curenteaza...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

toboganul e bine ca e de plastic, e mai sigur. doar prin frecare cu parul, hainele, mainile avem parte de fenomen. adica, prefer curentarea, decat un tobogan de otel (neutru). :-))

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

roxy, si eu am aceiasi problema, insa doar primavara! nu port sintetic.....sau macar atat cat se poate sa fie totul de bumbac! in perioada respectiva, imi e frica sa ma ating de tot ce e metal. geamul de la birou il ating la inceput doar cu varfurile degetelor k sa se descarce din energie si abia dupa aia am curaj sa pun mana. m-am curentat odata de colega de birou care a jurat ca a vazut si stelutze ....oricum pe mine m-a usturat degetul....de masina nu mai zic...sunt chiar caraghioasa cum ating obiectele de fier doar cu varful degetului ca si cum m-ar frige.....anul asta vad ca inca n-am inceput sezonul de curentat...din ce am inteles ca e bine de facut: sa umblii vara foarte mult descult pe pamant, iar iarna sa tii palmele lipite de pamantul din ghiveciul de la flori....

opriti planeta....vreau sa cobor!!!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mychydutza
imi e frica sa ma ating de tot ce e metal. geamul de la birou il ating la inceput doar cu varfurile degetelor k sa se descarce din energie si abia dupa aia am curaj sa pun mana.

nu toate metalele sunt incarcate negativ. partea cu geamul mi se pare ciudat, ca si mainile, si sticla sunt pozitive...imi amintesc experimentul cu sticla, frecam cu o bucata de material si dupa aia presaram confetti de hartie, iar geamul "atragea" hartia.

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Teflonul nu e "metal" dupa nici o definitie ... este un fluorocarbon cu structura de polimer si proprietati de izolator. Nici cum ar fi otelul "neutru" si aluminiul "pozitiv" nu inteleg... Nici un "metal" nu e "incarcat negativ sau pozitiv", in stare normala aceste sisteme sunt neutre electric.

Caloriferul (care e adesea facut din fonta) poate fi legat la pamant (ground), in care caz (indiferent din ce conductor o fi el facut) va neutraliza excesul de sarcina electrica de pe corp.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui beren
Nici cum ar fi otelul "neutru" si aluminiul "pozitiv" nu inteleg... Nici un "metal" nu e "incarcat negativ sau pozitiv", in stare normala aceste sisteme sunt neutre electric.

ar fi pentru a treia oara cand as repeta ca in contact/frecare cu alte elemente. deci daca freci teflonul cu mainile umede, teflonul se incarca negativ, mainile umede pozitiv si iaca, inca o data explicatia.

ma indoiesc profund ca nu intelegi. eu ma asteptam sa explici tu mai bine, ca esti in domeniu, nu sa te legi de sortul meu de bucatarie.

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Pfoai si eu ma curentez la greu de portiera masinii, cand ies din masina si vreau sa o inchid Mi-e si frica sa o ating si pun doar varfurile degetelor, dar tot nu scap E de cateva luni chestia, chiar nu-mi explic care-i treaba...intai am crezut ca-i de vina gerul

Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008) ,
Filmulete
La Mare - sept '09
Poze din Egipt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Nu ma leg de nimic, chiar nu am inteles afirmatia. Prin "metal" se intelege superficial un bun conductor de electricitate, care are o structura periodica (retea) din ioni pozitivi si (in compensare pentru neutralitate electrica) electroni "liberi" - adica liberi sa circule prin metal, sub influenta unui camp extern. Asta inseamna "bun conductor".

Atunci cand conductorul pierde din electronii liberi (de exemplu prin efect fotoelectric, sau prin actiune mecanica), el devine pe ansamblu pozitiv.

Alte sisteme care pot fi "electrizate" sunt izolatorii (care nu au sarcini "libere" circuland prin ele). De exemplu, plasticul, sticla, "teflonul". In cazul asta, e vorba de un transfer de sarcini de pe alt obiect pe acest izolator, de unde apoi nu mai pot pleca, ramanand "fixate" la suprafata si producand un camp electrostatic (care "ridica" parul, alte obiecte incarcate electric precum bucati de hartie, etc). "Ce fel de sarcini sunt transferate" depinde de sursa de electrizare. Nu are nimic de-a face cu materialul sau structura.

Glilimelele de mai sus sunt pentru faptul ca - cel mai adesea - sarcinile transferate intre obiecte sunt electroni. "Sarcinile pozitive" nu sunt altceva decat deficit de electroni. In situatii mai complexe (in laborator) pot fi transferate si sarcini pozitive ( de ex. protoni).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiccutza spune:

si eu curentez si mai ales ma curentez la portiera masinii,pe care acum o inchid printr-un sut sau cu fundul.sa vedeti ce fete fac cei care sunt pe strada.
baietelul meu curenteaza si el,iar cand ne atingem cateodata ies scantei

MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
POZE
ALTE POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Roxy, si noi am avut exact aceeasi problema anul trecut. Cumparasem un tobogan (de plastic) si trona in living :-D. Cum a venit primavara, l-am dat afara si am rezolvat problema...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren

Nu ma leg de nimic, chiar nu am inteles afirmatia. Prin "metal" se intelege superficial un bun conductor de electricitate, care are o structura periodica (retea) din ioni pozitivi si (in compensare pentru neutralitate electrica) electroni "liberi" - adica liberi sa circule prin metal, sub influenta unui camp extern. Asta inseamna "bun conductor".

Atunci cand conductorul pierde din electronii liberi (de exemplu prin efect fotoelectric, sau prin actiune mecanica), el devine pe ansamblu pozitiv.

Alte sisteme care pot fi "electrizate" sunt izolatorii (care nu au sarcini "libere" circuland prin ele). De exemplu, plasticul, sticla, "teflonul". In cazul asta, e vorba de un transfer de sarcini de pe alt obiect pe acest izolator, de unde apoi nu mai pot pleca, ramanand "fixate" la suprafata si producand un camp electrostatic (care "ridica" parul, alte obiecte incarcate electric precum bucati de hartie, etc). "Ce fel de sarcini sunt transferate" depinde de sursa de electrizare. Nu are nimic de-a face cu materialul sau structura.

Glilimelele de mai sus sunt pentru faptul ca - cel mai adesea - sarcinile transferate intre obiecte sunt electroni. "Sarcinile pozitive" nu sunt altceva decat deficit de electroni. In situatii mai complexe (in laborator) pot fi transferate si sarcini pozitive ( de ex. protoni).

OK,ai dat explicatia teoretica,fa un pustiu de bine si da-o si pe cea practica deoarece acei clienti care vin la mine constant au ajuns sa imi ceara sa pun facturile pe birou pt a ne atinge cumva!

Mergi la inceput