Crestinismul si evolutia spirituala 3

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Nikole, imi pare tare rau, nu stiu ce sa zic legat de adresa preotului. Nu intra la banuieli, spovedania se poate face si acasa nu numai la biserica.

Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Katya, ce mai semanam! Si la mine, dupa ce se intra in casa, copiii merg la baie, se dezbraca, isi pun hainele in cosul de rufe (care e cazul), apoi se spala pe maini si fug in camerele lor la imbracat. Si eu sunt fixata sa fie ordine (dar am o boala si sa fie totul curat, spalat, aspirat...), numai ca de cand cu puiutul nr4 nu prea imi mai iese. Asta e, poate cand mai creste, voi reusi sa am iarasi totul sub control, deocamdata incerc sa nu fac crize de nervi cand vad ce-i uneori in jurul meu.

Nikole, imi pare tare rau ca sunteti bolnaviori tu si baietelul, sa dea Dumnezeu sa va treaca repede-repede.
In legatura cu parintele din orasul tau, poate a trecut adresa ca parohie, ca sa poata fi mai usor gasit, de putinii (banuiesc) ortodocsi din zona. Mai ales ca spui ca adresa ti-a fost confirmata si de parohia din SP. Oricum, tinand cont ca vrei sa te si impartasesti, e mai bine sa mergi , asa cum ai spus, la biserica. Doamne ajuta sa reusesti!

Va pup pe toate !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Buna dimineata fetelor!

O sa raspund la toate,dar incep cu Crinuta careia-i spun ca e bine sa posteze din sfintii lor una alta,caci avem multe comune,iar viata de dincolo,avorturile si alte pacate,chiar daca sint poate cunoscute de noi cele care scriem,poate folosesc cuiva care citeste si oricum,nici noua nu strica sa ne amintim,nu?Caci intr-adevar:si la ortodocsi e la fel:Dumnezeu a iesit de multa vreme din(doar) Biblie si a vorbit si s-a aratat celor care i-au pazit poruncile si celor care L-au iubit,ba chiar si pacatosilor si ateilor etc,tocmai ca omul sa vada ca Domnul cauta,prin toate caile,sa-L aduca la El.Si la noi vedem sfinti care au fost rapiti la cer sa vada Raiul sau dusi in iad sa vada intunericul si apoi li s-a spus:ia un condei si scrie,sa spui si altora.Dar sint si sfinti care au venit inapoi in trup,dups o moarte de citeva ore,si n-au vrut sa mai vorbeasca niciodata si au spus doar atit:Pocaiti-va.Deci fie prin vorbit,fie prin tacut,Domnul ne-a transmis mesajul:viata aceasta e vremelnica,uitati cum arata vesnicia si unde va veti pregati locul.

Deci eu zic ca,mai ales in vremurile de azi cind omul se agata de lumea asta ca si cum ar fi singura si-si aduna comori doar pe pamint,e bine sa mai amintim periodic ca n-ar strica sa depunem ceva si la "banca" de dincolo...

Ca-n Biblie scrie de rai si iad in pilda cu saracul si bogatul Lazar,dar degeaba,ca oamenii(sau cel rau care lucreaza neobosit)uita,asa,daca vine vreun sfint mai apropiat de zilele noastre si spune,poate ca impactul e mai mare.

Cu toate ca satana are si ea armele ei:in cartea de care ziceam Sufletul dupa moarte a lui S. Rose se vede clar cum ateii sau ne-crestinii,dupa experiente de moarte clinica,ce credeti ca vad dincolo:numai lumina si roz si flori si miresme si pace,astfel ca se intorc linistiti in trup si-si duc viata de dinainte,ca oricum dincolo e cald si bine.Doar crestinii vad adevarata fata a lumii de dincolo si,ceea ce ceilalti vedeau ca fiind o Fiinta de lumina,crestinii vedeau clar ca e doar...satana.

Trimit si mai scriu...

Katya, ca de obicei, ma " citesti" foarte bine.
Ai intuit perfect motivul pentru care aduc in discutie anumite pacate.

te pup

ps: vreau poza cu tine, si multi inainte ( ca ai spus ca ai 40).

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Dorothee

Bine v-am regasit! va citesc in graba, n-am terminat inca.

Crinuta, ai Marturia Gloriei Polo in format electronic? As vrea sa mi-o trimiti si mie te rog.

Numai bine tuturor!

Nu am, dar am gasit pe vreo 2 bloguri. Oricum trebuie citit tot, tot, toata povestea cap coada, toata judecata. E cutremurator...

Crinuta si minunea ei

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Crinuta, poti sa pui linkurile?

Cutremurator...dar eu ma intreb, oare tatal acelui...cum sa-i spun, copil avortat, oare el in fata lui D-zeu...este raspunzator pentru aceasta crima?
Stim foarte bine, ca muuuulte, foarte multe, poate cele mai multe femei care ajung la avort, o fac din cauza presiunilor partenerului, lipsurilor materiale, sau mai stiu eu prin ce situatii trec...

doarme copilul, am timp de citit un pic

Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 37+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nikole

Cutremurator...dar eu ma intreb, oare tatal acelui...cum sa-i spun, copil avortat, oare el in fata lui D-zeu...este raspunzator pentru aceasta crima?
Stim foarte bine, ca muuuulte, foarte multe, poate cele mai multe femei care ajung la avort, o fac din cauza presiunilor partenerului, lipsurilor materiale, sau mai stiu eu prin ce situatii trec...

Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 37+cu...Albastrica/Luana
Allan Kardec

Daca a consimtit, si-a sfatuit nevasta sa faca asta, a influentat-o in acest sens si n-a facut nici un efort sa impedice asta, da, este copartas. Ai vazut ca Gloria a fost judecata si pentru faptul ca a sfatuit femei sa avorteze. Din cate imi amintesc a ajutat o fata tanara cu bani sa avorteze, nu mai stiu, o sa recitesc.

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nikole

Allan Kardec

Ai dreptate, si persoanele care au facut presiuni asupra acelor femei si-au luat pacatul si asupra lor, sunt vinovate de crima.

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Marturia Gloriei in limba romana.

http://www.scribd.com/doc/17578202/Marturia-Gloriei-PoloLa-Portile-Cerului-si-ale-iadului-

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Nikole, nu fi suparata. Daca nu e o tara ortodoxa e greu ca preot sa-ti inchiriezi un loc unde sa faci slujba, pentru ca trebuie sa platesti din buzunar chiria. Mai ales daca nu are enoriasi, e cam singuratic.

E foarte probabil sa faca slujba la el in casa, intr-o camera special amenajata, unde exista unn mic altar si niste icoane. Am intalnit astfel de locuri aici in USA, noi fiind mereu in cautare de biserica pe unde am fost.
Daca ai vorbit si cu sotia lui, nu mi se pare deloc dubios. Cine stie, poate ca a inscris casa pe numele bisericii ca sa poate beneficia de niste reduceri si in speranta ca va construi ceva, candva acolo..
Vezi cum e, daca iti place ca preot. SPovedania se poate face oriunde, se face si in spital la bolnavi.
Si impartasania ti-o poate da acolo, pentru ca unii preoti poarta cu ei particelele si vinul, pentru cazuri speciale- tot la bolnavi ma refer.
Sper sa ai o surpriza placuta, tare as vrea sa fie ok si sa te impartasesti.. E atat de important, acum, inainte de nastere si cu bebe mic la purtator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Citat:
citat din mesajul lui Macrina

Nikole, nu fi suparata. Daca nu e o tara ortodoxa e greu ca preot sa-ti inchiriezi un loc unde sa faci slujba, pentru ca trebuie sa platesti din buzunar chiria. Mai ales daca nu are enoriasi, e cam singuratic.

E foarte probabil sa faca slujba la el in casa, intr-o camera special amenajata, unde exista unn mic altar si niste icoane. Am intalnit astfel de locuri aici in USA, noi fiind mereu in cautare de biserica pe unde am fost.
Daca ai vorbit si cu sotia lui, nu mi se pare deloc dubios. Cine stie, poate ca a inscris casa pe numele bisericii ca sa poate beneficia de niste reduceri si in speranta ca va construi ceva, candva acolo..
Vezi cum e, daca iti place ca preot. SPovedania se poate face oriunde, se face si in spital la bolnavi.
Si impartasania ti-o poate da acolo, pentru ca unii preoti poarta cu ei particelele si vinul, pentru cazuri speciale- tot la bolnavi ma refer.
Sper sa ai o surpriza placuta, tare as vrea sa fie ok si sa te impartasesti.. E atat de important, acum, inainte de nastere si cu bebe mic la purtator

Multumesc Macrina

Eu sper sa ajung la biserica duminica, daca nu, voi merge la el acasa...recunosc ca mi-e straina o astfel de situatie si ma simt stingherita , dar cum bine spunea cineva in paginile anterioare, incurcate-s caile Domnului

Da, Brazil e o tara majoritar catolica, banui ca intr-adevar nu are f multi enoriasi, nu stiu, dar daca ajung, am sa intreb.

Am multe de lamurit...pe de o parte, stand stramb si gandind drept, poate e mai bine asa, ma gandesc ca poate are timp sa vb pe indelete cu enoriasii...

Allan Kardec

Mergi la inceput