**Zmeurici de iulie-august 2009 (33)**
Raspunsuri - Pagina 16
bely spune:
Mie nu mi-a iesit branzica si am incercat de 2 ori cu 2 firme diferite Cu Nan 1, si jumate de lamaie apoi cu Aptamil 2 cu o lamaie si nimca domle, am facut asa 210ml lapte cand a inceput sa fiarba am pus sucul de lamaie am dat focul incet si am lasat circa 1 min sa mai fiarba, dar nu se branzea de loc
ce nu fac bine?
tanimi spune:
Vally si Iarina apreciaza usturoiul (fiert am incercat in piureul de legume) .
Moniland merci de raspuns; am citit si articolul-interesant. Eu nu prea ma mai stresez - cand vrea papa, cand nu tzitzi; oricum 4 zile cat a fost bolnavioara am semnat "contract de exclusivitate" cu tzitzica si tare bine a fost, inclusiv noapte doarme mai bine, nu e agitata, iar dimineata scutecul e doar umed, nu face kk peste noapte cum se intampla in 90% din noptile zilelor diversificate
Alinutza si Iarina se trezeste cam cu o ora, o ora jumate mai devreme decat o facea acum o luna - la noi nu stiu daca nu e de vina faptul ca se face ziua mai devreme, iar draperiile noastre nu sunt opace.
Icmanu felicitari pentru primul dintisor!
Patricia cand am fost operata de bila Iarina avea 3 luni si am intrerupt alaptatul pentru o zi (zi in care m-am muls si am aruncat laptele) dupa care am revenit la vechiul obicei . Cat despre mango, eu iau de la Kaufland, verde ce-i drept, dar il las in bucatarie si in 4-5 zile se coace frumos si e foarte bun, Iarina in apreciaza cred ca cel mai mult dintre fructe.
Giova si noi am fost afara - frumos si cald
Monitza eu zic sa nu te mai plangi de zmeurica ta ca doarme, nu de alta dar poate te alte mamici care si-ar dori ca puiutii lor sa doarma cat de cat .
Bely sa stii ca asta e consolarea mea cand ma gandesc cate lucruri nasoale sunt aici, acasa - macar avem 2 ani maternitate, pentru cine vrea si poate.
patrisuca ce rau imi pare. Cu calgel ai incercat? Noi asta folosim.
Alex Sara las, bine ca ai tzitzi, asta e baza! Tinem pumnii sa scapati usor si repede!
Mushil La multi ani fericiti ! Sa ai o viata minunata si implinita !
MQ welcome back si sa va fie de bine "ieseala". Vreau si eu soare si iesit in body la 9 dimineata (Iarina in body )!!!
Nu stiu daca v-am spus ca Iarina s-a apucat de pupat - atentie mamici de baieti, tineti voinicii ca venim; e asa dragutza, e un fel de "supt" dar nu ca cel de la tzitzi, dar e si ma pupa mai ales cand vrea ceva de la mine, papa, sau sa ma ridic de pe pat cu ea ... Mai nou o imita si pe buni, cand casca sau tuseste. Iar dupa ce se trezeste o salut cu "buna dimineata" iar azi mi s-a parut ca a zis si ea un fel de "neatza" de fapt mai mult un "neassa" - m-a topit nu alta.
la tufa de frumuseti !
www.picasaweb.com/gatarba
Nina & Iarina
Giova spune:
Tanimi haideti si la Tm la ca sunt curioasa.
mQQm super ca ati fost plecati in concediu si ca pepitzel s-a comportat exemplar. buna ideea cu cerutul locurilor din fata. doar ca pt. concediu e plin de parinti cu copii si e mai greu.
Bely chiar nu stiu de ce nu ti-a iesiot. eu puneam putina lamaie, iaurt 2 lingurite si se imbranzea laptele rapid.
Mushil felicitari pt. cei 2 dintisori.
Alex@Sara ma bucur ca sunteti bine, tinem pumnii pt. operatia nr. 2 sa fie un adevarat succes.
stiti cum adoarme mai nou Edi cand e obosit?
il pun in scaunul de masa si-i dau drumula la Tv pe babytv se uita si adoarme instant.
Ieri l-a adormit asa sotul si am incercat si eu azi. cand nu merge cu tzitzi, merge cu tv-ul.
_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 smecherasi, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
patrisuca spune:
da tanimi am incercat si calgel dar nimic. iar cand ii bag degetul in gurita ma strange atat de tare...
blanca000 spune:
Hop si noi ,
Azi am ajuns in parc la Moghiors..si m-am intors plina de nervi. Am luat tramvaiul care a venit ok..era tramvai cu acces de carucioare..am ajuns repejor...tramvaiul destul de gol..ok.
In parc cam dezolant dupa parerea mea...dar oricum muuuult mai bine fata de aleile dintre blocuri. Mamici cu carucioare, bunici cu sahul, doamne pe bancuta...copii galagiosi..si portiuni cu noroi.
Eva a dormit tot drumul..cred ca nici nu stie ca am fost in parc..a adormit cand am iesit din bloc si sa trezit cand am intrat in casa 2 ore si ceva mai tarziu.
Cu intoarcerea insa a fost nasol...am asteptat cca 20 minute in statie unde cred ca au trecut intre 12-15 tramvaie nici unul cu locul de acces la carucior..imi facusem niste nervi si nici nu ai cum urca caci scarile sunt abrupte si la mijloc o bara..no way..in final a venit si tramvaiul asteptat dar dupa muult timp.
In statie m-am si certat cu niste doamne grabite sa prinda tramvaiul asa ca nu au tinut cont ca sar gardul de protectie, dau peste caruciorul meu, si alearga prin statie..nu am putut sa ma abtin sa le zic vreo doua..tot ele se uitau urat.
Ce o fi cu lumea asta? Tot ei nu se comporta corect si civilizat si tot ei vocifereaza. La fel unul la coada la posta sa se bage el in fata..si de el m-am luat..ceilalti oamnei cred ca l-au vazut mai "colorat" si nu au avut curaj..eu insa da .
Daca nu le-ar atrage nimeni atentia....
Maine 16 grade
Ma duc la dus, Eva doarme deja..sper sa aiba o noapte mai ok. Azi nopate sa trezit la 2 ore e mult spus...nu i-am dat tzitzi de fiecare data..cred ca ma vroia pe mine.
-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
My precious baby girl...
Bubi mic poze...din burtica si din afara ei
blanca000 spune:
Tanimi asa "pupa" si Eva..pune gurita si suge cumva si o ia repede de se aude "poc"..ma inrosesc toata unde face asa..si eu ma gadil si rad iar ea rade si face mai tare
Am verificat si eu indemnizatia..ioc...si vreau musai sa cheltui
Giova, aveti curaj de va incumetati cu masina pana in Sicilia. Zbor pe Croatia este cu Taromul pe Dubrovnik dar oricum de voi e aproape.
-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
My precious baby girl...
Bubi mic poze...din burtica si din afara ei
emabucuresti spune:
intru si eu cu niste intrebari si apoi poate am timp sa va mai si citesc /scriu
please lamuriti ma cam cata apa/ceai beau bebelusii vostri pe zi(cei care beau lapte praf in special)
si cam cat iaurt le dati celor mancaciosi de iaurt. sasha ar manca o tona de iaurt. si ar bea multa multa apa. el are 10 kg si busileste de vreo luna intens, ca sa dau cateva coordonate
am uitat lucrurile astea de la milan, hihi, parca ar fi trecut si mult timp
Motana spune:
Moniland acu se rostogoleste Daris la greu si noaptea de-odata o simt hop in sus, dar sa stii ca tot nu fuge prin casa inca Adica isi ridica fundul si se arunca pe burta, dar nu o ia in 4 labe si de ridicat tot asa parca ar vrea dar nu inca. Deci cam ca gemanutzele, numai ca tu te stresezi mai mult ca mine, ori eu ma relaxez prea tare.
Pupici printeselor.
Noi pentru febra numai paracetamol am folosit, si i-am dat la 38.5 ca m-am alarmat, dar cred ca de acum in caz de nevoie, o sa astept si eu pana la 39°, multam Alina! Algocalmin nu exista nici aici. Si eu sunt de parere ca metodele naturiste si "casnice" trebuie incercate intai.
Nu de alta, dar stiu copii la 3-4 ani care numai din antibiotice in antibiotice umbla si mereu ori tusesc ori is mereu raciti.
Vitamine si mie mi-a prescris pediatrul, prima tura i-am dat cateva zile (el a zis 2 luni) dar apoi am zis pas. Am dat inainte si dupa vaccinuri si asta pt. ca citisem recomandare de dr. Sears... eu de obicei caut sa coroborez informatiile si merg pe ideea: in multitudinea de sfaturi sta intelepciunea!
Faza: ieri vb cu matusa pe net... era la o vecina. Printre altele, vecina foarte sfatuitoare: vaai da cum, Daria doarme cu voi in pat? Nu e bine! apoi... maxim 1 an si 2 luni se alapteaza... apoi e rau laptele!... sau: sa ii pui o ata rosie la mana, aici toti bebeii au asa ceva.. si alte faze ca io.... si mi-am adus aminte de unele fete de aici cand ziceau ca nu mai scapa de buni sfatuitori.
Eu pana acum nu am avut parte de asa ceva, nici soacra si nici mama... mama doar intreaba si are incredere in mine, caci stie ca ma documentez. Nu inseamna ca nu s-a mirat cand am zis ca nu ii dau piureuri.. noral ca a intrebat: "da nu se ineaca?" Si acum e super mandra, mai ales ca o vede zilnic pe Dari cum papa ea in scaunel!
Corinna si Dari tot de la dinti se trezeste... ca in 2 nopti i-am dat 1ml (asa zice la noi) de Ibuprofen, adik tot nurofen... si a dormit vreo 6 ore fara nici o trezire. Uof!
Alina, da, eu cred ca de aia se scoala Stefan. Eu ma culcam numai la 4 am in sarcina si vreu sa iti zic ca muuult timp Dari numai la ora aia pica de somn, plus ca s-a nascut tot la 3.45 am.... deci ea stia una si buna. Cu greu am distus patternu' asta, dar are legatura.
ClaraJ spune:
Buna dragi mamicute,
Va multmumim frumos pentru urarile adresate lui Bryce. I le-am transmis si l-am pupat de mii de ori pe obrajori.:)
Am avut si noi programarea la docor pentru 7 lunite si la capitolul greutate avem 8,400 kg iar la capitolul inaltime 72,4 cm. Am facut si ultimul vaccin deci am scapat de ace pentru o perioada, cind ne vom apropia de un an tre' sa ma apuc sa citesc din nou in cartea lui Sears, sa vedem cum sta treaba cu vaccinurile din perioada respectiva.
MONILAND - foarte interesant articolul pe care l-ai postat, ma bucur sa vad ca exista medici care privesc cu un ochi diferit procesul diversificarii. Din fericire, chiar nu ma numar printre parintii care isi pacalesc copii ca sa manince. La noi, masa se ia in familie, pe cit de mult posibil, nu-i dau niciodata doar lui separat si chiar cind se intimpla sa-i dau ceva ce nu poate el sa tina in mina, ca de ex iaurt cu lingurita, da' si pe aia i-o dau lui, oricum, ideea e ca noi stam tot timpul la masa, adica luam masa impreuna. Pe noi, cel putin, intreaga aceasta metoda a autodiversificarii ne prinde foarte bine si nu as da-o pe altceva.:)
Si, apropo de autodiversificare, am mai incheiat o saptamina, respectiv prima luna de autodiversificare si ma declar foarte multumita. Bryce a si luat frumos in greutate, in jur de 400 gr, probabil o combinatie intre laptic si solidele pe care i le-am oferit. Saptamina asta am incercat afine in stare crude si nu mica mi-a fost mirarea sa vad ca prinde bobita de afina intre degetul cel mare si aratator, o baga in gurita, o striveste cu gingiile si dupa aia mesteca la ea si o inghite, in cele din urma. Nu s-a inecat nici o secunda. De asemenea, i-am mai dat fasolica boabe gatita cu usturoi si sos de rosii. S-a lins pe degete ( jumate pe jos, jumate in burtica). Toastul e cel mai preferat uns cu diferite chestii sau mum-mums. Pina acum nu pare sa aiba nimic de care sa ii fie sila, ci mai degraba maninca cu placere anumite fructe sau legume fata de altele.
Cam asta despre noi, la inceputul celor 7 lunite.
Va pupam dulce,
Clara- mami lui Bryce Mihai - un copchil nazdravan -18.08.2009
ClaraJ spune:
EMABUCURESTI- Bryce maninca formula si eu nu-i dau decit apa sa bea. Nu i-am dat
niciodata ceai. Ii puna apa plata in sippy cup si-i dau, in general, dupa mesele de soilde. Ma gindesc ca si mie mi-ar fi sete dupa ce as minca toast cu gem sau piure nu stiu de care etc. Il las pe el sa bea cit vrea, nu stau sa masor cita apa bea. Eu doar i-o ofer, ii e sete bea, nu-i e sete, nu bea. :) Oricum si formula are 80% apa, deci....
Cam asta,
Pupici,
Clara-mami lui Bryce Mihai - un copchil nazdravan -18.08.2009