Nu vreau sa merg la gradi,mi-e frica sa nu gresesc
Raspunsuri - Pagina 3
buli spune:
Citat: |
citat din mesajul lui RODY77 Fetita mea de clasa v a luat premiul I la olimpiada de matematica iar recompensa a fost o superba pereche de cercei. Am gresit? vai... |
pt chestii deosebite, sigur ca merita o recompensa.
materiala sau nu, ceva ce i-ar face fericiti.
asa cred eu.
dar pt chestii de zi cu zi, nu.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
wnimra spune:
am citit subiectul si mi-am adus aminte de gradinita de pe vremea mea.....pai faceam o groaza de chestii , de la joaca , pictat, plastilina si niste "lectii" , era gradi de stat cu prog prelungit , de la 8 dim la 16 dupa masa
Luam buline rosii si NEGRE, nu o sa uit never cand mi-a dat bulina neagra si mi-a zis ca sunt REA , si cand am mancat bataie de la o ingrijitoare ca nu vroiam sa dorm ca nu imi era somn, m-a aruncat in patut in gratia de fier.
Faza e ca nu sau schimbat prea multe in ziua de azi, tot buline , scaun de pedeapsa, umilirea copilului prin "vorbe".
derya , sper ca fetita ta sa depaseasca acest moment si sa mearga iar cu placere la gradi.
"Este o arta sa fii fericit printre necazuri"-babette:)
diana_jors spune:
Legat de acele "fise": si Alex face "matematica" la gradinita, dar asta inseamna ceva de genul - i se dau 2 ursuleti decupati, de marimi diferite, si i se arata sa ii lipeasca in ordine crescatoare; sau i se da o fisa cu un scaun si 3 mingi decupate, sa lipeasca una pe scaun, una sub scaun, una in spatele scaunului etc. Mie sincer mi se par lucruri de bun simt pentru aprox 3 ani cat are el. Chiar m-am uitat in librarii, exista carti cu "matematica pentru X ani", unde pana si invatarea culorilor e considerata "matematica".
Totusi, intre copiii grupa lui Alex (e la o gradi particulara) e diferenta mare de varsta, unii au putin peste 3 ani, altii au 2 ani, deci e clar ca nu pot face toti fisele corect. Normal ca cei mari le cam fac, dar cei mici nu. Nu mi se pare iesit din comun sa faca o astfel de fisa pe zi, dar mi se pare crunt sa fie pedepsiti daca o gresesc. Esti sigura ca sunt pedepsiti pentru ca gresesc fisele?? sau doar a speriat-o baietelul aiurea? In ce situatii sunt pusi pe scaunelul albastru?
Nici cu scaunul albastru nu sunt de acord, eu as insista sa fie scos complet.
Ah, si Alex a avut o perioada in care plangea cand il lasam la gradi si ma ruga sa raman cu el, si am aflat de ce: incercau sa ii invete sa se descalte singuri, si ghetutele lui erau mai dificil de descaltat si se simtea neputincios cum am schimbat ghetutele cu unele mai usor de manevrat, cum i-a revenit bucuria de a merge la gradinita acum chiar ma cearta daca incerc sa il descalt eu.
Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
derya spune:
Fetelor credeti-ma ca imi iubesc copilul mai presus de orice pe lumea asta si fac niste sacrificii enorme sa -i fie bine,sintem foarte apropiate una de cealalta,am incercat din rasputeri sa aflu ce se intimpla la gradinita,de ce este trista si nu vrea sa mearga,si in nici un caz nu am pedepsit-o cind a gresit la ceva dimpotriva i-am spus ca o sa rezolvam totul impreuna,ii repet si incerc sa i explic ca e perfect normal sa gresest,oricine greseste chiar si eu,ii dau diferite exemple,dar se incapatineaza sa mearga,astaza i-am pregatit haine cu care sa mearga la gradi,a inceput sa plinga si mi-a promis ca merge doar daca doamna nu i va da fisa.I-am promis ca vorbesc cu doamna,am discutat pret de o ora cu ea si am intrebat-o daca mai greseste cineva din clasa,bineinteles ca mi-a dat citeva exemple si i-am spus,vezi ca nu esti tu singura care greseste.Cu doamna am discutat si imi spune mereu ca exagerez si ca fisa e doar o data pe saptamina.Cit despre pedeapsa ....bineinteles ca nu-i pedepseste cind gresesc acele fise,pentru alte prostioare pe care le fac cum ar fi,varsa mincarea pe jos sau nu vor sa stringa jucariile,se uda cu apa cind intra la baie etc.La gradi sint masute si scaunele,fiecare se aseaza cum vrea dar d-na ii muta cum crede de cuviinta pentru ca vorbesc intre ei si nu mai sint atenti.Credeti-ma ca am cit de cit experienta cu copii,mai am un baietel de 12 ani care pe linga faptul ca este premiant,olimpic chiar are o educatie aleasa,este cel mai cuminte copil din clasa,cel mai disciplinat si cind merg la scoala toti profesorii mi-l vorbesc numai de bine.M-am ocupat f mult de el si iata ca rezultatele nu au intirziat sa apara.Imi este greu stiti si voi ca la 12 ani intra in perioada adolescentei si in comportamentul lor apar niste schimbari,daca nu stii sa mergi pe acelasi drum cu ei,ii pierzi,si trebuie sa faci tot timpul pe politaiul.Eu am reusit prin metodele mele sa i fiu alaturi,si sintem cei mai buni prieteni.Asta incerc sa fac si cu cea mica,sa-i dau o educatie cit mai buna si la 14 ani sa stie pe ce lume se afla.Cu acel coleg care a amenintat-o ca va sta pe scaunelul albastru nu mai sta din ziua aceea.Iar eu nu sint persoana care sa o oblige sa lucreze acasa,sau sa i cer sa fie la nivel cu ceilalti copii,asta ar fi o nebunie din partea mea.Deci sa nu se intelega gresit,nu insist sa faca teme sau ceva de genul,departe de mine gindul,vreau doar sa mearga la gradinita si atit,sint foarte constienta de faptul ca este doar un copil nevinovat de 4 anisori si atit.Dar nu inteleg si nu stiu daca am sa inteleg de ce un copil care cunoaste deja citeva din literele alfabetului,scrie mama,tata,te iubesc,etc. numara in lb engleza pina la 12,stie citeva poezii tot in lb engleza prinse doar din clasa fara sa le repet cu ea acasa,culorile,animalele,face propozitii in lb engleza si uneori vine chiar si ma intreaba cum se zice sarut mina pt masa in engl,deci e dornica sa cunoasca,intr-un cuvint este f isteata,cum ar putea sa greseasca la o nenorocita de fisa,ce poate contine acea fisa?Miine dimineata am sa insist sa mi se arate fisa miraculoasa,in mare stiu despre ce este vb dar trebuie sa o vad pe cea cu pricina,pe care derya a gresit-o si din cauza careia nu vrea sa mearga la gradinita.Stie chiar si celebra poezie zdreanta,care dupa cum stiti este destul de lunga,deci dupa parerea mea este un copil descurcaret.
ariel_7000 spune:
vorbeste cu d-na sa nu-i mai dea fisa la gradi o perioada. sa ti-o dea tie acasa...
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"
Cristina_C spune:
Peste tot e asa? Nu-mi vine sa cred, sper ca nu!
In Germania copiii sunt foarte relaxati la gradinita. Sunt lasati sa se joace chiar si 4 ore, da, si tare bine le mai este! Au timp la scoala sa fie testati!
Derya, eu as schimba educatoarea sau gradinita!
andacos spune:
citat din mesajul lui derya .Asta incerc sa fac si cu cea mica,sa-i dau o educatie cit mai buna si la 14 ani sa stie pe ce lume se afla. |
Consider asta total neelegant din partea ta,ma bucur insa apentru tine ca i-ai dat o educatzie deosebita,este olimpic si foarte bine crescut si mai ales ca stie pe ce lume se afla!
Sper sa ai o relatzie buna cu copii tai si peste ani sa nu-si aminteasca de bilele rosii primite de la mama!
Dana
happiness spune:
Andacos,scuza-ma,dar ce anume e neelegant la ce a scris fata?
Deryanu am mai auzit pana acum sa planga un copil ca nu vrea la gradi de frica unei fise.Esti siguta ca nu are si alte motive?De exemplu,relatia cu educatoarea cum este?Ca daca ar fi o relatie bazata pe afectiune reciproca,nu cred ca ar mai fi probleme.Orice educatoare are metodele ei sa atraga copiii,sa ii linisteasca.Cum a procedat doamna voastra pentru a ii usura fetitei situatia?Eu cred ca aici este cheia,la educatoare si la relatia dintre aceasta si copil.
natalia_nica spune:
citat din mesajul lui andacos Pai daca de pe acum incepi cu buline si recompense banesti pentru a o stimula ce-ai sa faci cind ajunge la 14 ani(ca al meu)si cind are momente cind nu stie pe ce lume se afla? |
Happiness, daca citesti ce a scris Andacos intr-un post anterior vei vedea de ce s-a suparat... Intr-adevar, si pe mine m-ar fi jignit...
ariel_7000 spune:
cristina, din fericire nu este peste tot asa! alex a mea merge la waldorf si tocmai d-asta am ales gradinita asta, ca li se respecta dreptul de a copilari. dar, eu am vrut asta in primul rand. eu nu am vrut fise, performante, recompense, pedepse, suplimentare...am vrut doar ca puiul meu sa ramana inocent si fericit, sa isi traiasca copilaria cu seninatate, nu sa tremure de frica fiselor si nici sa nu o vad epuizata de "munca si performanta".
mie mi-e teama de ce-o sa fie la scoala, ca vrand, ne-vrand, vom ajunge printre "performanti". si din cate am inteles, rolul invatatoarelor nu mai e, ca pe vremea noastra, sa ii invete ABC-ul si 1+1=2..... ei deja fac ecuatii cu o necunoscuta la clasa I !!!!
invatatoarele se ocupa de "elita", de cei care deja vin cu bagajul format inca de la 1 an, iar pe restul ii iau la meditatii....eeee, buna afacere, nu?
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"