Din nou..decalotare
Raspunsuri - Pagina 2
doxinu spune:
Romanului oricata informatie i se da sau citeste,el tot ca pe vremea strabunicii rezolva problema.Pur si simplu nu poate concepe ca natura se descurca fara el.Degeaba apar atate articole despre acest subiect,degeaba se creeaza noi subiecte la cateva luni pe aceasta teama.Singura grija a mamelor de baieti este decalotarea si daca nu rezolva ele problema,clar ca face fimoza daca nu ceva mai grav.........
Cine cere informatii asupra subiectului la persoane avizte,dr.-i care sunt la curent cu ultimile "practici",o sa afle ca nu se mai decaloteaza decat in caz de urgenta si prevenirea nu este urgenta.Daca copilul urineaza bine si totul este in regula,nu se umbla acolo.Smegma dispare singura.Acum decalotarea este vazuta la fel ca dezvirginarea la fetite,sau asa este vazuta in mai multe tari civilizate,desigur nu este cazul nostru!
Start la decalotat!
Adrriana spune:
Am intrebat,nu am dat in cap nimanui...Nu am zis ca il decalotez fortat,am pus doar o intrebare...
danielatt spune:
Dragele mele,
In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspunsuri.Conteaza (conta) mult sa ai un loc unde sa poti culege informatii, pareri, experiente.
Acum, as vrea tare mult sa o lamuresc pe Doxinu: daca s-ar fi citit cu atentie postarea initiala,am subliniat, am evidentiat tocmai pentru a nu se crea dispute si ai fi aflat ca desigur vorbesc cu pediatrul, desigur sunt informata si desigur stiu exact ce inseamna fimoza.
Eu am vrut doar sa aflu experientele altor mame de baieti cu privire la cum se desfasoara actiunea de expulzie al acelor graunti de smegma.
Daca nici asa ceva nu pot sa intreb pe un forum destinat tocmai impartasirii experientelor de mama, desigur am sa caut alte forumuri de mamici (pentru ca DC nu este singurul).
Sunt capabila sa accept pareri, controverse, diversitatea in sine, dar nu sunt de acord cu aceste atacuri directe.
As dori sa-mi raspunda un moderator, oficial, in legatura cu atitudinea ta.
crinuta spune:
Sunt de acord cu tine Daniela.
Referitor la cele spuse de Doxinu, am si eu o curiozitate: unde dispare smegma?????????
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
roxy spune:
incerc sa raspund eu la intrebare...smegma dispare...in pampers.Adica este de consistenta mai cremoasa si nu se va observa , dar se elimina singura de regula, rolul ei nu e de mizerie , ci de lubrefiere a organului, tocmai pentru a-l tine curat.Cam ca la ochi lacrimile.Scuza-ti comparatia da nu-mi vine alta.De aceea nu e scos brutal aceste gramajoare, pentru ca , ele se tot ridica in sus , pana ajung la capat si ies, la spalat
Eu la cel mare cand a avut, de mai din exces de zel, era primu si-l suflam si-n fund , mai ales ca am avut probleme la nastere, si cand vedeam aglomerari , ca de regula nu se vede nimic, le tot impingeam eu asa finut spre capatul de sus, si cand ajungeau acolo , cu putin tifon inmuliat in apa calduta , le scoteam , fara sa observe, la baie cand il spalat.Dar de decalotat nu am incercat, nu a fost cazul, aici nu te lasa sa umblii, si a avut si infectie urinara, parca de 2 ori in cei 9 ani pe care ii are acum, si in afara de tratament local cu rivanol,si medicamentos , nu am facut.Am precizat asta pentru ca am vazut ca foarte multe mamici leaga infectia urinara de aceasta smegma, sau de decalotat.Nu are legatura.
Acum la al doilea copil, tot baiat, nu am mnai dat importanta deloc subiectului, la control l-a palpat doar la oute sa vada daca sunt la locul lor si sa nu fie rosu la puta in varf, in rest nimic, la fel ca orice alta parte a corpului.
Asta e experienta mea in acest domeniu.
rarutu spune:
Si noi am trecut prin asta, dar la noi s-a infectat. Asa ca in final la 1.3 ani am mers la medic Felix Negoitescu (chirurg Gr. Alexandrescu) si i-a facut debridarea. Au rumar 2 saptamani de cosmar, dar a fost bine. Important este sa se faca decalotarea si igiena locala la fiecare baita sa nu se mai poata prinde.
Multa sanatate!
danielatt spune:
Sincer, exact asta nu voiam sa aud dar nu am de ales.
Ai putea sa-mi spui ce anume s-a intamplat la spital? adice mai exact ce manevra a executat medicul?
doxinu spune:
danielattNu stiu daca ai primit raspunsul oficial pe care il asteptai,insa o sa-ti spun ca la Grigore Alexandrescu,baitelul prietenei mele a fost decalotat in cateva secunde pana la sange.S-au chinuit 2 saptamani cu usutimea si copilul care refuza sa mai urineze.Facea pipi doar in apa calda si urland.Decalotarea nu era necesara ci asa avrut mama ca asa ii spusese soacra ca este bine.
Stiu ca ai considerat primul meu raspuns un afront,insa nu ti-am raspuns doar tie ci tuturor mamelor care gandesc primitiv.
Io ma gandesc sa rezolv probeleme ce apar pe parcurs la timpul cand apar,nu am de ce sa ma gandesc ce as face daca...........sunt asa de multe.........
Sfatul meu este sa-l lasi in pace daca nu are probleme,sa nu-i faci tu.Daca vrei iti caut io informatii referitor la acest subiect,le citesti si apoi vezi daca alegi metoda barbara.
Multte fete au avut rezultate cu acea crema de la WALDA,insa nu aplicata de 2-3 ori ci pana la rezultat.Daca vrei neaparat sa-l decalotezi,io zic ca este cea mai netraumatizanta metoda.
roxy a explicat problema exact cu mi-a explicat mie dr. pediatru.
filofteia spune:
Danielatt si noi am patit-o cu baiatul, acum 8 ani...doamne ce mari ne-am facut.
El a avut si o alta malformatie la penis, asa ca eram cu ochii ca pe butelie si in nici un caz nu umblam acolo singuri. La un an au inceput sa apara acele punctulete de smegma, iar dr. ne-a spus ca trebuiesc urmarite, daca cresc, trebuie intervenit. Si au crescut. Interventia s-a facut in cabinetul de consultatii din clinica, a facut-o dr. Pesamosca (la sp. Marie Curie), a durat 1 minut (sau mai putin) si a constat in decalotare usoara si foarte important spalare cu rivanol cald... ne-a spus atunci ca acea smega cedeaza foarte usor la cald. Copilul si-a revenit imediat, cred ca nu l-a durut, a fost doar speriat de consult in sine... nu am mai avut probleme dupa aceea.
Nu stiu daca dr. Pesamosca mai profeseaza, dar este un medic de exceptie.