Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe(56)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Se pare ca situatia-i de asa natura ca indiferent de ce decizie as lua, riscurile sunt foarte mari si, deci, va trebui sa imi asumi decizia si riscurile presupuse.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xdidi spune:

salutare
Beatrice fa cum simti, dar sa nu iti pierzi increderea, nimic in viata nu este intamplator. stiu cazuri in care doctori au indemnat mamicile sa faca avort ca vor naste copii monstruosi si au nascut copii foarte sanatosiasa ca minuni se intampla. si pana la urma o mamica sanatoasa duce o sarcina sanatoasa...sa fi luminata sa iei decizia cea mai buna si sa nu regreti.
despre mine n-am ce sa va mai zic sunt in a 4 luna de cm naturel...asteptam asteptam
va puuuuuuuup

didi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Terbitza felicitari pentru baietel si multumim frumos pentru incurajari! I-mi amintesc de tine si ma bucur ca nu ai uitat de noi si ai venit sa ne incurajezi. I-mi pare tare rau ca ai trecut printr-o asa de grea incercare cu cea de a doua fetita. Sa-ti traiasca copilasii si sa fie sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mada23 spune:

Terbitza... multumim ca nu ne-ai uitat si ne incurajezi, o imbratisare mare, mare pt copilasul din ceruri, si eu sunt mamica de ingeras si stiu cum e , ma bucur ca DD te-a binecuvantat cu asa copii minunati
Esti pe prima pagina la loc de cinste, acolo unde visele devin realitate.

pupici la fete

Madutz

o parte din mine e acolo cu tine, ingerash din ceruri, 28.05.2009
astept a doua binecuvantare, ai mila de noi www.pregnancy-layouts.com/tickers/miracle.jpg" target="_blank">www.surebaby.com/community/plugins/tickers/widget.swf?client_id=4aae592d5132a&wt=1%22%20type=%22application/x-shockwave-flash%22%20wmode=%22transparent%22%20alt=%22symptoms%20of%20pregnancy%22%20height=%22200px%22%20width=%22200px" target="_blank">
"Te simti neincrezator, ingrijorat si nu esti sigur pe ce drum s-o apuci? Lasa-L pe Dumnezeu sa te calauzeasca. El cunoaste drumul. "
"Exista o lumina la capatul fiecarui tunel; soarele apare din nou dupa fiecare furtuna."

Mergi la inceput

Bea...nu prea se intelege ce spui, dr T ce spune?
Didi..
Ioana..cum esti?

Madutz

astept a doua binecuvantare, ai mila de noi www.pregnancy-layouts.com/tickers/miracle.jpg" target="_blank">www.surebaby.com/community/plugins/tickers/widget.swf?client_id=4aae592d5132a&wt=1%22%20type=%22application/x-shockwave-flash%22%20wmode=%22transparent%22%20alt=%22symptoms%20of%20pregnancy%22%20height=%22200px%22%20width=%22200px" target="_blank">
days...days..
"Te simti neincrezator, ingrijorat si nu esti sigur pe ce drum s-o apuci? Lasa-L pe Dumnezeu sa te calauzeasca. El cunoaste drumul. "
"Exista o lumina la capatul fiecarui tunel; soarele apare din nou dupa fiecare furtuna."

Mergi la inceput

Am uitat sa va spun
Sarbatori Fericite , dragele mele, fie ca Sfanta Lumina sa va aduca numai bucurii in case si in suflete

Madutz

astept a doua binecuvantare, ai mila de noi www.pregnancy-layouts.com/tickers/miracle.jpg" target="_blank">
days...
iar sunt optimista

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Intru si eu. Offfffff nici nu stiu cum sa o dau, ca vad ca Bea e cu vesti ft dureroase, in schimb mai avem mai gravidute.
Felicitari grvidutelor HERA SI RALA!!!Sarcini usoare si la termen!
Beatrice imi pare nespus, nespus de rau pt ceea ce ti se intampla.Dumnezeu sa va lumineze sa luati decizia corecta, dc dr T ti-a spus toate astea...nu e genul care nici nu menajeaza cand e grav, si nici care se da inapoi de la lupta pt un BB. asa ca e ft dureros ce ti se inatampla. Daca ai fi putut rezista fara acele medicamente...Parere: poti sa ceri si parerea un genetician?Dr Albu stiu ca e bun pe treaba asta,cel putin asa am inteles din cat l-am prins eu pe la TV. Acum depinde de bucataria voastra in familie, voi stiti cat puteti sa va intindeti si cat sunteti dispusi sa luptati, dar macar la el ar fi bine poate sa ajungeti si poate chiar sa va ganditi la o clinica de dincolo specializata pe probleme dintr- astea. Chestia e ca si dc ai renunta la aceasta sarcina, ce garantii ai ca dupa ce te vei chinui din nou sa ramai gravi(deh, cu endometrioza nu e imposibil doar mai greu)nu o vei lua de la inceput cu toate belele legate de tiroida, care ti s-au declansat acum, odata cu sarcina?Ai intrebat chestia asta? Ce faci tu? Chinui asa fara speranta? Spune dc te putem ajuta cu ceva, orice.
Terbitza...Doamne-Doamne prin cate ai trecut!Sa-ti traiasca minunile si se pare ca minunea mica e zmeurica aidoma cu a mea. Te asteptam sa ne cunoastem feteleSi pe aici tare bine ar fi sa mai intri, e nevoie de fiecare strop de speranta si de incurajari.
Mada am reusit!
Deci zilele astea am luat legatura cu o fata care sufera si ea de endometrioza...stadiul 5!!!deci nu sunt doar 4 se pare...Nici vestile mele nu sunt grozave dar sunt utile pt noi. Fata a fost operata in Franta, unde exista o clinica specializata pe endoemtrioza.Aici este siteul clinicii http://www.chu-clermontferrand.fr/htm/principal/services1.htm Mi-a subliniat de nenumarate ori ca este ft important sa fim operate doar de medici specializati pe asa ceva, adica in chirurgia endo. La aceasta clinica a gasit si solutia pt a scapa de durerile avute ani la rand, multi, prea multi as spune eu, care cam stiu cum e. Ea a fost un caz deosebit de grav, profesorul de-acolo nu a intalnit decat 5 cazuri asemanatoare de-a lungul carierei sale. A luat si morfina, fara a putea scapa totusi de dureri. Deci ce i s-a explicat este ca nu va scapa de dureri fara tratament, atat timp cat suntem tinere chiar si dc ne scoatem chestii tot vom avea estrogen in corp, pana nu se elimina cu totul asta e!Deci cam tre sa fim batrane si androgenizate bine as completa eu
Tratamentul propus de ei consta in progesteron(dah!stim asta) dar se pare ca este de ultima generatie acest produs si corse!nu se gaseste la noiEste vorba despre Surgestone 500 mg / 1 zi pana la menopauza. Efecte:lipsa dureri care au revenit imediat ce a intrerupt administrarea piluleor si are 2-3 sangerari importante pe an, firesti i-a spus medicul, cu dureri, iar atunci sta in pat cuminte si cam intr-o saptamana trece beleaua.
A avut si ea menopauza indusa dar cu Enantone 3,75...iar nu se gaseste la noi, cu dureri revenite dupa reaparitia menstruatiei.
Ea si-a petrecut ani la rand pe acest site endofrance.fr, de unde a gasit informatii ft bune. NB: pe acest site nu e voie sa se spuna nume de medici(dap, macar nu iese circul de la noi pt diferiti medici)Frantuzoaicele sunt ft bine organizate, circula dintr-un oras in altul si discuta cu medici si paciente.Deci cine e francofona, be my guest!Eu mai subtireI-am dat si eu situl nostru si o asteptam cu drag, dc se va decide sa ne scrie.
Ce am mai aflat de la ea? Este extraordinar de puternica, tinanad cont prin cate a trecut si de cat timp si a fost extraordinar de saritoare in ceea ce ma si ne priveste. Deci am aflat cum sta treaba cu durerile mele care dap!normal sa fie chiar dc am stadiu mai mic de endo(ca asa zic la teorie dr-ii )dar nesatisfacatoare pt mine e verde, ca-i verde.Se pare ca (,)conteaza unde e endometrioza, deci eu am avut si pe ligamentele uterosacrale, ca sa o citez"nervi care dau durerile in tot abdomenul"
Trebuie sa intrerup,ca nu ma mai lasa pupa sa scriu, revin cand pot. Fiti pe faza va rog, e important pt noi.

Mergi la inceput

Da, lucialu, sa revii cu amanunte!
Am consultat 3 gineco: Tutu a zis sa intrerup medicamentele si sa trec pe la homeopat (poate e tarziu, nsh!), lucru pe care deja l-am facut. Celalat gineco zicea de chiuretaj. Azi am consultat un al treilea si-mi accepta tratamentul de tiroida. Endocrinologii tot in cor sustin tratamentul si-mi insira riscurile in caz de netratament.

Mergi la inceput

A luat si morfina, fara a putea scapa totusi de dureriE cumplit ce scrii si daca are doar 2-3 sangerari pe an, noi cand mai facem bebei? In plus, care sunt efectele secundare? Saraca, te intreb pe tine, ar fi ok, daca ar intra ea pe site sa ne dea mai multe informatii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Beatrice vezi ce faci.Uite o sa o intreb si eu pe prietena noastra ca pot sa-i spun deja asadc pe forumul respectiv a intalnit cumva cazuri ca al tau.Poate-poate, gasim vreun raspuns.
Exact cum spuneam, da-da morfina.Eu i-am spus sa intre aici, dar nu pot sa fac mai mult, asta este efectiv la libera alegerea a fiecareia dintre noi. Mi-a dat unda verde sa povestesc tot ce cred eu ca ne este de folos.Categoric mi-ar place sa ne scrie ea, odata pt ca ati afla si voi tot direct de la sursa si i-ati pune intrebari plus ca e deosebit de puternica, cum povesteam si avem nevoie de astfel de fete printre noi. Si solutia primita de la ea poti sa o accesezi oricand, adica si dupa ce ti-ai indeplinit dorinta de a fi mamica
Revin:exact cum am concluzionat si noi pe aici orice anticonceptional prescris "pentru tratatea " endometriozei, chisturilor la pacientele cu endo si care contin oricat de putin estrogen, reactiveaza implanturile de endometrioza.
De asemenea citez direct:"De exemlpu, una dintre marile probleme este aceea ca implanturile de endometrioza sa gaureasca efectiv intestinele sau vezica urinara! Pe site am vazut ca nodulul care se poate forma intre uter, sigmoid si vagin este deosebit de periculos, multe tinere fiind operate si ajungand sa aiba anus contra naturii, pentru cateva luni, pana intestinul se cicatriza indeajuns sa-si reia functiile. M-am cutremurat... In tara un urolog mi-a zis sa-l anunt daca urinez cu sange, ca inseamna ca mi s-a "gaurit vezica", bun si atunci ce facem??? nu stia!!! pai atunci la ce bun sa il anunt, trebuie sa fiu pregatita din timp sa stiu unde ma pot duce, cine ma poate trata!!!!! Alta nenorocire e data ajung implanturile pe plaman, bolnava ajunge sa scuipe sange, are dureri in piept infioratoare, dar nu este tuberculoza, este endometrioza...sau in ochi, sangereaza, ORL-istul crede ca este hemoragie obisnuita, dar nu stie de ce pacienta are asa dureri mari....!!!!!!!!" Aici mai pot sa adaug ca m-a mancat pe mine undeva zilele trecute sa mai botonez netul si am gasit mesaj pe un site medical romanesc de la o fata caz concret cu endometrioza in plaman:((
A primit un listoi cu antiinflamatoare pe care sa le ia in orice combinatie doreste dar nu mai mult de opt pe zi.Oricum durerile reveneau fara nici o logica. Ce ma seaca pe mine ca apar in special seara-noaptea si se duce naibii somnul, iar a doua zi esti zombi. Si de la ele si-a dereglat tractulintestinal, deci ATENTIE!
Revin la treaba cu progesteronul. Pt dureri depinde ft mult produsul care este luat si care contien progesteron. Ea a mai facut in Franta un tratament cu progesteron dat de o alta clinica nespecializata in endo, acest progestron nu-i suprimasera in nici un fel durerile.Si asta imi confirma mie ceva:orgametrilul luat de mine si medroxiprogesteronul primit pe perioada cand bajbaiam dupa diagnostic nici mie nu mi-au luat durerile, nici unul, deci depinde.Mai mult sub acel progesron ea a "crescut" un chist functional ft mare pe care a trebuit sa-l opereze.Eu in perioada cu progesteroanele date aici, pt ca nu mai imi venea menstra dub Diane(cand aveam si eu chist de 6tzanti) tot la fel am patit.Tuineti minte ca mie mi-a trecut chistul cu homeopate pt ca am refuzat sa ma operez?Deci conteaza enorm ce fel de progesteron luam.
Si asta pt ca tot s-a pus in discutie aici de mai multe fete, sa luam progestron permanent pt a opri menstruatia si a incerca sa suspendam evolutia endometriozei.
NB:estrogen=endometrioza, chisturi +/dureri.
Ea considera ca acest surgestone este de ultima generatie cu riscuri mai putine. Eu am intrebat-o de riscul depunerii in ficat si multe alte efecte secundare de la o amnistrare pe o durata atat de mare de timp, practic toata viata pana la menopauza. Nu stia, doar atat ca crede ca e mai bun. Ar fi bine cine se poate interesa de el si stie cata franceza sa ne ajute.
Nu vreau sa sperii pe nimeni, multe suntem calite, am citit destule linkuri de pe prima pagina si am inteles cum sta treaba de fapt. Este o victorie imensa sa reusim sa invingem infertilitatea data de tampenia asta de boala, dar ramanem CLAR cu endo pana la menopauza, de-asta e bine sa intelegem toate, ca sa ne informam, sa incercam sa gasim solutii si sa luam masuri sa nu ajungem in cazuri atat de grave, sa tinem boala in loc ar fi ideal. Nu trebuie sa ne culcam pe ureche, dc reusim sa avem BBei. Mai tre sa fim si apte sa-i crestem.
Mi-a spus ca ea unde a fost operata, la clinica din FRanta aia buna, ca a mai fost la una si nu stiau cum sa gestioneze problema endo(tot in FRANTA!) i-au facut 5!gaurele nu 3, numai ca sa evite sa o taie clasic. Trebuie neaparat sa evitam cat se poate operatiile, ca agraveaza endometrioza si aderentele aparute in urma lor. (eu am si cezariana).
Al meu tocmai mi-a gasit "solutia"sa facem copii pana la adanci batranete
Pe mine ma stiti, sunt naturista pana la moarte...acum nu stiu poate mi-ar conveni si acest surgestone, dar am considerat ca trebuie sa stim tot ce se poate stii si sa luam fiecare decizii in consecinta.Poate e de folos. Chiar, oare o fi diferenta intre surgestone si cezarette? Si da, din ce a trait ea a contat locul unde s-a operat, a fost o diferenta maaaaaaaaare intre 2 centre spitalicesti in ceea ce priveste endometrioza si cum s-a simtit ea dupa operatii. Mai mi-a fost o chestie in ceea ce priveste chisturile formate cand ar trebui sa ovulam, dar aici mai am eu sa-i pun intrebari
Va pup si sper ca v-am fost de folos!Merg sa-mi culc kinderita

Mergi la inceput