Dovlecei de septembrie-octombrie2009 *111*
Raspunsuri - Pagina 9
Ellenuta spune:
mamideandrei bine ai venit. scrie repede 10 mesaje sa te citim in timp real.
monica uf bine ca nu a patit nimic zgatix, bine ca nu era in bucatarie sa cada pe gresie .. si eu am o teama de scaunul de masa, pe eva numai cu centurile o tineam ca impingea tavita ..
Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun
hepilica spune:
am observat o chestie .
toti cei care merg in fabricile de lactate sunt incantati de ce vad.
sotz de exemplu a fost saptamana asta la TNUVA. mi-a spus ca e o super fabrica, curatenie impecabila, steril totul, farmacie!
a vb cu un tip care spunea ca folosesc numai ingrediente naturale. ii povestea sotzului cum o cisterna colecteaza laptele din diverse locatii si cum e testat in permanenta ca nu cumva vreo mostra de la vreun taran sa compromita un intreg lot.
sotz l-a intrebat daca folosesc si lapte praf si asta a zis "NUUUU".
ieri am luat eu un iaurt TNUVA si scrie clar pe ambalaj "lapte praf". ba am luat 2 modele, pe unul scrie "calitate europeana". ambele au in compozitie si lapte praf.
techila spune ca are o prietena care lucreaza la dorna, parca. si la fel. totul e perfect, are incredere.
moni spune ca a fost la napolact si ea consuma numai napolact pt ca astia folosesc numai ingrediente naturale. pe iautul meu nu e mentionat nimic. e singurul produs alimentar din frigiderul meu pe care nu scrie din ce e facut.
eu am mai auzit cu cele 2 urechi ale mele cum, la o petrecere, o tipa povestea cat de minunate sunt iaurturile danone, ea lucrand la danone. cum sunt ele facute numai din lapte natural.
cert este:
- toti marii producatori folosesc lapte praf + lapte natural indiferent cat de mult s-ar lauda ei ca folosesc numai natural;
- e important sa vezi pe ambalaj ingredientele;
- produsele fara ingredinete mentionate, sunt excluse; e clar ca sunt dubioase;
- cel mai bun iaurt e cel facut in casa cu o sursa sigura de lapte natural.
nu mi-e clar inca daca astea combinate (LP+LN ) au vreo problema. de ce sa nu le dau copilului in conditiile in care poate nu am o sursa safe de lapte pt a face iaurt?
h.
de minunata (22.09.2009).
Multumesc lui DD.
liliac1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamideandrei salut sunt si eu o mamica de septembrie 2009, mai exact 7, cu un baietel superb pe nume David Andrei, si tare mi-ar placea sa fac parte din comunitatea voastra! avand in vedere ca au aceeasi varsta, putem face schimb mult mai usor de pareri, impresii, impartasi, bucurii si suparari... |
In sfarsit inca o galateanca de-a mea!! Bine ai venit si te asteptam la povesti.
Vezi ca pana nu scrii vreo 12 mesaje o sa tot fii moderata si n-o sa apari in timp real.
Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
D'ale Andrei
Vremuri
iulia0807 spune:
Ce liniste e la dovlecei!!! Ce faceti fetelor? obosite dupa we?
Raducu si mamica lui Iulia-29.09.2009
Bebe voios de mami Iulia
iulia0807 spune:
Hepi,multumesc mult pentru ajutor ! o sa sun la kreis sa vedem ce iese insamai intai o as ma duc sa caut in masini daca avem la vreuna isofix sa nu vb degeabafemeie total atehnica
Raducu si mamica lui Iulia-29.09.2009
Bebe voios de mami Iulia
liliac1 spune:
Uof, mare problema cu firmele astea de lactate.
La noi in zona se folosesc f mult produsele de Galacta (lactate de galati in traducere libera) si sunt bune in comparatie cu multe. Bune, adica gustoase. Eu folosesc smantana doar de la ei iar inghetata lor este yamiii. Acum, ce sa zic, am o vecina care lucra acolo, fix la linia de productie iaurturi si imi povestea ca laptele mai intai se proceseaza pentru smantana, cascaval, branzeturi si apoi ajungea la iaurt. Se adaugau niste preparate chimice si niste granule de fermentatie si in cateva minute iesea iaurtul. Ma gandesc ca asa se procedeaza cam peste tot. Ce-o fi continand chestia aia adaugata habar n-am si nici femeia nu stie ca deh, n-a interesat-o.
Cert este ca ea m-a invatat ca mai bine este sa-mi fac eu in casa si mi-a adus granulele respective la borcanel. Ea isi facuse "plantatie" sau cum naiba s-o fi numind si ma aprovizionam tot timpul. La un moment dat am decis ca se poate si fara, doar ca dura 1 zi pana iesea lapte batut.
Dar, la cata agitatie a fost pe capul meu la vremea respectiva, pe atat de putin imi manca ploada. Pana intr-o zi, cand s-a gasit cineva sa aduca ceva la copil: iaurt danonino. Ei, s-a dus toata priceperea mea si sincera sa fiu ma bucuram imens ca papa ploada ceva. Ma bazam pe cele 2-3 degetare de ce-or fi avut in ele ca le are-n burta pana ma inarmam cu rabdare pentru urmatoarea masa.
Acum, ca am facut ditamai polologhia, o sa vedeti si ce-i place copilului ca nu au toate acelasi gust.
A mea de ex nu papa nici acum daca simte vreo bucatica mica-mica de fruct in el si-s nevoita sa le blenduiesc inainte. Iar alea din galantare, cu bucati de fructe, n-au avut niciodata succes.
Acum, eu recunosc ca-mi place mult Activia cu musli si piersici, de la Danone. Cand mi se face pofta, iau cate 4 sa ma satur, de-alea mari de 400 gr Sunt o nehalita!
D'ale Andrei
Vremuri
liliac1 spune:
Vai, Monic ce patanie cu Dragos! Bine ca este el vioi si poate n-o fi cazut prea nasol.
Ma gandeam ca spuneai ca l-ai montat cat mai jos cu putinta...Hmmm, nici nu mi-a trecut prin cap ca si asta e o caracteristica la care sa ma uit la scaune.
Noi am vazut o oferta la scaune Hauck, ne-am dus pusca intr-acolo ca erau cam cu 50% mai ieftine decat ce vazusem io pe site-uri, si pentru noi a fost o superinvestitie de doar 100 ron
Nu mai era decat unul singur: roz-cyclam Ei, asa i l-am luat Chiar ii sta binisor lu' Radulescu in el. I-am pus si-o bluzita roz, niste dresuri mov , ce sa mai, gigoloi de gigoloi.
D'ale Andrei
Vremuri
Fragutza spune:
Bun gasit cucoanelor!
Mi-a fost dor de voi!
Fac masaj la fata,o adorm si vin la povesti!
Pupici cu sclipici!
If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma.
Lali_mete spune:
buna seara gagici,ce faceti?
Eu am jucat remi pana acum,urmeaza baitza,cu bebelul,nu va ganditi la prostii ,si p-orma ma-ntorc...
Am vazut ca avem o mamica doritoare de a intra in grupul dovleceilor....hmmmm...mamideandrei,sari repejor ,ia o ,un loc pe canapea si spune tot,sa ne cunoastem...Pana una,alta, bine ati venit.
Lali Lacra de
Paul-Iulian