Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe(56)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mada23 spune:

Beea.. experienta mea de-a lungul timpului, contrar caracterului lui, dr Tutunaru este cam singurul care se baga sa salveze o sarcina careia nimeni nu-i da nici o sansa, ai incredere si mergi pe mana lui, am auzit foarte multe cazuri, incluziv cel experimentat pe propia persoana, iti amintesti ca am pierdut un copilas, col incompetent , se deschide colul si cad membranele in vagin fara nici o sangerare, fara durere, a fost singurul care s-a bagat sa-mi faca ceva, mi-a dat sanse 1% dar a incercat ceva, cei din Galati ma bagau pe antibiotice sa avortez mai repede, am fugit efectiv din spital pe raspunderea mea, am ajuns la Bucuresti in miez de noapte, toti cei din camera de garda si m-au vazut cativa, au zis ca nu se mai face nimic, in schimb el, mi-a propus o metoda mai barbara dar cu care a avut si rezultate fericite, mi-a scos lichid sa detensioneze burta, apoi mi-a bagat membranele inapoi si mi-a fact cerclaj cu bucatica de col ramasa,la noi nu a fost sa fie, dar a avut si reusite, ti-am povestit toate astea ca sa vezi ca chiar lupta pt o sarcina , si nu sunt singura, de-a lungul timpului am vorbit cu multe fete carora multi le spunea din start avortulsi cu el au nascut copilashi sanatosi.
Mergi cat poti de des la el, ar fi de preferat in fiecare saptamana, Anaconda de la tutunici iti poate confirma ca i-a prins bine vizitele saptamanale, are o dulceatza de bucalat acasa acum, deasemenea si ea cu multe probleme,sarcini pierdute, varsta mare, endometrioza, trombofilie,col deschis, cerclaj etc...
Ai incredere in el si in metodele lui si nu in ultimul rand in Sf Nectarie, mergi si te roaga, mari sunt puterile lui, nu renunta usor, lupta pentru bebelul tau, pentru acea mica fiinta care iti zambeste din primele ore de viata merita orice sacrificiu.
Bunul Dumnezeu sa fie cu voi, sa va ajute sa luati decizia cea mai buna, lasa-l pe El sa-ti ia puiul daca asta vrea, nu hotara tu, sunt sigura ca daca vei urma ce ti-am spus vei avea un copilas care iti va bucura viata, ai incredere.

Lucialu.. fata desteapta, interesante lucruri spui tu acolo si inspamantatoare in acealsi timp, dar suntem puternice asa ca nu ne impiedicam de niste detalii.Trimit asta si ma mai baga odata la cetit, sa rumeg mai bine.Multumestei fetei pentru detaliile pretioase

Madutz

o parte din mine e acolo cu tine, ingerash din ceruri, 28.05.2009
astept a doua binecuvantare, ai mila de noi www.pregnancy-layouts.com/tickers/miracle.jpg" target="_blank">
days...
iar sunt optimista
"Te simti neincrezator, ingrijorat si nu esti sigur pe ce drum s-o apuci? Lasa-L pe Dumnezeu sa te calauzeasca. El cunoaste drumul. "
"Exista o lumina la capatul fiecarui tunel; soarele apare din nou dupa fiecare furtuna."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speranta2008 spune:

buna dimineata

Va scriu si sper sa nu supar pe nimeni: Am nevoie de un dr acunpunctura priceput in alea infertilitati, din Bucuresti.
Va rog daca cunoasteti sa imi trimiteti un PM.

multumesc si Paste Fericit!

In 2010 voi fii o mandra graviduta si o mamica fericita !...asa sa ma ajute Maica Domnului!

"Ceea ce este imposibil pentru om, este posibil pentru Dumnezeu" (Matei19:26)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Va urez un Paste plin de Lumina si liniste!
Eu una abia astept sa ajung in mijlocul naturii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Ielou, ielou!
Beatrice dc iti face bine sa te iei cu gandul spre altele(fara sa te agite mai rau) stai cu noi. Dc iti face mai rau, fugi la burtici.Oricum incearca sa le iei pas cu pas, pe rand, cum vin.Iti amintesti ce-ti spuneam? Legat de BB si de cum te simti nu-ti cunosc gradul tau de anduranta. Dr T este impotriva durerilor de orice fel la o femeie.E suficient sa-i citesti situl, raspunsurile date acolo ca sa intelegi treaba asta.Dar cand vin vb de BB se schimba treaba si e normal sa fie asa, BB vine intaiul si asteapta de la mamici sa reziste cat se poate ca BB sa fie bine. Pt ca fiecare sarcina la femeile cu probleme mari e o adevarata batalie castigata greu. Iar ca sa-mi dau cu parerea auspra a ceea ce ti se intampla, as gresi pt ca nu stiu, nu stiu nici cum e cu tiroida, nici cat poti tu indura, ca nu-s in pielea ta.
Maduta si eu am tot rumegat. Mai am intors un pic netul. Din frangleza mea de balta am dat peste marturia unei tipe careia nu i-au trecut durerile nici cu surgestone.In schimb a raspuns la alt maglavais+sterilet...STEDIRIL iar mai apoi si sterilet Mirena.Zicea ca il ia de 2 ani acolo si ca e super dar ca pana cand poate sa ia acel trat? Prietena noastra ia acest sugerstone de 5 ani si raspunde ft bine la el, nu mai are dureri.
Si aici vine marea intrebare:daca pt unele e ok un produs si pt altele bah, ce facem?cum ne dam seama?Incepem sa luam ca pe antiinflamatoare pe incercate, prin eliminare? Totusi e un progesteron...cum stim care raspunde ok la ce? Si care sunt riscurile pe bune pt fiecare?
Ne-ar prinde tare bine o discutie de genul cu medici sau un feedback de la paciente care au recurs la progesteron, un fel de top al micropilulelor
Pana nu aflu ce si cum, raman la fitohormonii mei.
Mda...in alta ordine de idei mi-au venit rusii, sunt in a 6a zi si sper sa se termine. Am patrulat in picioare de numa'(stiti ca am o problema cu gravitatia (la mansarda), sa iasa tot in pampersug)Si debutul a fost minunat de suportabil, fata de ovulatie. Astept urmatoarele 2-3 menstre ca sa-mi fac o idee cu mine pe unde sunt in prezent.
Ar mai fi de elucidat inca 2 chestii pe care vreau sa le rumeg.Dar pot sa astepte pana dupa Paste.
Va pupacim si noi si va dorim din suflet tuturor Sarbatori Fericite si Lumina Sfanta in casele voastre si in suflete!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Christos a Inviat!
Lucialu e foarte interesant tot ce-ai aflat despre ultimele cercetari despre endometrioza. In acelasi timp infricosator, dar asta e realitatea, nu avem ce face. Ca deobicei ma uimesti cu tot ce stii si studiezi, de parca nu te-as cunoaste. Eu cred ca am noroc pentru ca nu fac parte din categoria celor cu dureri, doar cu asta ma laud. Sper sa ma pot lauda si cu altceva in viitorul apropiat...
Mada23 sunt bine, multumesc iubita! Tu cum mai esti?
Magdita ma bucur ca ne-am auzit si saru'mana de mesaj!

Mergi la inceput

Hristos a Inviat!
Lucicu meu.. cred ca fiecare hotaraste ce este mai bun pentru el, eu una nu ma simt bine atunci cand bag hormonei, ma simt mult mai bine cu suplimente naturiste si cred ca am sa merg pe varianta aceasta.
Ioana.. iau fiecare zi asa cum vine, refuz sa gandesc in viitor , incerc sa ma bucur de ce am acum, mai departe cum o vrea DD.

poop fetele si asteptam berzele

Madutz

astept a doua binecuvantare, ai mila de noi www.pregnancy-layouts.com/tickers/miracle.jpg" target="_blank">
days...
iar sunt optimista
"Te simti neincrezator, ingrijorat si nu esti sigur pe ce drum s-o apuci? Lasa-L pe Dumnezeu sa te calauzeasca. El cunoaste drumul. "
"Exista o lumina la capatul fiecarui tunel; soarele apare din nou dupa fiecare furtuna."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina06st spune:

Lucialu, interesant foarte ceea ce ai gasit tu. Multam ca ne tii si pe noi la curent. Din fericire, cum zicea si Ioana, nici eu nu am dureri. Dar sunt constienta ca endometrioza e acolo si lucreaza, toti medicii mi-au spus-o.
Vreau sa incep sa iau Dona Vital. Mi-a spus doamna de la magazinul de naturiste ca acesta contine vitex nu stiu de care si ca mi-ar fi bun. Stiti ceva de el? Ca inca nu l-am luat, am vrut sa ma mai consult cu voi inainte. Mi-a zis ca are si zmeur si deci n-as mai lua extractul. As lua doar Dona Vital si eventual extract de coacaz negru. Cam asa mi-ama facut eu planul.

Mergi la inceput

Alina asta ce am gasit la o simpla cautare, este foarte bun, si eu am luat mult timp, cred ca am sa reincep, face casa buna cu extractul de coacaz "Mielarea, Lemnul lui Avram sau Scai cu tufa mare (Vitex agnus-castus) Preparatele fitofarmaceutice din aceasta specie, care se obtin in laboratoare speciale, au avantajul de a restabili echilibrul hormonal, fara a fi nevoie de o terapie de substitutie hormonala, asa cum se procedeaza in mod curent in astfel de cazuri clinice.

Preparatele din aceasta planta normalizeaza si stimuleaza functia glandei pituitare si a hormonilor sexuali feminini. Sint eficiente in dismenoree (dureri mari la ciclu), in stresul premenstrual si in special in schimbarile fiziologice din timpul menopauzei. In Statele Unite ale Americii si in alte multe tari sint mai multe produse fitofarmaceutice pe baza de Vitex-agnus-castus utilizate cu succes in prezent. Unele dintre aceste produse naturale, in care intra si alte plante medicinale pe linga Mielarea, constituie un corectiv hormonal pentru femei.
Pentru maximul de eficienta tratamentul endometriozei cu Vitex-agnus-castus este de lunga durata (12-18 luni). Daca il gasiti sub forma de capsule se iau cate 225 mg de doua ori pe zi. Se combina uneori cu angelica chinzeasca, Dang Gui, (Angelica Sinensis) (200 mg 3 ori pe zi sau 30 de picaturi de tincture).

In cazul endometriozei Vitex-agnus-castus se mai poate combina cu:

- Papadie (Taraxacum officinale). Opariti 2 - 3 lingurite de planta uscata intr-o cana cu apa fiarta.

- "Copacul durerilor de dinti" ( Zanthoxylum americanum ) un arbust American folosit pe larg de nativii americani ca leac impotriva durerilor si a altor afectiuni. Folositi decocoturi din 1-3 g de planta pentru o cana (se fierbe 10 minte). Se beau 3 cani pe zi.

Un preparat lipotropic ajuta ficatul pentru metabolizarea grasimilor cat si la indepartarea excesului de estrogen din corp. Combinatia trebuie sa includa fructe de armurariu (Silybum marianum), papadie, inositol si metionina. In mod asemanator cu cistina, metionina este un aminoacid cu continut de sulf. Combinata cu acidul folic si colina, metionina poate preveni formarea unor tipuri de tumori. Insuficienta acestui aminoacid poate avea efecte negative asupra capacitatii organismului de a produce urina, determinand formarea de edeme (retentia de lichide in tesuturi). Cercetari efectuate in ultimul timp arata ca exista de asemenea o relatie directa intre carenta de metionina si depunerile de colesterol, arterioscleroza si caderea parului, deci in principal legate de metabolismul grasimilor in organism. "

sa iti fie de folos

Madutz

days...
iar sunt optimista

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditzaC spune:

Hristos a Inviat !
.....am citit ce a scris Lucia , foarte interesant dar ( repet si eu ce s-a mai zis ) foarte infricosator.Nici eu nu sunt adepta hormonilor si mai degraba as lua ceva naturiste . Imi place sa cred ( vreau sa cred ) ca nu mai am pic de endometrioza , ca nu am avut niciodata ( cu toate ca rez analizelor asa arata ) si ca d c nu printr-o minune a disparut de tot. Waw ce optimista sunt .....nu stiu ce am patit , o fii de la vreme .
Cum ziceam in afara rez de la analize , nici un medic nu mi-a zis ca se mai vad urme de endometrioza ci ca sunt ok si ca totul pare '' ecografic '' ok . In leg cu durerile ....voi stiti cum ma vaitam eu si ce dureri aveam ....se pare ca am gasit solutia : inainte de cm si pe perioada cm-ului iau calciu ( uneori si mg , depinde ce am sau ce gasesc la farmacie ) , am facut asta de cateva luni si ma simt multtttttttttttt mai bine .Ba mai mult nu mai ma doare burta cand imi vine ciclu ! Nici macar o crampa ?! Eu zic ca-i de bine ( vreau sa cred asta , cu toate ca uneori mai ma ia niste ganduri negre si ma gandesc la prostii ) . Cum v-am mai zis nu am mai luat alte medicamente , tratamente , nici regim alimentar nu am tinut .
APP de ce a zis Alina ...de Donavital ...as vrea sa il incerc .
Vroiam sa va intreb : aveti idee cum se mai poate depista endometrioza? Daca ecografic mi se zice ca sunt ok , dureri nu mai sunt .....nu o mai fii nici endo ? VOi ce analize mai faceti pt depistarea ei ?
Ma gandesc ca atunci la operatie am avut un chist endometrozic......dar odata cu scoaterea chistului mi-au scos si trompa care din pacate pt mine nu avea absolut nimik . DEci ca a endometrioza ar fii fost imprastiata , trompa trebuia sa nu fie OK , si banuiesc ca s-ar mai fii vazut si alte '' leziuni'' , urme de endometrioza , ori cica am avut doar chistul endometriozic .....e posibil odata cu scoaterea lui sa se fii dus toata endometrioza ??

Bea ....ce mai faci ? cum te mai simti ?
Va pupicesc pe toate ....sper sa intru mai des alaturi de voi

CRiss....te asteptam sa revii alaturi de noi !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Am auzit ca iti poti scoate tot aparatul reproducator si daca ai dureri, tot vei avea dureri. Tin minte ca inainte de operatie aveam dureri non stop, traiam cu ele, astfel incat o doctora m-a intrebat: "Cum le suporti?"

Mergi la inceput