Ce cadou pt. o directoare de gradinita?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Eu zic ca ori bani (probabil 100 eur), ori un parfum de "firma" (2-3 milioane). Daca e intepata, cum zici, sigur nu o poate imbuna decat ceva scumput, rafinat. Eu as alege parfumul. Yves Saint Laurent sau Givenchy, dar, ma rog, aici alegerea iti apartine. Si ai de unde alege, slava cerului.
Stiu ca suna intr-un fel, stiu ca e oribil si nu e de aprobat, dar, cum zicea simali mai sus, oare e de preferat alternativa? Sau exista, oare, alternativa?
Si, la o adica, stim cu totii prea bine ca si daca ii ajuta Dumnezeu si prinde un loc la gradinita fara sa i se dea directoarei nici un fel de cadou, oricum in timpul gradinitei va avea de "cotizat" la greu.
Da, e o practica inimaginabila, oribila, dar exista. Si a ajuns din pacate o tehnica de supravietuire.
Eu sunt ingrozita si de alt aspect: parintii bietii se zbat sa gaseasca un loc la gradinita si se ajunge la situatii de neinchipuit in care o educatoare are clase, grupe de 35-40 de copii. Ce fel de act educativ se mai numeste acela ? Cum reusesti sa "lucrezi" cu 40 de copii de 3 ani in asa fel incat sa ramai totusi la menirea ta de educatoare, si nu de supraveghetoare?

http://loredanadinu.wordpress.com/2010/02/15/lasa-ti-semnatura-pe-o-fapta-buna/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

uofff,chiar vroiam si eu sa deschid un asemenea subiect,ca eram disperata sa il dam pe baietel la gradinita.La noi fiind mai dificila locatia,din cauza transportului-eu neavand carnet si ar fi trebuit sa ma carabanesc cu transportul in comun cu fetele dupa mine sa il aducem acasa,ca de dus l-ar fi dus tati.Si am fost in toamna la gradinita 135 de pe masina de paine,noi avand biroul la 200 m si il putea duce tati dimineta,iar dupa amiaza sa il scoata si sa mai stea la birou vreo ora,doua.Eram cu cea mica dupa mine,am vb cu directoarea(foarte draguta si amabila de altfel)i-am explicat ca mai am acasa inca o fetita cu 1 an si 2 luni mai mare decat bebelina,si ca locatia gradinitei e the best pt noi.I-am si sugerat subtil ca ne ajutati-va ajutam,dar mi-a zis clar ca sunt nu aglomerati ci f aglomerati ca multi parinti nu si-au mai permis sa isi duca copiii la particular.Si eu sunt cam impotriva spagii,si aveam de gand sa sponsorizam gradinita cu un calculator,dar nu a mers faza .Apoi m-am gandit sa merg cu plicul direct,sa il dau dansei,dar m-as fi simtit ca naiba daca m-ar fi refuzat.Asa ca am cautat si rascautat si pana la urma am gasit una particulara,in Voluntari,relativ aproape de noi,care au si transportul dus/adus si sunt 16 copii in 2 grupe,la 3 "educatoare".Am pus ghilimele ca e vb de patroana si sora dansei(la vreo 55-60 de ani) si fiica patroanei,dar au zis ca respecta litera de lege programa Ministerului Invatamantului si copiii chiar invata la ei.Acum ramane sa treaca Pastele si sa il ducem pe marele terorist ca nu se mai poate.
Iar cum din toamna trebuie sa o dam si pe d-soara Saratzina,am sa merg tot la 135 dar acum din timp sa vb pt amandoi,ca e cam piperat sa platesc particulara pt 2 (e 950 ron cu transportul)iar unul la stat si unul la particular nu poate fi vb.Asa ca daca stiti ce trebuie sa fac pt 2 locuri la gradinita 135 de pe Masina de paine din sect 2,nu va sfiiti si sfatuiti-ma.

tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria
30.05.2008

trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eusunteuasa spune:

si eu, cer ''detalii' de acest gen (desi m-as bucura sa nu fie nevoie)privind gradi de langa cofetaria Tosca din Dristor

p.s. Alex@Sara, daca te-a deranjat ca am cerut si eu astfel de ''detalii'', dar despre o alta gradi, spune si deschid alt topic, desi sper sa primim amandoua raspunsuri aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns somalc spune:

Buna fetelor! Va multumesc pe parerile, opiniile si sfaturile voastre!
Vreau sa va zic ca i-am cumparat de la Sephora o caseta de la Givenchy care contine un parfum si o lotiune de corp parfumata la 30 ml. Mi-au ambalat-o f f f frumos si am platit 196 ron. Arata bine si este ok.... Consider ca este arhi-suficient! Pupici si succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui somalc
i-am cumparat de la Sephora o caseta de la Givenchy care contine un parfum si o lotiune de corp parfumata la 30 ml. Mi-au ambalat-o f f f frumos si am platit 196 ron. Arata bine si este ok.... Consider ca este arhi-suficient!

Nu-i suficient niciodata.
La banii astia mai puneai 50ron de-o camera ascunsa-n dop si-ai fi venit peste o saptamana cu filmuletul. Altfel ... ramane cum s-a stabilit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Somalc, sa ne spui daca ti-a primit cadoul. Pentru ca eu mai mult de un buchet de flori si o ciocolata n-am reusit sa-i dau...ca n-a vrut. Si copilasi s-au mai inscris si prin februarie-ianuarie, ca nu erau multi. Este vorba, da, de una din acele gradinite din sectorul unu, poate chiar aceeasi dupa descriere . Nu stiu cum fac selectia, daca fac vreuna, sau asa cum s-a spus oficial au fost acceptate toate cererile. Adica...doar vreo 50 sa fi avut, in zona AIA? Nu cred...

In alta ordine de idei, sfatul meu este ca un copil de 4 ani sa-l inscrii la grupa mijlocie direct. Pt ca la grupa mica, copiii au implinit 3 ani si acum, in martie. Sunt f mici.

Mergi la inceput