Nasa botez
Raspunsuri - Pagina 6
mamabear spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui roli25
Mie preotul mi-a zis sa fie netivita. Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006) www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4 BAIETII MEI IUBITI Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein) |
Sincer nu ma mir. La noi in tara , totul e posibil; si preotul e si el om, si uneori, decat sa se certe cu "toate babele", prefera sa adere el la asa-zisele traditii.
Acum, sa fim seriosi, sa fie panza netivita ca altfel nu se mai casatoreste finul/fina, sau ii "coase" norocul, sa aiba fasa 2 metri, ca sa nu se casatoreasca nici prea repede, nici prea tarziu ,si cate si mai cate, astfel de superstitii nu pot tine de Traditia Bisericii.
La botezul meu, nasa a luat o fasa de 4 metri!!! Ar fi trebuit, dupa "credinta" populara sa nu fiu inca maritata. Mama rade si zice si acum, ca daca m-am maritat la 21 de ani cu asa o fasa, apoi daca era mai scurta ce faceam, ma maritam la 11 ani?!
roli25 spune:
Nici nu mi-am pus problema...tivita, netivita...ce mi s-a spus aia am dus. Oricum mie imi plac traditiile si mai putin modernismele.
Nu asta conteaza. Important e sa botezi un pui si sa-i fii alaturi in viata ca parinte spiritual. Daca poti!
Eu regret ca nu mai sunt in nici o relatie cu mama primei mele fine, si astfel nu mai pot fi aproape nici de copil.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
mamabear spune:
Citat: |
Important e sa botezi un pui si sa-i fii alaturi in viata ca parinte spiritual. Daca poti! |
Ai foarte mare dreptate, asta e important. Ca nasi suntem responsabili, alaturi de parinti, pentru educatia spirituala a finului. Asta in masura in care ni se permite.
Copii si finuti sanatosi sa avem toate!
ellinia spune:
Gata, mai am cateva cumparaturi de facut si e cam gata, ne pregatim pentru sambata.
Mamabear, am vazut ca esti din Targu Neamt, tot pe acolo botezam si noi!
CRISCOSTY spune:
Ellinia, dabea astept sa ne povestesti si sa ne arati poze. Sa-mi scrii si mie te rog cat ai dat la biserica, asta ma macina pe mine cel mai mult Petrecere frumoasa sambata
teo1970 spune:
Cris,
la noi parintele nu cere nimic, eu dau 500 ron.
Dar am auzit pe la alte biserici si mai mut (dse ex. la Silvestru scria in Cancan ca taxa normala (ma rog) e de 650 ron )
ellinia spune:
Buna tuturor!
A fost o petrecere foarte frumoasa, ne-am simtit foarte bine, bebelina a fost cuminte. La biserica eu am avut niste emotii de abia ma puteam stapani - fiind prima data - imi era frica ca nu am sa o pot imbraca repede, sa nu-i fie frig, etc. M-a ajutat si sotul meu si am reusit sa o imbrac repede, mititica ii tremura gurita de frig si ii era si foame, asa ca o perioada a plans, dupa aceea s-a linistit si a adormit. Am facut febra musculara in partea de sus a corpului de cat am tinut-o in brate, slujba a fost foarte lunga, la sfarsit au vorbit doi preoti de se plictisise si fecioru-miu si tot imi soptea pe la spate "da' nu se mai termina odata" de-mi era si frica sa nu-l auda cineva .
In cocnluzie a fost bine, poze inca nu am, in cursul saptamanii primesc. Azi mergem la scaldatoare, deja nu imi mai este teama, nu mi se mai pare asa mica, mi-am adus aminte de cand era Stefan mic . Asa ca totul o sa fie bine!