"Dovlecei de septembrie-octombrie2009 *108*"

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns techila spune:

cristina, o sa fac un fimulet, dar nu stiu cand o sa il pun ca nu pot sa il incarc de acasa ca am netul f slb si un calculator imbecil. daca ai timp poti veni sa vezi cu ochiul tau. dar sa stii ca jucariile le impinge ca e puternic afurisitul, adica mie mi-a impins scaunul de masa de bebe ca sa curete sub el, masa nu a putut sa o impinga si s-a invartit in jurul picioarelor cu manuta aia a lui si a adunat tot.

nela, recordul absolut in materie de papa il are Ochila, care a basculat 70 de lingurite la o masa, si multumita lui kawaichan () am aflat ca o lingurita are cam 5 grame....in mod obisnuit (adica la ultimele 3 mese linguritzoase ca de atunci au iceput a manca bine) baga cam 30 de lingurite de caciula

si vroiam sa zic si eu ceva in legatura cu lapte de vaca taranesc vs lapte comercializat: acum cativa ani pe cand mai functiona Neferalul (uzina de metale neferoase la margine de bucuresti) in satele apropiate era o incidenta foarte mare de cancer la copii. s-a descoperit apoi cauza: laptele de la vacile care pasteau multumite in zona fabricii (iarba intr-un mare fel de poluata) si oamenii dadeau cu incredere la copii sa manance lapte de vaca....asa ca eu nu am incredre in nici unul. cred ca voi merge pe lapte din comert, iar cand ajung la soacra-mea o sa mai iau de acolo lapte si branza ca are soacra-mea un frate care are stana in varf de munte...in rest....napolact
tot asa...parerea mea...

Dana- rasfatata mamica de andrei si stefan 25aug09, techila 25mai07 si dexter 03mai09 - ditai familia
nasterea a doua putze

Noi suntem doi frati, în casa * * * * * * *Mama noastra ne vorbeste
Si nu ne certam deloc,
* * * * * * * * * * Si ne mangaie duios,
Si suntem tacuti la masa,
* * * * * * * * * Iara seara ne citeste
Si cuminti în orice loc.
* * * * * * * * * * Ori ne spune-un basm frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria1979 spune:

Nu stiu ce puii mei am facut ca am dat accept dar nu apre nimic. Renunt ca trebuie sa gatesc ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anamaria1979

Nu stiu ce puii mei am facut ca am dat accept dar nu apre nimic. Renunt ca trebuie sa gatesc ceva.

Noi oricum te iubim!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alexandra super fericita de ALESSIA ZEINA (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hepilica spune:

Salutare!

Techila - si eu ma tot tineam sa iti spun ca ma bucur ca au inceput piciulinii sa pape si ca ai un motiv in plus sa fii fericita.
tu le-ai dat pana acum iaurt sau branzica? doc a ta ce ti-a zis vis-a-vis lactate?
si aspiratorul ma incanta foarte tare. i l-am aratat si sotului... poate vom reusi la un moment dat sa ne luam unul. tare util mi-ar fi si mie. da' de!...avem leasinguri, banci etc....d-astea care te lasa fara respiratie .

Sabina - tare finute si frumusele fetitele tale !

Mai fetelor, pai cine a spus ca nu e mai bun laptele de la tarani decat bananele? Ca eu nu am citit asa ceva.

Si inca ceva: eu cred ca, aici in Romanica noastra, pentru a te hrani cat de cat sanatos, trebuie sa depui un minimum de efort. Si daca pana acum nu eram dispusi pentru noi sa depunem acest minim efort, eu cred ca pentru copiii nostri suntem datori sa o facem. Inca in Romanica se poate manca eco si sanatos.
Sigur, trebuie sa ajungi intr-un sat de tarani (la marginea Bucurestiului sunt o garmada) care vand pe marginea drumului fructe, legume, care nu au tone, care vand din putinul lor pentru un ban de paine sau medicamente. Sunt taranii aia care isi pun un lighenut cu fructe pe un scaun in fata portii ca sa stie orasenii sa opreasca in dreptul lor . La fel vand si rosii, ardei, vinete...etc.

Eu poate sunt o norocoasa ca mi le pun singura (ma refer la legume) in gradina. Dar uite, lapte....caut un taran. Morcovi - am gasit la un taran din sat(sunt plini de pamant si nisip, dar sunt sanatosi). Sunt convinsa ca dovleceii pe care ii dau acum Maiei nu sunt 100% naturali, dar ce sa fac daca e o perioada in care nu pot cultiva in curte. Sot va face un solar si vom avea pentru Maia tot timpul legume eco. fructe nu mai spun.
Deci, ce vreau sa subliniez este ca ori te duci in piata si cumperi d-astea cerate si lucioase, ori cauti ceva mai bun pentru copilul tau. De putut se poate. Inca.
Nu de putine ori au oprit in fata curtii noastre masini de oraseni sa ne intrebe daca vindem fructe. Noi avem un gard de plasa si se vede livada din fata de pe strada (ca mai avem o livada in spatele casei).
Cine vrea cu adevarat, se poate hrani natural.

Noi doi, eu si sot, nu o facem - mancam si mezeluri si dulciuri si e-uri... si fast-food, dar pe Maia o voi proteja atat cat pot, fara a-i impune vreodata restrictii (daca o sa vrea la McD, sigur ca nu voi refuza cu conditia sa nu facem o obisnuinta).

Si iata! Maia manaca deja dovlecei "nenaturali", mananca deja cereale..., bananele astea injectate cu cine stie ce....
Perioada in care s-a nascut ea nu a fost favorabila din punctul asta de vedere. Daca stiam cu un an in urma cate stiu acum despre bebei, evident ca plantam in curte de toate si le puneam pentru Maia la iernat.

Hai, pa!

h.

de minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crocodana spune:

monikus legat de premergator/jumper, la centrul unde a facut ama gimanstica kinetoterapeutul mi-a explicat ca problema ar fi cum invata sa paseasca. cu premergatorul este sufiecent sa mearga pe varfuri ca se se deplaseze si nu invata corect sa mearga....la jumper banuiesc ca pericolul este mult mai mic pentru ca doar se impinge, sta ca si cum l-ai pune in picioare tinut de trunchi...

ama iar mi-a tras teapa si nu a vrut sa adoarma decat in leaganul electric si eu iar o pazesc si casc...nu a mai dormit demult acolo si de ceva vreme adormea la ea in patut insa ieri tot plangea dupamiaza, credeam ca nu ii e somn si o fortez...cum am pus-o in leagan a picat...si eu langa ea la paza desi imi picau ochii in gura..

, de Amilici Crocodilibici
Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Fetele cu 2 copii aveti idee, la bebe merg si ceva picaturi de pus in nas, ca vad ca nu fac treaba serul si apa de mare si deja nu mai pot, mi-e mila de ea.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alexandra super fericita de ALESSIA ZEINA (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Alex, din pacate eu nu stiu ce sa iti spun cu picaturile, eu cat a fost ANdrei mic am folosit doar apa de mare. Stiu ca niste picaturi bune si eficiente sun Ophtamesone N (nu stiu daca am scris bine). Dar nu stiu daca merg la bebei asa mici. De ce nu suni pediatra?
Acum, referitor la discutia cu alimentele, v-ati gandit ce o sa faceti dupa ce copilul incepe gradinita? Ca va trebui sa manance acolo cel putin la pranz si o gustare, si va dati seama ca nu fac aia mancare cu alimente bio.
Hepilica, nu ne vinzi si noua fructe si legume de la tine?
Nu e misto, chiar te intreb cat se poate de serios. Asta daca ai in exces.

Cristina, mamica de Andrei Eric (26.07.2007) si Emma Ioana (05.09.2009) )
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monique02 spune:

Hepi sigur ca poti sa i dai iaurt facut din lapte de vaca si branzica la fel.

Cristina mie asa mi-a spus pediatrul branzica si iaurtul de la 7 luni eu asa ii dau. Oricum branzica o amestec la masa de fructe deci nu are importanta daca e cremoasa sau nu.

Techila sa sti ca si eu am niste dubii cu vacutele care pasc pasnic pe langa bucuresti din cauza ca zona e destul de poluata, cele ecologice de la Dorna pasc pe munte, intr-o zona nepoluata etc. scrie pe cutie plus ce ei avand certificatul acela eco sunt foarte strict controlati. A, mi-am amintit de Techila cu 4 picioare si putze, asa ii iubeste ca pe puii ei. Cand Teodora era mica si abia mergea ciobanescul alor mei tot asa o lingea pe fatuca si pe maini, cand cadea venea sa o ridice, Teodora ii baga efectiva manuta in gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Alex, nu cred ma ca sunt bune!Si la adulti sunt recomandate cu precautie.

Nela noi avem probleme cu umiditatea in exces si avem ceva device de dezumidificare.

Mai,cate probleme cu lactatele astea. Eu nici nu credeam ca trebuie date copilului pana la un an cel putin. Probabil o i le voi da foarte tarziu ca deocamdata nici eu nu mai trebuie sa mananc, conform indicatiilor de la alergolog.

If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NelaM spune:

Dana, nu te necaji, mami, ramanem salbatice!

Crisitna, Kinga, o sa incerc sa o tin bat pe Ana in carut. Eu o tin cat de cat mai ridicata, oricum, nu pe spate, sa vada si ea lumea. Se pare ca azi n-a vrut sa vada lumea pe sub copertina (e soare rau, plange si o iau in brate unde soarele e si mai mare... si uite asa merge cu ochii in soare, aproape inchisi!! daca asa ii place, asa facem!).

Techila, pai mananca bine ai tai, super!

Ana e la inele, am pus-o in bouncer si ajunge la inel. E o dulcica cum trage de el.

De acord cu Hepilica, unde se poate, se poate, e pacat sa nu mancam sanatos. Dar unde nu se poate... eu, de exemplu, nu fac eforturi extraordinare in privinta asta.

Liliana, mamis, insanatosire grabnica! Ma gandesc ca nu iei nimic de raceala, ceaiuri la greu. Va pup, sa va faceti bine.

Laura suedeza, matalutza cum mai esti cu raceala?

Iulika, sunteti bine? Nu te-am vazut ieri deloc.

Nela si Ana nazdravana (19.09.09)
Don't take yourself so seriously, no one else does...

Mergi la inceput