Stresul nu e boala profesionala?!

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Da ce te faci cu cei care mucesc pana cad jos pentru strictul necesar, sau pentru un trai decent ( fara a exagera acest decent)? Ca sunt si cazuri din astea, nu trebuie sa fi sef cu mii de euro pe luna si angajati in subordine ca sa fii stresat.
Cunosc un caz, o tipa i-a murti sotul la locul de munca dupa ce lucrase 12 ore in conditii grele, din cate am inteles langa un cuptor foarte incins, acolo erau anumite norme, pauze etc, unul dintre colegi ar fi zis ca a vrut sa-si ia pauza insa seful i-a spus sa astepte pana iese din tura, nu a mai iesit din tura...

Guestus ca deobicei are dreptate clar.

Iar cu documentatul despre vremea comunismului, un lucru simplu si logic, sistemul de crese, gradinite si alte institutii, inclusiv acele crese unde se ducea copilul lunea si se lua sambata, acest sistem era foarte bine pus la punct pentru simplu motiv ca mama sa se poata intoarce in campul muncii cat mai rapid.

Mami de Maria (noiembrie 2006) si din nou cu burtika !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

voi vorbiti aici sa-ti scazi pretentiile de la concediu in Monaco la concediu la pensiunea X pe cand la noi o familie de clasa medie nu-si permite sa duca copilul la muzeul satului, sau la un film ca nu are bani.
Nu cred ca am vazut la fetele alea suprasolicitate ca si-au facut concediu pe Coasta de Azur

Citat:
Si, ba da ,poti sa-i spui copilului ca nu ii cumperi de toate si atunci muncesti pana la 5 nu pana la 10 seara si iesi cu el in parc

Spune-i tu copilului ca nu ai bani de Nurofen sau bani de gradinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitza2005

voi vorbiti aici sa-ti scazi pretentiile de la concediu in Monaco la concediu la pensiunea X pe cand la noi o familie de clasa medie nu-si permite sa duca copilul la muzeul satului, sau la un film ca nu are bani.
Nu cred ca am vazut la fetele alea suprasolicitate ca si-au facut concediu pe Coasta de Azur

Citat:
Si, ba da ,poti sa-i spui copilului ca nu ii cumperi de toate si atunci muncesti pana la 5 nu pana la 10 seara si iesi cu el in parc

ai dus la extrem problema, nu se vorbea de cei care nu au ce manca efectiv sau care nu au bani de nurofen
aceia au alta forma de stres nu este stres cauzat de munca, fiindca cine munceste 10-12 ore si este stresat eu cred ca are bani de nurofen.

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
La saracia in care ne zbatem, putine sunt persoanele care ar putea sa-si ceara drepturile in instanta adica ar avea resurse financiare si timp. Romanii nu au asigurari de viata, de studii, medicale si nu au economii din care sa se sustina nici macar 2 luni de zile, majoritatea au credite sau alte datorii.

Pai de ce au credite si datorii ? Are dreptate Guestus - pentru ca romanul se intinde mai mult decat ii e plapuma si acum a dat criza peste el si s-a trezit sarac si legat (de credite si datorii) de un loc de munca care nu ii place ... si desigur ca angajatorul e de vina, ca nu ii da mai multi bani si il streseaza la serviciu pana il omoara.

Plus ca nu stiu, poate gresesc daca generalizez, dar m-am lovit de cateva exemple, care si-au facut case/apartamente care se invart dupa soare si acum, loviti de criza, se lupta efectiv sa mai plateasca investitiile alea, dar nici nu ar vinde sa ii pici cu ceara. Prefera sa se imprumute pe la toata familia, tot felul de inginerii financiare, 2-3 joburi (care adauga stres desigur) - dar nici nu le trece prin cap ca poate nu isi permit stilul ala de viata si ar trebui sa se duca o treapta mai jos.

Eu, aici in America, am stat 4 ani de zile cu livingul de la casa nemobilat, desi puteam sa fac credit si sa il invart dupa soare.

Nu doar creditul si datoriile sunt problema ci faptul ca poti ramane pe strazi.
Mama-mea n-are credite , n-are datorii dar tot nu isi permite sa le spuna alora ca demisioneaza sperand ca se va angaja undeva.
oar un incosntient sau un om cu bani poate sa faca asa ceva.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:

Citat:
Si, ba da ,poti sa-i spui copilului ca nu ii cumperi de toate si atunci muncesti pana la 5 nu pana la 10 seara si iesi cu el in par

Gabitza, dar peste tot in lume este la fel. Exista oameni cu posibilitati materiale mai mari si mai mici. Exista profesii cerute de conditiile economice care sunt platite mai bine si profesii care sunt platite mai prost.
Tine numai de noi sa le obtinem sau nu.

Eu am emigrat la 33 de ani si m-am apucat iar de scoala pentru ca meseria mea nu avea cautare aici. In ultimul an aveam un copil de 1 an acasa, eram gravida cu al doilea si full time job. Ma duceam la cursuri, in fiecare seara de la 6:00-10:00 si imi faceam proiectele prin tren. Totul pe banii mei. Nu ma laud si nu recomand nimanui - a fost groaznic, dar am avut un scop - am facut switch de meserie si am luat-o de la lingura ca sa am mai multe posibilitati materiale. Nu am asteptat de la nimeni, sa vina asa o lege care sa ma protejeze pe mine, sa ma mangaie pe spate si sa imi dea spor de "stres" si mai multi bani ca sa traiesc. Si recent am trait expereinta lucrului intr-o companie care a dat faliment si am vazut cum "o sa raman pe strazi" si m-am lovit de faptul ca nu am master ... caci masterul aici a devenit noul bachelor. Si ma gandesc serios sa imi adun neuronii care mi-au mai ramas, sa ma apuc si de master. Imi vine sa fac asta - absolut NU. Dar constientizez ca trebuie sa fiu pregatita oricand sa pot cauta un alt job. Poate nu imi place noul loc de munca, poate tipa seful la mine, poate vreau mai multi bani sa ajung si eu la Monaco ... nu astept sa vina Obama sa imi dea vreo lege.

Si in Romania zilelor noastre exista posibilitati - foarte multi din generatia mea, care au intrat in facultate pe vremea comunismului si au iesit pe vremea capitalismului, s-au apucat iar de a doua facultate, in Romania. Au facut mastere, certificari - toate aceste eforturi duc undeva - pe langa satisfactii profesionale, aduc indubitabil satisfactii materiale.

Eu nu cred ca toate locurile de munca din Romania sunt niste mine de exploatare umana. Am muncit si eu in Romania 10 ani, 4 locuri de munca si nu mi s-a parut mai bine dar nici mai rau ca aici.

Oriunde in lume piata se regleaza singura. Acolo unde se tipa si se plateste prost, se si munceste prost. Oamenii buni pleaca si raman aia carora le e frica. Acum da, este o situatie mai dificila, dar e dificila peste tot, nu numai in Romania. Doar pretentiile si atitudinea fata de munca mi pare mie diferita in Romania.
Atitudinea asta - sa ne dea cineva mai mult, sa vina o lege, sa ne protejeze statul, sa ni se mareasca alocatia (in SUA nu exista nici o alocatie pt copii), sa ne dea concediu platit ca stau cu copilul, sa ne dea sporuri (aici nu exista notiunea de "spor"). Cine nu are bani de nurofen, ori ii administreaza prost, ori nu face nimic sa ii aiba. Asteapta sa pice ...

Ma scuzati ca generalizez - nu este peste tot asa in Romania si clar noile generatii schimba aceste mentalitati. Usor, usor ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepene spune:

gabitza,

si in sua sunt foarte multe slujbe la care poti munci 12 ore pe zi, sau chiar poti munci 2 slujbe, foarte prost platite, fara alte beneficii gen pensie si asigurare medicala. o carte care trateaza foarte bine acest fenomen este: Nickel and Dimed: On Not Getting By in America, Barbara Ehrenreich

autorea, profesor de sociologie, ia tot felul de astfel de slujbe prin tara facand astfel un studiu de caz asupra cum se descurca un single mother cu copii care nu are altfel de posibilitati.

fenomenul cu atat de multa munca apare astfel si pt. cei foarte bine platiti ( vezi servicii financiare ), cat si pt. cei de foarte jos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
La saracia in care ne zbatem, putine sunt persoanele care ar putea sa-si ceara drepturile in instanta adica ar avea resurse financiare si timp. Romanii nu au asigurari de viata, de studii, medicale si nu au economii din care sa se sustina nici macar 2 luni de zile, majoritatea au credite sau alte datorii.

Pai de ce au credite si datorii ? Are dreptate Guestus - pentru ca romanul se intinde mai mult decat ii e plapuma si acum a dat criza peste el si s-a trezit sarac si legat (de credite si datorii) de un loc de munca care nu ii place ... si desigur ca angajatorul e de vina, ca nu ii da mai multi bani si il streseaza la serviciu pana il omoara.

Credite si datorii poti avea daca ti-au luat o casa si nu neaparat una de se invarte dupa soare.Mai ales cei care au luat acum cativa ani cand preturile cresteau cu o viteza ametitoare.
Si pentru cc ca vorbiti cc ca numai in RO, angajatii suporta si nu pleaca cand nu mai pot sa va spun un ex din Franta.Intre 2008 -2009 la France Telecom, o mare multinationala de aici au avut loc 35 de sinucideri iar anul asta pana acum parca au avut loc vreo 10 deja.Toate astea cauzate de stres si de presiunea la care sunt supusi. Cica guvernul ar fi demarat o ancheta , au facut rapoarte si se asteapta ca presedintele sa debarce mai ales ca nu e prea tanar..Deci totusi s-a facut ceva.
La fel pe aici daca esti hartuit si altele, daca ajungi in justitie mai ai o sansa sa castigi dar in RO nu ai nici una si mai si cheltuiesti bani cu avocati si altele.

Cait
Home is where heart is...
http://picasaweb.google.com/caitlin83490/HainuteInscriptionate#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepene spune:

cait, da, am auzit de situatia tragica de la france telecom.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui cait
Credite si datorii poti avea daca ti-au luat o casa si nu neaparat una de se invarte dupa soare.Mai ales cei care au luat acum cativa ani cand preturile cresteau cu o viteza ametitoare.

Asa si ? E vina cui ? In chirie nu se poate sta daca nu iti permiti o casa ? Mesajul tau imi suna de parca aia sunt scuzabili ca si-au cumparat DOAR o casa ...
Sa nu ma intelegeti gresit, nu ii invinovatesc. Ideea este ca s-au inhamat, cu buna stiinta, la un imprumut. Nu il mai pot plati, pot sa-si miscsoreze nivelul de trai. Nu este nimic rusinos in asta, se intampla, iata, pica piata de imobiliare, dau companiile faliment ... asta este, shit happens, nu ma simt nedreptatit si astept sa mi se dea. Ma misc si incerc ca in cadere sa ma lovesc cat mai putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Pai daca nu-ti mai ajung banii de rate, nu prea iti ajung nici de chirie, ca-s sume comparabile.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput