necesar pentru eliberarea unui pa#351;aport simplu electronic;
2.
în cazul în care titularul declar#259; în scris c#259; urmeaz#259; s#259; c#259;l#259;toreasc#259; în state în care exist#259; stare de beligeran#355;#259; ori conflict diplomatic #351;i are aplicat#259; în pa#351;aportul simplu sau în pa#351;aportul simplu electronic o #351;tampil#259; ori o viz#259; eliberat#259; de statul cu care #355;ara în care c#259;l#259;tore#351;te se afl#259; în conflict;
3.
când titularul de#355;ine pa#351;aport simplu sau pa#351;aport simplu electronic care con#355;ine vize valabile, dar filele au fost epuizate;
4.
când titularul a depus pa#351;aportul simplu sau pa#351;aportul simplu electronic pentru ob#355;inerea unor vize #351;i trebuie s#259; c#259;l#259;toreasc#259; urgent în str#259;in#259;tate;
5.
când minorul urmeaz#259; s#259; se deplaseze în str#259;in#259;tate pentru studii, concursuri oficiale, pentru a urma un tratament medical f#259;r#259; de care via#355;a îi este pus#259; în pericol #351;i nu exist#259; timpul necesar pt.ob#355;inerea acordului celuilalt p#259;rinte;

Pentru eliberarea pasaportului simplu temporar in oricare din situatiile mentionate mai sus se percepe tariful suplimentar de 100 lei prevazut de Legea nr.248/2005.

CERERILE DE ELIBERARE A PASAPOARTELOR SIMPLE ELECTRONICE SI A PASAPOARTELOR SIMPLE TEMPORARE SE DEPUN SI SE TIPARESC AUTOMAT IN MOMENTUL DEPUNERII DOCUMENTELOR LA GHISEU"

Mergi la inceput