Stresul nu e boala profesionala?!
Raspunsuri - Pagina 15
Allure spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Guestus
cit este o casa in toronto zona centrala?..nu cea mai scumpa nici cea mai ieftina. |
greu de spus...depinde de marime, vechime, starea ei, marimea gradinii, proximitatea de metrou, vecinatatea...cea mai darapanatura ajunge $800.000...mai bunicele sint cu milioanele
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.
"Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Guestus Este stres mai mare in rindul medicilor sau nu? yo cred ca nu....pentru ca ei stiu clar ce trebuie sa faca. |
In cartile de specialitate la grupa de risc cardiovascular sunt trecuti medicii tocmai din cauza stresului la care sunt supusi.
In principiu toti oamenii stiu ce trebuie sa faca , mai greu cu dusul pana la capat.
Si pt. ca nu ai inteles : omul ala doarme in spital tocmai pt. ca munceste extrem de mult si daca se culca la 3 noaptea nu se mai duce pana acasa din moment ce trebuie sa fie la spial la 7 dimineata.
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
buflea spune:
Imi vine greu sa cred ca chiria unui apartament in zona X este egala cu mortgage-ul pentru acelasi apartament, in aceeasi zona.
Sa nu confuzam conditiile pentru aceeasi suma platita. Cand spun mortgage includ si taxele de proprietate si maintenance fee (la apartamente) si sa nu uitam si downpayment-ul care trebuie pus jos.
Fara dubii, o casa costa mai mult ca o chirie ...
Lumea in general isi cumpara case pentru ca se presupune ca investitia se amortizeaza in timp si ramane ceva urmasilor.
buflea spune:
XIO - parerea mea este ca medicii sunt supusi la stres nu din cauza cantitatii de munca depusa ci din cauza responsabilitatii enorme a profesiei lor.
Crezi ca daca s-ar imbunatati din punct de vedere administrativ sistemul sanitar si un medic ar putea sa munceasca strict 8 ore, nu ar mai exista stres in profesia medicala ?
XIO spune:
citat din mesajul lui buflea XIO - parerea mea este ca medicii sunt supusi la stres nu din cauza cantitatii de munca depusa ci din cauza responsabilitatii enorme a profesiei lor. Crezi ca daca s-ar imbunatati din punct de vedere administrativ sistemul sanitar si un medic ar putea sa munceasca strict 8 ore, nu ar mai exista stres in profesia medicala ? |
Nu am spus asta , am spus ca sunt trecuti ca si categorie de risc in cartile de specialitate , deci nu e vorba doar de medicii de la noi.
I-am mai spus lui Guestus ca nu conteaza ca stii ce trebuie sa faci , conteaza sa poti face bine acel lucru.
Dar pe langa responsabilitate mai ai si factorul oboseala care alaturi de stres este o cauza a bolilor autoimune spre exemplu.Si nu numai
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
petra spune:
citat din mesajul lui buflea Imi vine greu sa cred ca chiria unui apartament in zona X este egala cu mortgage-ul pentru acelasi apartament, in aceeasi zona. Sa nu confuzam conditiile pentru aceeasi suma platita. Cand spun mortgage includ si taxele de proprietate si maintenance fee (la apartamente) si sa nu uitam si downpayment-ul care trebuie pus jos. Fara dubii, o casa costa mai mult ca o chirie ... Lumea in general isi cumpara case pentru ca se presupune ca investitia se amortizeaza in timp si ramane ceva urmasilor. |
Si in pretul chiriilor sunt reflectate taxele de proprietate, si diferitele taxe pentru intretinerea apartamentelor. In plus se mai adauga si profitul celui care este proprietarul , ca doar ala nu tine chiriasi fara sa-si acopere cheltuelile cu cladirea si un pic de profit deasupra.
Diferenta dintre casa si chirie este mare deoarece la o casa pe langa cum ai zis tu de avansul dat la cumparare, proprietarul suporta si alte cheltuieli care im mod normal un chirias nu le are.
Este elocvent faptul ca o casa este mai scumpa decat o chirie. La mine suma s-a dublat aproape , dar si comfortul nu e compara.
olympia spune:
In Romania, o familie s-a inhamat de regula la un credit cu rate de cateva sute de euro/luna, iar chiriile la apartamente sunt cam tot atat. Cheltuielile de intretinere sunt de asememnea comparabile, impozitul pe proprietate nu face mare diferenta, deci... ramane cum am stabilit
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
buflea spune:
Pretul chiriilor este dat mai ales de piata. Sigur ca orice proprietar isi doreste ca chiriasul sa ii plateasca casa integral, dar de regula nu e chiar asa. Oamenii care stau in chirie, cauta confort minim si mai ales pret mic pentru ca "chiria" este tratata ca pe un loc temporar si oamenii vor sa salveze bani pentru un loc permanent.
Prin zona mea sunt multi proprietari care inchiriaza si taxele de proprietate sau maintenance-ul nu sunt incluse in chirie - il plateste proprietarul din buzunar. El tot iese in avantaj, caci nu plateste casa aia integral. Stiu ca perceptia chiriasilor este ca le platesc casele proprietarilor, dar chiria nu acopera mereu toate cheltuielile obligatorii ai unei case.
cait spune:
Daca tot am ajuns la chirii pe aici este f mica diferenta intre chirie si mortgage.Mai ales cei care si-au luat cand ratele dobanzii erau mici ei au rata inferioara chiriei.Cel putin in cazul meu daca as cumpara rata ar fi mai mica decat chiria actuala.Deci se poate
Cait
Home is where heart is...
olympia spune:
Buflea, stii tu cum e cu socoteala din America si aia din Romania? Nu se potrivesc!
Aici ce spuneai tu ca plateste proprietarul din buzunar, plateste chiriasul, pe langa chirie! Simplu!
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina