Nu vreau sa merg la gradi,mi-e frica sa nu gresesc

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui derya

A venit si ziua cea mare,astazi Dery s-a trezit si timp de 30 min s-a eschivat in fel si chip ca ii este frig,ca ii este somn,intr-un final am iesit cu ea pe usa fara lacrimi pe obraz,am mers la gradinita,am dezbracat-o si in incapere a intrat baietelul despre care v-am vorbit,Derya s-a schimbat la fata,am intrebat-o daca s-a intimplat ceva,mi-a spus....Nimic....si in drum spre clasa mi-a soptit la ureche ....Mi-ai promis ca vb cu doamna despre fisa,am intrebat-o pe domna daca astazi fac fisa,mi-a spus ca nu Derya a exclamat..YEEESSS! si a intrat bucuroasa in clasa.Cred ca mergem spre bine.Si cred ca fisa e singura ei problema.Relatia cu d-na este foarte buna Derya o adora,si mereu vorbeste despre ea numai de bine,vrea tot timpul sa-i aduca flori si uneori imi cere sa-i duc si mincare,un covrigel,ca asta maninca doamna

Nu cred ca fisa e problema ei.
Problema ei e teama de pedeapsa aia umilitoare!!!

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Ea pleaca direct de la premiza ca va gresi, ca implicit va fi pedepsita, deci nu se va putea concentra la fisa, fiind infricosata de gandul ca va gresi.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui maraki

Citat:
citat din mesajul lui Cristina_C

Peste tot e asa? Nu-mi vine sa cred, sper ca nu!
In Germania copiii sunt foarte relaxati la gradinita. Sunt lasati sa se joace chiar si 4 ore, da, si tare bine le mai este! Au timp la scoala sa fie testati!

Derya, eu as schimba educatoarea sau gradinita!

La gradinita unde este copilul meu, exista scaunel de pedeapsa pe palier, in afara grupei. Este un baietel mai nazdravan care saptamanal il gasesc pe scaunel, sta singurel pe palier, nu vede pe nimeni cat dureaza pedeapsa. Intr-o zi a fost pus acolo pt ca nu lasa copiii de la masuta lui sa manance. Deci se aplica si la nemti metoda.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Asta mi se pare extrem de grav. Il lasa singur, nesupravegheat?????????

Crinuta si minunea ei

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns derya spune:

Draga mea adinaF ,tu ai inteles total gresit,eu nu mi-am comparat niciodata copii si nu am vrut sa-i ridic la nivelul nimanui,Derya este un copil normal,se joaca,deseneaza,picteaza,face exact ceea ce vrea ea in timpul cit este acasa.Noi nu avem caiet de teme noi nu lucram acasa absolut deloc,toate cunostintele ei sint acumulate strict la gradinita.Cind am spus ca m-am ocupat de cel mare m-am referit la faptul ca l-am controlat tot timpul la teme,am fost la scoala f des,am avut o relatie strinsa cu doamna si atit.Dar nu-mi amintesc vreodata sa stau linga el la birou sa-l ajut la teme,pentru ca niciodata nu mi-a cerut-o.Tin minte ca o data am fost la scoala iar doamna invatatoare,mi-a spus sa nu-l meditez de acum (era in clasa a 4 a) pt ca este fdevreme,mai ales la lb romana.Am ris atunci,m-am amuzat f tare,pentru ca nu-l meditam,D-zeu l-a inzestrat cu o minte sclipitoare si atit!!Iar eu sa-i cobor cu o treapta ma jos???NICIODATA!!Am o satisfactie enorma cind ii vad acolo sus iar eu ii privesc de jos foarte mindra!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

derya

eu credeam ca secolul vitezei s-a incheiat, dar vad ca incepe cel al supervitezei

acuma de la nasterea copilului, esti bombardat cu : programe sa-l inveti pe bebelusul de 6 luni sa citeasca, premergatoare care cica il ajuta sa mearga MAI REPEDE, jucarii care ii dezvolta diferite functii MAI REPEDE, il duci la gradi unde ti se pun in fata tot felul de programe obligatorii sau optinale care-l invata limbi straine/sporturi/muzica/matematica MAI REPEDE... pana acuma exista an pregatitor ca sa-l invete ce faceam noi in clasa 1 la inceputca sa invete betigasele MAI REPEDE, acuma exista se pare an pregatitor pentru anul pregatitor ca sa invete SI MAI REPEDE. in jur auzi parinti care pe langa gradi mai duc copilul si la pian+desen+engleza+karate+ mai stiu io ce ca sa fie in fata celorlalti, sa faca MAI REPEDE...

si sub toate aceste presiuni, parintele isi uita instinctul, uita sa se uite la copil care abia ajunge sa vada ce e pe masa, care vrea sa se joace cu papusile, si se lasa condus de isteria asta generala cu MAI REPEDE. si uitam ca jocul cu papusile e de fapt unul inteligent prin care copilul isi traduce ce vede in jur, ca desenul liber, fara reguli, ajuta la creativitatea naturala, ... uitam sa ne lasam copiii sa fie copii. viata lor ajunge sa semene cu a noastra- deadlinuri, evaluari, proiecte, verificari...

parintele e victima involuntara a unui stil de viata, si copiii ajung victime involuntare ale parintilor.

si la 10-14 ani ne trezim ca avem copii obositi, blazati, deprimati, copii care nu mai stiu sa se bucure si sa rada de sa sune casa de ras, copii care vor mereu mai mult, mereu ceva nou, copii care se plictisesc de orice imediat...

of of

edit: si daca stam un pic si judecam la rece, ajungem pana la urma la concluzia ca totul e marketing. sa scoatem bani cat mai multi de la parinti dezorientati care vor ce e mai bun pt copii. parinti care sunt in stare sa renunte la orice, sa faca datorii, doar ca sa isi ajute copiii sa exceleze, sa se autodepaseasca (asta e ideea vanduta). parinti pe care ii prostim sa creada ca fara produsul/serviciul nostru vor avea copii care nu stiu culorile, formele, animalele...

iarasi era sa cad in plasa celor cu your baby can read. si sa dau cam 200 de dolari pe produsul lor. pentru ca am citit argumentatia lor cum ca un copil isi dezvolta creierul pana la 5 ani, dupa care cica intra in declin. si daca folosesti acesti 5 ani copilul tau va reusi in viata, daca nu va ajunge un sarantoc cu 12 copii carora nu are de unde sa le dea de mancare... exagerez un pic, dar putin de tot. si m-am speriat cand mi-am dat seama ce prada usoara sunt- cum pot sa uit de ratiune si bun simt daca e vorba de copilul meu. pt ca eu dupa 5 ani am invatat mult, o gramada. ca toti cei din generatia mea. si a parintilor nostri.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

derya

eu credeam ca secolul vitezei s-a incheiat, dar vad ca incepe cel al supervitezei

acuma de la nasterea copilului, esti bombardat cu : programe sa-l inveti pe bebelusul de 6 luni sa citeasca, premergatoare care cica il ajuta sa mearga MAI REPEDE, jucarii care ii dezvolta diferite functii MAI REPEDE, il duci la gradi unde ti se pun in fata tot felul de programe obligatorii sau optinale care-l invata limbi straine/sporturi/muzica/matematica MAI REPEDE... pana acuma exista an pregatitor ca sa-l invete ce faceam noi in clasa 1 la inceputca sa invete betigasele MAI REPEDE, acuma exista se pare an pregatitor pentru anul pregatitor ca sa invete SI MAI REPEDE. in jur auzi parinti care pe langa gradi mai duc copilul si la pian+desen+engleza+karate+ mai stiu io ce ca sa fie in fata celorlalti, sa faca MAI REPEDE...

si sub toate aceste presiuni, parintele isi uita instinctul, uita sa se uite la copil care abia ajunge sa vada ce e pe masa, care vrea sa se joace cu papusile, si se lasa condus de isteria asta generala cu MAI REPEDE. si uitam ca jocul cu papusile e de fapt unul inteligent prin care copilul isi traduce ce vede in jur, ca desenul liber, fara reguli, ajuta la creativitatea naturala, ... uitam sa ne lasam copiii sa fie copii. viata lor ajunge sa semene cu a noastra- deadlinuri, evaluari, proiecte, verificari...

parintele e victima involuntara a unui stil de viata, si copiii ajung victime involuntare ale parintilor.

si la 10-14 ani ne trezim ca avem copii obositi, blazati, deprimati, copii care nu mai stiu sa se bucure si sa rada de sa sune casa de ras, copii care vor mereu mai mult, mereu ceva nou, copii care se plictisesc de orice imediat...

of of

Exact.

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Citat:
citat din mesajul lui maraki

Citat:
citat din mesajul lui Cristina_C

Peste tot e asa? Nu-mi vine sa cred, sper ca nu!
In Germania copiii sunt foarte relaxati la gradinita. Sunt lasati sa se joace chiar si 4 ore, da, si tare bine le mai este! Au timp la scoala sa fie testati!

Derya, eu as schimba educatoarea sau gradinita!

La gradinita unde este copilul meu, exista scaunel de pedeapsa pe palier, in afara grupei. Este un baietel mai nazdravan care saptamanal il gasesc pe scaunel, sta singurel pe palier, nu vede pe nimeni cat dureaza pedeapsa. Intr-o zi a fost pus acolo pt ca nu lasa copiii de la masuta lui sa manance. Deci se aplica si la nemti metoda.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Asta mi se pare extrem de grav. Il lasa singur, nesupravegheat?????????

Crinuta si minunea ei

Second chance

Da, sunt si in Germania educatoare care aplica metoda cu scaunul, de exemplu prima educatoare a copilului meu proceda asa - ii punea in time out pe cei agresivi; atatea minute cati ani aveau: 3,4, ca la 5 deja erau mai mari si nu mai loveau. Dar stateau in grupa, in aceeasi incapere cu ceilalti, deci supravegheati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

sdcristian, excelent punctat, ai vorbit cu mare, mare intelepciune.

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Am uitat sa spun: numai daca un copil il batea pe altul primea pedeapsa asta. In rest, pentru indisciplina, li se atragea frumos atentia. Am lamurut toate astea la sedinta cu parintii. Era simplu: nu vrei pe scaun, nu da nici tu in alti copii! Mi se pare OK.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

cochita daca eram cu adevarat inteleapta dadeam la psihologie sa am titlu de pus langa nume si acuma scoteam o serie de dvduri cu lectii pentru copii in utero - ca in loc de primul tipat de la nastere sa scoata primul cuvant la nastere

si-n 6 luni eram in bahamas la o minunata vila, fara griji pt ziua de maine sau

Mergi la inceput