atentie ce maternitate alegeti pentru nasterea ing

atentie ce maternitate alegeti pentru nasterea ing | Autor: cimuca_lumi

Link direct la acest mesaj

buna!!! eu am nascut la stanca, pe 17 feb, dar nu as recomanda nici dujmanilor sa nasca acolo...in primul rand la puscarie ai mai multa libertate, sotul meu n-a vazut fetita doar la nastere si in ziua cand am plecat din spital, iar eu mai aveam putin si innebuneam acolo.copilul meu s-a nascut cu nota 10,dar 3 zile nu l-am vazut (nascuta la 36 sapt) m-au mintit k e pusa la incubator.dar am reusit s-o vad intro noapte(am impins ceva la asistenta) dar surpriza nu era in incubator. mi-au adus bebele a lll- a zi chipurile sa- hranesc, dar am constatat k pe obrazul drept era vanata iar mana dreapta era neagra toata, si k nu prea o misca, si k are si caputul spart, am filmat fata, iar cand a venit medicul la vizita am intrebat ce e cu copilul, si mi-a raspuns k nu e treaba mea, iar in acel moment asistenta ce-l insotea mi-a luat copilu ,cica ptr investigatii, iar pe mine m-au certat k nu mi-am hranit copilu,si mi-au vb urat.au trecut inca 2 zile in care nu mi-am vazut copilu,(doar cu bani la asistente noaptea) zicandu-mi k a facut icter.cand am inceput sa intreb de copil imi ziceau k e pe maini bune sa stau linistita,dar cand le-am zis k am filmat manuta,caputu, n-a mai vb nimeni cu mine.in ziua externari mi-au adus fata ,dimineata, dar vanataile nu mai erau asa vizibile.iar cand eu vroiam sa o imbrac o asistenta m-a facut atenta k fata are clavicula rupta.in acel moment am inceput sa fac scandal a venit si sotul si am inceput sa cerem explicatii,dar ne-au calmat k asa s-a nascut copilu,si k orcum actele de externare sunt semnate, asa k nu mai tine de ei!!!asa k am plecat din maternitate fara sa fim lamuriti

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Lumi, imi pare rau de experienta ta! Insa eu in locul tau as vrea sa stiu mai multe. Se intampla ca la nasterea normala clavicula sa se rupa, insa puteau macar sa te informeze. Nu-i o problema mare, nu se pune ghips, se reface repede, insa tu ca mama trebuia sa stii de la medici ce s-a intamplat cu copilul tau. Si cu ce-ti hraneau copilul daca nu te chemau sa-l alaptezi? Chiar asa sa nu te lase sa-i dai san?

Cat despre prezenta tatalui acolo, unele maternitati au o astfel de politica interna si este de inteles. Nou-nascuti, oameni multi, purtatori de tot felul de microbi, greu sa asiguri echipament complet steril asa cum trebuie la fiecare. Si in Brasov la maternitate nu li se permite tatilor prezenta decat la nastere (contra-cost) si la externare. In locul tau, nu asta m-ar supara, ci manuta fetitei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micos spune:

Buna Eu cred ca mai intai trebuie sa ne interesam ce tip de maternitate este locul unde vom naste.Daca este maternitate tip 1- Giulesti, Municipal, Polizu si Filantropia sau tip de maternitate 2. La maternitatile de tip 1 sectiile de ginecologie si neonatologie sunt dotate pt. orice urgente(teoretic). In maternitatile de tip 2 sectiile de neonatologie nu sunt dotate foarte bine -nu pot avea grija de bebelusi nascuti mai devreme de 35 sapt. Daca medicul tau este la Elias si tu, doamne fereste, ai probleme cu sarcina, mai devreme de 35 de sapt( diagnostic de nastere prematura)te trimite la o maternitate de tip 1. Eu am avut noroc si am avut o doctorita super,chiar daca am avut diagnosticul de nastere prematura de la 28 sapt. ea si-a riscat postul. Dar, cat am fost la spital( si credeti-ma ca am petrecut multe zile pe acolo) am vazut multe cazuri de viitoare mamici care inca nu aveau 35 de sap.de sarcina si care aveau diverse probleme de sanatate si care erau trimise catre maternitatile de tip 1 pt. rezolvarea problemelor. Culmea nesimtirii era fraza - cand treci de 35 de sap. te asteptam inapoi la noi.

Deci, inainte sa va alegeti maternitatea unde vreti sa nasteti interesati-va de dotarile acesteia si pregatirea medicilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Bun ca a avut fractura de clavicula la nastere ... se mai intampla, dar la fel ca si Blackgirl pe mine m-ar interesa mai mult vanataia de pe obrajor si de ce avea manuta neagra plus capul spart ! Nu vreau sa vorbesc prostii , dar daca au scapat-o pe jos ?!
Oricum, nesimtirea cadrelor medicale intrece orice limita ; cum pot sa te lase asa in ceata , ba sa te mai si certe chipurile ca nu ti-ai hranit copilul !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cimuca_lumi spune:

buna. stiu k se intampla sa aibe clavicula fracturata de la nastere si k nu e asa grav, doar k moasa cu care am nascut (doctoeul meu fiind intrat in operatie de cezariana cand am nascut eu)a fost socata cand i-am spus de fata (a zis k nu se poate asa ceva k din sala de nastere a plecat sanatoasa, nu avea nici macar o vanataie dar clavicula fracturata) plus k au mintit k e la incubator iar eu cand am intreat noaptea sa o vad era in patut k toti ceilalti bebici..si au alaptato cu biberonul, k o saptamana m-am chinuit cu ea pana am reusit sa o fac sa suga la mine (am pacalito cu mameloane de silicon) eu sunt un caz fericit k in luna ianuarie tot la maternitatea asta a murit o gravida ....au lasato cu hemoragie ,sa nasca natural chipurile si a murit si ea si bb,iar cazuri de clavicula fracturata sunt la ordinea zilei !!!eu ii multumesc lui D-zeu k suntem acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

micos nu stiu daca asta e realitatea zilei de azila elias(nu am inteles exact cand a fost exp. ta cu eliasul) dar cel putin cand am nascut eu, in mai 2008, lucrurile stateau cu totul altfel in ziua in care am nascut a nascut o mamica la 34 de saptamani si a ramas impreuna cu bb in spital. mai exista un bebelus nascut la 26 de saptamani, care era in spital de 2 luni si care o ducea f bine. eu personal am avut mereu risc de nastere prematura de la 30 de saptamani, cu internari, stat la pat, etc, niciodata nu s-a pus problema sa nu nasc la spitalul unde aveam medicul-elias adica. slava domnului ca am nascut la termen.
acum, ca eu nu recomand spitalul ala nimanui, e alta poveste, sau macar nu-l recomand primiparelor. si poate s-au mai schimbat, in bine, lucrurile in ultimii 2 ani....

ralu- de bebe albastru
i believe in miracles...povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cimuca_lumi spune:

normal k purtarea lor fata de mine si fe copil m-au suparat mai tare si tocmai de aceea aveam nevoie sa ma sustina sotul, sa vb cu doctori, sa fie langa si sa ma incurajeze...pte k singurul lucru ce-l auzeam erea k au ei grija de tot...

Mergi la inceput