Sezatoarea canadiana (175)
Raspunsuri - Pagina 8
ankalaura spune:
CGE - da, din pacate chiar nu sunt povesti cazurile astea in Ro. Si la noi se intampla, am avut 2 colege, una a lesinat la metrou (daca era la marginea peronului, ce s-ar fi intamplat?), alta in firma, unui coleg i-a iesit nu stiu ce la analize, slabise foarte mult si era galben de ziceai ca e hepatita... I-au zis ca e de la prea mult efort si stres. In alte firme au fost cazuri de decese, brr... cumplit...
MARU - ai mare dreptate si tu, ca si fetele, dar na, eu sunt acuma in faza de "I love it", si ma gandesc ca macar exista variantele astea, chiar daca sunt rare.
Aici nu am auzit sa se permita sa lucrezi de acasa, decat na, stiu cateva cazuri care de ex lucreaza online cu US, si e noapte la naiba, normal ca sta omu' si lucreaza de acasa, si mai stiu cativa care sunt pe afacerea lor, fac site-uri web, si normal ca lucreaza de acasa...
Barbatu-miu are o colega, in concediu de maternitate, ei, aleia i s-a permis sa lucreze de acasa. In rest, nu.
La stat... pai aici iti trebuie pile si nu noroc, sa lucrezi la stat... Eu, nici nu pile nu as lucra aici la stat.
Mie, aici, oricum mi se pare imposibil, pentru ca noi amandoi munceam 10-12 ore pe zi, si in rest amandoi caram la piata si amandoi ne ocupam de copil, eu o duceam, el o lua, si aveam nevoie de doua masini, asta te ruineaza, iar la gradinita nu aveam acces decat la privat unde dadeam juma' de salar lunar...
Deci este vizibil ca "I love it" nu?
Si pauza de masa nu e inclusa niciodata in program, iar overtime nu am primit in viata mea desi am prestat intotdeauna, de fapt ma intreb daca am plecat vreodata dupa 8 ore, si nici weekenduri platite, si nici nu stiu pe cineva sa fi primit (in afara de cei care lucreaza la stat)
In afara de salar nu am avut niciodata alte beneficii - asigurare medicala? Spa? nu exista asa ceva...
Iar la barbatu-miu le da bonuri de masa insa le opreste banii din salariu
E clar ca sunt subiectiva de la o posta So, I love it!
NELIA - ooff... Uite asta zic eu ca il vad ca singurul dezavantaj cand diferenta e mai mare intre copii, altfel vad numai plusuri in a avea oarece diferente de varsta. CAnd sunt unul dupa altul, ii cam ai in acelasi loc...
O sa fie bine pana la urma! Ce presupune sa va mutati acolo? Nu ar fi asta solutia cea mai simpla?
DOLORESS - eu sunt de parere ca e mai simplu cu doi decat cu unul singur. Si prietena mea, care are trei, zice ca e mai usor cu 3 decat cu 2, si in mod clar, mult mai simplu decat cu unul singur...
PODEANU - nu am citit nicaieri, doar era o metafora cu datul afara, mai precis, mi s-a spus ca nu se prefera plata orelor suplimentare. Habar n-am, o fi o intamplare, dar cei pe care ii stiu eu lucreaza cu program fix si atata. Copiii sunt la service de garde, ei incep devreme, si la 15.30 termina. Acuma, mie oricum mi se pare decent sa ajungi acasa si la 17.30, si la 18.00, na, eu aici inca lucram in mod oficial la 18.00, desi incepeam la 8.00... Dar in alea 10 ore obligatorii nu era inclusa si pauza de masa, deci in mod oficial terminam la 18.30. Si daca dimineata intarziam 1 minut pe 8.00 (aveam cartele de acces) ne dadea amenda 3,5 dolari per intarziere.
Evident, imi spun ca mai rau de atata nu se poate...
Intr-o zi, cand am intarziat pentru ca ma tinuse educatoarea la gradi, cand am lasat fata, i-am scris sefului, ca sa ma scuz, poate-poate ma scuteste de amenda. Si mi-a raspuns ca unde ma trezesc, imi imaginez ca cererile astea trebuie si aprobate? Ca n-aveam decat sa ma scol mai devreme. Dar eu ma trezeam devreme, insa nu se deschidea gradinita mai devreme de 8 fara 15 minute, si asa depaseam limita de viteza legala ca sa ajung la 8 la serviciu, dupa ce o lasam pe fie-mea la poarta gradinitei...
Asa ca eu sper ca mai rau nu se poate...
Totodata, ideea vehiculata e ca daca lucrezi suplimentar, de fapt esti platit prea bine, ca iata, esti ineficient, nu iti termini treaba in programul de lucru Si daca macaneai, poate iti tragea si o penalizare la obiective neatinse.
Eu am ramas cu rani adanci, esti tratat oribil in mult prea multe locuri - de asta savurez inca statul acasa - (si eu am lucrat mereu cu gulere albe, firme mari, pretentii cica). Si ma astept la decenta. Atat. Nu ma astept la covoare rosii, ci doar la decenta...
delphin spune:
Canadezele!
Vad ca vorbiti de serviciu vs stat acasa! Inainte sa plec in Fr. munceam si atat. Nu tu viata sociala, din cand in cand in ziua libera mergeam la film, daca nu dormeam sa ma odihnesc.
am venit in fr. unde e oribil de greu sa-ti gasesti de lucru, mai ales ca eu la vremea aia vorbeam franceza asa din 2in 2. De voie, de nevoie, am stat vreo doi ani acasa, dupa care am avut primul copil..dupa care am vrut la munca, caci acasa simteam ca turbez! Si m-am dus la munca, mi-am gasit relativ usor, caci progresele in limba franceza au fost simtitoare. Am facut si cariera intr-o meserie de barbati, m-am dus si la scoli si m-am amuzat copios. Tare-mi place mie la scoala in fr. Nu sunt foarte constiinciosi si sunt tot timpul nemultumiti, iar eu obisnuita cu stilul din scolile noaste si cu seriozitate, eram mereu prima si-mi placea.
dupa care am vrut bb 2. Am rupt contract CDI si m-am pregatit pt. bb 2. O data cu venirea lui bb 2 am fost mutati la cucuieta din deal, iar aici refuz sa merg la lucru!
Pt. Canada, noi mergem pe ideea ca muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim. Cariere ne-am facut amandoi, deci noi speram sa gasim job-uri la care sa ne placa sa mergem, platite corect, si sa ne traim viata ce ne-a ramas de trait. Sa ne vedem copii realizati e tot ce-mi doresc acum.
Si mai am o mica veste...mi-e si teama sa ma bucur, dar speram sa fie decizia buna. Am schimpat "le point de chute" Canada. Vom fii acolo pt. "la rentrée" 2013, daca D-zeu vrea si nu rentrée 2015.Amuzandu-ne spunem ca asa castigam 2 ani de plus pe piata muncii.
Voiajul de prospectie ramane pt. vara lui 2011, mai devreme nu putem, vara asta intram in FR.
Podeanu spune:
Ankalaura imi place cum gindesti. Sunt convinsa ca te vei integra destul de repede si "you're gonna keep loving it". Din pacate ne trebuie si experienta negativa din Ro ca sa apreciem mai bine ceea ce Canada ne ofera.
columbiana spune:
eu ieri m-am umflat in pene , azi vin sa ma pling de consumul nervos de la jobul meu, am facut o noapte alba cu gindul la ziua de azi, si constat c-am avut motive :((; cind lucrezi cu oameni intervin tot felul de timpenii nedorite si personaje pitoresti; pacat ca nu pot povesti
altfel sa va ginditi la mine citeodata in rugaciuni, refuz sa cred ce se intimpla, mama a ajus acum ea la urgente, se pare ca rezista destul de greu perioadei asteia si e prin spitale deja (sper din tot sufletul sa se remonteze, nu ma pot gindi la o nenorocire, am tras destule necazuri in viata asta, chiar asa familie nenorocoasa sa am )
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Doloress spune:
Ana imi pare rau! Mult curaj, sa treci peste toate!
nelia spune:
Ana, of, sa stii ca eu tot timpul m-am gindit la mama ta... pentru ca o stiu pe a mea. Cind a murit tatal meu, noi l-am plins cit l-am plins, mai ales ca a fost asa, ca un soc din ala care te pune in genunchi... dar apoi am plecat fiecare in treaba noastra, cu viata noastra. Ea a ramas insa singura, la inceput, apoi s-a mutat cu sora mea... si tot greul pierderii a fost la ea... si inca mai este. Sase luni a stat prin spitale, ca nu mai avea energie, putere, nu minca, slabise mult... dar si-a revenit cit de cit si a intrat pe o linie de supravietuire, la fel ca inainte nu a mai fost niciodata.
Sper din tot sufletul sa-si revina mama ta!
Eu am fost destul de picata asta, asa rau imi pare de scoala... dar asta este, si Agata a fost aici de la 5 la 6 ani si pentru acea virsta nu e rau, si asa ea are de invatat franceza bine anul care vine. Am fost cu copiii in parc, apoi la biblioteca, am facut lectiile... am fost si am mincat in oras, o dupa-amiaza superba. Si ma gindeam la ce v-am scris, da, parca nu sint pregatita inca sa renunt la timpul asta, cresc repede, prea repede... dar tristetea exista inca, mi-ar fi placut sa o vad la scoala aceea, ca e buna, sint tare multumita.
Cris, pai eu am 42, dar nu pot sa spun ca nu am facut, ca am cam facut ce am vrut in viata. Chiar nu pot sa ma pling... Da' tot mai am de facut!
Delphin, si mie a inceput sa-mi placa la scoala, au venit sa sondeze cine e interesat de cercetare si mai ca as fi zis da...
Mamana, cu mutatul e mai greu anul asta, ca scoala si gradinita sint intr-un cartier tare scump in care chiria pe un apartament mai maricel asa de de doua sau chiar trei ori mai mare decit unde stam acum. Chiar am vazut unul cu patru dormitoare, voi suna din curiozitate sa intreb cit este... Pai, mai bine o dau la particulara... ca tot acolo cred ca iesim. Poate prindem totusi la anul loc... sper! Mie nu-mi vine sa schimb nici scoala, nici gradinita, ca atit de bine s-a nimerit sa fie, atit de bine se simt copiii si atit de frumos se ocupa de ei, Agata are lectii serioase, chiar prea multe, ca abia reusim sa le facem... si mai stiu copii pe la alte scoli din Montreal si nici nu se compara. De gradinita nu mai spun... Dupa mine, as sta asa pina ajung toti la secundara... dar nu e numai dupa mine.
Trebuie sa gatesc, am si uitat ce e aia, in ultimul timp numai supe din alea oparite (zeama fiarta peste legume rase) mincam si lucruri care se fac repede si usor de tot. Dar acest gen de mincare da energie bag seama, ca dupa o dimineata de scoala si gradinita si o dupa-amiaza cu de toate, e casa in aer, zici ca au baut energizante. Dar nu si mie, se vede ca am trisat si am mai mincat una-alta, ca eu sint cam obosita asa...
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
khristin spune:
Ce bine e in vacanta domne' , in cazul meu am revenit dupa o zi intreaga de smotru la greu, spalat ferestre inauntru pe afara ….dar partea buna macar e ca nu va trebui sa le mai spal si de Pasti ….acum speram sa vina cumparatorii, noroc ca plecam de acasa sa nu ne ciocnim unii de altii
Maru, pai ce faci in viata fara sacrificii? Eu s-o spun pe aia dreapta, anul de teacher’s college mi s-a parut parfum , nicidecum sacrificiu, dar asta dupa vreo 3 ani de lucrat aici intr-un office unde simteam ca oricat as fi muncit ma plafonam zi de zi si cu siguranta as fi iesit la pensie din acelasi post si atunci a trebuit sa intorc cirma la 180 grade ca nu se mai putea asa . Ei si-atunci sa vezi motivatie pe capul meu, as fi mancat si pietre . Ca sa gasesti catedra este greu intr-adevar, pt. ca esti in competitie cu nativii – majoritatea din domeniul asta, dar nu imposibil totusi. Conteaza foarte mult cum arati directorului cat de flexibil si team player esti, si nu in ultimul rand sa ai siguranta ca stii ce sa faci in job. Iar ca sa predai franceza este ceva mai usor ca la celelalte materii, ca nu prea se inghesuie lumea sa predea asta prin ON. Si eu as visa sa lucrez de acasa, dar momentan e imposibil, poate daca ma apuc eventual sa predau cursuri online. Dar cum spunea Dana, cred ca asta renteaza cand ai copiii micuti, cand ei sint mari déjà nu mai stai dupa ei la fel de mult. Yasmine din fericire este déjà destul de independenta, e responsabila si-si face lectiile singura, dar asta bineinteles dupa multa munca cot la cot cu ea in prealabil. Si numai bine ca temin cu ea, si o iau de la capat cu juniorul asta micutz si dragutz.
Ankalaura, pai aici spre deosebire de RO este ideal sa lucrezi la stat, in sensul ca ai vacanta mai multa ca la privat, pensii asigurate pe viata, beneficii (medicale, dentare, etc.), daca faci parte dintr-un ordin/asociatie ai sindicate in spate sa-ti apere drepturile, ceea ce nu e rau per total deloc. Cat despre programul overtime, cred ca e putin diferit de ceea ce ai auzit tu din diverse surse, conteaza bineinteles si domeniul in care lucrezi. Eu de ex. o data pe saptamana stau in scoala 3 ore in plus si fac un program remedial cu anumiti elevi. Asta nu inseamna deloc ca nu mi-as face treaba eficient in cele 7 ore de lucru normale, ci pur si simplu trebuie sa-i ajut la teme si ce intrebari suplimentare au…ce nu face omul pt. gloria banului, nu ? Imi place ca esti optimista, sper sa fii tot la fel si peste 2 saptamani. Mie personal nu mi-a placut Canada deloc at first sight , a fost o dragoste din aia tarzie, cu dovezi si treptata .
Nelia, brrrrr….trei locuri diferite e greu rau, ma gandesc numai la iernile alea teribile. Nu poti sa mai insisti totusi ? Poate reusiti totusi sa ajungeti la un compromis cu scoala respectiva.
Delphin, va invidiez ca puteti face planuri pe termene asa lungi
Ana, multa sanatate si putere mamei tale.
Cris, intra mai des pe aici, ca te sustinem
Laura_jr, nu mai intri sa ne spui cum a mers mutatul vostru ?
Jessie, tu pe unde umbli?
Magdone, da-ne de veste cum stai
Am fugit la
Cristina
Yasmine et Chris Anthony
The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called ‘present’.
Ione81 spune:
Ankalaura,
Pai daca numai de la una ai avut reactie din asta - esti norocoasa.
Eu tre sa ma uit de 1000 de ori si sa incerc tot de atatea ori pana sa gasesc una potrivita :D
Cine stie poate esti alergica la vreun ingredient activ... sau era expirata?
Eu am folosit Clarins in vremurile mai bune pt fata mea - cand eram inca in Europa, in Franta. De cand am venit aici a luat-o razna, si stiu de ce, hahaha, e la capatzana!
Si poti sa-i spui ingustime, sau ce-o fi, dar nu cumpar creme de la cei care au ucis 1500 de oameni anul trecut; nu are legatura cu religia, e simplu politic... inurajezi comertul de acolo ca sa poata...
Si nu ma intelege gresit, caci prima persoana care mi-a urat casa de piatra a fost o evreica de origine romana, la Calgary, cu ea mi-am ales rochia de mireasa, mi-a tinut rol de prietena si mama care nu au fost langa mine, am si acuma cardul cu mazeltov!
E doar o alegere personala... am cunoscut si evrei care gandesc la fel.
Khristin,
Zici ca sunt bune cremele de la Dior?
Eu am de la ei tus si corector si pudra, dar nu stiu de ce nu m-au tentat niciodata cremele; poate ar trebui incercate!
Maru,
Or e paharul meu de Chianti, or frachetea ta, dar am raaaaas de una singura la faza cu partea cu hubby si...mmm, 'moale'... asa au iesit toate sentimentele tale concentrate in fraza aia.
Oricum, sa stii ca am un mare respect pt barbatii care asuma roluri sa le spunem 'netraditionale' atunci cand trebuie si daca a facut asta sunt convinsa ca va reusi sa faca orice altceva!
Eu ascult acuma Lily Allen, mooor dupa ea, a propos, stiti site-ul asta? Poti sa asculti albume intregi gratis:
http://www.musicme.com/
Nelia,
Bafta cu copii si scolile, sa gasiti o soltuie convenabila!
Ana,
Sa o intareasca Dumnezeu pe mama ta.
O idee, ca au abia astept sa fac pt ai mei, daca nu ai deja, nu poti sa iei un comp cu web cam, sa o ajute un vecin sa-l utilizeze... sa fiti mai aproape de ea...
Sau mai este magicjack, dar tot ai nevoie de calculator, e ca un usb, il legi la comp si la telefon si poti sa suni gratuit si nelimitat in canada si sua. Ca eu una vorbesc cu mica n fiecare zi aproape, o sun eu, dar stiu ce mult ii place cand ma suna ea...
In privinta muncii, la mine problema este ca nu stiu cand sa ma opresc.
Sunt ca un bulgare din ala pus in miscare, care se duce la vale visand si facand tot mai multe proiecte si tot mai multe deadline-uri, si facturi, si CPS-uri... si ma simt bine facand asta, ma simt alive si in miscare, in forma; problema e cand nu iti mai aduci aminte cand ai citit ultima carte, cand ai pictat ultima data, cand ai mai facut jogging...
Si seara nu pot sa adorm uneori ca imi ameteste cerebelu' de la toata agenda ce mi-o fac in cap pt ziua urmatoare; uneori e ceva mai mult stres decat trebuie, dar de cele mai multe e o responsabilitate si ownership din asta tampit, ca eu trebuie sa le fac pe toate care-mi ies in cale si nu stiu sa spun NU... mai ales acuma ca a abia au trecut 4 luni, si inca mai fac unele lucruri pt prima data (deh, m-a pus dracu sa aleg companie mica in loc de multinationala)... mi se pare normal sa lucrez 45 ore (sau mai mult) cand de fapt eu am semnat 35H hour week... am zis ca reevaluez situatia in 2-3 luni, cand voi fi invatand cam tot jobul...
oricum,desi saptamna e de 35h, in contract scrie ca la nevoie poti sa stai 40h ca asta e considerat normal, si numai la cererea expresa a directiunii poti sa stai overtime (peste 40) si sa fii platit; hahah, daca directiunea nu ti-a cerut si tu stai... primesti NADA
asta e la noi, depart de marketing, CS... in schimb, avem o echipa de telemarketing, lor le este interzis prin contract sa stea peste program, la 5 trebuie sa plece - ca oricum nu mai e niciun doctor disponibil sa raspunda intrebarilor dupa 5...
si se ajunge in punctul in care entuziasmul tau si energia iti fura papucii... si sanatatea, sistemul imunitar... de asta am eu grija ce mananc, macar sa mananc bine daca de dormit nu dorm ... ce mai pact intelept?!!!
eh, acuma am zis ca ma mai temperez, mai un masaj, un somn, sambata asta am facut toata ziua, chilling, mancare echilibrata, ma bat gandurile sa ma apuc de yoga... sa mai adorm focul si s ainataresc sistemul imunitar :D
gata, a venit hubby, mergem sa mancam, sa aveti o saptamana buna, doamne ce fericita am fost azi ca a fost atata soare si miros de primavara! iara m-o apucat bucuria ca am venit la Montreal!
nelia spune:
Gata, am terminat si restul lectiilor cu Agata, are test si proiect miercuri si testele obisnuite vineri si, ca niciodata, a avut chiar mult de facut... dar fapt, mai avem si miine, ca nu am terminat inca toata saptamina de facut.
Ione, si eu m-am bucurat atit de mult de primavara incit am stat mult afara si... am racit. Copiii au alergat, si eu un pic dupa Lisandru, dar in rest am cam stat pe loc si batea totusi un vinticel destul de rece. Sper sa-mi treaca pina miercuri, ca avem de filmat un interviu, eu sint muncitorul social si colegul clientul si apoi schimbam rolurile... dupa ce ca vorbesc o franceza moldovenita, o mai spun si pe nas acum... M-a socat colegul, quebecos get-beget, unul din putinii cunoscuti... Bai frate, aia viata, a mea e oaza linistita pe linga a lui.
Si noua ne place mult de tot Lily Allen! Si Agatei ii placea, pina cind am fost mai atenta la versuri, ca ea e asa o finuta si o draguta de zici ca ne cinta dulce... dar le spune pe sleau. Si ma omoara accentul acela englezesc al ei!
Khristin, nu mai avem ce face, ca pe noi ne cunosc bine cei de la scoala, sintem amindoi parinti benevoli, cel putin eu m-am implicat in multe activitati, la ultima, cea cu Haiti, am lucrat chiar cu directoarea... Agata este printre cei mai buni elevi, deci chiar cred ca nu sint locuri. Miercuri dimineata sint benevol la o activitate, o voi intreba totusi daca mai exista sperante... dar ma indoiesc.
Scoala Agatei este linga gradinita, deci e un singur drum daca ii voi duce pe amindoi (asta inseamna ca si pe Lisandru la 8, cam devreme fata de 9.30-10 de acum, dar va fi mai mare si, in plus, ii place mult la gradinita), iar scoala Tudorei, care a fost si a Agatei in anul de maternelle e la trei minute de casa... numai ca incepe la 8.30 si daca e unul singur liber sa-i duca nu prea stiu cum vom face.
Mie mi-ar placea sa fie totusi unul din noi liber si sa facem si cu Tudora cum am facut cu Agata in primul an, adica o luam la 11.30 acasa, papa mincarica calda, se odihnea si la 12.45 o duceam inapoi pina la 3, a fost nemaipomenit pentru un copil atit de mic. Si cum Tudora e o nemincacioasa, mi se face rau cind ma gindesc ca va ramine de capul ei cu mincatul la prinz, nu e nici asa energica si rezistenta ca cea mare, nu stie bine franceza, are probleme de pronuntie, e mai timida, cel putin la inceput... se inchide imediat in ea... cred ca daca am putea face asta, nici nu mi-as mai pune problema pentru anul viitor, as fi chiar incintata ca e aproape de casa, intr-o scoala cu mai putini copii in clasa... si ca putem face asta pentru ea. Tudora ar putea fi foarte bine scolita acasa si dusa doar asa, o ora sau doua pentru socializare cu altii copii, la diverse activitati... ar fi mai mult decit fericita.
Of, hai, ca nu ma mai opresc... dar asa ma induioseaza fetita asta a mea, e asa micuta si pare atit de neajutorata, ca numai la gindul ca o scot din gradinita unde se simte atit de bine si de in siguranta, si apoi o duc aici la scoala, la anul e musai sa intre la alta mai buna... ma ia cu rau de la stomac. Incepe si ea viata, micuta! Bine ca macar vom avea aceste doua luni de vacanta inainte de marea schimbare. Se va rupe un pic de gradinita si nu va mai simti socul atit de tare... sper. Vacanta pe care si eu o astept ca pe altceva!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
ange spune:
multumesc frumos pt urari.si voua aceleasi ganduri bune
ana,nu poti sa o aduci aici pe mama ta? draga de tine!imi pare rau...