Din nou..decalotare

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisi-pis

O fetitza a fost expulsa din gradinita pentru ca se masturba la 3 ani ??

... si mai face si terapie ... si a boalei, nu renunta!

Bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Ca sa nu mai zic ca a devenit si subiect de discutie la sedinta cu parintii, iar apoi subiect de barfa pe forum.

Asta este o pb atat de delicata ... am discutat cu o mamica cu o astfel de problema ( ma refer la ceva mai grav decat ceea ce se intampla in mod normal cu copiii care isi descopera corpul) ... mi-a spus ca cauzele pot fi lipsa de afectivitate sau un soc emotional suferit in perioada de bebelusie. E greu si pt copil si pt parinti. E ceva atat de delicat incat mi-ar fi rusine sa vin sa arunc asa tam nesam intr-o discutie o astfel de poveste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Pe mine ce ma uimeste nu e ca se vorbeste despre asta pe forum, pentru ca asa invatam din experienta altora, ci ca acesta poate sa fie un motiv pentru retragerea din gradinita a unui copil, chiar daca sa zicem in urma evaluarilor e considerat patologic. Daca psihologul recomanda retragerea copilului, inspre binele acestuia, atunci este OK, daca nu, nu vad ce obiectii poate sa aiba conducerea gradinitei. Si vorbim de copii de 3 ani??!!

Ana 30+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela42 spune:

birfitoarea obraznica nerusinata fara de hal ce sunt in viziunea cunostintelor inilnite astazi, cam asta voia sa spuna pisi-pis,ma bucura parerea ta care este si a mea ,si-mi permit inteleptelor sa va spun ca niciodata nu am ris de copilul cuiva de ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eusunteuasa spune:

Buna, mamici!
am spicuit un pic din randurile scrise de voi, sper ca in week-end sa am mai mult timp sa citesc toate paginile.
Cand nazdravanul nostru avea cateva luni, a trebuit sa ajungem la medic si sa-l ''ciupeasca''. Recomandarea am primit-o atat de la pediatru, cat si de la chirurg. Se umflase un pic, se inrosise putulica si a trebuit sa facem asta, desi l-am decalotat din timp..ca asa ne-au spus pediatrii. Am continuat cu decalotarea la baita. Copilul are 3 ani si jumatate si astazi am fost la medic, s-a uitat la putzulica si a spus ca trebuie sa mai facem o alta interventie, lucru care pe mine ma sperie. E adevarat ca nu am incercat sa-l decalotam 3 saptamani pt ca a fost cu varicela si avand bubite peste tot, nu l-am putut decalota...dar parca n-as vrea interventie...
Pe nazdravan nu-l doare nimic, nu-l jeneaza, nu sta cu mana la putzulica decat cand ii vine sa faca pipi,jetul il are continuu
daca ati trecut prin asa ceva cu baietzeii vostri, ma puteti sfatui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui eusunteuasa

Pe nazdravan nu-l doare nimic, nu-l jeneaza, nu sta cu mana la putzulica decat cand ii vine sa faca pipi,jetul il are continuu

Lasa copilul in pace, parerea mea.

Bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Parerea mea de mama trecuta prin probleme de fimoza si decalotare cu fi-miu, e urmatoarea:

Nu interveniti chirurgical.

Fimoza se poate trata acasa, prin decalotari repetate, cu blandete si consecventa si printr-o igiena impecabila. Eu din pacate nu am fost in stare sa pun aces sfat foarte bun in aplicatie din motive ca plangea copilul si nu ma lasa (avea 3 ani). Am ajuns la cutit cu el, l-au traumatizat, iar acum, la 6 ani, a ramas cu teama, de fiecare data cand il spal se fereste, ii este frica ca ii fac ceva.
Insa o buna prietena, care are baietel de 10 ani, a trecut prin aceiasi problema anul trecut, avea copilul fimoza, l-au trimis la operatie. Sotul meu i-a explicat ce sa-i faca si cum sa-i faca si cum sa-l invete pe copil sa se decaloteze singur si intr-o saptamana copilul nu a mai avut nimic, nu a mai trebuit sa-l mai opereze.

Asa ca inainte de a merge la operatie, ganditi-va de 2 ori si interesati-va, se poate sa vindecati ceea ce se numestee fimoza prin metode mult mai blande decat operatia.

Elle

_
www.immunocal.ro" target="_blank">Despre glutation si Immunocal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

oameni buni, nu va mai repeziti la operatie asa preventiv, e ca si cum ar trebui sa-mi scot eu toti dintii de pe acum sa-mi pun proteza ca doar odata si odata tot se vor strica si va trebui sa-i scot, de ce nu de acum, sa-mi iau de-o grija.
Acum la subiect, e bine de stiut ca acele "ciupituri" cum vad ca mai nou li se spune pe forum duc la distrugerea inervatiilor de la nivelul organului, inervatii care la maturitate ajuta viitorul barbat sa aiba o erectie reusita.Astfel distrugandu-i pe acolo atunci cand se face acea desprindere brusca, se poate ajunge la maturitate la probleme de erectie sau disfunctionalitati in functionare.Nu e asa ca la asta nu v-ati gandit? Si fiti sigur ca doctorul care l-a operat pe copil acum, asa preventiv, ca e moda, nu ii va pasa de faptul ca viitorul adult va avea probleme in viata de cuplu, ca doar nu e treaba lui.
Dar noi ca mame ar trebui sa avem in vedere si problema pe termen lung si nu doar acum.Asa ca nu mai lasati pe oricine sa va decaloteze fortat copii doar asa ca sa nu aiba probleme, ci doar atunci cand chiar se impune asta, dar bazat pe lucruri concrete, nu poate urina, este asa de strans ca il doare...din astea, clare si eventual cu hartie de la doctor in care sa spuna clar, nu in limbaj numai de ei stiut, de ce a facut interventia.Daca fiecare mama ar ceva asa o dovada clara de la medic si cu semnatura lui, sunt sigura ca ar scadea dramatic numarul celor care recomanda decalotarea asa ca prevntie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eusunteuasa spune:

multumesc mamici!
aseara la baie s-a decalotat ok, sper sa nu mai fie probleme pe viitor

Sanatate si numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANISO spune:

Intamplator am citit un subiect cu ac.tema pe DC ,de acum cativa ani cred ,unde o doctorita DANIELA999,cred nu stiu sigur,expusese o documentare absolut incredibila ,unde vorbea de circumcizie,fimoza si decalotare.In fine,ce retin e ca spunea despre decalotare ca ar fi similara cu dezvirginarea la fete,si ca e o tampenie propovaduita gresit de medici ,si ca trebuie sa lasam natura sa isi urmeze cursul.

Mergi la inceput