ce se intampla cu computerul?

ce se intampla cu computerul? | Autor: miriama

Link direct la acest mesaj

Offff, am o mare problema.
Acum vreo luna de zile am dus computerul la reparat fiindca functiona prost din cauza de virusi. A stat acolo cam o saptamana, a fost reinstalat Windows si curatat tot. L-am adus acasa, a mers o saptamana dupa care a reinceput incet-incet sa piarda din viteza, sa dea tot felul de mesaje la inchiderea computerului, sa inchida fisiere in derulare, etc. In tot acest timp am foat foarte prudenti cu ce accesam pe internet, ca am zis ca au fost copiii vinovati ca s-au jucat pe internet si au luat virusi. Dar acum nu mai e cazul. De doua zile, deja nu mai pot deschide nici un fisier decat foarte greu dupa zeci de minute de asteptare, chiar si acum cand am deschis forumul am asteptat vreo jumatate de ora sa se deschida. Si daca vreau sa dau pagina sus-jos nu merge. Si daca vreau sa sterg un cuvant gresit nu merge. Nu asculta nici o comanda. Sunt diaperata. Am rulat antivirusul NOD32 si zice ca n-are nimic. Am descarcat si Avira,l-am rulat si tot asa zice ca e curat. Ce sa mai fac? Iar sa-l duc la reparat? Alti bani, alta distractie.... N-as vrea sa renunt la el ca in acest moment nu prea e posibil si am si multe documente in el.
Daca ma poate lamuri cineva ce se intampla, sunt profund recunoscatoare.

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

zici ca da "tot felul de mesaje". ce mesaje exact?
fereastra de mesaj are butoane "yes" "no", sau "ok" "cancel"?
daca da, tu pe ce faci click?
da mai multe detalii...

edit: oare nu mai e in garantie? daca ar fi, s'ar simplifica mult totul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Ar putea fi bulit ceva pe partea de hardware, Hdd pe moarte ori bareta RAM dusa/care nu face contact bine. E desktop sau laptop?

Poti rula un utilitar de diagnostic hardware sa vezi ce-ti zice si ala. Ce utilitar nu pot sa-ti zic ca eu rulez un alt sistem de operare, dar sigur exista si sub Windows. Am avut si eu mai demult probleme cu un PC acasa si in urma unui diagnostic hard s-a constat ca era bulita placa de baza, aia de sunet, aia de retea, o multime de draci mi-am facut cu el.

Dar cam tot asa se comporta, nu stateam chiar cu jumatatile de ora dar oricum abia se tara. Eu am schimbat computerul in final ca ma saturasem

Edit: sfat important! - Acuma, cat inca se mai taraste, muta-ti toate documentele, pozele si ce mai ai prin el pe cd/dvd-uri sau pe un hard extern ca sa nu pierzi tot in eventualitatea ca e hard-ul pe moarte.

Monica si gargaritza Nancy, 04.07.2008
blog revival - chestii gargaricesti

video bazar

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Multumesc de raspunsuri.
De azi de dimineata, cand am scris mesajul anterior, abia acum am reusit sa mai deschid o data forumul. Nu ma pricep la computere deci habar n-am ce utilitar as putea folosi. Am inceput sa mut tot de pe el, dar la viteza cu care lucreaza cred ca n-apuc sa termin pana moare... E o catastrofa.
Computerul nu mai e in garantie, are vreo 5 ani, a fost folosit acasa, dar zilnic. A mai suferit el "infectii" minore, dar acum e imposibil...
Sa vedem, poate ...

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Reinstaleaza windows

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Chiar sunt curiuoasa sa vad ce raspunsuri primesti!

Eu am patzit exact la fel,am reinstalat chiar de citeva ori windows-ul,mie mi s-a spus ca este depasit tehnic!Alta carte grafica(sper sa fi spus corect),nu mai stiu ce alte prostii,care cred ca in final te ajung mai mult decit unul nou!

Oricum sunt curioasa ce raspunsuri primesti!°Poate e cineva d especialitate si ne spune mai muzlte!(si eu am dat vina pe copil la inceput insa...inclin sa cred ca intr-adevar e ...vechi)

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos
Eu am patzit exact la fel,am reinstalat chiar de citeva ori windows-ul,mie mi s-a spus ca este depasit tehnic!Alta carte grafica(sper sa fi spus corect),nu mai stiu ce alte prostii,care cred ca in final te ajung mai mult decit unul nou!

Intr-adevar, psihologii (si eu) recomanda o carte (fie si cu grafica) in locul unui calculator.

Principalul motiv pentru care un calculator merge din ce in ce mai lent cu trecerea timpului este memoria. Ca si la oameni, odata cu imbatranirea apare uitarea, senilitatea, etc. Glumesc, evident.

Acuma serios:

Memoria unui calculator, cata vreme nu apare un defect (ceea ce se intampla foarte rar; memoriile digitale rezista zeci de ani in conditii normale fara sa le fie alterate deloc - adica cu niciun bit - performantele) nu incetineste in timp si nici nu devine uituca.

Sursa problemei este alta. Si anume ca programele au evoluat intre timp, au devenit mai mari, mai complexe, si mai ales mai mari consumatoare de memorie. Daca un calculator zburda cu 5 ani in urma printre programele de-atunci, acelasi calculator gafaie cu programele de astazi.

Solutia: mai multa memorie principala (memorie RAM pe placa de baza). Cu 100-200 RON se rezolva.
Pentru cine se joaca mult (jocurile - tot programe - au evoluat si ele) - mai multa memorie pe placa video (sau cardul video), ceea ce de regula inseamna schimbarea placii video cu una mai noua. Cateva sute de RON.
Pentru cine se joaca foarte mult - schimbarea procesorului cu unul mai performant, ceea ce poate insemna schimbarea placii de baza pentru ca generatia actuala de procesoare nu se mai potriveste cu placile de baza ale generatiei precedente - asta deja duce la schimbarea calculatorului cu totul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

se poate ca programele antivirus sa fie de vina. prea multe instalate...multe se bat cap in cap..ocupa spatiu...
nu sint yo expert dar asa cred

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Intr-adevar, psihologii (si eu) recomanda o carte (fie si cu grafica) in locul unui calculator.

Capcaunule,asta la care am dat quote n-am inttzeles-o deloc!
Mie mi s-a spus ca trebuie o noua Grafikkarte!(am scris special in germana pentru ca din pacate nu cunosc termenii in limba romana),pentru ca al nostru computer este depasit tehnic!

Citind ce ai recomandat tu,este de fapt ceea ce ni s-a spus si noua numai ca tu folosesti altzi termeni,necunoscutzi mie!(noi am gasit in magazin aceasta Grafikkarte cu pretz de 90-100 euro)

Pe mine chiar ma interseaza ce spui tu,cind nu intzeleg,eu intreb ca nu mi-e rusine!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
Citat:

Am facut un joc de cuvinte.
Spuneam ca prefer, cand am timp, sa citesc o carte tiparita decat sa stau cu ochii-n monitor.

Citat:

Mie mi s-a spus ca trebuie o noua Grafikkarte!(am scris special in germana pentru ca din pacate nu cunosc termenii in limba romana),pentru ca al nostru computer este depasit tehnic!

In romana este placa grafica sau cardul grafic. Concret, o placa de circuit imprimat ce contine procesorul grafic (cel care se ocupa cu detaliile prelucrarii imaginii afisate pe monitor) si care se infige intr-un conector de pe placa de baza a calculatorului. Intr-adevar pretul unui graphic card de performanta medie se invarte pe la 100E (cateva sute de RON)

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
Citat:

Am facut un joc de cuvinte.
Spuneam ca prefer, cand am timp, sa citesc o carte tiparita decat sa stau cu ochii-n monitor.

Citat:

In romana este placa grafica sau cardul grafic. Concret, o placa de circuit imprimat ce contine procesorul grafic (cel care se ocupa cu detaliile prelucrarii imaginii afisate pe monitor) si care se infige intr-un conector de pe placa de baza a calculatorului. Intr-adevar pretul unui graphic card de performanta medie se invarte pe la 100E (cateva sute de RON)

Capcaunule,multzumesc!

inca o intrebare de..."ghitza nestiutorul"!

Aceasta grafic card este una si aceasi cu placa video de care pomenei tu intr-un mesaj anterior?
Dana

Mergi la inceput