Viatza in Germania (59)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Mie ambasada din Berlin mi-a lasat o imagine buna ultimele dati cind am fost acolo. Personal amabil, promt, intr-o ora eram gata cu tot cu mers si platit taxa la banca... Nu am incercat sa contactez la telefon sau pe e-mial fiindca losesem informatiile de pe pagina lor iar situatia mea nu era complicata.

Eu iar vin la voi cu sacul de intrebari: ce v-a trebuit cu adevarat in clinica la nastere? Eu cind vad listele pe internet ma gindesc ca trebuie sa plec cu ditamai geamantanul (numai halatul de baie imi ia jumatate din el, ca deh, am unul flausat ). Probabil voi lasa multe lucruri gata pregatite acasa si imi voi trimite sotul daca voi avea nevoie de mai multe. Dar eu deja alerg in cerc pt ca nu gasesc tricouri cu nasturi pe alaptat decit la niste preturi care nu ma prea incinta iar chilotei care sa reziste la fierbere eu nu am mai vazut de ani de zile, toate trebuie spalate la 60°C..... Voi de unde ati luat asa ceva?

Sper ca ati avut un 1 mai frumos. La noi a plouat asa ca n-a fost de picknik cum mi-as fii dorit :(. Am recuperat la restaurantul unguresc de la colt ...Eu stau oricum numai cu nasul pe situri despre copii. Asa e cind nu ai cu cine sta de vorba despre de-astea...

------------------
Still looking for pieces of heaven...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Aschiuta, nu te lua dupa listele date de fetele din Ro, aici nu-ti tb pb bebe nimic in spital, iti dau ei, iar pt tine o pijama, sau camasa de noapte(cu nasturi evident, pt alaptat),papuci, sosete.Sutien pt alaptat, iar daca nasti in vara nu-ti tb un halat asa gros, unul mai subtirel e indeajuns.Normal, periuta, pasta de dinti,cremele uzuale, ca doar tb sa fi frumoasa la intalnirea cu bebe ca si dupa.
Chiloti daca te referi numai pt in spital stiu ca sunt cei de unica folosinta.In rest cei de bumbac, eu am mai vazut pe la C&A din cei normali.
Fetele care deja au nascut aici iti pot spune mai multe.

Sarcina usoara in continuare.

Si la noi este vremea urata,asa ca am petrecut in casa mai mult.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albertje spune:

Citat:

chilotei care sa reziste la fierbere eu nu am mai vazut de ani de zile, toate trebuie spalate la 60°C..... Voi de unde ati luat asa ceva?

gasesti de unica folosinta la farmacie.oricum vei primi si in spital .cei din plasa .ideali.
de la c&a mi-am luat si eu camasi de noapte cu nasturi ,pt spital.preturi foarte bune ,daca mai prinzi si vreo reducere ,aproape ca le iei gratis .iti recomand cu caldura si sutienele de alaptat tot de la ei .cele din bumbac .
toate cele bune.

Mergi la inceput

Multzam de raspunsuri . Cred ca saptamina sata trebuie sa dau iama la C&A, ca vad ca nu mai am rabdare cu pregatitul geamantanului .

------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Aschiutza ,nu te stressa cu bagajul .Asa m-am pregatit si eu la primul copil dar la al doilea l-am facut in ziua plecarii la maternitate.Camasi deschise in fata mi-am luat de la Neckermann,de la C&A,de la Wolvorth(cred ca asta nu mai exista acum)si halat am avut dar nu stiu daca l-am imbracat de 2 ori in spital,la fiecare nastere.De fiecare data am stat singura in camera si am stat cum am vrut eu iar in vara,la baiat,am iesit in curte imbracata de strada.
Chiloti de unica folosinta am primit si am avut si eu de-acasa din cei albi,de babe ,cred ca de la C&A,papuci si cam asta e ce am folosit,restul de-acolo.

Yasmine,pliz,baga locatiile de vacanta din Turcia.
Am gasit oferte faine in Kreta.A mai fost cineva?

Seara faina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Aschiutza eu am primit o lista de la spital cu ce as avea nevoie.
Chiloti pt. perioada cat stai in spital nu-ti trebuie, vei primi de acolo de unica folosinta, din plasa. La fel si absorbante, unele foarte mari, de care eu n-am vazut in magazine.
Pt acasa mi-am cumparar chiloti de bumbac din aia mari "de babe" ( asa cum ziceau si fetele) pe care nu i-am spalat decat la 60 de grade.
Eu am nascut intr-o camasa de la spital iar mai apoi am stat in tricouri normale si pantaloni de trening (eu nu suport camasile de noapte).
La sutiene mi-am cam luat teapa, eu mi-am cumparat marimea pe care o purtam cand eram gravi (80A) dar dupa ce am nascut mi s-au umflat si mai tare sanii si-mi trebuia cam 80C. Dupa lungi discutii s-a indurat sotul si s-a dus sa-mi cumpere (ii era rusina sa mearga sa cumpere sutiene). Dupa cateva saptamani am revenit inapoi la 80A...
Mie mi-au fost uitili papucii de plastic la dus iar daca vrei sa nu ai un bagaj joarte mare cred ca poti renunta la halatul de baie (eu l-am folosit o singura data) si sa-ti iei doar un prosop mare.
Pt bebe primesti cam tot ce ai nevoie de la spital, inclusiv pampers. Mie mi-ar fi trebuit niste manusele pt bebe dar n-am avut la mine si nici in spital nu aveau dar a adus tatia 2a zi niste ciorapei pe care i-am pus pe manute , numai ca intre timp s-a zgariat putin, nimic grav insa.

Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Uite ca uitam de sutiene de alaptat,si eu am avut 2,fainute,de bumbac 100% luate de la Rossman.
La primul copil cumparasem sutiene de alaptat de la Baby Walz si au fost proaste si scumpe .
Acum cu marimea greu de zis,trebuie sa fie ceva mai mari plus discul acela ca sa nu te patezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Nu vorbiti de nasteri ca io nu vreau :)))). Ma gandeam ca ar fi bine sa stea acolo pana e mai mare, sa iasa vorbind, mancand singur si in chiloti :)).

Unde gasesc sutiene de alaptat sport? eu urasc sutienele in general, nu port niciodata dar astea sport o sa port ca am avut si la Aidan, prostia e ca le-am dat...

Adriana 21+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Nu vorbiti de nasteri ca io nu vreau :)))). Ma gandeam ca ar fi bine sa stea acolo pana e mai mare, sa iasa vorbind, mancand singur si in chiloti :)).

Cam in faza asta de dorinte sunt si eu ...

Multzam de sfaturi, cred ca pt alaptat imi cumpar in luna a noua un singur sutien de la Rossman sau DM si apoi oi vedea eu de ce am nevoie . Si pe mine ma enerveaza camasile de noapte, nu port decit din alea scurte de satin vara, dar sunt cam nepotrivite amu la nastere (si nici nu ma mai incap, bineinteles). Ma gindeam ca de halat am nevoie cind termin cu nasterea, ca nu prea cred sa imi arda de imbracat si cumva trebuie sa ajung in camera de spital.

Bebeii trebuie declarati si la ambasada romana? La cit timp maxim dupa nastere?

------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Aschiutza, eu zic sa iti iei mai multe sutiene. La Aidan am avut 5 si parca nu erau de ajuns ca le patam rau chiar daca aveam tampoane din alea rotunde, le faceam fleasca mereu si mereu erau la spalat.

Mergi la inceput