Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (53)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cris2010 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Victo

cris, concediul pre si post natal sunt de fapt concedii medicale date de dr de fam. probabil ca da, va da unul pe 2 zile ca si prenatal si altul pe 30 de zile ca si postnatal, urmand apoi ca tot la 30 de zile sa il dea pe urmatorul, pana se epuizeaza cele 126 de zile. apoi iti faci cerere la serv de suspendarea contr de munca, si cu decizia aceasta, plus alte actaraie via primarie pt indemnizatie..si stai muuuuuult si bine pana o primesti..

Paula cu Mihai 23+ si Stefan (30 oct. 2007)

Merci pt raspuns.

Cris 22+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hbro spune:

Citat:
citat din mesajul lui Florentina_C

Fetelor, am si eu o intrebare pt cele care il simt deja pe bebe: voi unde il simtiti? Mi-a spus cineva ca ea il simte jos,sub butica...eu parca simt "fluturasi" si mai jos uneori, dar il simt si sus pe burtica... Acum nu stiu...eu tind sa cred ca e bebe,dar nu stiu daca pot simti miscarile si sus... M-a cam bagat in ceata fata grviduta care mi-a povestit de primele miscari. Poate ma lamuriti voi...
Sper ca m-am facut inteleasa...
Va

"Viitorul apartine celor care cred in frumusetea propriilor vise"
fericita 16+. Ma la DD sa am un bb sanatos si la termen
***Bebelul meu mic***
***Poze***

Buna! si eu am un bebe de 16 saptamani si nu il simt intr-un loc anume.banuiesc ca deoarece el se tot misca nu pot fi resimtite miscarile intr-o singura zona.cel putin mie asa mi s-a explicat.

HBRO
16+ si (2ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Vad ca subiectu e concediu maternitate, nu ma bag ca nu stiu cu e in tara. Aici ai dreptul la 52 de saptamani, poti cere cu 16 saptamani inaintea datei de nastere, ai 25 saptamani cu 75% si restu cu 55% din salariul brut si este impozitat diferit fata de alte venituri adica foarte putin. Asta pentru mama, tatal are dreptul la 5 saptamani cu 75% din salariul brut.
Cam atat, deci nu e ca in tara 2 ani

http://community.webshots.com/user/Dragaica
Graviduta fericita 17+ de si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iul_aug2010 spune:

Va invit la

Capitol nou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cris2010 spune:

Belu, pt raspuns. Si daca nu vreau sa iau toate zilele? Care e mai avantajos, concediul postnatal sau cel de ingrijire copil, aveti idee?

Victo, si eu sunt bugetar. Mi-e mi-au zis de la resurse umane ca maternitatea este singura exceptie cand se da tot concediul de odihna pe anul respectiv. La noi concediile de odihna se stabilesc in decembrie pt anul viitor si m-am dus special sa ma interesez, sa nu ma trezesc ca la sf anului trebuie sa dau inapoi banii de concediu

Cris 22+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheritra spune:

Citat:
citat din mesajul lui beluistef

Denisa

Oana eu m-am gandit de la 1 mai sa-mi bag 2 sapt. de medical...pentru copii...este cu 85% si nu se simte la salariu, ca ii am la deducere personala luati la mine...si apoi de la 33 sapt. sa intru in prenatal. Ma tot gandesc ca sa-mi ramana zile suficiente dupa nastere..macar alea 42.As putea sa intru de la 30 de sapt. dar cum am zis e faza de alea 42 de zile dupa...daca bebe nu vine la 40 si vine la 42 ????? Trebuie sa calculez bine.

Apropo cele 42 de zile de dupa nastere sunt cu sambata si duminica incluse, sau sunt zile LUCRATOARE ????...ca sa revizuiesc calculul

Elena, 23+ cu
Si mamica de Luisa ( 23.07.2005)& Beatrice ( 02.06.2003)

Cum iei concediu medical de copil? Trebuie internare si cunosti pe cineva sau doar cu doctora de familie?
42 zile sunt calendaristice. Eu voi intra in prenatal din 26 sapt. Daca nu-mi raman dupa nastere cele 42 de zile bagi frumos un conced medical pt cate zile nu-mi ies la socoteala.

Shery 21 & cu inimioara Alesia (30.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Citat:
citat din mesajul lui tanti

Multumesc Oana , eu nu gasisem in codul muncii nimic referitor la cele 10 zile de puericultura, stiam de ele din ctr colectiv de munca
De pe forum am inteles ca se poate elibera si de la dr de familie fara sa faci acele cursuri, depinde cum cotizezi la dr de familile

Andrei 11.02.2006 si 24+

si LEGEA nr. 210/31.12.1999 Legea concediului paternal prevede:

art.1(1) Concediul paternal se acorda in conditiile prevazute de prezenta lege, in scopul de a asigura participarea efectiva a tatalui la ingrijirea noului-nascut.
(2) Tatal copilului nou-nascut are dreptul la un concediu paternal de 5 zile lucratoare, in conditiile prevazute de prezenta lege.

si

art.4(1) In cazul in care tatal copilului nou-nascut a obtinut atestatul de absolvire a cursului de puericultura, durata concediului paternal, acordat in conditiile art. 2, se majoreaza cu 10 zile lucratoare.
(2) Tatal poate beneficia de prevederea cuprinsa la alin. (1) numai o singura data.

Oana 23+ cu

Noi 2...si bebe
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

fetelor exista concediul de risc maternal si se plateste 75% din salar.
poate va ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iulia_N

Citat:
citat din mesajul lui ooana

Citat:
citat din mesajul lui Iulia_N

Yupiii!!!! am reusitt!!!
Va invit sa mi vedeti fetitza!
Va rog sa mi scuzati fatza...eram ff obosita!
Pupici
17s

gata am vazut burticuta ...si Fontana di Trevi hai ca devin melancolica...(dorinta s-a indeplinit? a mea inca nu, asa ca mai astept )

Oana 23+ cu

Noi 2...si bebe

Daaaa!! era asta cu bebele

17s

m-am gandit eu ca asta ti-ai dorit

Oana 23+ cu

Noi 2...si bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochidut spune:

Fetelor am venit de la , am bagat in mine ca sparta. De vreo saptamana si ceva imi este o foame de lup si intr-adevar am si eu o pofta mare de dulciuri. Asa ca m-am suparat si m-am blindat cu fructe, am peste tot, pana si in masina. Iar azi, m-am gandit ca daca tot imi trebuie sa mananc mai mult, macar sa nu bag grasimi in mine, asa ca am mancat ou fiert, branzica si un castron mare cat o zi de post cu salata verde - una intrega!!!, rosii, castraveti, ardei rosii dar fara ulei. Eu si cu vacutele la pascut

Racusor, , nu te stresa eu cred ca nu e nici o problema, oricum iti tin pumnii la analize.

Bumblebee, admir atitidinea ta pozitiva, o sa iti faca bine sigur!!!

Fetelor si voua v-a aparut puful ala/perisor mic pe burta? Ca alte mamici mi-au zis ca nu au avut

Oana, Beleistuf si pe voi toate celelalte, va invidiez asa mult ca aveti la dispoztie codul muncii... si ce repede intrati voi in prenatal . Eu am la fel ca voi DPN dar deabia in iunie cred ca voi sta acasa. Din pacate am o profesie liberala si nu imi da mana sa stau pe banii mei. Eu voi lucra si de acasa, ca sa mai iau banuti, chiar si imediat dupa ce nasc - in primele luni si oricum intoarcerea la serviciu se preconizeaza a fi destul de repede. Deci e clar, va invidiez .

Maya, vezi ca plangerea la procesul verbal poti sa o trimiti si prin posta dar neaparat cu confirmare de primire. Poti sa o trimiti si la politie - ei au obligatia legala de a o trmite mai departe instantei competente - sau poti sa o trimit direct la judecatorie. Ai grija sa atasezi si copie de pe proc.vb.

offf, cat m-am intins!!!!

23 + cu

Mergi la inceput