curenteaza...

curenteaza... | Autor: roxy

Link direct la acest mesaj

buna, deschid acest subiect si ca amuzament, dar si pentru ca doresc din suflet ceva remedii ca am ajuns sa-mi fie frica sa-mi ating copilul.
Sa spun pe scurt despre ce e vorba.
Nu se intampla tot timpul, dar se intampla de mai multe ori pe zi si nu-mi dau seama ce anume decalnseaza si cam cand, deci ma ia pe nepregatite.
Se manifesta ca atunci cand vine si pune mana pe mine, pe fratele lui mai mare, su pe taicasu, baiatul meu cel mic curenteaza.Pur si simplu se vad scanteile cum stralucesc lanfga mainile noastre si o piscatura destul de puternica.
E de ras da atunci nu prea iti vine.La inceput (asta se intampla de cateva saptamani)se speria si incepea sa planga, acum se distreaza ca vede ca ne retragem, de cine ar sta asa sadic.
Si el fuge razand dupa fratesu sa-l curenteze.
Am zis ca-i pun paratrasnet , sa se descarce.Am luat ghiveciul de la flori , cu pamant si l-am pus sa stea asa cu manutele pe pamant , ca de alt pamant nu am in casa, si sa stea asa cateva minute, cica sa se descarce.
Dar nu stiu ce anume provoaca asa ceva.Doctorul a ras de mine, bine asa finut, ca el e doctor nu inginer, sa se priceapa la conductori si la energie.
Ca e posibil sa aiba haine pe el care prin frecare, ca nu sta deloc locului sa se incarce, dar el 99 % are hainute din bumbac, nu spun 100% ca poate u si ceva printre ele, da nu cumpar din cele supraelastice nici pentru mine, dapoi pentru copii.
Help, va rog ce sa fac, ca am ajuns sa ezit sa-l ating , sa nu cumva sa mi-o iau.Si noi ne pupacim toata ziua, deci nu putem sta departe unu de altu.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Si eu curentez, in fct de talpa incaltarilor si doar primavara
Fi`mea curenteaza cu parul tot primavara
Si ne curentam reciproc.
Eu ma curentez la clante si usa masinilor

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

mamagiuliei multumesc de raspuns asa prompt, e bine ca nu e singurul care practica acest sport , e mai incurajator.Asa si eu ma curentam cateodata la clante de metal, dar nu curentez eu, sau cel putin asa ziceam , curenteaza clanta , dar asa cel mic parca curge curentu prin el si deja devine sadic si asa il pedepseste pe fratesu mai mare cand il supara.
Sa inteleg ca tu curentezi cu talpile sau faptul ca porti anumite incaltari duce la acest fenomen.
Si inseamna ca vine primavara ...ar fi bine...ca si el a inceput acum de vreo doua saptamani curentatul,pana acum nu a facut asa ceva.
Si ca o gluma...nu ai fi fost buna ca hot de masini...daca te curentezi la clantele lor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

si eu curentez teribil. vad cum se stramba cei pe care ii ating.. cateodata se si aude. copiii inca nu curenteaza... asa rau
nu am observat o ciclicitate, asa cum zice Daria.. dar s-ar putea.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

ne inscriem si noi pe lista. :-)) dar eu stiam ca mai ales iarna se intampla sau in general in zonele cu clima uscata. se cheama electricitate statica, iar parul, mainile umede, imbracamintea de bumbac si lana, metalul, sticla, de exemplu, in frecare cu alte elemente, sunt de "vina". la sonia se intampla de fiecare data cand se da pe tobogan, i se electrizeaza parul maciuca si daca o ating in alunecare ne "curentam".

abdominabila

Mergi la inceput

conchita spui ca hainele de bumbac sunt de vine? wow, si eu care ma laudam ca iau numai de bumbac ca nu ar face , eu incriminam pe cele supraelastice, sintetice si fugeam de ele.

Mergi la inceput

si am citit undeva ca in aceste conditii sa pui mainile pe calorifer sau ceva de metal, e bun acest remediu? sa se descarce cumva.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui roxy

conchita spui ca hainele de bumbac sunt de vine? wow, si eu care ma laudam ca iau numai de bumbac ca nu ar face , eu incriminam pe cele supraelastice, sintetice si fugeam de ele.

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)

nu, nuu, bumbacul e incarcat pozitiv si daca vine in contact cu sa zicem plasticul ala de la tobogan, iata energia statica. am zis ca doar in contact cu alte materiale. unele tre sa fie pozitive, altele negative. si cu asta am spus chiar tot ce stiu, scoala comunista sa traiasca, detalii nu ma intreba ca ma incui. :-))

abdominabila

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui roxy

si am citit undeva ca in aceste conditii sa pui mainile pe calorifer sau ceva de metal, e bun acest remediu? sa se descarce cumva.

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)

pai depinde ce metal. ca otelul e neutru, aluminiul e pozitiv, dar teflonul e negativ! deci daca ai mainile ude si le freci de tigaia de teflon, o sa va curentati tu si tigaia. :-))

abdominabila

Mergi la inceput

aia cu pozitivu si negativu cunosc si eu...am fost la lectie la fizica .Acum mi-a picat putin fisa, e de vina topoganu de plastic? Mai sa fie ca pe el nu-l banuiam.Am cumparat cam de doua luni un topogan de plastic , pentru camera copiilor si se da pe el cel mic, si cel mare da in casa .El sa fie capu rautatilor? Sper sa-i gasesc leac ca de dat nu pot si cel mic se joaca frecvent pe el.

Mergi la inceput

"teflonul e negativ! deci daca ai mainile ude si le freci de tigaia de teflon, o sa va curentati tu si tigaia. :-))"

acum imi explic de ce nu-mi place sa fac mancare...inclusiv la tigaia de teflon, mi-e frica de curentat...

Mergi la inceput