Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (51)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Citat:
citat din mesajul lui btz_ovi

Mycya ahh,am salivat un pic dupa invartita ta.Ieri mi-a gatit si mie sotul gratarel de pui si fleici de porc si ciuperci,iar eu i-am facut strudel cu mere si cartofi taranesti.Bun bun,iar la urma bere si budinca!!

Vai ce dezmat culinar. Mie imi e frica rau de kilograme asa ca incerc sa cenzurez tentatiile din casa. In schim a pus cineva cioco la servici si m-am infipt sa iau .

Citat:
Eu am o prietena foarte buna care miercuri face 40 sapt,nu are contractii nimic, l-a sunat dimineata pe medic si i-a zis clar ca daca dansa nu naste pana miercuri seara joi se prezinta la spital pentru cezariana.La care medicul i-a zis clar "vii si te internezi,mai stai o saptamana si vei naste normal,te asigur,dar eu nu iti fac cezariana ca nu e buna pt organism si nici nu e obligatia mea".Am ramas muta,el vrea sa o lase cu bebe in burtica si nici nu se ocupa de ea.I-am zis ca degeaba i-a bagat bani in buzunar.Beluisetf e vorba de medicul macelar,stii tu ca am mai zis eu de el.

21+cu ...IUBESC 2 BARBATI
Us
My Baby Boy

Nu-i bai ca nu are contractii, e chiar mai bine sa nu te deranjeze contractiile inainte de travaliu. Tu incearca sa o incurajezi. Este pe ultima suta de metri si nu are nevoie decat de incurajari si optimism ca va fi totul bine. Daca se interneaza nu-i rau ca-i monitorizata zilnic, si ea si bebe si vede si cum decurg ostilitatile la nasteri. Nu-i bai ca depaseste termenul cu o zi doua, adica gata am 40s sunt numai buna de operat, se se face asa, unii copii au nevoie de cateva zile in plus sa prinda curaj sa scoata nasucul. De abia la 42s se pune problema ce e de facut sau macar 10 zile peste termen. Medicul asta al ei o lasa sa nasca cu epidurala? sotul, o prietena poate merge cu ea la spital? Poate ne tii la curent cu ce mai face. Sper sa aibe o nastere usoara!

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Citat:
citat din mesajul lui bamboletta

Am pus poze cu pe picasa

dragaico-te-ai pus pe cumparaturi masa de schimbat,paturici,saci pt scaunul de masina f faine

si noi ieri am luat 1 costumas,caciulita,sosetele...

Am vazut burtika deveghe,aelita,katalina...

mie laptele mia venit la 3 zile...nastere naturala dar bebelina nu vroia deloc sa suga canalele infundate abia abia reuseam sa scot cu pompa ceva...sper de data asta sa alaptez mai mult...

Bamboletta 16+ si Antonia-Gabriela(1 nov 2006)

am vazut burtici : bamboletta, creatza, mycya, ochidut, angharad...ma mai uit si acasa, sunt atat de multe burtici si atat de frumoase
dragaica paturicile sunt mortale

Oana 23+ cu

Noi 2...si bebe
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheritra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iulia_N

in alta ordine de idei, m a cam speriat dr. iosup. am placenta de gr 2 deja...e ok?? si IR dr - 0.40 si IR stg - 0.60.

16+

Iulia, daca mai sapi pe net vei vedea ca "boala" lui Iosup sunt placenta de gr2 (pe care o da la majoritattea pacientelor) si IR-urile, pe care tu le ai mici (optim este ca media lor sa fie d 0.5 exact cat ai tu)si oricum sunt relevante in trim II-III. Daca vrei sa te linistesti mergi si la alt ecografist. Pt placenta da-i cu apa cat mai multa, peste 2 litri, spre 4.

Shery 21 & cu inimioara Alesia (30.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enik83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cris2010

Citat:
citat din mesajul lui bumblebee

Pt mine mersul la toaleta nu e un stres, atata timp cat aadorm la loc, e ok, merg uneori si de 2-3 ori pe noapte, dar asta in functie de cate lichide beau inainte de culcare.

Alina 19+ cu
gargarita

La mine alta e problema. dorm atat de adanc, incat ma trezesc cu dureri de burta ca sa ma duc la toaleta. Si inapoi in pat ajung cocosata de durere. Cred ca o sa -mi pun ceasul sa ma trezesc, sa ma duc la toaleta.

Cris 22+ cu

stai linistita ca nu esti singura.. si pe mine ma trezeste durerea de burta..nu nevoia de a merge la baie..

17+ cu o minune de
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sheritra

Lalala, mercic, mi-ai inseninat ziua cand am citit ca ai luat si tu cateva grame in plus , nu sunt singura pe lume deci! Of si eu ma oftic, dar asta-i organismul, retin si saliva inghitita!
Bumbuleino, bafta multa maine, tu stii ca totul e ok dar te alinti si tu, nu?
Beluistef, si eu tot miercuri la morfo, dar pe seara!
Pufescu, s-ar putea sa fie ligamentele, a crescut burtica si atarna greu.
Eu daca stau mai multe ore intinsa in pat cand ma scol exact acolo ma doare si pe mine. Daca fac miscare nu mai doare, dar doare burtic, fund, genunchi, talpi, calcaiul lui Ahile, coasta lui Patrocle, inima lui Hector, puta lui Ulise .
Vin de la dr de familie, care cica a avut un soc cand m-a vazut (ultima oara acu 2 sapt), a zis ca m-am facut mare, ca am aerul unei femei care naste la cum merg, gafai, bburtan, etc. Cre' ca-i ofticoasa !

Nu esti singura pe lume!!! Si eu am ajuns la 70 Kg...cand le vad pe fete in poze, imi vine sa sparg toate oglinzile din casa...Si am asteptat sa fiu insarcinata sa nu tb sa ma abtin seara de la mancare.
Bine ca fac baiat sa nu treaca si el prin chinurile astea cu kg...

Paula, 21+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Citat:
Citat:
citat din mesajul lui grety_niku

Citat:
citat din mesajul lui deveghe

Si mai am o intrebare: voi ati discutat cu medicul daca vine la nastere?Eu am vb cu o actuala/viitoare mamica si imi zicea ca prezenta medicului e absolut necesare doar in cazul in care apar probleme, altfel nu.
Laura 20+

Laura, eu la fiecare sarcina am fost asistata si am discutat asta cu multe luni inainte de nastere. Nici nu concepeam altfel. Pe primul (dr. Herghelegiu) l-am chemat intr-o sambata dimineata de la tara si pe la pranz era in Bucuresti, iar la a doua (dr. Dima) era deja la spital cand m-am dus sa nasc. N-as fi linistita, mai ales in Romania, sa nu stiu pe mana cui nimeresc.
Ilinca (17.03.2001) & Petru (24.11.2008) & 18+ cu

Mie mi se pare o prostie sa ti se spuna ca nu este necesara prezenta doctorului decat daca sunt probleme... pai atunci de ce mai imi monitorizeaza sarcina?!? ca asa ma duc la orice dr sa imi faca eco etc, ma duc la maternitate si nasc si gata, nu mai dau o gramada de bani la fiecare consultatie.
Normal este ca dr care monitorizeaza sarcina sa o duca si la bun sfarsit (el trebuie sa aiba grija de mine ca de-aia ii sunt pacienta). Daca un dr mi-ar spune ca nu e necesar sa vina la nastere in secunda doi l-as schimba....
Mama lor de doctori, de-aia nu-i suport eu, ar fi in stare sa nu faca nimic dar sa primeasca bani.
hai ca m-am enervat si m-am descarcat putin...... dar sunt niste nesimtiti

16+ cu bebic rusinos

asa mi se pare si mie normal...dar la noi e instituita regula "nasti cu cine e de garda" ...asa ca indiferent cine iti urmareste sarcina si cui ii dai "gramada" de bani pe consultatii nasti cu cine gasesti la spital
...si toti se chinuie sa imi explice cat e de normala chestia asta doar eu ma incapatanez sa nu pricep

Oana 23+ cu

Noi 2...si bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grety_niku spune:

Citat:
citat din mesajul lui ooana

Citat:
Citat:
citat din mesajul lui grety_niku

Citat:
citat din mesajul lui deveghe

Si mai am o intrebare: voi ati discutat cu medicul daca vine la nastere?Eu am vb cu o actuala/viitoare mamica si imi zicea ca prezenta medicului e absolut necesare doar in cazul in care apar probleme, altfel nu.
Laura 20+

Laura, eu la fiecare sarcina am fost asistata si am discutat asta cu multe luni inainte de nastere. Nici nu concepeam altfel. Pe primul (dr. Herghelegiu) l-am chemat intr-o sambata dimineata de la tara si pe la pranz era in Bucuresti, iar la a doua (dr. Dima) era deja la spital cand m-am dus sa nasc. N-as fi linistita, mai ales in Romania, sa nu stiu pe mana cui nimeresc.
Ilinca (17.03.2001) & Petru (24.11.2008) & 18+ cu

Mie mi se pare o prostie sa ti se spuna ca nu este necesara prezenta doctorului decat daca sunt probleme... pai atunci de ce mai imi monitorizeaza sarcina?!? ca asa ma duc la orice dr sa imi faca eco etc, ma duc la maternitate si nasc si gata, nu mai dau o gramada de bani la fiecare consultatie.
Normal este ca dr care monitorizeaza sarcina sa o duca si la bun sfarsit (el trebuie sa aiba grija de mine ca de-aia ii sunt pacienta). Daca un dr mi-ar spune ca nu e necesar sa vina la nastere in secunda doi l-as schimba....
Mama lor de doctori, de-aia nu-i suport eu, ar fi in stare sa nu faca nimic dar sa primeasca bani.
hai ca m-am enervat si m-am descarcat putin...... dar sunt niste nesimtiti

16+ cu bebic rusinos

asa mi se pare si mie normal...dar la noi e instituita regula "nasti cu cine e de garda" ...asa ca indiferent cine iti urmareste sarcina si cui ii dai "gramada" de bani pe consultatii nasti cu cine gasesti la spital
...si toti se chinuie sa imi explice cat e de normala chestia asta doar eu ma incapatanez sa nu pricep

Oana 23+ cu

Noi 2...si bebe

URATmama lor... nu stiu cum as reactiona in locul vostru... ... nu ma intereseaza macelarul de serviciu eu il vreau pe al meu

17+ cu bebic rusinos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Citat:
citat din mesajul lui puiutz_mic

Buna, burtici dragi! Sa aveti o saptamana insorita si plina de vesti bune!

Am intrat doar sa va salut si ma intorc la munca.

Am fost socata zilele astea afland de povestea trista a lui Carmen, mamica care a plecat dintre noi! Am plans si acum cand am lasat un mesaj de condoleante aici pe DC. Mi se rupe inima cand ma gandesc la micutele ei comori! Dumnezeu s-o odihneasca si sa vegheze asupra familiei ei!

Va rog mult, aveti grija de voi, nu va mai stresati, munciti moderat si petreceti mai mult timp cu cei dragi! Fiecare clipa alaturi de ei este atat de pretioasa!

Elena 17+ cu un cuminte

Puiutz drag, fiecare si le stie pe ale lui.
Eu am pacate din astea la activ, noroc ca nu mai pot face fata cu varsta. In 2008 cand eram gravida cu Elisa am venit la servici sa lucrez 2 nopti, Ana a dormit pe canapea. Gresisem ceva la un proiect, nimeni nu a observat la timp greseala de proiectare si vasul cu piatra pleca sa o aseze pe mare in timp foarte scurt. Acasa m-am dus degeaba ca pana n-am rezolvat n-am putut dormi.
Acum trebuie sa fac planul de bataie cand revin la servici, grea decizie ca e conditionata de banii care-i voi lua.

Ooana, hai ca nu esti singura. Si eu am nascut si voi naste cu cine-i de garda. Bafta sa avem!
Ochidut, ce we frumos, asa ar trebui sa fie mereu!

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheritra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cris2010

Citat:
citat din mesajul lui kittyescu

Buna burtici,

Mie mi-e teama ca nu o sa vina lapticul cand trebe si apoi sa nu fie probleme cu bebele. Voi ce stiti, exista cumva niste injectii care se dau pentru stimularea lactatiei?

kittyescu

Eu stiam de ceaiuri care stimuleaza lactatia.

Cris 22+ cu

Ceai de chimen, anason, ceai special din farmacii granule, Galactogil gtranule, stai linistita ca sunt de toate, daca ai lapte va curge, daca n-ai n-ai, poti sa nasti si natural, sau daca nu se formeaza sfarcurili, n-ai de unde sti, asa ca las-o pana la nastere, o sa te framanti destul atunci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nela_didea spune:

Citat:
citat din mesajul lui bumblebee

BPD - diametru biparietal (de la o tampla la cealalta)
CRL - lungimea fatului de la crestetul capului la coccis (fundulet)
FL - lungimea femurului
AC - circumferinta abdomenului
HC - circumferinta capului

Asta am gasit postat pe prima pagina din capitole mai vechi.
MF parca erau miscari fetale
BCF - bataile inimii
Daca mai gasesc ceva mai postez

Alina 19+ cu
gargarita

Multumesc din sufletel pentru raspuns. Deci cu valorile astea ma aflu in grafic. Miercuri aflu si rezultatul la TT, doamne ajuta-ne sa fie totul bine

17+

Mergi la inceput