Topic ingrijirea copilului - CIC(7)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Marius era vorba ca acele 42 de zile de concediu oricum nu se iau in calcul la indemnizatia crestere ingrijire copil,aceasta calculandu-se 85%din veniurile pe 12 luni in urma de la nasterea copilului.nu ca nu ar fi obligatorii.normal ca poa` sa stea mama in concediu dar dupa aia ia tatal si basta.efectuarea concediului e altceva.
A si legea e modificata din februarie 2009 in sensul ca s-au modificat anexele.Stiu pentru ca ai mei de la personal nu stiau si
le-am dus-o eu.
Apoi dosarul poate fi depus inainte de expirarea celor 42 de zile dar in plata intra de la data aia pentru mama.care mama nuy ar sta acasa cu bebe?daca tatal vrea sa intre el in concediu crestere copil el poate sa solicite imediat dupa nastere.
Iar Liliana copia la concediile medicale se face de catre unitatea la care esti angajata si unde au fost depuse si se pune pe ele viza conform cu originalul,cu stampila unitatii si semnatura directorului aferent.
luni sun la colegii mei de la juridic si intreb deoarece stiu ca au mai fost modificari.Asa ne lamurim toti.
Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009


Citat:
citat din mesajul lui LilianaR

Nu sunt obligatorii.


Eu la asta m-am referit.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LilianaR spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Probabil cand un barbat va naste va avea dreptul la concediu de maternitate. Concediul de maternitate postnatal este adresat fireste mamei nu tatalui.

Inteleg de aici ca esti de acord cu mine ca tatal nu are drept la concediu de maternitate.
Ca vecina de la 2, ca mama copilului sau primarul comunei au ceva drepturi cu privire la asta sau la altele, nu ne priveste. Discut aici EXCLUSIV despre tata si drepturile lui.

Tatal are dreptul sa aleaga sa creasca el copilul; fie ca mama are depresie post partum si isi smulge parul din cap in 3 crize pe zi, fie ca lohiile se elimina cu discomfort si nu se poate ocupa de copil, fie ca prezinta infectii ale operatiei, nu conteaza.
Tatal are dreptul sa creasca si sa ingrijeasca el copilul optand, legal, pentru CIC.
De cand ia CIC?
Pai de cand e nevoie sa fie crescut copilul, nu? De la nastere, corect? Ca nu-i poti spune pruncului: "scuze, stai aici, tata vine si te schimba peste 42 de zile, pana atunci ai grija ca intr-o criza de furie sa nu te omoare ma-ta. Dar daca traiesti 42 de zile, vine tata si te salveaza."

Scopul unui CM este total diferit de al unui CIC, de altfel unul cere certif medical, celalalt nu.
Scopul obligativitatii celor 42 de zile obligatorii nu e ca mama sa stea cu pruncul, ci ca sa nu isi ia 126 de zile anterior nasterii si apoi s aaduca certif medical ca nu se poate intoarce la munca, din diferite motive medicale.
Ca la baza celor 42 de zile, numai motive medicale se afla si nu de crestere a copilului.
Astfel, mama poate sa dea copilul si tot are drerpt la lauzie, chiar in caz de moarte a copilului. Deci scopul celor 42 de zile nu e ca mama sa sada cu pruncul, uneori chiar nefiind in stare.
Scoprile celor doua concedii sunt diferite.

Eu nu am angajator si nici nu sunt obligata la contributia de 0,85% pentru concedii si indemnizatii, deci nu discutam despre drepturile mele.
42 de zile nu sunt obligatorii de respectat pentru tata, el nu trebuie sa respecte nici faptul ca mama le ia obligatoriu, ca nu au legatura cu tata sau cu drepturile lui, nu se influienteaza reciproc.

OUG 148 zice clar: "Art. 10. - (1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentānd indemnizatie si stimulent, se cuvin si se platesc dupa cum urmeaza:
a) īncepānd cu ziua urmatoare celei īn care īnceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa īn termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;
b) īncepānd cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa īn termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, īn cazul persoanelor care nu īndeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente"
Acum, daca tatal nu are drept la CM inseamna ca nu indeplineste conditiile legale, deci intra la art. 10 lit. b.
Mai mult, la actele necesare pentru acordarea indemnizatiei CIC se spune ca e nevoie de:
"e) adeverinta eliberata de platitorul indemnizatiei de maternitate sau, dupa caz, alte dovezi, din care sa reiasa ultima zi de concediu de maternitate, īn situatia prevazuta la art. 10 alin. (1) lit. a);
f) declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa ca solicitantul nu beneficiaza īn acelasi timp de indemnizatie de maternitate, īn situatia prevazuta la art. 10 alin. (1) lit. b)"

Deci tatal va da o declaratie din care sa reiasa ca nu stie sa nasca si deci nu are drept de CM.
Vedem ca lit. e nu ne este ceruta in cazul persoanelor care au drept la CM, adica tatal nu trebuie sa duca adeverinta cu ultima zi de CM a mamei, pentru ca el se incadreaza la art. 10 lit b deci nu i se cere decat declaratia de care amintii, nu si adeverinta de la lit. e.

De aceea, intreb, de unde pana unde are legatura dreptul tatalui cu al mamei, de unde pana unde tatal isi poate ingriji copilul abia DUPA ce mama scapa de cele 6 saptamani de lauzie?
Am citit ordinul 68/2009, instructiunile, nicaieri nu apare nimic in plus.

M-am uitat pe fiecare rand din anexele de completat (din instructiuni) si ma intreb: n-or fi oare numai unii contabili care asa le spun angajatilor ca se poate, fara a avea un temei legal, si daca angajatii duc la primarii concedii aprobate din ziua 43, ce pot aia sa faca, nu au cum sa le dea ei CIC mai mult decat se cere in cerere, nu?

Adica asta cu obligativitatea nu o fi un fel de "asa stim, asa am facut pana acum, asa ne e mai simplu"?
Si daca nu e asa, de unde reiese?

OUG citate mai sus sunt actualizate la zi.

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

"Inteleg de aici ca esti de acord cu mine ca tatal nu are drept la concediu de maternitate."

Inteleg nu ca sunt de acord cu tine ca tatal nu are drept la concediul de maternitate ci ca ai scris o aiureala maaare de tot aducand in discutie o imposibilitate de acest gen. Mai mult pe o astfel de aberatie continui interpretand in mod personal o alta dispozitie legala care in mod firesc nu are cum sa se refere la un barbat ci la mama lauza care prin efectul legii NU INDEPLINESTE conditiile prevazute de aceasta pentru a beneficia de concediul de maternitate. Deci se refera normal la mame nu la tati.
Nu tatal are dreptul sa creasca un copil ci oricine, dara daca discutam de CINE ARE DREPTUL LA BANI respectiv la indemnizatia pt cresterea copilului minor atunci legea spune ca poate fi TATA sau MAMA sau TUTORELE sau orice persoana care INDEPLINESTE conditiile legii. Exista posibilitatea ca TATAL sa nu indeplineasca conditiile legii si atunci fireste nu va putea benefici de acesti bani. Sau mama sau niciunul sau amandoi insa in acest caz trebuie sa aleaga mama sau tatal.
Indiferent de cand doreste sa opteze pt CIC fie mama fie tata nu vor primi banii aferenti decat cel mai repede din a 43a zi de la data nasterii copilului (cu exceptiile de rigoare pe care le-am precizat) si daca stau in cap. Mama insa daca are dreptul la maternitate va avea OBLIGATORIU 42 de zile postnatal. Daca insa NU INDEPLINESTE conditiile pt a beneficia de postnatal (MAMA!!!) atunci poate sa opteze pentru CIC cf. paragrafului bolduit de tine. Sau tatal dupa caz DACA tatal indeplineste conditiile legii pt CIC.

"Astfel, mama poate sa dea copilul si tot are drept la lauzie, chiar in caz de moarte a copilului."

Asta de unde ai scos-o? Mama DACA indeplineste conditiile legii pt A AVEA DREPTUL la concediul de maternitate i se va acorda si in caz de deces al copilului. Doar DACA are acest DREPT. Citeste legea sa vezi cine are acest drept si in ce conditii!!! Nu mai inventa de la tine ca deja incep sa rad.

""e) adeverinta eliberata de platitorul indemnizatiei de maternitate sau, dupa caz, alte dovezi, din care sa reiasa ultima zi de concediu de maternitate, īn situatia prevazuta la art. 10 alin. (1) lit. a);
f) declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa ca solicitantul nu beneficiaza īn acelasi timp de indemnizatie de maternitate, īn situatia prevazuta la art. 10 alin. (1) lit. b)"

Pct. e se refera la o alta dispozitie legala care spune ca nu se pot acorda simultan doua sau mai mjulte drepturi care se refera la celasi subiect. Adica pe romaneste nu poti sa primesti bani si pt maternitate si pt CIC in acelassi timp. De aceeea se solicita acte doveditoare din care sa reiasa ultima zi in plata a CM pentru a preintampina suprapunerea CIC cu CM
In plus se mai cere daca nu exista un angajator care sa elibereze adev de la pct e. o declaratie prin care beneficiarul de CIC raspunde penal in caz de fals ca NU beneficiaza si de CM si de CIC simultan.

"Deci tatal va da o declaratie din care sa reiasa ca nu stie sa nasca si deci nu are drept de CM."

Propozitia aceasta m-a determinat sa ma gandesc daca are sens sa-ti mai raspund. Initial am zis Ok - la asa enormitati imi pierd timpul. Apoi TOTUSI am zis sa mai reiau o data. Dar pe bune - ... in fine ma abtin sa nu dau exemplu prost pentru altii. Considera insa (daca vrei si fara suparare) ca am ras - insa intr-un mod special.

Pace tie!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LilianaR spune:

Persoana, si la art. aratat de mine si in toate legile, inseamna orice persoana, indiferent de sex, ca altfel intram in belele.
Deci daca legea vb de persoana care nu are dreptul la CM, asta inseamna ca e vorba de mama, tata, tutore etc. indiferent de sex, pozitie sociala etc.
Nu putem interpreta ca persoana inseamna musai mama, imi pare rau.

De acord cu tine ca nu se pot lua doua drepturi si ca litera e se refera la asta, dar numai daca persoana se incadreaza la litera a din art. 10, atat.
Sigur ca ma refer numai la persoanele care au drept sa primeasca CM cand spun ca mama beneficiaza de lauzie si in caz de deces copil, ceea ce arata tocmai ca scopul acestui concediu nu e crestere COPILULUI, la fel inseamna si faptul ca lipseste vreo declaratie a mamei ca ea creste copilul etc.

Imi pare rau ca nu putem purta o discutie bazata exclusiv pe argumente legale, imi pare ca o iei personal, nu stiu de ce...
Daca asa reiese din lege, cum spui tu, ok, dar as vrea sa inteleg de unde, tocmai ca sa nu inghit cele ce spuneai tu pe paginile anterioare: asa stim.
Adica as vrea un argument in plus fata de "asa se face".

Daca adeverinta de la pct e nu se depune de tata ca zici tu ca se refera la alte cazuri, de unde ii reiese primariei ca mama are drept de CIC si pana cand are ea acest drept?
Daca mama (eu) am drept de CIC pana la 1 decembrie, nasc pe 20 septembrie, cum mama gaia tata poate sa isi ia CIC din noiembrie??? De ce se poate suprapune o luna, dar nu una si jumatate?
Unde e logica, ce urmareste legea cu asta?

Sa imi spui asa ca spun aberatii fara sa arati unde e aberatia... nu prea e opinie juridica asta, nu?
Suntem doi oameni care vedem lucrurile diferit, poate ca redactarea legala e proasta, poate ca unul greseste, ce naiba conteaza? Important e ca discutam si ca ne place argumentul. Nu?

Eumada vad ca are aceeasi opinie ca si mine si am intalnit cazuri de tati intrati in CIC din prima zi, deci nu e un capat d elume ca sustin ideea asta.
Dar daca nu e asa legal, as vrea sa stiu de unde reiese, atat.

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Tu citesti ce scrii?

Citat:

"Persoana, si la art. aratat de mine si in toate legile, inseamna orice persoana, indiferent de sex, ca altfel intram in belele.
Deci daca legea vb de persoana care nu are dreptul la CM(concediu de maternitate), asta inseamna ca e vorba de mama, tata, tutore etc. indiferent de sex, pozitie sociala etc.
Nu putem interpreta ca persoana inseamna musai mama, imi pare rau. "


Deci nu putem interpreta ca persoana care naste un copil inseamna musai mama?
IMI PARA RAU!!! Dar dupa tine cine musai este persoana care naste un copil? Tata, tutorele ?

Citat:

"ce arata tocmai ca scopul acestui concediu nu e crestere COPILULUI"



- ai descoperit America. De o jumatate de zi discutam de CONCEDIUL DE MATERNITATE, de obligativitatea celor 42 de zile postnatale (mai putin exceptiile), de faptul ca sensul concediului postnatal este de a proteja mama si copilul (cred ca nu citesti ce scriu) si acum ajungem la super descoperirea ca virgula concediul de maternitate nu are ca si scop cresterea copilului. Whau! A spus cineva asta undeva?

Citat:

"de unde ii reiese primariei ca mama are drept de CIC si pana cand are ea acest drept?"


Acesta este rolul serviciului social - sa ceara acte doveditoare solicitantului (mama, tata, tutore etc), sa le verifice si apoi sa acorde in cazul in care indeplinesc cerintele legii drepturile banesti pana in exact ziua in care LEGEA precizeaza ca se acorda. De undes stiu? Din LEGE.

Citat:

"Suntem doi oameni care vedem lucrurile diferit"


Eu nu vad nimic diferit in ce spun eu fata de cine? Nu am baza de discutie cu tine imi pare rau. Chiar nu-mi sta in fire sa raspund asa, dar pe bune, tu chiar citesti ce scrii?

Gata. Pe bune.


Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LilianaR spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Tu citesti ce scrii?
Citat:

"Persoana, si la art. aratat de mine si in toate legile, inseamna orice persoana, indiferent de sex, ca altfel intram in belele.
Deci daca legea vb de persoana care nu are dreptul la CM(concediu de maternitate), asta inseamna ca e vorba de mama, tata, tutore etc. indiferent de sex, pozitie sociala etc.
Nu putem interpreta ca persoana inseamna musai mama, imi pare rau. "


Deci nu putem interpreta ca persoana care naste un copil inseamna musai mama?
IMI PARA RAU!!! Dar dupa tine cine musai este persoana care naste un copil? Tata, tutorele ?

La art. aratat de mine, persoana este cea care solicita CIC si nu indeplineste conditiile pentru CM, nu este mama care solicita CIC si nici persoana care a nascut, ca nu spune legea asta:
"Art. 10. - (1) Drepturile prev#259;zute de prezenta ordonan#355;#259; de urgen#355;#259;, reprezentānd indemniza#355;ie #351;i stimulent, se cuvin #351;i se pl#259;tesc dup#259; cum urmeaz#259;:
a) īncepānd cu ziua urm#259;toare celei īn care īnceteaz#259;, conform legii, concediul de maternitate, dac#259; cererea este depus#259; īn termen de 60 de zile lucr#259;toare de la acea dat#259;;
b) īncepānd cu data na#351;terii copilului, dac#259; cererea este depus#259; īn termen de 60 de zile lucr#259;toare de la acea dat#259;, īn cazul persoanelor care nu īndeplinesc condi#355;iile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate #351;i a indemniza#355;iei aferente"
Persoana de care se vorbeste poate fi verde, scunda sau... de sex masculin. E orice persoana careia i se cuvin drepturile de CIC, deci nu musai mama.

Citat:

- ai descoperit America. De o jumatate de zi discutam de CONCEDIUL DE MATERNITATE, de obligativitatea celor 42 de zile postnatale (mai putin exceptiile), de faptul ca sensul concediului postnatal este de a proteja mama si copilul (cred ca nu citesti ce scriu) si acum ajungem la super descoperirea ca virgula concediul de maternitate nu are ca si scop cresterea copilului. Whau! A spus cineva asta undeva?

Pai daca scopul acestui CM nu e si de crestere copil, copilul asta cu cine creste in astea 42 de zile?
Daca scopul CM e o indisponibilitate temporara de munca, adica mama nu poate munci, deci nici s-o faca pe bona cu pruncul ei, cine il creste 42 de zile?

Citat:
Acesta este rolul serviciului social - sa ceara acte doveditoare solicitantului (mama, tata, tutore etc), sa le verifice si apoi sa acorde in cazul in care indeplinesc cerintele legii drepturile banesti pana in exact ziua in care LEGEA precizeaza ca se acorda. De undes stiu? Din LEGE.

Pai legea nu spune care e data la care inceteaza CMul meu, nu? Deci legea daca nu prevede ca trebuie cerute acte din care sa reiasa asta, inseamna ca nu e nevoie de datele astea si ca CIC pentru tata se poate acorda si fara acest lucru.
Cu atat mai mult cu cat atunci cand se tine cont de CM legea cere act din care sa reiasa ultima zi de CM, deci nu e un amanunt scapat din vedere, ci nu e necesar.
Mai mult, acolo unde legea ne spune ce acte trebuie, nu lasa loc de arbitrarul functionarului public, ci spune la final:"l) alte acte necesare, dup#259; caz, stabilirii dreptului, prev#259;zute īn normele metodologice pentru aplicarea prevederilor prezentei ordonan#355;e de urgen#355;#259;."
Deci daca nu e un act prevazut in OUG sau in norme, functionarul nu are drept sa-l ceara. Asa ca nu poate cere vreun act din care sa reiasa pana cand tine CM meu si nici daca am drept la el.
Asa ca functionarul nu are legal datele sa determine daca trebuie sa treaca cele 42 de zile in cazul tatalui.


32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Ei atunci pune tu problema asa si o sa vezi ce misto incasezi tu cm si tatal cic-ul.Marius are dreptate aici,ne-am completat unul pe altul.Functionarul iti cere, de fapt scrie si in adevrinta ca ultima zi de concediu medical este......in adeverinta tip si anexezi documentul.daca nu are cine sa ti-o dea iti spun eu..concediile se platesc de casa de sanatate daca nu ai angajator dar se acorda totusi pe baza unui stagiu,realizat anterior.Si la baza sta cass-adica plata pe cre o faci catre sanatate.iar tu dai declaratie pe proprie raspundere ca tu nu incasezi alte drepturi si e problema ta..la un control si crede-ma se fac esti acuzat de fals in declaratii si incasare de folose necuvenite si in cel mai bun caz dai banii inapoi.iar eu ca functionar am dreptul ca pe baza legii sa cr orice act care sa demonstreze ca pot sa dau banii statului cui se cuvine.Daca tatal se duce imediat si mama e in concediu ala,tatal ia banii de cand se termina concediul.Repet sunt declaratii pe propria raspundere sila care se anexeaza copii dupa certificatele de concediu medical,iar in adeverinta tip scrie clar...de la data la data a fost...de la data la data a fost....iar in aanexa aia mare cu multe pagini si patratele sunt rubrici clare.daca sunt asta inseamna ca fac parte din lege si deci functionaruyl are dreptul.sa ceara documente.si se pune data la care se termina concediul mamei.se fac controale si se gaseste imediat deoarece intre institutiile statului sunt protocoale care permit accesul la bazele de date ale celorlalti.de exemplu cnp-ul copilului...e acelasi si la rubrica destinata parintelui de sex masculin si cel de sex feminin.daca il introduci apare inregistrare dubla..

Marius si ogura de aer se vede ca nu lucrezi cu pensionarii cum fac eu dupa ce am scapat de CIC-uri si dosare....,Astia sunt .. intelegi ce inseamna s fii cel care le judeca dosarele?

Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LilianaR spune:

Stai ca undeva am pierdut sirul...

Am toate actele pe care trebuie sa le completeze tatal. Nu am nicaieri sa completez (eu sau tatal) care e ultima mea zi de CM.

Eu nu am zis ca declar ceva in fals, ci ca eu nu sunt asigurat obligatoriu pentru concedii si indemnizatii. Deci sunt persoane care nu pot beneficia de CM pentru ca nu sunt asigurate si nu platesc cei 0,85% pentru asta (nu e CASSul, ci contributia pentru concedii si indemnizatii). Si casa de asig nu poate sa le dea adeverinta sau altceva.
Oricum, eu voi da declaratii ca incasez, deci nu asta e problema, eu intreb legal ce si cum, nu ca sa dau declaratii in fals.

In adeverinta (care se refera la solicitant) nu scrie nimic despre mama copilului solicitantului, doar ca solicitantul beneficiaza de CM sau nu.
Adeverinta e anexa 2 la Instructiuni si se refera strict la solicitant, la mine se refera numai o declaratie ca iau sau nu iau anumite beneficii, nu si datele de la care sau pana la care.

Sigur ca un functionar poate cere ce vrea, dar in limita legii si e normal asa. Nu de alta, dar mi-a mai spus un functionar ca nu merge cu foaia x si ca mai bine sa fac o procura la notar, ca nu-i nimic daca nu e mandantul in tara, merg la notarul de aici de la colt si imi face... Ce crezi ca am facut? Am mers pe varianta legala, aveam imputernicire care era valabila dupa conceptia mea si am mers pe aia.
Ca iti mai cere careva ceva, de acord, eu intreb in ce baza.
Sunt dispozitii legale care lasa la latitudinea functionarului sa ceara orice, dar nu in cazul asta.

Pe spatele tuturor cererilor mele printate sunt scrise actele necesare: nimic in plus fata de lege. Nimic din care sa reiasaa ultima zi de CM a mamei.

Schimbarea ta de atitudine ca tatal poate lua imediat si acum ca tatal poate lua dupa CMul mamei din ce cauza s-a intamplat?

Citat:
citat din mesajul lui eumada

care mama nuy ar sta acasa cu bebe?daca tatal vrea sa intre el in concediu crestere copil el poate sa solicite imediat dupa nastere.

M-am uitat pe fiecare patratica din anexe, din norme, din lege, nu scrie nicaieri de CMul mamei daca solicitantul e tata.
Inteleg ca voi vedeti altfel, dar stiam ca exista puncte de vedere diferite de al meu, cea mai intalnita teorie fiind ca tata ia dupa 42 de zile indiferent de cat mai dureaza CM.
Eu vreau sa stiu in ce baza, atat.
Si care e scopul unei astfel de prevederi legale, cine creste copilul 42 de zile nu stie nimeni, e un fel de: suntem in Romania, trebuie sa se poata sa fie asa ilogic, se descurca fiecare, nu?

Mi se pare ciudat ca aruncam cu pietre in cei care spun "asa stiu", dar nu argumentam la randul nostru propria opinie, multumindu-ne sa o repetam inca o data si inca o data pana... pana interlocutorul oboseste sau cum?

M-am uitat pe toate anexele si nu vad nicaieri sa completez data de la care si/sau pana la care stau eu in CM. Nicaieri, poate ma luminati voi.
Nu discut de incalcari ale legii, nu stiu de unde ar fi reiesit ca pun astfel problema. Poate m-am exprimat eu prost daca am lasat sa se inteleaga asa ceva.

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns imaya spune:

Buna ziua.
Am si eu o intrebare. Am nascut pe 11 iulie, sunt in CM pre-post natal incepand cu 25 mai deci CM va expira pe 30 septembrie (aprox. - nu am calculat exact) cand voi intra in CIC. Cand pot depune dosarul pentru CiC? Cumva la 42 de zile de la nastere chiar daca sunt in CM in continuare?
Si as mai vrea o lamurire. Pana la urma care e procentul din venituri al CIC dupa noile reglementari de la 1 iulie?
Multumesc anticipat pt raspuns.


36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaryaT spune:

Buna seara. Sper ca nu am gresit topicul in care am postat acest mesaj.

Am si eu o intrebare. Sunt insarcinata in 18 sapt (voi naste la sfarsitul anului in decembrie), sunt angajata la o firma mica din 01.11.2008, dar din cauza crizei angajatorul a hotarat :
--- ca 2 luni de vara ale anului 2009 sa fim in concediu fara plata (dar noi am lucrat in continuare si am fost platiti)
--- la sfarsitul anului 2009 sa ne bage pe toti (angajatii) in somaj tehnic (3 luni)
--- la inceputul anului 2010 am fost din nou in somaj tehnic (3 luni asta este maximul)
--- 2 luni de vara in concediu fara plata (iunie si iulie)

In conditiile astea... mai pot beneficia de indemnizatia copilului? (sa pot sta acasa cu bebe 2ani)

Teoretic am 12 luni lucrate inainte de nasterea copilului.

Va multumesc.

Mergi la inceput