Fulgusori Nov-Dec2009(42)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lalu_79 spune:

Laurairina, si eu am patit-o cu fiica-mea...eram proaspat operata la san si o adormisem in carut...ea e f activa, insa nu mi-am imaginat ca la 3 luni si o saptamana e in stare sa se foiasca pana sa cada din carut, dar uite ca s-a intamplat...parca am simtit... am deschis ochii si am vazut faza live...m-am speriat ingrozitor, nu stiu cand am sarit din pat si am luat-o in brate.Reactia mea,spontana, a fost sa-i cant si sa-i vorbesc, am linistit-o destul de repede.Abia apoi am controlat-o bine, am vazut ca nu s-a lovit deloc si ca doar s-a speriat.A cazut pe burta.

Mai nou si in patut trebuie sa o controlez mereu...o pun normal si o gasesc de-a latul, cu picioarele printre zabrele sau molfaind o zabrea, in timp ce se tine cu ambele maini de celelalte....Isi ridica capul si umerii, e si greu sa o mai legan in scoica....se sprijina in picioare si isi ridica fundul, ooof, nu stiu cum o sa reusesc sa o tin la orizontala pana la 6 luni, daramite pana la 9.

Lavinia, multumim pt articol.

Ma duc ca tipa....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lylyana.ion spune:

salutari!

am achizitionat infanrixul ipv si asteptam sa ne treaca raceala sa ne vaccinam. maine mergem oricum la dr sa ne vada.
laura evident am uitat sa intreb la farmacie de BCG-ul ala daca il aduc sau nu, ca pe site nu l-am vazut, dar poti intra tu pe site-ul lor (farmaciatei) la contacte si sa intrebi

batista o voi folosi in continuare, daca cumva am sa vad firisoare de sange ma voi opri. la alex mucisorii nu ies afara, ci efectiv se ineaca cu ei, cu pompita nu iese nimic, cu aspiratorul o gramada vedem

RamoC, multa sanatate puiului tau. sper sa faca o forma cel putin la fel de usoara ca Alex al meu

Monis, multam de nr, incerc si eu marea cu degetu (deja unul din nr zice ca e "deranjat"), daca nu...cardul pe 22

Lalu, ma bucur ca esti mai bine

Tinonino sa fii sanatoasa si fericita alaturi de familia ta! multumim si de cinste

micutilor sarbatoriti de astazi

Lili, mami de Alexandru (18.11.2009)
pozicile noastre

varsta noastra

"Cateodata uitam ca copiii abia au ajuns pe pamant. Sunt ca mici extraterestii:sub forma de energie nestavilita si potential in stare pura. Se afla aici intr-un fel de misiune exploratorie si tot ce incearca sa faca este sa inteleaga ce le trebuie sa fie oameni."
Copilul de pe Marte-Menno Meyjes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lalu_79 spune:

Dymomo, Monica, si eu am inceput sa caut supozitoarele recomandate de Andre....am sunat la cateva farmacii care au produse homeopate, dar nu le aveau...Cautand pe net, am dat de postarea unei tipe care spunea ca ea cumpara de la Chisinau, asa ca voi incerca sa intru in legatura cu vreun moldovean care aduce diverse si le vinde in Iasi....sa vad daca iese ceva.Si la noi s-au intors colicii, posibil sa fie nervoasa si din cauza dintocilor, ca prea baloseste si roade tot ce-i iese in cale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rony spune:



incearca pe cel cu 21 sau 22 in coada! si insista pentru ca mie mi-a luat o dimineata intreaga pana mi-a raspuns cineva [quote]citat din mesajul lui lylyana.ion

salutari!



Monis, multam de nr, incerc si eu marea cu degetu (deja unul din nr zice ca e "deranjat"), daca nu...cardul pe 22

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Multam fetelor de complimentele facute vis-a vis de croset!Sunteti bune la casa omului si pt orgoliul omului, cum spunea Floricik!

Deci am ajuns chiar azi la pediatra, facut una bucata vaccin, papat panadol 2 ml, si acu asteptam sa vedem reactii..Marea D. (Monis stie) o vom incepe la 5 luni, asa am stabilit cu pediatra, cu suc de mar/morcov, supa de legume , si pe urma piure de fructe/legume. La fel se incepe gradual cate un sg fruct , o lingurita pe zi, pana se ajung la 4 lingurite, daca e tolerat bine de organism trecem la mai mult suculet..Si va fi dat intre mese pt inceput, cand ajunge la mai multi ml vom inlocui o masa treptat..Deocamdata e ok asa, as putea eventual sa aman pana la 5 luni jumate cu suculetul..sa vedem...La modul in care imi baloseste si casca gurita pana si la Panadol, lingea cu nesat..probabil 5 lunite ne scrie pe frunte la marea D.Mai vedem , mai cercetam..In plus , nu prea mi-a spus mare lucru cum s-ar prepara supita, detalii, etc..Noroc cu voi ca spuneti aici tot..Deci tot netu tre sa il zgarm sa caut cum voi face totul...
Mi-a spus ca dupa 6 luni vom da si branzica calcicacarnita, si alte alea, dar vom vorbi atunci mai bine..
Si mi-a mai spus ca bananele le vom da dupa 9 luni, capsunile de la 3 ani..Fiind ambele cu potential alergenic!

Lalu, ma bucur ca esti bine si printesa ta suge si din sanul problematic!!

Camelia, la mai multe lunite si kg puiului tau! stim treaba cu dormitu in brate...asa e si la noi, vai de spinarile si burtile noastre..

Diana , am vazut pozicile cu slingul, ce tare era aia cu Timeea in sling , cocotata ea acolo Si bafta cu cei 3 muschetari pe perioada cat va lipsi socrela!

Monisu, bine zis, s-a deschis sezonu la zdupuri din patut si inca cate alte traznai...Off off mai mai..
Cat despre vaccinul ala...ei sunt super panicosi,de asta ne-au primit cu mastile de unica folosinta pe fata Si pe primul copil l-au crescut 'sub bolul de sticla'..si nu pot spune ca e un copil prea sanatos, e mereu bolnavior..

Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)

rechinas in pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grigore_tina spune:

aseara nazdravanul meu si-a tras bara de jucarii de la patur pe el.
am crezut ca doarme cand n-am mai auzit galagie dar cand am verificat avea toate jucariile pe el si statea linistit.
daca nu e mami atenta se intoarce de pe burta pe spate si invers.

mami de bebe stefan (15.11.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

Incerc sa sun la RamoC, dar imi respinge apelul. Cred ca e ocupata cu broscoiul. Am trimis mesaj si sper sa raspunda!

Lavinia, cea mai fericita de Rares Cristian, un grabit!Asa creste puiul meu

Mama, ideal de femie, fermecator si venerat!
(Lev Nicolaevici Tolstoi)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rony spune:

cred ca am reusit sa pun poze pe contul comun! o sa mai adaug imediat ce ma lasa piticul; nu's ce are ca nu vrea sa doarma si e marait si nici el nu stie ce vrea !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

laurairina, deci si voi incepeti cu suc de mar/morcov...pe acolo ma gasesc si eu pe langa ,,schema'' ta.....


A_driana, de David-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Hai sa mai scriu 2 vorbe.

Laura vaccinul BCG nu protejeaza decat contra unor forme de teuberculoza (meningita tuberculoasa si tuberculoza miliara un fel de septicemie tuberculoasa) si asta doar in proportie de 50-80%. Astea e adevarat ca sunt forme f grave pe care le pot face sugarii si copii mici dar sunt si f rare. Faptul ca esti vaccinat bcg nu te protejeaza de celelalte forme (mult mai frecvente) de tuberculoza.

Rony, pai dupa ce umbla in patru labe sau pe propriile picioare e mai simplu dupa parerea mea. Eu i-am lasat sa umble peste tot (bine inchideam usa la baie) si am securizat tot ce se putea: ce nu voiam sa ajunga la ei sau sa traga peste ei am ridicat sus, am lipit usi de dulapuri si sertare unde aveam chestii pe care nu vroiam sa le strice (alea periculoase le-am cocotat la cucurigu oricum) cu scoci dinala lat, renuntati la mileuri, fete de masa etc , plita mea e f sus si cu butoanele de pornire sus pe blat in lateral n-aveau cum sa ajunga, am mai pus aparatori de colturi, cuptorul are sticla dubla si nu arde, am securizat prizele etc. Cateva sertare si dulapuri i-am lasat acces la ele sa aibe ce mesteri cat eu bucataresc de ex. Si-au prins de vreo 2 ori manutele au plans un pic dar au invatat imediat sa-si traga mainile afara cand inchid sertarele. So ptr mine umblatul in 4 labe a fost o chestie binevenita.
Am mai spus deja ca nu condamn pe nimeni care isi pune copilul in premergatorul mobil, e intr-adevar de mare ajutor ptr mamici dar ca eu nu i-am pus si nu-i voi pune pe ai mei. Timeea a plecat la 7 luni in 4 labe asa ca a fost relativ usor iar Vlad mai tarziu spre 10 luni dar am rezistat eroic pana atunci mai ales ca era primul meu copil si puteam sa-i acord toata atentia mea.

Cami de care cereale i-ai dat dinalea cu lapte praf inclus? Acum nu stiu ce mai au, dar acum 5 ani si respectiv 3 ani cand mi-au trebuit mie cereale dinastea fara lapte praf de la Humana nu exista decat apfelbrei (orez cu mere) care nu le-a placut la nicicare si nici nu-i ok chiar de la inceput ca-s 2 alimente noi introduse deodata. Nestle au o gama f variata de cereale fara lapte, doar ca orezul de la ei, cel de iceput nu-mi place ca-i vanilat puternic si extrem de dulce. Dar celelalte sunt ok pentru faza a 2-a. Fulgii de orez de la Milupa mi s-au parut cel mai ok, usor de amestecat (nu se faceau cocoloase ca la Nestle), nu foarte dulci, gust apropiat de laptele de mama deci chiar ok.
Chestia aia ca sa-i dai cerealele cu lapte praf dupa 6 luni mie personal nu-mi surade. Am eu piticul meu cu laptele praf si prefer sa nu-l folosesc deloc. Cerealele le dau cu lapte de mama sau cu apa ca oricum au ele deja adaos de fier plus fierul ala putin dar excelent absorbit de bebelusi din laptele de mama, iar la 7 luni bag carnita unde-i fierul adevarat.


Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete

Mergi la inceput