Stresul nu e boala profesionala?!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Probabil ca nu vezi problema dintr-un unghi potrivit. Cert este ca multi oameni sacrifica (prea) mult pentru servici si atunci de ce trebuie sa fie altcineva vinovat? Problema ei era rezolvabila daca isi acorda un pic de timp pentru ea. A fost negresit un caz extrem de nefericit (nu contest tragedia) dar de din pacate prevenibil.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Unghiul din care vad eu problema e urmatorul:
in dreapta monitorului e Carmen. Orice analiza mi se pare vulgara, inutila si jignitoare la adresa acestei fete in primul rand.
"Aduceti floricele si-o sticla de Cola/Lu' vecina de la 3 i-a murit sora".

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Buflea, daca vreui sa-ti iei liber sa te duci la dr, esti tratat f f nasol. In sensul asta legile trebuie schimbate.

Imi pare rau dar nu cred asta ... este pur si simplu o legenda sau daca exista trebuie sa fie cazuri absolut izolate.

In primul rand exista factorul uman - nu cred ca poti interzice sau penaliza pe cineva care se duce la doctor ... si apoi exista factorul tehnic - nici un angajator nu o sa tina la serviciu o persoana care nu functioneaza la capacitate maxima pentru ca o plateste la capacitate maxima.

mama-mea a fost internata in spital cu febra 40 . Este aergica la antipiretice si o mare parte din antibiotice. Nu se stie ce a avut , se presupune ca infectie urinara. A stat la gineco internata 5 zile , febra i-a scazut abia dupa vreo 3 zile. Si ce crezi? I-au facut scandal la lucru ca de ce a stat atat in spital si au avut pretentia sa mearga de la spital la birou sa faca actele (pe care oricum le face desi nu apartin de functia ei si ar trebui sa primeasca bani mai mult pt. asta).
Cireasa de pe tort a fost acum , cu gripa porcina , cand am dus-o la spital ca avea factori de risc , i s-a spus sa stea izolata la domiciului, cu tratament antiviral profilactic , izolata de noi intr-o camera , dar cei de la lucru i-au spus ca "hai , mai , si noi suntem raciti si tot venim", nu au crezut samd.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu sunt de acord ca trebuie sa te impui si sa iti iei liberele pt doctor samd.
dar in romania omanilor le e frica. patronii sunt mitocani si raspun sul e: gasim pe altul.
oamenii normali iau atitudine, nu se complac, isi cauta alt job.
dar asta dureaza si frica de a nu avea ce pune pe masa ii face sa inghita multe . orice om normal reactioneaza, dar frica ii face sa nu dea cioara de pe gard pe vrabia din mana.

Romanul trebuie sa lucreze mult la mentalitatea sa.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
mama-mea a fost internata in spital cu febra 40 . Este aergica la antipiretice si o mare parte din antibiotice. Nu se stie ce a avut , se presupune ca infectie urinara. A stat la gineco internata 5 zile , febra i-a scazut abia dupa vreo 3 zile. Si ce crezi? I-au facut scandal la lucru ca de ce a stat atat in spital si au avut pretentia sa mearga de la spital la birou sa faca actele (pe care oricum le face desi nu apartin de functia ei si ar trebui sa primeasca bani mai mult pt. asta).
Cireasa de pe tort a fost acum , cu gripa porcina , cand am dus-o la spital ca avea factori de risc , i s-a spus sa stea izolata la domiciului, cu tratament antiviral profilactic , izolata de noi intr-o camera , dar cei de la lucru i-au spus ca "hai , mai , si noi suntem raciti si tot venim", nu au crezut samd.

Am mai multe comentarii la chestia asta :

1. Stii ce se intampla, in Romania exista asa o cultura de a te da bolnav. Vine din comunism, cand lumea isi lua concedii medicale ca sa se duca la mare. Sa nu imi spuneti ca nu este asa, ca asa faceam si eu .
Sunt sigura ca acest obicei s-a mai schimbat in 20 de ani, dar cred ca a ramas o suspiciune din partea angajatorilor cum ca lumea isi mai ia asa cate un concediu medical ca sa mai bage o pauza. Si probabil ca adevarul este pe undeva pe la mijloc, adica unii chiar asa fac dar si angajatorii sunt exagerat de suspiciosi. Avandu-te pe tine in sistemul medical, cu atat mai mult cred ca sunt suspiciosi.

Totusi continui sa cred ca acestea sunt cazuri izolate - intr-o companie care te cunoaste, stie cat esti de responsabil la locul de munca, mi-e greu sa cred ca iti face cineva probleme daca esti bolnav.

2. 5 zile de spitalizare pentru o banuita infectie urinara ? Se vede ca sistemul medical este "de stat" ... daca ar fi fost privat, i se dadeau antitermice si o sunau la telefon sa vada daca i-a scazut febra. Aici daca te spitalizeaza, inseamna ca chiar TREBUIE si daca suni la serviciu din spital, nu pune NIMENI la indoiala ca esti bolnav. In fine, nu vreau sa spun ca e mai bine aici, ca nu sunt convinsa de asta ..vreau doar sa spun ca aici, daca suni din spital, nu comenteaza nimeni nimic.

3. Cat a stat a doua oara acasa cu gripa ?
Apoi cum adica avea factori de risc sa fie porcina ? Avea sau nu avea H1N1 ? Aici te duci la doctor cu nasul cat cartoful, iti ia sange si a doua zi iti spune clar - ai porcina sau nu o ai. E clar ca nu te cheama nimeni la serviciu daca ai orice fel de gripa banala, ca sa nu imbolnavesti tot biroul, dar de regula, se cam sta acasa 2 max 3 zile. Desi simtomele nu trec definitiv, adica esti cam pe jumatate tot racit ...

Mergi la inceput

Deni, fata era anorexica. Era f f nasol bolnava, de multi ani.
acum profilul anorexicului e ca se daruieste total celorlalti (am citit enorm despre asta), deci clar factorul munca a contribuit negativ la inrautatirea sanatatii ei.

Limitarea prin lege a nr de ore lucrate e o chestiune ce nu mai tine de sensibilitati.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Citat:

eu sunt de acord ca trebuie sa te impui si sa iti iei liberele pt doctor samd.
dar in romania omanilor le e frica. patronii sunt mitocani si raspun sul e: gasim pe altul.
oamenii normali iau atitudine, nu se complac, isi cauta alt job.
dar asta dureaza si frica de a nu avea ce pune pe masa ii face sa inghita multe . orice om normal reactioneaza, dar frica ii face sa nu dea cioara de pe gard pe vrabia din mana.

Romanul trebuie sa lucreze mult la mentalitatea sa.

Sabina, asa este si in America ... si America e in criza si nu exista protectia sociala din Romania. Concediul de maternitate in America este de 6 saptamani, reglementat prin lege. 6 SAPTAMANI nu 2 ANI ... si nu moare nimeni de stress.

Frica exista peste tot.

Mergi la inceput

dar frica nu e ceva normal.
Nu conteaza ca e peste tot, si razboaie sunt peste tot, si nu sunt normale.

Nu putem trece drept firesc aberantul, chiar daca e ubicuu...

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:

Deni, fata era anorexica. Era f f nasol bolnava, de multi ani.
acum profilul anorexicului e ca se daruieste total celorlalti (am citit enorm despre asta), deci clar factorul munca a contribuit negativ la inrautatirea sanatatii ei.

Limitarea prin lege a nr de ore lucrate e o chestiune ce nu mai tine de sensibilitati.

Cum mi-am alaptat copiii

Nici un "Deni" nimic. Pe topicul asta se barfeste la "capataiul" lui Carmen. Se mai zice ceva de ea, se mai zice ceva si de altcineva, se mai povesteste ce a patit o matusa, se prespune cat de necorespunzator se hranea Carmen si cat de ambitioasa tre' sa fi fost Raluca etc . Voi cititi tot ce se scrie aici???

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Frica este un sentiment "normal", "folositor" si "particular".

Este "normal" si "folositor" pentru ca ne anunta ca ceva, anumiti stimuli, nu se potrivesc cu structura noastra interioara. Cand este un dezechilibru chimic se trateaza medicamentos ...

Este "particular" pentru ca fiecare interactionam diferit la stimulii externi. Lucruri de care mie nu imi este frica, altuia ii este.

Nu poate nimeni din afara controleze stimulii externi si sa legifereze "frica" . Din afara poti primi doar recomandari si conditii sa te impaci cu stimulii. Restul depinde doar de fiecare in parte.

P.S. Hai ca ma duc sa mananc, ca un stimul extern imi gadila amenintator prin stomac si trebuie sa IMI rezolv acest stres

Mergi la inceput

alta balba

Mergi la inceput