Crestinismul si evolutia spirituala 3
Raspunsuri - Pagina 4
Iasmin08 spune:
Ica, uff, de citit ceea ce spun parintii si monahii despre post am citit scumpa - fara numar...
Nu asta intrebasem eu- intrebasem parerea voastra si cum vedeti voi postul, ma rog, nu m-am facut inteleasa.
Poate data viitoare imi zici despre tine. Este postul bucurie sau nu??
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
mamabear spune:
Neata fetelor!
Iasmin, cum sa nu fie postul o bucurie? Doar si in Biblie scrie sa nu fim tristi cand postim, nu?
Si eu rad de numa-numa si in post, ca asa sunt eu (mai nasol e ca eu am inventat, asa zice sotul, rasul la rugaciune- asta ca o alternativa la plans, ca ma apuca un ras cateodata, cand aud ceva comic si imi aduc aminte la rugaciune bineinteles, dar nu cand ma rog singura, ca asa nu m-as face de cacao).
Mai ziceai ca tu nu poti sa nu dansezi prin casa, nici eu. Parintele mi-a spus ca atata vreme cat nu dansez in public e ok, se accepta, ca poate asa am o dispozitie mai buna si sunt mai vesela, nu ca dansul ar fi o recomandare, sa nu inteleaga asta cele care ne citesc, dar in intimitatea caminului are circumstante atenuante.
Pup fetele frumoase. O zi buna sa aveti!
crinuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamabear Buna seara fetelor! Nikole, sper sa nu te superi, dar ti-am trimis un PM. Crinuta, nici la noi nu se recomanda recasatorirea, nici macar in cazul vaduvilor, dar nu despre ei vorbim. Casatoria a doua e acceptata ca un pogoramant, ca o binecuvantare data de preot, celor care n-ar putea trai singuri, decat sa cada in desfranare, mai bine sa fie sub binecuvantarea bisericii. Nu se face rugaciune de dezlegare, si o spun cu Molitfelnicul in fata unde e scrisa randuiala pentru cununia a doua. Aceasta nu mai e Taina (la prima casatorie slujba incepe, ca la orice taina cu " Binecuvantata este Imparatia..."), ci doar o binecuvantare, slujba incepand cu "Binecuvantat este Domnul..." A treia casatorie, este cum spunea si Katya, admisa doar in cazuri exceptionale. Ce e mai mult e faradelege. Canoanele spun ca dezlegarea cununiei o face episcopul locului, dar acum biserica , considera valabil divortul la judecatorie (va spun , caci stiu din cazul unui prieten, si asa i-a zis arhiepiscopul la care a fost). Acum daca motivele au fost ok la fiecare, cine mai stie. Daca omului ii pare rau pt greselile din trecut si incearca sa-si continuie viata crestineste, se lupta cum poate, chiar de face a doua cununie, care e o binecuvantare ce-l pazeste de caderi mai mari. |
Deci daca nu e taina, mai e casatorie?
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
Iasmin08 spune:
Neatza fetelor Va pup pe toate. Citesc cu cafeaua in mana si simt o foame de lup. Bey, nu stiu ce sa ma fac cu foamea asta, ma termina. Voi ati patit asa ceva? Mi-e foame non stop- as manca si cuie. Cred. Adica nu stiu daca as manca si cuie dar as face o zeama din ele, o supa ceva.
Pai ce post o mai fi si asta la mine, nu stiu. Voi cum rezistati?
crinuta spune:
As dori sa va expun ce scrie ea despre avort, ce i-a spus Isus dincolo despre avort, dar inainte, as vrea sa stiti experienta ei, in mare, ca altfel trebuie citita din scoarta in scoarta, pt ca Isus analizeaza fiecare porunca in parte, aplicata la viata ei, si asa vom fi si noi judecati..
Pe scurt: Gloria Polo a " murit", a trecut in viata de dincolo si i s-a ingaduit se intoarca pentru a da marturie despre viata de dincolo, despre Dumnezeu.
Mai mult decat atat, ea a murit traznita, a ramas fara san, fara ovare, era aproape sa ii fie amputate picioarele, rinichii nu-i mai functionau.
Spune ea" Dintr-o data au inceput sa functioneze, la fel plamanii, ba chiar si inima a inceput sa bata cu putere. Va imaginati stupoarea medicilor: nici nu mai aveam nevoie de aparate.
A inceput recuperarea fizica: dupa o luna medicii mi-au spus " Gloria, Dumnezeu face o minune cu dumneata, penteru ca deja ti-a crescut o piele fina pe toate ranile... dar cu picioarle nu mai putem face nimic, trebuie sa le amputam...
Mi-am amintit de tot timpul pierdut ca sa imi mentin supletea si frumusetea acestor picioare ( Gloria petrecea 4-5 ore pe zi cu fitness, masaje, aerobic, etc) care acum erau negre si trebuiau amputate.
M-am dus la etajul 7 unde trebuia sa raman pentru interventie., Acolo era o doamna care avea picioarele amputate, dar care trebuiau amputate din nou, mai de sus..; vazand-o, m-am gandit ca nici tot aurul din lume nu poate valora cat acea minune care erau picioarele. Niciodata nu-i multumisem Domnului, desi avusesem doua picioare frumoase si sanatoase. Acum uitandu-ma la picioarele mele negre si arse, fu prima oara cand i-am multumit Domnului pentru ca le mai aveam inca: " Doamne, iti multumesc pentru picioarele mele, si te rog sa-mi dai harul de a mi le lasa pentru ca sa pot merge, Te rog Doamne, lasa-mi picioarele...
Imediat am inceput sa le simti si de vineri pana luni, cand au venit medicii, s-au schimbat la culoare; erau roz si circulatia se reluase. Uluiti ma pipaiau si nu voiau sa creada. Le-am spus: " Domnilor doctori, picioarele ma dor foarte tare, dar cred ca nu exista pe lume persoana mai fericita decat mine simtind aceasta durere!
Medicul de la et 7 mi-a spus ca niciodata, in timpul serrviciului sau de 38 de ani nu vazuse un caz similar.
Celelalte doua miracole pe care mi le-a facut Domnul au fost sanul si ovarele. Medicul imi spusese ca nu voi mai putea avea copii. Intrun fel am fost multimita gandind ca Domnul imi daduse un mijloc natural pentru a nu ramane insarcinata. Dar dupa 1 an si jumatate am vazut ca sanul meu incepe sa creasca, sa se umfle, si sa se formeze din nou. Am ramas incantata, m-am dus la medic, am aflat ca asteptam un bebelus...., iar la acest san am alaptat-o pe fiica mea!!!!
La Dumnezeu nimic nu este imposibil!"
Revin cu avortul, un fenom extrem de grav, permis cu nonsalanta de catre stat!
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
Iasmin08 spune:
Crinuta, atata timp cat oamenii insista pe ideea ca ''sunt doar cateva celule acolo'' si nu un om (de cateva ore, zile, saptamani), o sa fie avorturi tot inainte. De altfel, scumpa, cred ca ai realizat pana acum ca nu pe noi trebuie sa ne convingi de asta... ca e pacat strigator la cer. Noi suntem constiente- noi stim asta. Cat despre cei care nu vor sa inteleaga, nu vor intelege si pace pentru ca oricum nu cred in Dumnezeu.
Sunt de altfel o multime care braveaza, o viata intreaga se zbat sa arate lumii ca cica nu exista Dumnezeu si alte enormitati. Se bat cu pumnul in piept : ''sunt ateu" Si cand vine ceasul mortii striga dupa preot.... Dupa ce o viata intreaga au ales sa stea departe de biserica. In ruptul capului nu-i inteleg pe aceastia. Adica inteleg sa fii vertebral, sa mori in neputinta ta de a intelege dumnezeirea. Dar sa duci atata omenire pe alt drum decat cel pe care il intelegi interior... asta nu pricep si pace!!!
mamabear spune:
Da, Crinuta , e casatorie, dar nu mai e Harul care se revarsa peste miri la prima cununie, care e Taina.
Dupa cum spuneam, recomandat este sa nu se recasatoreasca nici vaduvii, cu atat mai putin cei divortati, dar Biserica noastra a hotarat , din iconomie, ca e mai bine asa, pentru ca omul e supus pacatului, deci mai bine o binecuvantare de a trai cei doi impreuna, decat sa traiasca in pacat. Bineinteles ca nu e la fel, dar daca cineva nu poate trai in curatie dupa ce s-a despartit din varii motive, mai bine e sa fie unirea lui binecuvantata de Biserica.
La noi este admisa si a doua cununie, dar ca binecuvantare doar, dupa cum spuneam, dar nu este permisa sub nici o forma casatoria unui monah .La noi nu se permite "divortul" de Hristos si, ulterior casatoria celui "divortat", se considera ce ceea ce este afierosit (dedicat) lui Dumnezeu, nu mai poate fi al omului. Stiu ca la catolici acest lucru e permis ,cu dispensa speciala, dar totusi e permis. Asa ca , asta e , diferente exista, si astea nu sunt nici pe departe cele mai importante.
Iasmin08 spune:
Ce-o fi oare cu Nikole? O fi reusit sa se spovedeasca? Timpul trece si ma ia cu frig cand ma gandesc ca poate amana.
mamabear spune:
Iasmin, la Nikole e abia 4 dimineata, asa ca eu cred ca doarme. Dupa-amiaza a zis ca e programul de spovedit. Sa dea Dumnezeu sa reuseasca sa ajunga, sa nu aiba ispite, si sa discute pe indelete cu parintele.
Iasmin08 spune:
Fetelor, stiti cumva de unde sa cumpar o pusca? Am are mama doi baieti, unu de 35 si unu de 8 ani. Of, si amandoi sunt asa de imprastiati... In camera la stimatul sotz am un fotoliu pe care el isi lasa hainele cand se schimba. Si pentru ca se schimba asa de des, de zici ca e vreo cadana ceva, a trebuit sa ii mai pun un fotoliu. Acolo intru cu pielea ridicata pe spate sa ii pun lucrurile in sifonier. Acuma nici doi munti de haine nu ii mai ajung, a inceput sa lase hainele si prin camera copilului si prin camera mea, si prin bucatarie.. De zici ca incepe sa se dezbrace de la usa si ajunge in camera gol...pusca... Aseara mai cauta si sa cumpere la second hand o rulota , probabil ca acuma nu ii mai ajunge casa, trebuie sa mai duca haine pe undeva. Cand plecam e teroare: unde mi-e telefonu, unde mi-e caciula, unde mi-e aia, unde mi-e aialalta... In conditiile in care eu ma asigur ca baiatul e imbracat, ca el nu are pantalonii rupti in...
Ufffffffff Ma ia groaza cand ma gandesc. Cel mic e leit si el. Vine de la scoala si isi lasa lucrurile peste tot. Si gasesc: coji de portocale pe masuta de TV, coaja de banana pe masa, pe jos hartia de la o prajiturica, pe masa de la pc alte asemenea, imi vine sa-mi smulg paru din cap
Deci, de unde sa cumpar o pusca, stiti?