Lectii pe care le invatam de la copii
Raspunsuri - Pagina 2
simali spune:
Pe mine m-a invatat (pe langa toate cele minunat scrise de voi mai sus) sa accept CU ADEVARAT pe cineva care nu este ca mine fara sa incerc sa-l repar. De atunci imi este mult mai usor sa-i intelg pe toti oamenii cu care relationez si nu mai sunt atat de frustrata cand ceva nu evolueaza fix cum vreau eu. Vad Lumea cu alti ochi si-mi este infinit mai usor sa traiesc in Balcani.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
viviana spune:
In timpul zilei nu are timp de mine. Scoala, lectiile, joaca...
In schimb seara pe la ora 10 imi invadeaza intimitatea cu tot felul de povesti: despre colegi, despre baieti, intrebari despre sex...
Asa a fost si acum 3 zile. Cand s-a trantit in pat langa mine am oftat. Si ea, taca, taca si taca, taca. Auzi mami?, ihi aud. Cutare a zis cutare lucru, si eu cu ochii intredeschisi hm, ihi...
S-a ridicat in fund si mi-a spus: Te comporti ca si cum m-ai fi facut cu ovulul altei femei!
Ce am invatat? Ca trebuie sa ascult mai mult.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
flower-power spune:
Pe mine m-a invatat ce dar minunat este viata si cat de important este sa ne bucuram de fiecare clipa . Am invatat asta in timpul celor 9 ore de operatie pe cord deschis in care m-am rugat la Dumnezeu sa ne mai dea o sansa, in timpul celor 6 ore pe care le petreceam pe zi la masa pt a putea ajunge la greutatea la care se puteau incumeta sa-l opereze.
Zambetul lui cat toata fata(desi cablat la 11 perfuzoare)m-a invatat SA CRED, sa nu ma indoiesc nici o clipa.
M-a mai invatat cat de inutile si consumatoare sunt sentimentele negative.
Zilele astea ma invata cum sa fiu mama de preadolescent, cum sa am incredere ce se descurca,...
"Parents need to fill a child's bucket of self-esteem so high that the rest of the world can't poke enough holes in it to drain it dry." --Alvin Price
mamitzica spune:
N-am stiut ca sint faimoasa....multumesc pentru surpriza placuta.
Copilul meu m-a invatat sa iubesc neconditionat-adica si cind imi vine sa-l arunc pe geam il iubesc cu tot sufletul meu.
Anina_n spune:
Foarte furmos subiect 1
Eu am invatat sa spun "te iubesc !" cu voce tare, de cate ori imi vine si datorita ei, am aflat ce femeie puternica sunt, ca pot zambi, chiar daca sufletul imi plange.
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !
anemona spune:
Zi de zi invat de la fetita mea. Sunt lectii de viata la inaltimea carora sper sa ma ridic intr-o zi. Pana atunci invat ...
Vorbeam despre travestiti si transsexuali si ii spuneam ca in general oamenii dezaproba aceste persoane. Rasunsul ei: nu trebuie sa-i judece nimeni daca ei sunt barbati si se cred femei, e problema lor.
Treceam pe langa un caine maidanez din spatele blocului si ea imi spune: saracul caine, cred ca ii e foame, ce-ar fi sa ii aducem niste mancare? Eu ii raspund in graba ca sunt multi asemenea caini si nu ii putem hrani pe toti. Raspunsul ei: dar daca nu-i putem ajuta pe toti, putem sa-l ajutam macar pe unul !
Incercam intr-o zi sa o ambitionez sa fie mai motivata in anumite chestii si i-am zis (recunosc, fara sa gandesc prea mult): nu poti sa fii si tu mai ambitioasa, asa cum este cutare colega a ta? Raspunsul ei: nu mi-am propus niciodata sa fiu altcineva decat sunt eu.
Mi-am dat seama cat de clar si limpede poate gandi un copil de cinci ani si cat de stupida pot fi eu uneori.
Si asemenea replici au fost atat de multe... Sper sa ramana asa si cand va fi mare.
E mare lucru sa fim in stare sa ne ascultam copiii, sa ii intelegem chiar si dincolo de cuvinte. Si sa nu incercam sa ii schimbam.
Alizee spune:
Puiul meu m-a invatat sa spun "te iubesc" cat e ziua de lunga si ca sunt mai puternica, decat as fi crezut vreodata ca pot fi.
Copiii sunt darul lui Dumnezeu. Datorita lor, noi parintii evoluam spiritual si emotional.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
violetan spune:
Frumos subiect, intr-adevar!
N-am sa mai spun si eu ce s-a mai spus, ci doar o povestioara vesela.
Eram la masa toti trei (tati, Laur si eu) si nu stiu ce ma apuca pe mine si ii spun lui Laur: Mami, hai sa numaram in engleza! La care Laur imi raspunde scurt: Nu cu mancarea-n gura!
Oops! Ce-nseamna doi anisori si jumatate de-acasa!
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
patrisuca spune:
datorita fetitei mele, am reinvatat cantecelele si poezioarele pe care mi le spunea mama cand eram mik, mi-e tare drag sa i le cant ei acum.
am mai invatat ca toate se fac cu rabdare si dragoste, asta e reteta succesului.
Mindy spune:
pe mine ma invata sa ma bucur mai mult de viata, sa rad mai mult, sa ma bucur de lucruri care inainte le consideram nimicuri, ma invata sa dansez si sa ma prostesc ca un copil.. ma face sa ma simt cu fiecare zi ce trece un om mai bun, mai implinit.