ce primesc copii de mancare la gradinita?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Dezastruos! Eu as muta copilul si le-as trimite si controale pe cap. Ei se imbogatesc si copiii au toate sansele sa se imbolnaveasca!

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyshness spune:

OMG!!! deci manacam si citeam si m-am inecat cand am citit.nu este posibil asa ceva!!la noi la gradi s-a interzis la propriu de catre sanepid orice prajeala care la noi era snitel si pana si carne la gratar pe motiv ca nu este facut in conditii termice bune pt copii.nu se da nici un fel de aliment din afara,tort,bomboane,cornuri,etc si nici macar sampanie pt copii.
la micul dejun au lapte cu cereale sau ceai,ou,tartine diverse.
la pranz au supe si ciorbe,felul doi au o mancarica cu carne/mamiliga/salata iar desertul este facut in gradinita.la gustari au fructe si legume,iaurt,tartine.

sincer muta-l!chiar daca sistemul este deosebit copilul tau merita tot ce e mai bun din toate punctele de vedere.alta solutie ar fi sa trimiti sanepidul peste ei...

"langosi, gogosi, clatite (servite ca felul 2 dupa supa), ciocolata de casa, salam de biscuiti (gustare dupa amiaza)"-asta m-a ingrozit de-a dreptul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Ca idee, carnea nu e obligatorie in fiecare zi, eu chiar nu mananc zilnic, exista atatia vegetarieni sau chiar vegani care traiesc fara sa aiba anemie. Si ca paranteza 2, din cate stiu eu nu e neaparat recomandat sa combini carnea cu cartofii. Suc? eu nu ii dau decat facut de noi in casa.

Acum, da, langosii si alte aberatii nu isi au locul.

Ce are Alex in meniu, la gradi particulara (le spun la gramada, nu le impart pe zile) - dimineata ou fiert, paine cu unt si miere/gem, cereale, lapte, ceai; la pranz - supa/ciorba + legume cu carne (exclusiv de pui), fructe, gustare - lapte cu orez/gris, prajitura cu branza sau altele de genul asta, facute in casa. Fara nici un fel de prajeala, fara mezeluri.

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Un mare DA pentru reclamarea IMEDIATA a gradinitei la Sanepid.
O alta recomandare ar fi sa alertezi si INSPECTORATUL SCOLAR. (imi amintesc ca prin vara se discuta aprins despre nocivitatea alimentelor de tip junk food la elevi, asa ca, fiind vorba de gradinite si de copii de varste si mai mici, lucrurile sunt cu atat mai grave)
Pentru ca e o gradinita particulara, iti recomand sa apelezi si la Protectia Consumatorului.
In orice caz,merita facuta mai multa valva. Printre parinti, printre autoritati. Tu macar ai inceput sa te interesezi si ti-ai pus intrebari daca e asa peste tot, dar, poate, sunt multi alti parinti care sunt inca nestiutori si care continua sa isi duca copilasii acolo.
Vizitele Sanepidului trec de obicei fara prea mare tevatura. In sensul ca nu prea poti sti ca parinte ce s-a constatat, daca s-a constatat ceva, ce masuri s-au luat, etc. Se inspecteaza ce e de inspectat, chiar daca foarte minutios, si, chiar daca gasesc nereguli, ei lasa un proces verbal de constatare si eventuale recomandari, sau cel mult o amenda, urmand sa revina peste o anumita perioada. Practic, nimeni din afara nu prea are de unde sa stie care sunt concluziile Sanepidului. Cine stie cate avertismente or avea fara sa le stiti voi, parintii ?
La Protectia Consumatorului e ceva mai transparent, daca faci o petitie oficiala (o poti face si online), de cele mai multe ori sunt prompti si destul de zelosi si au bunul obicei de a si raspunde cu propriile constatari rezultate in urma vizitei la fata locului si masurile luate.
Inspectoratul Scolar - prin inspectorul pentru invatamantul prescolar - este in masura (si e obligat, totodata) sa ia foarte in serios orice reclamatie venita de la un parinte de prescolar.
Poate nu ti se pare mare lucru ce poate face fiecare din aceste institutii, dar numai faptul ca se vor trezi cu vizite si reclamatii de pe la toate va fi un semnal pe care vor trebui sa-l ia in seama daca nu vor dori sa functioneze doar ca sa plateasca amenzi.
Am lasat pentru la urma recomandarea cea mai importanta si care impune masura cea mai urgenta: scoate-ti copilul din acest mediu. Oricat de bune conditii ar fi acolo, faptul ca cineva isi da girul pentru o asemenea alimentatie la copiii de varsta prescolara e un lucru foarte grav. Aproape ca nici nu mai conteaza daca o fac din lacomie sau din ignoranta, e oricum foarte foarte grav, si nu cred ca merita sa eziti nici o secunda cand e vorba de a pune in pericol sanatatea copilului tau.

http://loredanadinu.wordpress.com/2010/02/15/lasa-ti-semnatura-pe-o-fapta-buna/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

baiatul meu e la o gradinita privata, si meniul e chiar ok. am mai contribuit si eu cu idei pt meniu.
la mic dejun au odata sau de doua ori pe saptamana lapte, in rest au ceai. uneori au iaurt.
cam odata la doua saptamani primesc omleta (asta are mare succes) sau sunca de pui.
fructe au zilnic. la inceput aveau in fiecare zi alt fruct. dar pt ca nu e sezonul fructelor le da portocale, mere, kiwi, banane si fiecare se serveste cu ce vrea.

la pranz au in general ambele feluri cu carne. sunt si zile in care primesc ciorba de legume si felul 2 cu carne; sau zile in care ciorba e cu carne iar la felul 2 au cartofi frantuzesti sau mamaliga cu branza. predomina carnea de pui. cam odata pe saptamana au carne de vita. initial au avut odata pe saptamana peste, dar nu-l mancau. asa ca le da peste la doua saptamani, de cele mai multe ori crochete, ca altfel nu mananaca.
cam odata la doua saptamani le da snitel de pui si pizza.

la gustare primesc placinte sau prajituri de casa, sau iaurt cu biscuiti, sau compot cu biscuiti. gris cu lapte, orez cu lapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eco spune:

Multumesc pentru sugestii, ii dau copilului la cina aproape zilnic carne, plus supliment de fier si sirop Vitam pentru completare, dar cred ca aveti dreptate si voi lua legatura si cu alti parinti. La noi este prima gradinita la care l-am dus - inca nu a implinit 3 ani. Ma linisteste faptul sa aud ca in alte gradinite este mai bine. Aveti sugestii de gradinite bune in Timisoara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eco spune:

Draga Loredana,
Multumesc pentru raspuns! Este bine de stiut ca institutiile abilitate chiar iau masuri la reclamatiile depuse! Deocamdata nu as recurge la aceasta metoda, dar cu prima ocazie nu voi ezita sa iau si astfel de masuri! Deocamdata caut alternative. Chiar si aceste simple postari pe forum au ajutat! Desi initial au spus ca ei aplica acest meniu de doi ani si nu au de gand sa-l modifice pentru ca un parinte nu este multumit, saptamana aceasta au afisat un meniu complet diferit! Poate a fost si greseala noastra ca nu am urmarit acest aspect, dar de acuma incolo nu va trece zi fara sa stiu ce i se da de mancare la gradi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

Citind postarea initiala m-am socat...este nevoie de carne pt un copil de nici 3 ani, ce Dumnezeu!..trebuie sa ii tinem doar din picaturi si vitamine???

nu-mi imaginam un astfel de meniu;
bine macar ca acum au inceput sa schimbe cate ceva, dar trebuie sa urmaresti asta in continuare; macar ridica problema in sedintele cu parintii...

pai la noi la gradi e perfect atunci, dimineata primesc laptic cu cereale, paine cu unt, melcisori /fidea cu lapte, tartine cu unt si miere, nu am vazut mezeluri; la 10 au gustare de fructe de obicei; toate mesele de pranz au carnita de pui/vita(au supita/ciorbita si felul 2 legume cu carne), apoi un desert, de obicei o prajitura de casa - negresa, sau chec, cozonac; apoi biscuiti cu iaurt, sau fruct sau biscuiti la trezire...adica e minunat fata de ce am citit pe aici; si fara sucuri sau gogosi, sau ciocolata de vreun fel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

La noi, gradinita de stat, mancarea este excelenta.
Diminetile alterneaza tartine cu branzica de casa, cascaval, muschi, orez cu lapte, gris cu lapte, etc, in timp ce la pranz de regula primul fel este ciorba, daca nu mamamliga cu branza si smantana, apoi diverse mancaruri gatite, foarte diverse, legume, musaca, spanac.
LA desert au ori compot ( destul de des), ori placinte.

Gustarea consta din cozonac ( ditamai bucata), iaurt, placinta cu branza si stafide, chef, toate excelente ca gust.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Citat:
citat din mesajul lui eco

Draga Loredana,
Multumesc pentru raspuns! Este bine de stiut ca institutiile abilitate chiar iau masuri la reclamatiile depuse! Deocamdata nu as recurge la aceasta metoda, dar cu prima ocazie nu voi ezita sa iau si astfel de masuri! Deocamdata caut alternative. Chiar si aceste simple postari pe forum au ajutat! Desi initial au spus ca ei aplica acest meniu de doi ani si nu au de gand sa-l modifice pentru ca un parinte nu este multumit, saptamana aceasta au afisat un meniu complet diferit! Poate a fost si greseala noastra ca nu am urmarit acest aspect, dar de acuma incolo nu va trece zi fara sa stiu ce i se da de mancare la gradi!

Chiar daca au afista alt meniu, cred ca trebuie sa gasesti o modalitate de a verifica daca acesta se respecta.
Eu verific in fiecare luni meniul afisat la gradi si este super OK:dimineata au cereale cu lapte (o data pe sapt), paine cu unt si dulceata, branza, cascaval si ceai sau lapte. La pranz au in fiecare zi o ciorba sau o supa (cu carne de pui sau vita sau ciorba de legume)iar la felul doi au diverse: sote de pui cu cartofi natur, orez cu legume si carne, spanac cu ou, mazare, fasole verde, etc. de obicei sunt astfel combinate incat carnea sa fie cel putin la un fel de mancare (de ex: daca au ciorba de legume obligatoriu felul 2 contine carne).Desertul la pranz este intotdeauna un fruct (in general mar-probabil pentru ca se mananca usor si nu se pot murdatii prea tare). Cand se trezesc primesc cozonac, pandispan, placinta cu mere sau branza si cateodata gogosi toate facute de bucatareasa gradinitei.
Norocul meu este ca pot verifica daca meniul afisat corespunde cu ceea ce primesc copii - fiica-mea povesteste tot.

Mergi la inceput