Fulgusori de nov - dec 2009 (43)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lili_a spune:

Asaaa, deci am revenit dar m-au mai lasat puterile ca deh e tirziu, si mie mi-e somnel...

Citat:
citat din mesajul lui mitzi2005
vroiam sa va intreb daca vreuna din voi da fluor puiului si daca v-ati gandit cand incepeti sa-i spalati pe gingii/dinti..cand incepeti diversificarea? la primul dinte? dupa ce ies toti?

Eu sint foarte anti-fluor, am citit niste studii referitoare la efectul cancerigen al apei fluorurate si al suplimentelor pe baza de fluor, deci o sa insist pe igiena si atit.
Referitor la periaj, si eu ma intreb o data cu tine, de cind se incepe, unii zic ca la primii dintisori ca sa se obisnuiasca cu periuta, altii ca pe la 1 an. Eu sint mai nazista, cred ca incep de la primii 2 care vor aparea. Fara pasta. Cind trecem la pasta de dinti (asta la 1 an banuiesc), o sa iau una bio-argiloasa , fara fluor sau SLS. Uite aici niste basic info
Ionela of, tare alergata trebuie sa fie cu atitea suflete in grija. Iti trimit un ca tare frumos ai mai vorbit, mi-ar placea sa aiba si copilul meu o invatatoare ca tine
Monis am si eu papuselele alea, n-au prea interesat-o cind le-am pus eu pe degete, dar acuma poate il pun pe tac-so
Gata, fug la , noapte buna

mami de Mariuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grigore_tina spune:

o intrebare:cum intram pe mailul comun?
pentru bolnavioare noua pediatra ne-a recomandat oscilococcinum.
sper ca am scris bine.e homeopat 20ron 6 tuburi doza.

mami de bebe stefan (15.11.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grigore_tina spune:

noapte buna

mami de bebe stefan (15.11.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Evy30 spune:

Fetelor , am citit tot aici pe DC de mamici care au facut Rotarix-ul chiar si la 4.5 luni .(mesaje de prin 2008 )
pauza intre cele doua doze trebuie sa fie de 4 sapt si administrat pana la 6 luni.

ce ziceti oare reusim sa il facem si noi ?
dar cat o trebui sa treaca de la acest vaccin de 4 luni si o saptamana ?

off, cred ca schimb pediatra .

daca cineva e binevoitoare si pune maine o intrebare la pediatra sa , de cazul nostru , dau o bere . macar sa il facem si noi , ca am citit numai rele ...
daca puteti ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura - andreea spune:

Buna seara pe seara (spre dimineata). Azi a fost o zi tampita, nu am facut nimic util in afara de mers cu copilul la fizio. Raspund ce-mi aduc aminte, restul las pe maine.

Monis,am re-intrebat si a zis acelasi lucru cu mici completari, si anume: pana la 9 luni nu punem copilul in fundulet la 90 grade, nu-l tinem sa se sprijine pe picioruse si nu-l tragem de manute in sus. Explicatia: coloana este frageda (nu stiu cum as putea explica in romaneste), imatura si mai tarziu vom avea un adolescent, adult cu probleme de coloana gen scolioza etc. Insa, ca la absolut orice privitor la copii, depinde de la copil la copil maturizarea coloanei. Daca pana la 9 luni copilul se aseaza singur in fund si se poate tine singur este in regula. A zis, "deschide-i usa" - nici de traduceri nu sunt buna azi - si nu-l forta in privinta asta. Vom vedea pe parcurs fiecare cred.

Alt aspect, ca tot s-a vorbit de folosirea manutei stangi mai mult decat dreapta versus copil stangaci etc. A zis ca nu are absolut nici o importanta si ca folosirea uneia mai mult decat cealalta nu inseamna nimic la varsta asta. Numai folosirea doar a uneia inseamna ca ar putea fi o problema la gatut, ca de acolo se face coordonarea. Mariuca mea de ex a avut blocaj pe ambele parti, dupa ce s-a rezolvat pe stanga (unde a fost mai acut) a inceput sa miste mai mult stanga. Dupa care, a tb sa mai mergem inca o data la sfatul ei si intr-adevar avea blocaj si pe dreapta. Ce sa zic, parca-i alt copil acum.

Coque, asta-i discutie lunga domnule'! Raspund la intrebarile simple si mai intervin pe parcurs. Masina nu detin pt ca stau in centru si nu as folosi-o decat f rar. In caz de nevoie, taxi sau masina inchiriata. Urmeaza in curand cumpararea uneia pt ca fetita va merge la cresa din iulie si o sa fie nevoie in fiecare zi insa sotul va decide daca va fi hibrid sau nu.
Da, mergem cu bicicleta la birou, eu m-am oprit dupa ce am ramas insarcinata, de-abia astept sa reiau.
Mancarea, produsele de curatat, creme si alte cosmetice, inclusiv mancarea de motan sunt bio
Reciclez la greu, uneori devine obositor insa nici nu as putea altfel. Mai raspund si maine

Motivul principal al acestui stil de viata - noi asa il percem - este in primul rand sanatatea noastra si apoi si aportul nostru la conservarea a ceea ce este in jur. Exemple am multe, pe categorii de produse. Ca tot s-a vb de avocado si guacamole, de ex, noi nu consumam iarna rosii - nu sunt bune desi sunt bio si nu este sezon- prin urmare, eu fac guacamole cu rosii uscate, usturoi, busuioc uscat, ulei, sare, piper. Ardeiul iute nu-l pun din acelasi motiv, nici nu se gaseste pe vremea asta proaspat iar cel uscat, chili, este prea puternic pt portii mici. Apropos de culoarea "avocatului" , nu ramane verde cand se coace, arata innegrit (nu negru evident) si este considerat unul dintre cele mai bogate legume in vitamine si grasimi. Nu este recomandat in diete (insa cine crede in ele? ).

Va pupic si ma opresc aici,maine sper sa ne spunem si buna dimineata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricik spune:

Neata Eu astept sa vina masa urmatoare sa adoarma si Ema. Acum e fresh.

Diana multumim pt detalii despre diversificare. Am salvat. Daca ai timp...am o dilema. Am observat la Ema o secretie la putza si ma intreb daca este normal sa fie asa la un copil de 3 luni... Gresesc ca o sterg cu servetele umede de la pampers? Sa o sterg cu altceva gen un material din bumbac si apa calda? Offf ma simt vinovata.

Floricik mami de Maria Ema-12.12.2009

www.webshots.com/user/floricik0805" target="_blank">noi 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shtephy spune:

mamicile
am intrat un pic sa va salut si sa zic vreo doua vorbe.Sunt mai bine ,mana doare mai putin .Din dupa masa asta am reusit sa stau culcata pe o parte asa ca am tot stat intinsa langa motanas si l-am tocit cu pupaturi .Mi-a fost tare dor sa stau lipita de el si azi am reusit cat de cat .
Pisicoasa mea de fetita ma mangaie mereu si ma intreaba daca ma simt mai bine.Zice ca ma tine ea in brate acum daca eu nu pot.

Bebe s-a invatat cu noua pozitie de alaptat si nu prea mai are obiectii. Apropo de asta, eu l-am alaptat pana acum si clasic si culcat in pat.In pat ne dragaleam mai tare ca in pozitia clasica.De multe ori numai asa vroia sa suga.Dupa ce scapt de gips sper sa reluam tandreturile la tzitzi.

Zambesc cand imi amintesc cum sugea Stefi de pe la 18 luni incolo,daca nu chiar mai tarziu.O asezam frumos in pat langa mine pe mana mea ,ea se ridica mai intai in genunchi si apoi in picioare si in timpul asta balanganea din fund intr-o parte sau alta.In tot timpul asta ea sugea,da?Va dati seama ce "intinderi" faceau "laptariile" mele.Cand sugea in pozitia clasica eu trebuia sa-i pup talpile ,altfel mi le indesa in gura.
Am mai intrebat-o de vreo doua ori daca vrea tzitzi si m-a refuzat parca usor rusinata,zicea ca ea e mare si a papat tzitzi cand era mica asa ca Iustinut.

Ramo ma gandesc la voi sa veniti repede sanatosi acasa.
Lalu asa mult m-am bucurat pt vestea cea mare ,bravo !
Monis chiar nu vreau sa te aud ca vorbesti de depresie.Ai uitat de Mamica Zen? Orice motive ai avea ,stiu ca ai puterea sa ramai calma si cu zambetul pe buze ,asa cum te vad eu mereu cand citesc un mesaj de-al tau.
E tare scump piticutul si mareeee
Diana esti super draguta ca ai scris schemele acelea.Eu nu te contrazic cu nimic ,sper sa fie si Iustinut de acord cu noi.
Lili sa ne zici neaparat ce-i cu chimicalele din fructele astea exotice ,ok?
Ma bucur ca te simti bine.
Many hai,nu mai fii asa ingrijorata .Daca avea ceva copilul mai erau si alte semne ,nu doar stagnarea in greutate.Asta e ritmul lui probabil.Sper sa te linisteasca analizele.Si mai sper sa ma uit curand pe schema trimisa de tine.
Lyly poate ne povestesti exact cum a fost cu rotavirusul (scuze daca ai mai zis ,nu am temele facute bine ,am cateva capitole necitite).Cum mai sunteti cu raceala?
Evy haide te rog nu te mai ingrijora asa de rotavirus ,sunt o gramada de alti microbi care provoaca enterocolite urate ,nu doar asta.Si in plus exact ca si Monis am citit si eu ca rotarixul acopera doar cateva tulpini de rotavirus.
Cuscri felicitari pt capitol!Va pupam cu drag

Apropo de spalatul pe dinti ,m-am bucurat ca Stefania a acceptat periuta electrica de dinti.Se scarpina cu ea si se masa singura la gingii.Mi s-a parut ca a ajutat-o.Ca nu a mai suferit-o o vreme (de fapt o perioada nici un fel de igiena orala nu vroia sa vada
)nu se mai pune .

Cu intarziere La multi ani Tinonino!!!!

La multi ani Ali!!! Poze cu voi cand ne arati?

Ar mai fi multe de spus ,dar incerc sa mai dorm o tura.

_
Ramona , mamica Stefaniei(20nov2006) si a lui Iustin (4 dec 2009)
Poze cu Strumfici
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shtephy spune:

Floricik off,ce greu tre sa-ti fie sa stai treaza noptile.
Secretia de la pasarica nu cred ca-i ingrijoratoare dar nu mai folosi servetele ,cred ca pot fi o cauza pt ca modifica ph-ul pe acolo.Sunt foarte utile in deplasari ,atat.Incearca cu comprese sterile sau vata si apa calda.Sa vedem care-i si parerea Dianei.
Va pup fete frumoase

_
Poze cu Strumfici
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricik spune:

Citat:
citat din mesajul lui shtephy

Floricik off,ce greu tre sa-ti fie sa stai treaza noptile.
Secretia de la pasarica nu cred ca-i ingrijoratoare dar nu mai folosi servetele ,cred ca pot fi o cauza pt ca modifica ph-ul pe acolo.Sunt foarte utile in deplasari ,atat.Incearca cu comprese sterile sau vata si apa calda.Sa vedem care-i si parerea Dianei.
Va pup fete frumoase

_
Poze cu Strumfici
_

Multumesc pt raspuns. Cand face kk o sterg cu vata si apa calda. Nu stiu ce fel de comprese sterile am eu dar sunt asa aspre si groase... Maine dau o fuga la farmacie.
Sunt obisnuita sa stau noaptea treaza. A papat , a adormit dar se tot foieste. O ma pup, o legan usor pana adoarme profund. Asta pe la 3 si ceva.
Ma bucur ca esti mai bine cu mana.

Floricik mami de Maria Ema-12.12.2009

www.webshots.com/user/floricik0805" target="_blank">noi 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coquelicot spune:

Neatza,
Sunt plina de nerci!
Concepusem un mesaj luuung pentru Stephy, Ancutza, Lili, Laura- andreea,Ionela.
Si-a facut pagina refresh, nush ce naiba, am pierdut tot.Domnu'DC, rusine, dom'le!

Mintea mea nu e capabila sa reia mesajul.Poate reiau daca reusesc sa ma adun.
Va pup.
edit: (nerci=draci cu nervi, adica- acu am vazut greseala)

mami de bebe MATEI (10.11.2009)

Mergi la inceput