America (194)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Carmen, figura mai esti cu prieteniile.

Miere, sotul lucreaza la VA si a trebuit sa fie cetatean. De obicei scrie la anunt, ma mir ca nu-i mentionat.

Mi-a casunat una noua. Alexandru n-a prea citit poezii, nu stiu cum mi-a scapat chestia asta. Am luat un soi de culegere de scrieri din astea mai cunoscute, diverse chestii printre care si poezii. Nu l-am obligat in nici un fel sa le citeasca, dar mi-am facut de lucru pe linga el atunci cind citea si am observat ca se uita doar in fuga peste ele, nu-i place sa le citeasca. Cum sa fac sa nu-l fortez, dar sa-l fortez totusi? Intelegeti voi... Ma gindesc ca daca acum nu le citeste, mai tirziu nici atita. Plus ca-s din astia mai de baza despre care ar trebui sa stie cit de cit. Please dati-mi niste sfaturi.
Numai noi avem vacanta? Marturisesc ca eu am obosit, astept sa inceapa scoala.
Anuta s-a hotarit in sfirsit ca vrea sa citeasca si vad ca-i pasionata de matematica mai nou (yay!), socotim pe degete de mama-focului. Alexandru este impresionat si e foarte mindru de sora-sa, cica-i desteapta. Azi ea a pictat niste pete pe o foaie si a zis ca-i "oasis", iar el a picat pe spate.
Gata, m-am laudat destul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaraJ spune:

Ah, da, MIERE, trebuie sa fie inca valabile. Scuze, am inteles eu gresit, am crezut ca te referi stritc la faptul ca nu mai ai acte romanesti, gen buletin.
Tinem pumnii si o sa fit totul bine, trebe doar rabdare.

Pupici,

Clara - mami lui Bryce Mihai - un copchil nazdravan -18.08.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Miere merci mult,auzisem eu dar nu stiam sigur, chiar ca bataie de cap... hmm, noi vrem sa mergem in vara toti.. road trip:) Cel mai mult ma bucur ca il trimit ei sa nu fac doua drumuri. Drum bun si sper sa rezolvi fara probleme. Cum mai e Aidan?

Clara merci, buna lista ca si uitasem. Noi i-am facut certificat si Sofiei dar au trecut vreo trei ani de-atunci.

Ramona felicitari Anutei si lui Alexandru, daca gasesti o solutie la problema cu poeziile scrie si aici, noi suntem mai mici dar nici Sofia nici Sabina nu asculta poezii, povesti da poezii nu..

Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Azi m-am intors la liceu.. adica am fost pentru prima oara la liceu... la un liceu american...ca parte din programul pentru obtinerea licentei de profesor; am un avut un trac teribil dar a mers bine.

Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Citat:
citat din mesajul lui cenia

Am o rugaminte: de fapt doua!
una: o familie prietena nu pot avea copii, dupa multe ezitari, tratamente luate, dar din Romania, consultatii, vor sa incerce fertilizarea in vitro aici. se dau credite pt asa ceva? ei is de multi ani in USA, nu stiu de ce nu au demarat mai devreme, ma rog, fiecare are motivele lor! au intrebat la o singura clinica si erau dezamagiti ca vor banii inainte. nu au o situatie materiala deosebita, nu-s bogati. ce am citit pe aici se pot scade la taxe pt tratamentele de fertilizare, dar daca aveti mai multe informatii va rog sa imi dati!
acum ca o paranteze o alta prietena ma intreba ce tip de asigurare sa isi faca nepoata ei ca sa ii plateasca tratamentele de fertilizare, dar am zis ca nu cred ca exista vreo companie de asigurari care sa plateasca asa ceva!
am vazut ca in Romania fac campanie de stringere a semnaturilor sa plateasca statul tratamentele de fertilizare, dar mi se pare ca nu au sansa de reusita!

Cenia, sunt cateva state care au mandate coverage infertility, acu' depinde unde stau prietenii tai:
http://www.fertilitylifelines.com/payingfortreatment/state-mandatedinsurancelist.jsp
Referitor la credite, citeam mai demult pe forumurile americane ca era o banca, Capital One, ce avea un tip de credit Healthcare pentru IVF.
Poate lua ceva bani inapoi pe IVF, de la income tax, sa pastreze toata hartogaria:
http://www.irs.gov/publications/p502/ix01.html
Fertility Enhancement
You can include in medical expenses the cost of the following procedures to overcome an inability to have children
-Procedures such as in vitro fertilization (including temporary storage of eggs or sperm).
-Surgery, including an operation to reverse prior surgery that prevented the person operated on from having children.
Sa faca un pic de research pe net ca sunt unele clinici care ofera shared risk programms (sau alt titlu ceva de genul asta) e mai scump dar implica in general cateva ture de ivf, daca reusesti din prima ei opresc toti banii daca nu reusesti nici dupa ultimul (de obicei vreo trei) returneaza banii (sau o parte din ei).
Sa intrebe angajatorul poate polita companiei acopera si asa ceva: spre exemplu, aici in Michigan unde stau eu nu este legislatie pt IVF dar prin angajator am avut inseminarile acoperite integral si la IVF medicatia acoperita (cam jumate din suma totala).
Eventual sa incerce in Europa? Zic si eu, daca poate sa ia in considerare varianta asta. La aspirante e un subiect cu FIV in Ungaria si preturile sunt mult mai mici ca aici.
Succes sa reuseasca un

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Eu plec cu fetele intr o saptamana in RO ptr 3 saptamani. Calatorim cu pasapoarte americane dar inainte eu am calatorit cu romanesc si Ralu cu american si nu au fost probleme; nu am mai vrut sa facem prostia aia de procura...

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sinzi_ana

Andrada, pai ar fi cazu sa iti iei si tu un job

Sinzi , Radu si David psihologul
www.youtube.com/watch?v=NDLoByR4EnI" target="_blank">David
www.flickr.com/photos/11552209@N04/" target="_blank">

Eu tot astept link ul...

Carmen acum am vazut ca m ai intrebat. NU am avut absolut nici o problema!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Corina, poate Raluca sa lipseasca atita de la scoala?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Corina, poate Raluca sa lipseasca atita de la scoala?

Lume multa, oameni putini

Ramona ea o sa lipseasca 2 saptamani ptr ca o saptamana e vacanta. Eu am facut cu ea la mate/spelling/comprehension mult inainte (cred ca si dupa ce ne intoarcem va fi tot inaintea lor). Inca mai facem iar miercuri o sa i arat la teacher unde suntem ptr ca ea face temele direct pe carti.
Am scris o scrisoare ptr office/principal ca sa stie scoala ca va lipsi si gata. Nu o sa fie nici o problema. Avem noroc ca nu i perioada de teste (alea ce se dau pe CA).

Asa ca de Paste vom fi acasa. Va fi un Paste Adevarat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns super-lia spune:

Daca copilul are pasaport american nu trebuie nici o procura sau imputernicire. Eu am iesit singura cu copii din tara, eu cu pasaport romanesc si copii cu pasoapoarte americane. Cel mai sigur daca nu esti convisa suna politia de frontiera.

Vreau si eu sa va vad pe facebook. Cum sa va gasesc?

Weekendul asta am musafiri....Lili-ka vine la mine cu al ei sot sa ne cunoastem in patru, ca in doua deja ne-am cunoscut la un mic dejun...Nici nu stiu cum au trecut doua ore...

Mergi la inceput