ne lasam batuti la jocuri?
Raspunsuri - Pagina 2
buli spune:
eu ma gindesc asa, cum e mai fair fata de el.
sigur ca la inceput il mai lasam sa cistige pina s-a deprins. dar eu vorbesc de momentul asta, cind e clar ca stie regulile, dar inca nu are exercitiul si la sah de ex inca e greu sa ne bata pe bune.
nici n-as vrea sa-l zvint tot timpul, in momentul asta din cind in cind mai facem cite o remiza.
la Matei alta faza interesanta e ca nu accepta sugestii: "poate ar fi mai bine sa faci urmatoarea miscare ..."
eu nu-i mai zic deja, dar sotul tot nu se poate abtine uneori.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Gabrielama spune:
Noua ne-a spus profesorul de sah sa nu o lasam tot timpul sa castige, caci nu este bine pentru ea, long term.
Si a noastra mandra are reactii diferite; uneori se supara daca pierde, alteori nu. Cand a pierdut la sah prima oara in fata unui coleg a fost insa mare tragedie; s-a pus pe plans si nu a mai vrut sa joace.
Gabi
There is no taste like the taste of being thin!
violetan spune:
Al meu e prea mic inca (2 ani jumate) deci nu pot sa ma pronunt decat in principiu: eu am sa incerc sa mentin un echilibru pe cat posibil. Sunt de acord ca trebuie sa se si bucure cand castiga, dar trebuie sa invete sa si piarda.
Dar ma intereseaza foarte tare, conchita, cum sunt joculetele cu hungry dog si pinguinii? Suna tare bine!
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
iulia_b spune:
Cred ca este bine sa-i invatam sa accepte si infrangerea. In fond sunt niste jocuri, daca aici nu stiu sa piarda, altele li se vor parea mult mai grave.
Fecior'miu are un prieten cu un an mai mare, genul eu sunt cel mai tare (fabricat in mare parte de mama lui). A jucat acum cateva zile remi cu baiatul meu, si suparat ca l-a batut al meu i-a aruncat tabla in cap. A facut cucui, tot tacamul...
anya spune:
Si Matei al meu are 7 ani. La razboi si macao deja e maestru asa ca nu ma mai las batuta...ca ma bate in mod corect. La septic, abia a invatat si uneori il mai ajut, il mai las...ce mi-a placut a fost ca atunci cand a jucat pe bune cu baietelul unor prieteni, mai marisor, a facut fata unui joc corect (adica a si castigat, a si pierdut).
Ideea e ca la inceput ar trebui sa te lasi batut, nu foarte vizibil, sa se prinda...doar cat sa prinda gustul.
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui violetan Dar ma intereseaza foarte tare, conchita, cum sunt joculetele cu hungry dog si pinguinii? Suna tare bine! |
Violeta, imi pare rau, pe-ala cu pinguinii nu-l gasesc pe net sa ti-l arat. are un disc cu gaurele care se invarte si trambuline pe care le folosesti sa arunci pinguinii in gaurile alea. nu prea ne iese, dar e haios tare.
asta e www.amazon.com/Maple-Toys-MT6357-Hungry-Game/dp/B002Z332GY/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=toys-and-games&qid=1269333616&sr=1-2" target="_blank">hungry dog. pui bilele in mijloc si apoi apesi pe clapele alea sa "mananci" cat mai multe. le numaram si declaram castigatorul. sonia castiga mereu ca ea apasa pe doua clape, deci are doi catei fomisti. :-))
mai jucam www.amazon.com/Think-Fun-7700-ThinkFun-Zingo/dp/B00006408Q/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=toys-and-games&qid=1269332827&sr=1-1" target="_blank">Zingo, impartim tablitele si tragem carti, cautam sa acoperim toate figurile.
de indemanare, dar si pentru distractie maxima e www.amazon.com/Pressman-Toys-0055-06A-Lets-Fishin/dp/B00004YO0Y/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=toys-and-games&qid=1269332858&sr=1-1" target="_blank">jocul de-a pescuitul. domino iarasi e la favorite, la dame aduna piesele si construieste cu ele, deci esec deocamdata. am incercat Pictionary, dar si la asta se apuca de colorat, uita de joc. altele de imaginatie, indemanare si creat povesti sunt cele din seria Cootie, printre care si www.amazon.com/Hasbro-4782-Cootie/dp/B00000IWDO/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=toys-and-games&qid=1269332886&sr=1-1" target="_blank">asta cu gandaci.
nimic-Mile, ramas bun
toanca spune:
Si eu cred ca este bine sa-i invatam sa accepte si infrangerea; tot timpul ii repet ca astea sunt regulile jocului ca mai are tendinta fie sa-si aranjeze zarul, fie sa mute pionul unde vrea el....
Tonnia spune:
Anya, cand ai timp poate-mi aduci si mie aminte cum se joaca septica, am gasit undeva cu google dar pare alt joc decat ala din copilarie.
sunnyday07 spune:
Io zic ca trebuie sa invete sa si piarda.
Fata mea (6 ani) a fost invatata la bunici () ca ea e fata, e cea mai mica si trebuie sa castige mereu.
Si de vreun an de zile eu dezvat invataturile.
Povestea cineva despre scaunele muzicale, si fata mea a plans cu lacrimi amare cand a iesit din joc la runda a doua.
Incet, incet insa a invatat ca frumusetea unui joc nu e neaparat in a castiga ci in a-l juca si intre timp de multe ori ori ma bate (pe bune) la multe jocuri.
Eu prefer de multe ori ca in timpul unui joc care are si ceva strategie si ea se repede sa faca vreo miscare sa opresc putin jocul si sa ii explic cum as fi facut eu daca as fi fost in locul ei, nu uit insa sa-i spun ca decizia ii apartine.
De curand a primit cadou un joc cu o piramida (e un fel de nu te supara frate 3D si cu mai multe piedici), i-am explicat cum se joaca, am jucat de vreo 3 ori si i-am explicat putin din strategie (atunci cand exista si nu asteptam sa dam 6 ) si acum jucam pe bune, fara favoritisme legate de varsta si a castigat de multe ori.
Iar pe mama o bate in mod curent la rummycub.
Acum probabil cand copiii sunt mici si abia invata un joc trebuie putin incurajati (a se citi ajutati sa castige), dar cand sunt mai maricei nu cred ca ii ajuta cu ceva, dimpotriva.
witeflower spune:
Mai depinde si de joc...
Daca e un joc de gandire/perspicacitate - e clar ca parintii au posibilitatea de a castiga fiecare joc daca joaca cinstit, ceea ce ar fi foarte descurajant pt copil. Eu nu am invatat sah, desi tata era foarte bun, tocmai pt ca el castiga mereu si era neatractiv pt noi sa tot pierdem. Prin urmare, preferam jocuri cu zaruri, unde mai puteam si noi castiga.
La jocuri unde intervine norocul, zic ca putem - in mare sa jucam cel mai adesea cinstit, iar daca vreodata trisam ca sa pierdem - sa o facem in asa fel incat sa nu fie evident pt copil ca l-am lasat sa castige. Si, desigur, sa nu facem mereu astfel de trucuri...