***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(117)***

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankaa spune:

Salutare mamici de capsunici!
Am iesit si noi la plimbare de dimineata si tare frumos a fost.Cald,multa lume pe strazi,se vede ca a venit primavara.Am mai stat si prin curte,gradina si acum doarme.
Am mai citit si din urma,dar asa in graba.Nu mai tin minte cine intreba de oua,parca Alynta..Eu stiu ca se fierb inainte si dupa le bagi putin in vopsea..Bunica mea le inroseste cu coji de ceapa si ies foarte frumos,in mai multe nuante,dar anul asta fac si cateva cu vopsea,mai colorate, pt Alex.
BETTY-nici al meu nu face pe olita,doar cand simte ca are pampers.I-am cumparat si alta olita,care a crut-o el si tot degeaba.Asa ca la fel am zis si eu,decat sa se constipe,mai bine in pampers,pana se simte pregatit sa renunte la el...Oricum ziua e fara,ii pun doar daca iesim in oras sau noaptea,la culcare..Si al meu e innebunit dupa rosii,mazarea i-o bag in ciobe si zice ca sunt mingiute.Foarte tare perla Andreei.Cum a ajuns la concluzia asta??
Fug si eu sa termin de spalat vasele,poate pana atunci se trezeste si piticul.O zi frumoasa si insorita sa aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Citat:
citat din mesajul lui bettyR
Era sa uit de perla Andreei de azi dimineata: Barbatii is niste motani care mananca bere.

Alina si Mara (27 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Anka, s-a uitat la Pisicile aristocrate si a vazut ca motanul e tata, deci barbat, si aseara a scos din plasa cu cumparaturi o doza de bere si a vrut si ea, si i-am zis ca berea e pentru barbati, deci sta f bine la capitolul logica .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

helooouu,
tre-zi-rea! adunaaaaarea!

Sunt in viteaza si nu poci ca sa ma destrabalez, dar imi place subiectul lu' Didi cu cadourile si sistemul de acolo privind petrecerile de copii. Detaliez cand am timp.Si sistemul de evaluare a copiilor de scoala in place. La noi te ia cu arcanu'...nu conteaza daca esti pregatit sau nu.

Betty, bravo Andreei ca si-a dat seama asa repede cum e cu barbatii . Eu m-am enervat o data si am zis "barbatii astia, sunt asa de..." si urma sa zic un "epitet" dar am vazut ca Ana ma privea cu atentie si astepta continuarea...M-a si intrebat: "cum sunt, mami, barbatii astia?". I-am raspuns: "Sunt asa de...diferiti ".

De fapt am intrat mai mult ca sa va spun, in caz ca va intereseaza, ca nr din aprilie la revista "Mami" are un dvd cu: Mickey Mouse play house, pooh, little einstein si Manny iscusitul...vreo ora jumate de distractie (daca si ai vostri sunt fani ca Ana mea).

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Hai sa te "lamuresc" io cum e cu activitatile extra: in copilarie am facut la 7 ani ceva gimanstica(era moda cu nadia comaneci) si mai tarziu karate. N-am facut mult, ca nu aveau parintii timp sa ne duca. Mi-ar fi placut. Mi=ar fi placut sa fac si altele: o limba straina (ca sa o stiu acum mai bine), inot (nu stiu sa inot ), ...altele. Sor-mea si acum le reproseaza alor mei ca nu au dat-o la dansuri. Deci cred ca multi dintre noi ne ducem acum copiii la extra-activitati pt ca noi nu am avut parte in copilaria noastra si acum sunt atatea optiuni si alte posibilitati.

In liceu-facultate meditam la germana 2 copilasi pana in 7 ani si aveau saracii un program: intr-o zi inot/patinaj, in alta germ, in alta franceza (eng invatau la gradi), in alta ceramica, in alta judo/dansuri,...deci toate zilele sapt. erau ocupati. Erau extenuati la un moment dat si dr. le-a spus parintilor sa-i lase sa-si aleaga 2 activ care le plac mai mult si atat. Sau sa le faca prin rotatie, dar in niciun caz toate odata.

Eu mi-am facut asa planul cu Ana: inotul va ramane de baza (cativa ani de acum in colo) si, pe masura ce creste sa incercam diverse si "aprofundam" acolo unde ii place (sau daca are vreo inclinatie...dar si daca are talent, trebuie sa-i faca si placere ... parca Ella zicea ceva ca ea a vrut tenis in copilarie si a dat-o la muzica..pacat ca nu mai scrii, draguto!). Urmatoarea activitate pt Ana cred ca va fi ceva dans/balet. Nasa noastra de 10 ani face ceva cursuri de actorie...mi se pare interesant din perspectiva faptului ca te ajuta sa te exprimi liber, in fata unui public,...Si mai sunt, dar vazand si facand .

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Si eu ma gandesc sa o dau pe Andreea la inot din vara, apoi cursuri de dansuri. Ar fi bine sa invete si o limba straina si mi se pare suficient pana la scoala sau cand va fi mai mare sa ceara ea ceva anume, sa incerce si sa continue daca ii place.

In legatura cu spionatul, sa stii ca si eu am spionat toata odiseea, si nu am scris ca nu aveam timp sa citesc tot ca se scria f mult, plus ca nu aveam nici o problema legata de sarcina, mai aveam o prietena stabilita in Franta gravida deodata cu mine si mai schimbam impresii si informatii intre noi. Ma gandesc ca nu o sa mai am timp nici daca ma apuc de lucru sau odata cu incalzirea vremii ca stam 3 ceasuri afara, pana le mai fac de mancare si mai spal 2 copii, sigur nu mai apuc sa citesc.

Vreau sa ii iau Andreei o bicicleta/tricicleta sa pedaleze singura, dar nu prea stiu de care. Este vreun copil care pedaleaza singur?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

Si eu cu cititul, dar sin intr-o pasa proasta asa ca nu are rost sa va virusez

Betty, Patrick pedaleaza pe tricicleta. Are una de plastic, cam de jucarie, dar mere. Sint la 3 ani care merg pe bicicleta cu roti ajutatoare. Trebe exercitiu, ca invata de toate.

Si eu vreau la inot si la un sport de echipa, daca ramine singur la parinti. Si limba straina. Si la tenis. La dans cred ca va vrea el, ca toata ziua danseaza prin casa.

Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Salutare plantatie!!!!

Io am citit, dar fiind mai tot timpul pe drumuri sau pe afara (vreme faina), n-am mai avut timp de net :)
Sa-mi exprim si eu parerea:

Betty, noi am avut trotineta (ptr. nr. 1, nr. 2 o mosteneste) una cu maner, unde poate inpinge parintele. Pedalele se fixeaza, deci nu se mai rotesc, ghidonul se blocheaza asa ca parintele alege directia ... asta pana invata copilul, dupa care se pot debloca toate si scoate si manerul din spate, iar copilul poate pedala singur. Noua ne-a placut. http://www.fahrrad-richter.de/images/21057-cat2-puky-dreirad.jpg ... ceva in genul asta.

Activitati: depinde ce vrea copilul si ce-i place ... si nu prea multe sa-l oboseasca. Deci una pe zi mi se pare deja prea mult, max. 3 pe sapt. cred ca-s OK. Si neaparat sa fie si pe placul copilului. Noi de ex. l-am dus pe Cris la dans si asta ptr. ca si-a dorit el ... a fost bine, s-a batait si el la ora de proba, dar a fost f. dezamagit ca era singurul baiat printre mult roz si si mai multe tutu-uri ... ta-su i-a promis ca mai tarziu o sa-i placa cu multe fete ... nu l-a inteles :D. Dar oricum n-a mai vrut.
La inot s-a speriat ... era singurul care se tinea de profa si urla (in romana) ca vrea sa iasa si ca are apa in ochi ... eu muream de rusine, am plecat mintenas si nu mai m-am intors.
L-am dat la "educatie muzicala" - ceva de genul asta - invata tambal, sau muzica in general, fara note si alte cele ca toti erau de 3-4-5 ani ... lui i-a placut, asa ca l-am lasat cu toate ca mie mi s-a parut o aberatie pana la urma. Evident ca n-a invatat nimic. Asa ca am decis ca pe la 7 ani sa incercam cu chitara, el vrea acum, vedem mai tarziu cum va fi.
Acum are ore de echitatie ... e incantat, ii place, a inceput sa nu-i mai fie frica de cai, e tare mandru de el. Am hotarat sa-l dam mai departe, sa cautam si acasa, sper sa gasim ceva asemanator de bun. Barem 1 data pe sapt. sa mearga.
Deci, depinde de copil, dar nu mai multe de 3 activitati pe sapt..

Didi (inscriere scoala): acum am primit si noi hartiile, am dat telefoane la scoala si la Sanepid (?) - Gesundheitsamt - ca ne mai trebuie o testare, dar care poate fi facuta si dupa inscriere. Deci totul se rezolva. Si ieri a avut o prietena cu baietelul ei (tot mai 2004) inscrierea - pe langa Stuttgart- si mi-a povestit cum a fost. A primit si baietelul ei foaia aceea, dar nu ptr. a fi testat, ptr. ca nimeni nu s-a uitat pe ea si au primtit-o acasa. Iar directorul le-a spus parintilor ca nu trebuie sa pregateasca copilul in nici un fel ptr. ca o iau de la 0 cu ei ... si e normal, ca altfel nu ar fi facultativa gradinita. Eu, sincera, de abia astept ... deja am emotii :D

Despre scoala, ca doar stiu despre ce e vorba:
- nu-i adevarat ca profu spune "ce ziceti de xy?" ... sau depinde de prof., daca e unul prost, unde elevii pot face ce vor, da, dar daca e unul bun, el dicteaza si ii are sub control f. bine. Aveam o profa de engleza, era speriata de bombe la propiu si la figurat ... spunea tot timpul "what a shame!" si era vorba de ea :) ... binenteles ca baietii o tineau numai in mistouri, dar cred ca nu isi alesese meseria bine.
- ca un baiat de 17-18 ani vorbeste cu o profa. stand cu picioarele pe banca asta nu are de face cu proasta scoala si proasta profa, ci proasta crestere. CA pana la uram cei 7 ani de acasa i-a primit de la mama-sa, care sigur a gresit pe undeva. Ca profa ii atragea atentia si el facea pe cool-ul, asta iar tinea de elev ... mai putea sa-l trimita la director, dar altceva nu prea ... ca doar nu putea sa-l ia la bataie ce cam merita.
- mi s-a parut extraordinar de misto (altfel nu pot spune, ca m-am simtit super matura :)), cand ne-a intrebat profu de germana daca trebuie sa ne vorbeasca cu dvs. sau tot cu tu. Binenteles ca pe cei draguti ii lasam sa ne spuna "tu", iar cei antipatici ne vorbea cu "dvs." :)
- nu exista note date aiurea, doar ca iti este elevul sau parintele antipatic sau contra regimului, sau mai stiu eu la ce contra.
- si binenteles ca depinde mult de scoala, ca nu poti compara generala cu liceul, e ca si cum compari mere cu pere.
In general eu zic ca in Germania se mai face scoala si ca-i buna, ca dupa 12 clase stii sa scrii (sau daca nu esti sigur la un cuvant stii unde sa te uiti ... si scrierea germana nu se poate compara cu cea romana, care-i floare la ureche) ... nu se trece clasa si nu se ia nici un examen cu mita. Asa ca Didi, te rog nu compara cu scoala din tara (chiar daca primesc rosii in cap!). Ca pana la urma cunostintele generale depind de persoana, nu de scoala facuta.

Liviana, ca ma intrebai si mi s-a parut tare funny :) ... Sincera sa fiu am pus-o pe fi-mea (in gluma) sa il trage pe frate-su de puta ... dar nu m-a inteles, asa ca n-a iesit gluma mea. In schimb il mai trag eu din cand in cand ... tot in gluma evident, fi-miu e de fiecare data pe jos de ras :) Prietenei i-am spus de "tras de puta" ca o stiam pudica si am vrut sa o sochez putin ... i-am explicat dupa. Dar mi se pare ciudat sa ma intrebe cineva de varsta mea daca le fac baie impreuna ... in fine, eu am fost crescuta mai libertin, poate cineva crescut pudic nu ma intelege. Asa era si sotul, l-am schimbat in bine :)

M-am lungit ca o zi de post ... sorry!
Noapte buna! Si sanatate plantatie!!!!

Mami de pereche: Cristian & Amélie
---------------------------------------------
Spuneti "prezenta la umanitare!" ***Curiosi?*** Fotografii ***De pretutindeni

ZERO TOLERANTA PENTRU PARINTII CARE-SI LOVESC COPILUL fizic sau psihic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

M-am lungit si tot am uitat ceva.
Birthday - Party: am facut si noi din astea cu mai multi maturi decat copii, nu stiu cat de amuzante au fost ptr. fi-miu. Cat a fost la gradi i-am facut cu prietenii de acolo la McDonalds. Am fost super multumita: 1,5 h de distractie, eu fara eforturi :), copil multumit.
Anul asta m-am gandit sa-i iau prietenii (si nu-s multi) sa-i ducem la teatru/circ - de e in oras-/ muzeu / see life / loc de joaca, sarit, mers cu masini (il las pe sarbatorit sa aleaga), dupa care un meniu la Burger King si asta a fost. Nu ma stresez cu mese, pregatiri si mai stiu eu alte chestii. Cred ca pentru copil e mai amuzant asa.
Cadou: se spune ca pana in 10 euro ca ptr. unii pot fi multi copii la care e copilul invitat si atunci cam intra in budget ... asa stii la ce sa te astepti, nu esti nici prea nici fara, e bine. Cu lista e ciudat, zici ca-i nunta ...

Didi - tot tu :) - cu copiii e altfel, nu-i ca la maturi sa faci programari de vizite cu saptamani inainte. Imi aduceam prietenele acasa cand doream, mergeam la ele tot asa ... nu prea ne intrebam parintii :D. Mancau la mine, eu la ele ... faceam parte din familie.
Bine, acum sunt mici, nu se pune problema ... dar ai sa vezi mai incolo.
Da, intradevar nu ai voie dupa lege sa ii lasi singuri, dar asta cand "te toarna" cineva, sau daca se intampla ceva si copilul era singur (Doamne fereste!) ... altfel o fac mai multi, stai fara grija. Binenteles ca n-ai sa vezi copil cu cheia dupa gat si lasat de dimineata pana seara singur acasa ... bine ca nu! Noi am crescut asa, dar poate am avut noroc ca nu ni s-a intamplat nimic, erau alte vremuri ... Si copiii pe care-i vezi nu-s singuri, sunt in card :) ...

Gata, sper sa nu mai fi uitat nimic! Sanatate!

Mami de pereche: Cristian & Amélie
---------------------------------------------
Spuneti "prezenta la umanitare!" ***Curiosi?*** Fotografii ***De pretutindeni

ZERO TOLERANTA PENTRU PARINTII CARE-SI LOVESC COPILUL fizic sau psihic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Salutare!

Didi frumos ca ne impartasesti din experientele tale si mai ales ceia ce se intampla si in alte tari! Multe lucruri sunt ok dar unele mi se par exagerate!
Betty ce remarca! Te uimesc...

Baietii mei s-au iubit de dimineata, ca niciodata! Cel mare il tinea pe mezin in brate si se uitau la desene! Ieri au facut "treba"! David a varsat Cif pe covor si Matei il nivela cu manutele! Iesim afara des! Le place mult! Curatenia de Paste merge greu! Ma bucur ca sunt sanatosi! Restul se rezolva ele cumva!

Alina-Mirela cu DAVID (27.06.2007) si MATEI (15.05.2009)

POZE

www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra

Mergi la inceput