Crestinismul si evolutia spirituala 3
Raspunsuri - Pagina 12
Ica 1975 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Macrina Da, o donatie pentru biserica. Nicol, ma gandeam sa iti sugerez sa citesti Rugaciunile dinainte de spovedanie, te mai ajuta sa intri in atmosfera si iti mai da idei ce sa mai scrii pe foaie[:)} Rugati-va si pt mine, am o avalansa de contractii si doar 33 de sapt... ar trebui sa stau in pat .. |
Macrina, sa dea Domnul sa se opreasca, incearca totusi sa stai in pat.
Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
conchita spune:
Macrina si Iasmin, o sa fie bine, ma rog cu tot sufletul pentru voi. Macrina, sunt convinsa ca mergi la medic, sa ne spui rezultatul, te rog. stau pe ghimpi pana te intorci. Iasmin, la tine cred ca e stresul cu pierderea jobului, aminteste-ti de crinii campului. Nikole, ai ajuns pana la urma la spovedanie?
abdominabila
mamabear spune:
Macrina, Doamne ajuta! O sa te pomenim la rugaciune, sa mai stea bebe vreo 5-6 saptamani, dar ajuta-l si tu, stai cumincioara, cat mai mult la pat.
mamabear spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Iasmin08
Referitor la asta Katya, au fost nenumarate discutii. Uite nu imi amintesc unde anume am citit o pilda foarte frumoasa. Intr-o manastire mai multi frati nu ajungeau la un consens asupra egalitatii pacatului facut cu fapta sau cu imaginatia. Si fiind atata cearta, nu reuseau nicicum sa se mai inteleaga. Si atunci unul din cei mai batrani a facut o mancare extraordinara si la ora mesei a servit la trapeza. Mirosul mancarii era grozav. Dar batranul nu a dat binecuvantarea ca mancarea sa fie mancata. Asa ca toti stateau si miroseau. Si intr-un final batranul a dat binecuvantarea de sfarsit. Fratii se uitau nedumeriti unul la altul, dadeau din umeri si nu pricepeau. I-au cerut dar batranului sa le desluseasca pentru ce a facut asa. Si batranul le-a spus: " De vreme ce socotiti ca pacatul facut cu inchipuirea este acelasi cu pacatul facut cu fapta, atunci sunt de parere ca si voi mirosind mancarea deja ati mancat-o!" Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Iasmin imi place tare mult pilda asta. Mie mi-a spus-o duhovnicul, de mult, pe cand eram doar o copila. EU ma intrebam cum adica e la fel, daca mananc de frupt= daca doar ma gandesc la asta, atunci ce rost mai are?
Katya si mie mi s-a intamplat, cand aveam vreo 20 ani sa-mi "cosmetizez" un pacat, ca nici nu stiam exact cum sa-l exprim. La sfarsit, dupa ce am restabilit canonul, cand mi-a zis parintele: "Incearca sa nu mai repeti pacatele si maine te astept la impartasit", eu , mirata, i-am zis: "stati asa, cred ca n-ati inteles ce v-am zis!". (Precizez ca nu era ceva chiar grav, dar eu nu spusesem direct despre ce era vorba.) Parintele s-a uitat la mine si mi-a zis asa de bland : "Copila mea, eu spovedesc tineri de ceva vreme, chiar crezi ca n-am inteles? Asta e tineretea, cu ale ei valuri...". Tare, tare drag mi-e parintele asta, chiar l-am "poreclit" taticul, cu toate ca e mai mare decat mine cu 9 ani (ca si sotul meu). Acum e in Franta, dar abia astept sa vina in tara sa mai stam de vorba. La telefon, ma intreaba , asa glumet :"ce mai faci, maica stareta?". M-a ajutat tare mult, de-a lungul timpului, nu numai duhovniceste, chiar si financiar ( m-a ajutat sa strang bani sa dau bursa inapoi, cand am renuntat la prima facultate).
Hmmm, ma-ti facut sa-mi amintesc o gramada de lucruri si sa-mi fie si mai dor de el. Am alt duhovnic acum si am foarte mare incredere in el, dar nu ma pot atasa la fel de mult ca de primul.
mamabear spune:
Crinuta, baietelul tau are cam aceeasi varsta cu fetita mea. Si ea voia mai demult sa intre cu mine la spovedit (la manastirea la care merg eu, e o camera micuta amenajata in acest scop). Dar acum nu mai vrea, ca se spovedeste si ea si n-ar vrea sa intru si eu, asa ca am scapat.
Iasmin08 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui conchita Macrina si Iasmin, o sa fie bine, ma rog cu tot sufletul pentru voi. Macrina, sunt convinsa ca mergi la medic, sa ne spui rezultatul, te rog. stau pe ghimpi pana te intorci. Iasmin, la tine cred ca e stresul cu pierderea jobului, aminteste-ti de crinii campului. Nikole, ai ajuns pana la urma la spovedanie? abdominabila nimic |
Conchita, nu e ,iubita, doar stressul- mie imi e rau de multa vreme (pe fondul altor probleme de sanatate cronice pe care le am din copilarie). Medicul a zis asa :"sa speram ca e doar anemie feripriva". Ar fi ok, doar ca de multe ori asta e secundar la o alta boala care se concretizeaza prin hemoragie: ulcer, hemoroizi, fibrom ....etc. Deocamdata azi am dat sange si s-a ''nemerit'' sa fie si vampirii- asa ca o completare.
Problema e ca acuma se tin toti de capul meu ca sa renunt la post si eu nu vreaaaaaaaauuuuuuu.
Bafta mea cu vampirii, ca parintele duhovnic mi-a trimis aseara raspuns prin sotz sa vin maine la spovedit si impartasit. Adica am trecut atata post si acu sa intru in carne? Nu pot
Am stat vineri doua ore la servici pe scaun si se invartea totul cu mine (nu stiam de concediere). Si s-a invartit pret de nu mai putin de 2 ore!!!! Cand merg pe strada am inpresia ca tot calc in goluri, ca alunec si ma duc la vale. Ce mai... sunt o ''ametzita"
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Iasmin08 spune:
Macrina, ce face micutzul/micutza. S-a potolit?
Nikole, haidi bre, si ne zi cam cum a fost la spovada.
Mamabear, noi suntem ca intotdeauna pe aceeasi lungime de unda.
Crinuta, ti-a trecut supararea pe Rayan?
Katya, Patou, voi inca faceti nani cred. Ia sa va pregatesc o cafelutza pentru cand va treziti (ca de-acu tot n-am servici )
Dorothee unde umbli????
Ica, multumesc din suflet.
Pomeniti-ma la rugaciune, va rog, fetelor, sa ma fac bine.
mamabear spune:
Iasmin, iubito, ma rog pentru tine cu tot sufletul meu.
Sa dea Dumnezeu sa afli repede cauza si sa poti "repara" ce e in neregula.
Si sa stii , ca daca doctorul iti spune sa mananci neaparat de frupt, si tu postesti , e pacat. Trebuie sa te ingrijesti si de trup, ca e indispensabil vietii acesteia, si baietii tai mai au inca nevoie de tine. Un om bolnav se impartaseste si daca nu a postit postul. Trebuie sa te smeresti si sa accepti ca nu poti face tot ce-ti doresti. Postul nu e esential pentru mantuire , e doar un mijloc de care sa ne folosim in urcusul duhovnicesc, si nu trebuie sa abuzam de el si sa ne faca rau fizic, ca atunci devine o piedica.
Sa nu intelegi ca te "cert", doar iti aduc aminte sa ai grija de tine, si sa nu te incapatanezi sa faci lucruri peste puterile tale din acest moment. (Iti spun din experienta, ca si pe mine a trebuit sa ma lamureasca duhovnicul de vreo doua ori. )
Ti-am trimis PM.
Iasmin08 spune:
mamabear, si io ti-am raspuns tot cu un PM.
edit : o gluma intre moldovence- Stii de la ce vine PM? Pi Moldovineshti, fata hai..
crinuta spune:
Abia am venit. Azi am avut muzica la gradi lui. Mi-a trecut aia de ieri ca eu sunt patimasa dar imi trece imediat, dar m-a suparat azi dimineata ca nu vroia la gradi, desi are o gradinita superba, o educatoare buna si niste colegi pe masura. Ii cunosc f bine, doar le sunt si profesoara. Insa azi la muzica a fost ff cuminte si a cantat frumos, sa il pap, nu alta.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy